Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Idzie wiosna, będ? warzywa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam jeszcze niewielkie do?wiadczenie, ale wydaje mi się, że ta akcja zaowocuje jeszcze większ? wrogo?ci? 4oo do 2oo, niezależnie czy to skuter czy nie. I 4oo zamiast robić miejsce skuterom w zapchanych metropoliach, zaczn? specjalnie zajeżdżać drogę, żeby się jedno?lady "nie rozpędzały".

Obym się mylił...

• Odpowiedzi 110
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• szorstki

20

• Geni

11

• Artix

8

• smok.wawelski

5

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam. Nagonka na motocyklistów paranoja wiadomo w ?ród nas też s? piraci drogow ale zauważcie kulturę kierowców 4 kółek. Bardzo rzadko się zdarza że my?l? o nas i zostawiaj? nam trochę miejcia na wyprzedzenie ich zdarza się że jeszcze mędy potrafi? zajechać nam drogę. Ta nagonka powinna się tyczyć obu stron. Po drugie jakie my mamy warunki do każdy dziura dziurę pogania. Wiele trzeba zrobić aby to się zmieniło. I jak zwykle bior? się od drugiej strony. !scooter

Opublikowano

--> Artix

Fakt, propozycje BBDO s? bez sensu. Ich generalne przesłanie jest takie: zatrzymaj się, zejdĽ z moto, nakryj się prze?cieradłem i czołgaj w kierunku cmentarza, bo nie wiadomo co się wydarzy.

Po tak znanej agencji spodziewałbym się więcej. !scooter

Opublikowano

A ja nie spodziewałbym się wiele po ignorantach.

Zarówno agencjach reklamowych, jak również tzw. dziennikarzach oraz ogólnie rozumianej policji.

Poza niewielkimi wyj?tkami s? to tacy sami zwykli zjadacze chleba, jakich opisałem parę postów wyżej, oczywi?cie trochę podbarwiaj?c obraz.

Do skonstruowania rozs?dnej kampanii edukacyjnej skierowanej do motocyklistów powninni być zaangażowani sami motocykli?ci, a i w takim przypadku filtracja pomysłów byłaby potrzebna.

A tak wyszły bzdury, warzywniak i zbędny jazgot.

Opublikowano

Pindzia napisano 21-04-2009, 23:56  
 Witam. Nagonka na motocyklistów paranoja wiadomo w ?ród nas też s? piraci drogow ale zauważcie kulturę kierowców 4 kółek. Bardzo rzadko się zdarza że my?l? o nas i zostawiaj? nam trochę miejcia na wyprzedzenie ich zdarza się że jeszcze mędy potrafi? zajechać nam drogę. Ta nagonka powinna się tyczyć obu stron. Po drugie jakie my mamy warunki do każdy dziura dziurę pogania. Wiele trzeba zrobić aby to się zmieniło. I jak zwykle bior? się od drugiej strony.  

Moim zdaniem nie jest wcale tak Ľle. Widzę duż? różnicę pomiędzy tym co było jeszcze 2 lata temu, a jest teraz. Nie zdażyło mi się ostatnio - mam na my?li poprzedni sezon i obecny - aby kto? próbował się ze mn? ?cigać, czy zajechał mi specjalnie drogę. Bardzo często kiedy jadę w korku kierowcy 4oo robi? mi miejsce, abym mógł przejechać. Nawet wtedy gdy stoję sobie grzecznie i nie "wciskam się na siłę".

Co do akcji policji to uważam iż tego typu przedsięwzięcia s? potrzebne - może zmusz? do my?lenia chociaż kilka osób. W tym konkretnym przypadku jednak użyte okre?lenie: "warzywo" jest conajmniej dyskusyjne...

Opublikowano

chyba trochę przesadzacie z t? wojn? pomiędzy 200 a 400 i ewentualnym jej zaostrzeniem w wyniku kampanii "warzywko" ... jeżdżę codziennie do pracy i nie zauważyłem żadnej zmiany, jeden przepu?ci a inny zajedzie drogę .... poza tym gdyby nie forum to nawet bym nie wiedział że jaka? kampania jest prowadzona - parę tygodni i będzie po temacie

• Sympatycy
Opublikowano
... żyw? dyskusję na temat zachowań motocyklistów

Co wiosna, wywoływana jest "żywa dyskusja na temat zachowań motocyklistów"

TO nie jest powielanie i wałkowanie stereotypów ? Dlaczego nie dyskutuje się

żywo, co wiosna, na temat "gówniarzy w zagazowanych vectrach czy beemkach umc, umc, umc" ?

To też stereotyp. I jaka jest statystycznie waga ilo?ciowa problemów pomiędzy 4oo a 2oo ?

Zastanawiał się kto? ?

Odeszli?my jednak nieco od tematu. Bo głównie chodziło mi o okre?lenie "WARZYWO" a nie ogólnie o kampanie na rzecz poprawy bezpieczeństwa na drodze. Te, powinny się toczyć, tylko m?drze.. !scooter

BTW:

Widzę po tek?cie Artur, że nieco złagodziłe? stanowisko i też zaczynasz dostrzegać

głupotę tego hasła... !scooter

-->Mr.T, "parę tygodni i będzie po temacie", taaa, ale "warzywo" Ci będ? mówili tak samo jak "dawca nerek"...

pzdr

Opublikowano

Widać, że to co akcji się uda to urozmaicenie okre?leń motocyklistów i chyba z tego się chłopaki ciesz??

Teraz będę od "laików" słyszał nie tylko zdania cyt: "Ooooo a po co ci motocykl, też chcesz być dawc??", " Aha to ty też jeste? jednym z tych dawców", "To twój, czy jakiego? dawcy?".

Teraz będzie tak:

"Uuuuu, a po co ci motocykl, też chcesz być rabarbarem?", "Aha to ty też jeste? jednym z tych bakłażanów", " To twój, czy jakiego? brokuła?".

Idiotyzm z idiotyzmu, dno z dna i kupa z kupy.

Opublikowano

-->Mr.T, "parę tygodni i będzie po temacie", taaa, ale "warzywo" Ci będ? mówili tak samo jak "dawca nerek"...

pzdr

jeżdżę na 200 kilka lat i jako? nikt do mnie dawca nerek nie mówi - może dlatego że nie jeżdżę motocyklem (nieważne co jest wpisane w dowodzie rej.) a skuterem, który raczej wzbudza sympatię i nie jest kojarzony tak stereotypowo jak motocykle.

jeżeli kto? tak mówi do Ciebie to s? trzy wyj?cia:

-albo zasługujesz na takie miano

-albo nie zasługujesz i go olewasz

-albo nie zasługujesz i lejesz go w mordę

w mojej poprzedniej wypowiedzi chciałem podkre?lić, że nie taki diabeł straszny jak go maluj? i nie zauważam zmian w postrzeganiu nas jeżdż?cych na 200 pod wpływem kampanii i użytych w niej okre?leń

• Sympatycy
Opublikowano
...jeżdżę na 200 kilka lat i jako? nikt do mnie dawca nerek nie mówi - może dlatego że nie jeżdżę motocyklem (nieważne co jest wpisane w dowodzie rej.) a skuterem...

Nie bardzo mnie zrozumiałe?, podobnie jak kilka wcze?niejszych wypowiedzi

na ten temat (w jakich sytuacjach powielane s? stereotypy).

Nie chodzi o to, że kto? Ci powie "warzywo" czy "dawca" na drodze.

Z takim czym? ja też się nie spotkałem na razie, może i dobrze !scooter

Chodzi tu o tzw. obiegow? opinię.

Je?li nigdy, na żadnej imprezie, spotkaniu ze znajomymi lub nie, w pracy,

"u cioci na imieninach", etc., nie spotkałe? się z drwi?cymi u?mieszkami

"amatorów" :) i takimi okre?leniami,

to jeste? niebywały szczę?ciarz i graj w totolotka :(

Jeżdżę różnymi jedno?ladami od wczesnych lat osiemdziesi?tych i odk?d, bodajże

w dziewięćdziesi?tych powstali "dawcy", wielokrotnie to słyszałem. Obawiam się,

że teraz tak jak napisał Geni, po akcji doł?czy kolejne okre?lenie kierowców

jedno?ladów...

Geni --> jak zwykle <_<

pzdr

Opublikowano

Mr.T a ja jeżdżę lat 22 i powiem ci tak.

Dla przeciętnego kieruj?cego auta nie ma większej różnicy pomiędzy skuterem, a motocyklem, słusznie zreszt?, bo to taki sam jedno?lad.

Poza małym dodatkiem, że stereotypowo małym skuterem jeżdż? gówniarze nie maj?cy zielonego pojęcia o jeĽdzie, małe to, brzęcz?ce i wku... oczywi?cie w ramach niezmierzonej sympatii, o której piszesz.

Zmian nie zauważasz?

Ja zauważam.

Samochodów na ulicach jest coraz więcej, a umiejętno?ci kierowców, jak były beznadziejne przedtem, tak samo beznadziejne s? i teraz.

Tak zupełnie B.T.W. masz jeszcze jedno wyj?cie:

- nie zasługujesz na te miano, zauważasz, ale nie walisz w mordę, gdyż nie zamierzasz spędzać czasu w tzw. kozie, bo strzelisz w mordę bydle, a odpowiadać będziesz, jak za człowieka.

Po drugie B.T.W. chodzi o obiegow? opinię, o której wspomniał szorstki..

Opublikowano

chyba rzeczywi?cie się nie zrozumieli?my

zmiany zauważam , na pewno jeĽdzi się trudniej niż 22 lata temu

chodzi mi o to że nie s?dzę żeby ta kampania nazywaj?ca nas warzywami poprawiła co? na drogach (niestety) i pogorszyła nasz wizerunek (na szczę?cie)

Opublikowano

Stwierdzenie wiosna -warzywo-motocyklista.łatwo wymy?lił kto? z reklamy.

A może dalej "lato -warzywo-pływak"

"zima -warzywo-narciarz"

Dla wszystkich normalnych ludzi zmotoryzowanych czy też nie,takie slogany wydaj? sie troche dziwne.

Wszędzie jest potrzebny zdrowy rozs?dek.

Opublikowano

Od kilku dni jestem w Wi?le... Nie wiem na czym polega fenomen tej wsi ale warzyw tu jest bez liku... whist

Dzisiaj, miałem okazję (przypadkiem) uczestniczyć w rozmowie ludków na nasz temat - na temat motocyklistów... Nikt jednak nie wiedział, że ja też należę do tej grupy... ;)

Podczas rozmowy, niedaleko nas cały czas jeĽdziły motockle. JeĽdziły w sensie podróżowania po drodze... Wiecie jakie były komentarze???

- Patrzcie, następny burak jedzie... :lol:

- E tam burak... taki jaki? mały buraczek... :lol: nawet w TV mówi?, że to s? poj...by!!! :(

- Ale im pojechali tymi warzywami... :lol:

Dalej nie będę pisał bo nie o to chodzi... Przekaz jest jasny i czytleny...

Na odchodne powiedziałem, że ja też jestem burak... nie, ja jestem buraczysko tylko kim s? oni?? Bo człowiek o człowieku tak się nie będzie wyarażał... !OKK

Zamilkli i się rozeszli... :(

Dodam, że żadno warzywo nie jechało w sposób agresywny, prowokuj?cy czy niebezpieczny... Normalnie podróżowali... Z po?ród tłumu warzyw wyłapałem jednego srebrnego SW... też warzywo... ;)

• Sympatycy
Opublikowano

No to jedziemy dalej:

Szalejesz na motorze ? będziesz warzywem!

W komentarzu pana Sokołowskiego z KGP czytamy ?liczn? manipulację, cyt (dziennik):

"...Z roku na rok ro?nie ilo?ć wypadków, spowodowanych przez motocyklistów. W zeszłym roku uczestniczyli oni w 2880 wypadkach...."

Słodkie ! Tak się "tworzy "rzeczywisto?ć"".

pzdr

Opublikowano

He he na preclach wyczytałem, że rozpoczęcie 25-tego odbędzie się pod następuj?cymi hasłami:

"Precz z wegetarianami"

"Warzywo może ci jebn?ć z li?cia"

Ihaaaaaaaaa ptk, ptk, ptk, ptk ;)

Opublikowano
"Warzywo może ci jebn?ć z li?cia"

Spadłem z krzesła....

;):D;):D:D;););););):lol::lol::lol::lol::lol:

Opublikowano

Reklama reklam?, nie ma się co przejmować byle szerokie drogi były na ;) i gumowe drzewa !OKK

Opublikowano

" UWAGA:Warzywo może Ci jebn?ć z li?cia"

Aż sobie chyba zrobię tak? koszulkę !OKK

;)

Opublikowano

To robimy zamówienie? może nowy temat?

a wracaj?c, jaki?palant dzii?z rana próbował, mnie zepchn?ćz drogi, na ?wiatłach podjechałem i zapukałem w okno, zdj?łem kask .... pare ciepłych słów.;) ....

go?ciowi ;) i zmiękła mu rura.... ale moje ci?nienie pozostało w formie zwyżkowej.....

• Klubowicze
Opublikowano
(...) Gorzej jest z kobietami za kierownic?, obserwuję, że więle z nich zachowuje się bardzo agresywnie na drodze i rzadko, która ust?pi lub zrobi trochę miejsca, raczej wręcz zajedzie drogę bo ona była pierwsza. ...

Wrzonio jak z poczatkiem twojego postu sie zgadazam to w końcowce zacz?łe? generalizowac a sam jestes przeciw takiemu podejsciu. I ja jako kobieta sprzeciwiam sie takiemu stwierdzeniu,

Przepraszam nasze panie. Joasiu, napisałem wiele kobiet a nie wszystkie. (to chyba nie jest generalizowanie). Ostatnio na jednym je ?limaków Trasy Łazienkowskiej jedna pani (wiek ?redni) w pięknym złotym terenowym Volvo, tak skutecznie blokowała mi przejazd obok siebie w korku (normalnie mieszcz? się dwa samochody), że omal nie wpdłem na barierkę. Zreszt? tak samo jest podczas jazdy samochodem, spotyka się bardzo dużo agresywnych kierowców-kobiet. Oczywi?cie niektórzy panowie s? tak zaskoczeni gdy kobieta ich wyprzedzi to bij zabij ale nie może zostać z tyłu. Może to ta walka płci.

Ale zbaczamy nieco z tematu warzywnego. Masz rację nie generalizujmy. A poza tym chyba w ten sposób sprowokowałem nasze koleżanki do wypowiedzi. ;)

Pozdrawiam

Wiesiek

Opublikowano

Tak sobie czytam i czytam... już wła?ciwie wszystko napisali?cie. Króciutki komentarz.

Tak jak już pisałem w w?tku "Podpisz petycję" - akcja mi się podoba. Tym bardziej, je?li przyczyni się do uratowania komu? życia a opinia o motocyklistach jest powszechnie znana więc jako? trudno mi uwierzyć, że może być gorsza !placz1 To ostatnie jest malutk? ironi? :) Faktem jest, że wielu kolegów na "szlifierkach" itp mocno się przyczynia, do ugruntowania tej złej opinii. Może je?li do kilku z nich ta akcja "dotrze" to i opinia o motocyklistach się polepszy. Nie łudzę się zbytnio w tej kwestii.

Misiek, podoba mi się Twoje stwierdzenie. Zacznijmy od siebie! Widziałem w zeszłym roku w Swarzędzu pod Poznaniem skutki wypadku dwójki motocyklistów. Do dzi? mam ten widok przed oczami. Czasem, gdy korci mnie do szybszej jazdy mówię sobie - weĽ chłopcze wyhamuj troszkę! Może ta akcja przyczyni się więc do kilku takich przemy?leń tych z nas co za bardzo lubi? sobie poszaleć...

Pozdrawiam

Opublikowano
Misiek specjalnie dla Ciebie - to dla mnie nowo?ć ale bardzo się u?miałem - krótki cytat Dragona, który dostałem na priva:
Mam awersję na pewn? grupę ludzi do których zaliczam własnie tego usera... Nic na to nie poradzę... Nie lubię ludzi którzy s? fałszywi, obłudni, zdanie maj? takie jak większo?ć bez względu na to czy jest ono w zgodzie z ich własnym sumieniem no i s? "włazidupami"...

!placz1 No i u?miałem się do łez...

Tak, podpisuję się pod tym lew? i praw? ręk? ale mało tego... Kiedy? Mi?kowi napisałem dokładnie to samo...

Potwierdzam, że nie lubię takich ludzi a przede wszystkim włazidupów...

Rozumiesz????

:):):lol:

Twoja próba dyskredytacj jest lipna bo nie raz pisałem otwarcie na forum jakich cech u ludzi nie lubię... Jak widzisz, ja biorę odpowiedzialno?ć za swoje słowa a Ty nie masz swojego zdania i działasz pod wpływem emocji!!!! Dlaczego? Dlatego, że Twój PM był mocno żałosny i to Ci napisałem???

:lol::lol:

A teraz poszukaj na forum opinii o ludziach którzy ujawniaj? PM-y...

:lol::lol::lol:

Opublikowano

Ja nikogo nie dyskredytuję! Skoro nie lubisz fałszywych a sam taki nie jeste?, to gdzie tu próba dyskredytacji? Ty mnie oskarżyłe? o kłamstwo a nie miałe? żadnych podstaw! Więc zostaw mnie i zajmij się sob?...

Mnie Twoje teksty pod adresem innych tylko ?miesz?.

Ja nikogo nie obrażam na forum i nikogo o nic nie oskarżam więc nie za bardzo wiem, co "złego" mogłem zrobić...

Pozdrawiam.

ps2. Je?li na forum nie wstawia się cytatów z prywatnych wiadomo?ci, to sorki za złamanie reguł. Człowiek uczy się całe życie.