Marynarz Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 no i stało się Wracaj?c dzi? z Wielkanocnego spotkania miałem dzwona... JESTEM CAŁY !!, więc spoko. Ucierpiała moja Majka !OK , straciła przedni błotniczek w kolorze deep blue... A było to tak : stoję sobie na ?wiatłach przy stadionie Legii a przede mn? DEBIL w srebrnej Skodzie, ?wiatełko koloru RED lecz nagle gostek daje na wsteczny i sru we mnie Stałem za nim jakie? 1,5 metra ale i tak nie dałem rady uciec, za mn? nikogo nie było ale cóż, skuterki nie maj? wstecznego Po czym go?ciu udał że nic się nie stało, nawet nie zauważył całego wypadku !! Jak do niego podbiegłem i otworzyłem drzwi to zdziwiony zapytał co się stało !bicz hm... jak zobaczył co i jak to sam nagle wyskoczył do mnie z tekstem żeby załatwić to polubownie (dodam iż nie wyczułem aby go?ciu był na podwójnym gazie - troszkę mnie to zdziwiło jak zaproponował kasę tłumacz?c się tym że mu się ?pieszy), był razem z jakim? ważniakiem co siedział z tyłu i go poganiał ! No to pierwszy dzwon mam za sob? i to jak to zwykle bywa na !piwko nie zmojej winy... a swoj? drog? to troszkę dziwne że nie chciał wzywać MISIACZKÓW ( zmieniłem bo za dużo ale było - sorki ), przecież wg. prawa ( i miałby ?wiadka na to ) mógł powiedzieć że to ja w niego wjechałem, więc po otrzymanej propozycji i wykonaniu paru tel. aby się dowiedzieć ile krzykn?ć za szkody przystałem na kasę. ps. Szkoda że nie pojechałem z wami chłopaki. A i jeszcze jedno, w zwi?zku z tym całym wydarzeniem potrzebuję zakupić przedni błotnik do Majki'98 ( w wersji DX - nie wiem czy to ma znaczenie, ale...), było by super jakby był od razu ciemnoniebieski ale wybrzydzał nie będę Pozdrawiam ps. do moderatorów - nie wiem czy do dobrego działu dałem tego posta ? je?li nie to sorki Topic przeniesiony do "ogólniaka" MariuszBurgi Odnośnik do komentarza
Gość Hexx_ Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Marynarz,przykre..kurde,w sprawie blotniczka niestety nie pomoge.. A co do tego dlaczego nie wzywal policji-po pierwsze czekanie -ja raz popelnilam ten blad ,i czekalam w pazdzierniku dobre dwie godziny. Nastepna rzecz ,ze swiadek swiadkiem-ale czy przegladales jego papiery?! Wystarczy ze nie mial prawa jazdy,ewentualnie nie mial go przy sobie ,ewentualnie mial niewazny przeglad,badz autko bylo nie jego! I to ostatnie wydaje sie byc najbardziej prawdopodobne,bo przeciez w roznych autkach jest roznie wsteczny ,jezeli to byl dajmy na to ford a gosc wczesniej jezdzil czyms innym to moglo mu sie popie@^ niczyc-jedynka ze wstecznym . !piwko Wybaczcie ,jezeli pisze o rzeczy oczywistej dla kazdego ... Odnośnik do komentarza
jackdent Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 a swoj? drog? to troszkę dziwne że nie chciał wzywać psów I je?li ma się przy sobie pieni?dze lub bankomat w pobliżu to tak trzeba załatwić. Policja to przynajmniej mandat ( je?li nic innego przy okazji nie mamy na sumieniu ) + tłumaczenie + czas. Szkoda pewnie za mała aby z OC sprawcy poszła. Tak czy inaczej warto co? spisać, że szkoda rozliczona i nie będzie się ż?dać dalszych należno?ci. Teoretycznie teraz możesz pój?ć na policję , podać dane sprawcy , powiedzieć że uciekł. Jak go znajd? to pewnie ma ?lad na tylnym zderzaku.................. Odnośnik do komentarza
Misiek_500V Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Mam wrażenie, że na forum s? uczciwi ludzie i do takich sytuacji nie dojdzie... Odnośnik do komentarza
Gość Takeshi Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 No a powiem Ci Marynarz że przy Legii też byli?my. Szkoda troszkę tego błotnika ale plus że nie zd?żył odjechac no i że sprawa załatwiona. Pozdrawiam i mam nadzieje że błotniczek szybko się pojawi i że lagi nie s? ruszone. !piwko Odnośnik do komentarza
Gość Dragon Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 (...) a swoj? drog? to troszkę dziwne że nie chciał wzywać psów, (...) Mam tylko nadzieję, że zdajesz sobie sprawę z tego, że na tym forum s? ludzie którzy wykonuj? zawód policjanta ewentualnie s? ludzie których rodzice s? policjantami... Ciekawy jestem jak Ty by? się czuł gdyby? był policjantem, względnie Twoi rodzice a jaki? bałwan tytułował by Ciebie albo ich mianem psa... i to wszystko na forum któro jest ogólnie dostępne... Odnośnik do komentarza
Marynarz Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 No a powiem Ci Marynarz że przy Legii też byli?my. Szkoda troszkę tego błotnika ale plus że nie zd?żył odjechac no i że sprawa załatwiona. Pozdrawiam i mam nadzieje że błotniczek szybko się pojawi i że lagi nie s? ruszone. !piwko dzwon delikatny był, ja już zaczołem cofać jak debil przy.... walił !OK ale cała przednia czę?ć błotnika (do lag) poszła w drobny mak ... ło matko i nawet mi się rumuje Odnośnik do komentarza
Sympatycy grzegorz76 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Marynarz nic się nie martw.Najważniejsze że Tobie nic nie jest.Sprzęcik sobie zrobisz i dalej będziesz ?migał. Odnośnik do komentarza
Marynarz Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 (...) a swoj? drog? to troszkę dziwne że nie chciał wzywać psów, (...) Mam tylko nadzieję, że zdajesz sobie sprawę z tego, że na tym forum s? ludzie którzy wykonuj? zawód policjanta ewentualnie s? ludzie których rodzice s? policjantami... Ciekawy jestem jak Ty by? się czuł gdyby? był policjantem, względnie Twoi rodzice a jaki? bałwan tytułował by Ciebie albo ich mianem psa... i to wszystko na forum któro jest ogólnie dostępne... Sorki, ale jako? nie mam sentymentu do tych panów !piwko a zreszt? każdy wie jak się na panów Policjantów mówi (nawet oni sami) i tak jest na całym ?wiecie a zreszt? ten post nie na ten temat jest więc... ps. mi tutaj serce krwawi że moja Majeczka okaleczona a Ty do takich detali masz ale.,.,., !OK Odnośnik do komentarza
krzys-68 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 pewnie pierwszy raz w zyciu jechał autem z automatyczn? skrzynia biegów i sie zapomniał kierowca ważne że ko?ci całe i nie ma roboty dla chirurga,reszte zawsze sie da naprawić Odnośnik do komentarza
Marynarz Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 ważne że ko?ci całe i nie ma roboty dla chirurga,reszte zawsze sie da naprawić Zgadzam się jak najbardziej, troszkę tylko nerwy z szarpane Odnośnik do komentarza
Sympatycy szorstki Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 No to współczuję Ci kolego. Ważne że Ty jeste? cały. Niedalego tego miejsca, przy Szwoleżerów, ja miałem parę lat temu dzwona. Pani wykonywała lewoskręt i we mnie uderzyła od czoła/z boku... A co do Twojego okre?lenia Policjantów, to jest ono dosyć knajackie i zgadzam się tu z Dragonem. Na drodze najczę?ciej mówi się o nich np. "misie", co w moim przekonaniu, lepiej pasuje na publicznych forach. Nawet, je?li usprawiedliwiasz się jak?? traum? z przeszło?ci z Ich udziałem... pzdr Odnośnik do komentarza
magart Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 nie fajna sprawa, nie fajna - współczuję zdarzenia i życzę szybkiego powrotu do zdrowia Twojej Majeczki a co do w?tku policji, hm, też ludzie i szacunek (jak każdemu) się należy (to jak traktujemy innych ?wiadczy o nas samych ) - zgadzam się z Szorstkim, że "misie" brzmi lepiej ;) a przy okazji Wszystkim pozytywnie zakręconym życzę Wesołych |wi?t, smacznego dyngusa i mokrych jajek (czy jako? inaczej) pozdr A Odnośnik do komentarza
Sympatycy orzech Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Przeczytałem temat i się troszku przestraszyłem. Marynarz, to tylko mały dzwoneczek, a nie jaki? DZWON. Błotnik naprawisz, pifko strzelisz to i ochłoniesz. Wszystko będzie git Odnośnik do komentarza
Marynarz Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Przeczytałem temat i się troszku przestraszyłem.Marynarz, to tylko mały dzwoneczek, a nie jaki? DZWON. Błotnik naprawisz, pifko strzelisz to i ochłoniesz. Wszystko będzie git No fakt, urzyłem zbyt wygórowanego słowa to rzeczywi?cie był mały dzwoneczek A ja już ochłonołem Odnośnik do komentarza
Wookash Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Stary, szpachla, szpachla i szpachla... i będzie pan zadowolooony !NOT Ciesz się, że tylko błotnik. Odnośnik do komentarza
magart Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Stary, szpachla, szpachla i szpachla... i będzie pan zadowolooony Ciesz się, że tylko błotnik. tylko żeby z tego przystanek autobusowy nie wyszedł !NOT:) Odnośnik do komentarza
sebulba1971 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Stary, szpachla, szpachla i szpachla... i będzie pan zadowolooony Ciesz się, że tylko błotnik. Napisz do Pindzi , on lubi takie rzeczy sklejać !NOT . Odnośnik do komentarza
Marynarz Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 to może kto? skoczy pozbiera 1001 drobiazgów z asfaltu !NOT Odnośnik do komentarza
Marynarz Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Na pocz?tku sorki za OT. Błotniczek zdobyty za przysłowiowe I tutaj wielkie dzięki dla kolegi Marcewka (przynajmiej taki podpis miałem w PM) za fatygę oraz koledze Darkowi za wydobycie go z czelu?ci piwnicy !scooter Jest piękny w kolorze jak to mawia eMKa - Miętowym !OKK To teraz tylko błotnik z kufrerkiem do lakiernika !sciana Odnośnik do komentarza
kmodzele Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Smutna sprawa. Mi się przykro robi dlatego, że ... też jeżdzę srebrn? skod?. A to już drugi opis dzwonu na tym forum, akurat ze srebrna skod? w tre?ci. Kurde, czy ja też za kółkiem mojej srebrnej skody jestem takim matołem? :-) I pytanie się nasuwa: a CZEMU Marynarzu NIE TRˇBIŁE|? Może kolo by zajarzył, co się dzieje? Może ... sygnał dĽwiękowy Ci nie działa? Miałem kiedy? podobny wypadek (tylko że w aucie). Na stacji paliwowej - wjechałem za innym autem. On stanał, i ja stan?łem. Nie chciałem go omijać, bo my?lałem, że w końcu zdecyduje który dystrybutor wybrać i skręci nagle w kierunku upatrzonego nie zwracaj?c uwagi, że go omijam. Po czym kolo wł?czył wsteczny i łubudu! Wtedy miałem nieczynny sygnał dĽwiękowy (wyj?tkowy przypadkek, bo zwykle wszystko u mnie działa) i brak tr?bki kosztował mnie takie bum. Od tego czasu jestem nauczony, że wszystkie urz?dzenia powinny być sprawne. Odnośnik do komentarza
Marynarz Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 I pytanie się nasuwa: a CZEMU Marynarzu NIE TRˇBIŁE|? Tr?biłem, długimi dawałem i krzyczałem nawet... a On nic, jakby ?lepy i głuchy... !happybth no cóż, tak jak napisałem wcze?niej, nowy błotnik czeka razem z kuferkiem aż zawiozę go do lakierowania !tut Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi