Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Otwieranie kanapy

22hubert

Rekomendowane odpowiedzi

witam jako ze posiadam od niedawna silvera a przesiadlem sie z piaggio x9 mam obiekcje co do otwierania kanapy w hondzie, poniewaz musze zgasic maszyne zeby to zrobic, czy ktos montowal sobie lub wie jak zrobic otwarcie na pilota rozwiazalo by to problem a i bajer niezly !piwko

• Klubowicze

Hubert - takie rzeczy to tylko w Erze (he he...) ale pomysł dobry, chociaż ja się już przyzwyczaiłem.

Nie widać niestety gdzie wsadzili siłownik :lol:

... i wjaki sposób podł?czony jest do cięgna??

Fajny gadżet i mnie równiez się podoba tyle że musiałbym stary alarm wyrzucić bo ma za mało przycisków :D

do tego zmienic silownik ktory podnosi kanape i pelen wypas  !NOT

Siłownik NICE od bramy , pasażer nie będzie musiał schodzić :D:lol:whist

A tak na poważnie pewnie jaka? przeróbka systemu do centralnego zamka. Jeden impuls daje przesunięcie cięgna. Może być bardzo proste do wykonania. Wszystko zależy od ilo?ci miejsca i konstrukcji zamka w danym skuterze.

Fajna sprawa :lol: .

Na filmiku nie jest to pokazane , ale tak mi się wydaje że siłownik elektryczny musiał by zostać zamontowany przy samym mechanizmie pracy linek , ujmuj?c temat po imieniu , na pewno jest z tym jak widać trochę pracy , ale warto !NOT .

Rozwi?zanie nie jest do końca idealne, niestety przypadkowe naci?nięcie pilota spowoduje trwałe otwarcie kanapy. Dobrze , żeby pilot miał tylko kilkumetrowy zasięg.