Skocz do zawartości
Forum Burgmania

honda s-wing 150

Gość jj23

Rekomendowane odpowiedzi

Czy oprócz opisu z działu opisy kto? ma jakie? opinie o hondzie s-wing 125/150,po wstępnym ogl?dzie wydaje mi się ze ma wła?ciwy burgmański wygl?d,natomiast gnębi mnie pojemno?ć-czy aby nie za mała jak na 12900,- .?

• Administrator

Z tego co mi wiadomo S-Winga nikt z userów Burgmanii nie posiada... chyba, że jest w ukryciu !walkm

natomiast gnębi mnie pojemno?ć-czy aby nie za mała jak na 12900,- .?

A tego to nie bardzo rozumiem... !OK

• Sympatycy
natomiast gnębi mnie pojemno?ć-czy aby nie za mała jak na 12900,- .?

A tego to nie bardzo rozumiem... !OK

Kolega chyba w jaki? dziwny sposób przelicza cm pojemno?ci na gotówkę.

Yp 400 kosztuje 32500 czyli 81,25 Pln za centymetr pojemno?ci

W s-wingu 1 centymetr wychodzi za 86 Pln - Ľdzierstwo !walkm !piwko !guns

Na poważnie

S-wing jest dopracowanym skuterem znanej marki, musi kosztować swoje. Dochodzi kurs walut, który powoduje wzrost ceny bazowej na poziomie 30%

• Administrator

Cennikowo na rok 2009 wygl?da to tak:

S- Wing 125: 16.900 pln ('08: 13.900)

S- Wing 150: 17.900 pln ('08: 14.900)

Dla odmiany CygnusX 125, model 2009 kosztuje wła?nie 12.500 pln... jednak wygl?da jak ubogi krewny S-Winga.

Jeszcze z Suzuki o modelu big wheel:

SIXteen 125: 15.500 pln

SIXteen 150: 16.500 pln

No i Burgman 125: 17.900 pln... czyli model najbardziej porównywalny z S- Wingiem.

Dobrze, że BMW C1 już nie ma w cennikach, bo po przeliczeniu ccm na pln niektórzy dostaliby zawału serca :ph34r:

Zgłaszam się jako posiadacz !placz Mam taki skuter od czerwca 2008 roku i jestem zadowolony. Je?li szukasz czego? bardzo ekonomicznego na miasto (tylko!) to polecam.

Je?li jednak lubisz podróżować to odradzam pojemno?ć 150cc.

Dot?d wystarczało mi 400 aż nadto ale niestety wiek czyli rocznik 2000 skłania mnie do zainteresowania się sprzętem nowym,te 13900 może by i uszło ale za słaby na trasie też nie może być czyli będę celował powyżej 150.

Ja w sumie jeżdżę tylko po mie?cie to mi wystarczy. W trasę wybrałem się tylko raz i było to przeżycie niesamowite. Prędko?ć przelotowa tego skutera to 80-90, jad?c 100km/h mam odczucie jakby silnik nie lubił takich prędko?ci. Vmax 117-120 z lekkiej górki. Spalanie w granicach 3,5 a bak ma 9,4 litra pojemno?ci. Mój rekord na jednym baku to 315 km. Ten skuter to typowy mieszczuch !placz

W przyszło?ci zmiennie na 400cc tak mi się wydaje że to pojemno?ć uniwersalna.