Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Pierwsza krew......

KAZI

Rekomendowane odpowiedzi

Normalnie wzi?ł i się przewrócił. Postawiłem na bocznej nóżce na kamieniach i tłuczniu, stał ok. 15min. i się przewrócił na praw? stronę. Wygięta klamka hamulca, małe dpryski na lakierze z boku i porysowana osłona tłumika. Szkoda Kymco. Już się uspokoiłem.

Tyle się tutaj naczytałem o wywrotkach wywołanych przez boczn? nóżkę, że używam jej sporadycznie i tylko na twardej nawierzchni.

A nie jest przez przypadek w kolorze srebrnym ..... bo jeżeli tak to teraz wiem czemu mój w zeszłym roku też fikn?ł na boczek ....widocznie ty srebrne kymco maj? tak? przypadło?ć .... mój padł na praw? burtę !yeah.

Pzdr.

Klamkę wymienisz, odpryski polakierujesz wyprawk?... bedzie O.K.

Co do stawiania na niepewnym gruncie -osobi?cie uważam, że lepiej na bocznej niż na "centralce" - tym przypadku za duża masa rozkłada się na mał? powierzchnię. Ważne jest by podłożyć co? pod nózkę: płaski kamień, deseczkę, patyk -cokolwiek co jest pod rek?, a zabezpieczy przed zagłębianiem w grz?ski grunt.

Witam :D .

Nawi?zuj?c do tematu , Misiek ma rację należy mieć to na uwadze aby zawsze je?li jest to tylko możliwe podłożyć co? pod stópkę nie tylko boczn? .

Pamiętam jak w Sycowej w parkingu przestawiali?my !yeah bo zapadały się w rozgrzany asfalt , co mogło skończyć się bardzo zle bo skutery stały blisko siebie , strach pomy?leć co by było :D !w00t jakby jeden chociaż poleciał .

Efekt domina skuterowego - mina wła?cicieli bezcenna !yeah

Co do przewrotki - nie martw się kolego. Mój bzyk też zaliczył na starcie tak? glebę. Czemu jaki? baran wymy?lił sobie, że w 50ccm nóżka boczna sama się składa zawsze?

Witam !yeah .

Nawi?zuj?c do tematu , Misiek ma rację należy mieć to na uwadze aby zawsze je?li jest to tylko możliwe podłożyć co? pod stópkę nie tylko boczn? .

Zwróc uwagę, że poleciał na praw? stronę - sam nie wiem dlaczego. Zawsze jak stawiam na boczn? nóżkę zaci?gam ręczny.

Cuda się zdarzaj? !w00t .

No chyba że osoba postronna postarała się o to .

Przykre ale prawdziwe .

Szkoda skuta whist .

z ta osobo trzecia to moze byc prawda bo niby jak moze poleciec na prawa strone skoro pochylony jest na lewo !yeah chyba ze masz wysoka nozke i stal tak na granicy przewrotki od samego poczatku.

• Sympatycy

Dziwne...

w ekscytacji nóżka chyba jest po lewej stronie !w00t . Stawiaj?c na ni?, skuter jest w tę stronę pochylony. Dlaczego zatem wywalił się na praw? ? !yeah

Nikt mu nie pomógł ? Nie było silnego wiatru ?

pzdr

BTW:

Misiooo, Mnie też wpienia samoskładaj?ca się nóżka. Miałem na pocz?tku kilka

męcz?cych sytuacji z jej powodu...

Owszem stał trochę bardziej pionowo ale jak schodziłem to był stabilny. Podejrzewam, że koła zapadły się w niestabilny grunt do tego trochę wiatru i gleba.

juz dziescia lat praktyki whist i jak dla mnie stopka boczna jest najbezpiecznieszym sposobem podparcia motocykla skutera itd----- tylko trzeba zrobic to wlasciwie motocykl - skuter musi byc pochylony tak aby nawet mozna sie bylo na nim oprzec a w najlepszym wypadku usiasc :lol:

• Sympatycy
płaski kamień, deseczkę, patyk -cokolwiek co jest pod rek?, a zabezpieczy przed zagłębianiem w grz?ski grunt.

Albo płytkę z OPOCZNA (Magda whist) jak na której? Burgmanii... :lol:

pzdr

Był tu z nami kiedy? pewien kolega, który woził w schowku podkładkę w postaci najzwyklejszej zakrętki od słoika.

Polecam przy okazji ogórki kartuskie- przyjemne z pożytecznym whist .

Był tu z nami kiedy? pewien kolega, który woził w schowku podkładkę w postaci najzwyklejszej zakrętki od słoika.

Polecam przy okazji ogórki kartuskie- przyjemne z pożytecznym whist .

Ooooo :lol: ... to jest to !!! wszyscy na Burgmanię w tym roku zabieraj? ogórki kartuskie... :lol:

Bedzie przyjemne z pożytecznym :lol:

Czemu jaki? baran wymy?lił sobie, że w 50ccm nóżka boczna sama się składa zawsze?
Misiooo, Mnie też wpienia samoskładaj?ca się nóżka. Miałem na pocz?tku kilka

męcz?cych sytuacji z jej powodu...

W Super dziewi?tce też mnie to denerwowało. Ale kolega zaproponował mi szybk? przeróbkę i od tej chwili nóżka składa się gdy ja tego chcę a nie gdy ona chce whist

Nie pamiętam jak to zrobił (przełożył sprężynę?), muszę zerkn?ć do garażu i dam znać.

• Klubowicze
Efekt domina skuterowego - mina wła?cicieli bezcenna whist

Co do przewrotki - nie martw się kolego. Mój bzyk też zaliczył na starcie tak? glebę. Czemu jaki? baran wymy?lił sobie, że w 50ccm nóżka boczna sama się składa zawsze?

W TGB (50ccm) je?li dobrze pamiętam to s? dwa zaczepy sprężyny stopki. Na jednym zaczepie sprężyna automatycznie zamyka stopkę, na drugim zamknięcie stopki zależne jest od nas. SprawdĽ w swoim skuterze.

Swego czasu zakupiłem plastykow? podkładkę w Luisie, problem z zapadaj?c? się stopk? znikł !OKK