KAZI Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Normalnie wzi?ł i się przewrócił. Postawiłem na bocznej nóżce na kamieniach i tłuczniu, stał ok. 15min. i się przewrócił na praw? stronę. Wygięta klamka hamulca, małe dpryski na lakierze z boku i porysowana osłona tłumika. Szkoda Kymco. Już się uspokoiłem. Odnośnik do komentarza
DIZEL Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 A wszystko dla tego że postawiłes nie na ta nóżkę ?! Trzeba było na praw? a nie na lew? !w00t !yeah DIZEL Odnośnik do komentarza
Truszek Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Tyle się tutaj naczytałem o wywrotkach wywołanych przez boczn? nóżkę, że używam jej sporadycznie i tylko na twardej nawierzchni. Odnośnik do komentarza
pablos Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 A nie jest przez przypadek w kolorze srebrnym ..... bo jeżeli tak to teraz wiem czemu mój w zeszłym roku też fikn?ł na boczek ....widocznie ty srebrne kymco maj? tak? przypadło?ć .... mój padł na praw? burtę !yeah. Pzdr. Odnośnik do komentarza
MISIEK Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Klamkę wymienisz, odpryski polakierujesz wyprawk?... bedzie O.K. Co do stawiania na niepewnym gruncie -osobi?cie uważam, że lepiej na bocznej niż na "centralce" - tym przypadku za duża masa rozkłada się na mał? powierzchnię. Ważne jest by podłożyć co? pod nózkę: płaski kamień, deseczkę, patyk -cokolwiek co jest pod rek?, a zabezpieczy przed zagłębianiem w grz?ski grunt. Odnośnik do komentarza
KAZI Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Prędzej czy póĽniej co? stać się musi, lepiej na postoju niż w trakcie jazdy - staram się my?leć pozytywnie. Odnośnik do komentarza
upiór Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Witam . Nawi?zuj?c do tematu , Misiek ma rację należy mieć to na uwadze aby zawsze je?li jest to tylko możliwe podłożyć co? pod stópkę nie tylko boczn? . Pamiętam jak w Sycowej w parkingu przestawiali?my !yeah bo zapadały się w rozgrzany asfalt , co mogło skończyć się bardzo zle bo skutery stały blisko siebie , strach pomy?leć co by było !w00t jakby jeden chociaż poleciał . Odnośnik do komentarza
misioooo Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Efekt domina skuterowego - mina wła?cicieli bezcenna !yeah Co do przewrotki - nie martw się kolego. Mój bzyk też zaliczył na starcie tak? glebę. Czemu jaki? baran wymy?lił sobie, że w 50ccm nóżka boczna sama się składa zawsze? Odnośnik do komentarza
KAZI Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Witam !yeah . Nawi?zuj?c do tematu , Misiek ma rację należy mieć to na uwadze aby zawsze je?li jest to tylko możliwe podłożyć co? pod stópkę nie tylko boczn? . Zwróc uwagę, że poleciał na praw? stronę - sam nie wiem dlaczego. Zawsze jak stawiam na boczn? nóżkę zaci?gam ręczny. Odnośnik do komentarza
upiór Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Cuda się zdarzaj? !yeah . No chyba że osoba postronna postarała się o to . Przykre ale prawdziwe . Szkoda skuta !w00t . Odnośnik do komentarza
22hubert Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Cuda się zdarzaj? !w00t . No chyba że osoba postronna postarała się o to . Przykre ale prawdziwe . Szkoda skuta . z ta osobo trzecia to moze byc prawda bo niby jak moze poleciec na prawa strone skoro pochylony jest na lewo !yeah chyba ze masz wysoka nozke i stal tak na granicy przewrotki od samego poczatku. Odnośnik do komentarza
Sympatycy szorstki Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Dziwne... w ekscytacji nóżka chyba jest po lewej stronie !w00t . Stawiaj?c na ni?, skuter jest w tę stronę pochylony. Dlaczego zatem wywalił się na praw? ? !yeah Nikt mu nie pomógł ? Nie było silnego wiatru ? pzdr BTW: Misiooo, Mnie też wpienia samoskładaj?ca się nóżka. Miałem na pocz?tku kilka męcz?cych sytuacji z jej powodu... Odnośnik do komentarza
KAZI Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Owszem stał trochę bardziej pionowo ale jak schodziłem to był stabilny. Podejrzewam, że koła zapadły się w niestabilny grunt do tego trochę wiatru i gleba. Odnośnik do komentarza
Gość deleted Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 juz dziescia lat praktyki i jak dla mnie stopka boczna jest najbezpiecznieszym sposobem podparcia motocykla skutera itd----- tylko trzeba zrobic to wlasciwie motocykl - skuter musi byc pochylony tak aby nawet mozna sie bylo na nim oprzec a w najlepszym wypadku usiasc Odnośnik do komentarza
Sympatycy szorstki Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 płaski kamień, deseczkę, patyk -cokolwiek co jest pod rek?, a zabezpieczy przed zagłębianiem w grz?ski grunt. Albo płytkę z OPOCZNA (Magda ) jak na której? Burgmanii... pzdr Odnośnik do komentarza
Pleban Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Był tu z nami kiedy? pewien kolega, który woził w schowku podkładkę w postaci najzwyklejszej zakrętki od słoika. Polecam przy okazji ogórki kartuskie- przyjemne z pożytecznym . Odnośnik do komentarza
MISIEK Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Był tu z nami kiedy? pewien kolega, który woził w schowku podkładkę w postaci najzwyklejszej zakrętki od słoika.Polecam przy okazji ogórki kartuskie- przyjemne z pożytecznym . Ooooo ... to jest to !!! wszyscy na Burgmanię w tym roku zabieraj? ogórki kartuskie... Bedzie przyjemne z pożytecznym Odnośnik do komentarza
Abach Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Czemu jaki? baran wymy?lił sobie, że w 50ccm nóżka boczna sama się składa zawsze? Misiooo, Mnie też wpienia samoskładaj?ca się nóżka. Miałem na pocz?tku kilkamęcz?cych sytuacji z jej powodu... W Super dziewi?tce też mnie to denerwowało. Ale kolega zaproponował mi szybk? przeróbkę i od tej chwili nóżka składa się gdy ja tego chcę a nie gdy ona chce Nie pamiętam jak to zrobił (przełożył sprężynę?), muszę zerkn?ć do garażu i dam znać. Odnośnik do komentarza
Klubowicze Patryk Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Efekt domina skuterowego - mina wła?cicieli bezcenna Co do przewrotki - nie martw się kolego. Mój bzyk też zaliczył na starcie tak? glebę. Czemu jaki? baran wymy?lił sobie, że w 50ccm nóżka boczna sama się składa zawsze? W TGB (50ccm) je?li dobrze pamiętam to s? dwa zaczepy sprężyny stopki. Na jednym zaczepie sprężyna automatycznie zamyka stopkę, na drugim zamknięcie stopki zależne jest od nas. SprawdĽ w swoim skuterze. Odnośnik do komentarza
Radio Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Swego czasu zakupiłem plastykow? podkładkę w Luisie, problem z zapadaj?c? się stopk? znikł !OKK Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi