Gość lukaszwawa Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Witam, sytuacja następuj?ca: Koles zajezdza mi droge, mam slizg, uhatek musi pójsc do naprawy, policja uznaje ze wina była tego kolesia. Skuter będ? naprawiac około 1 miesi?ca w ramach naprawy bezgotówkowej. To troche długo, a skuterek potrzebny. Dowiedziałem się u ubezpieczyciela ze moge wypozyczyc na ich koszt skuter o podobnych parametrach. Wypozyczalnie s? ale tylko pojemno?ci 50cm, a na takich nie czuje się bezpiecznie. Czy zna kto? z Was wypożyczalnie skuterów o większej pojemni?ci, niekoniecznie w Warszawie? Odnośnik do komentarza
gumis Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Czy zna kto? z Was wypożyczalnie skuterów o większej pojemni?ci, niekoniecznie w Warszawie? raz był gdzie? na forum poruszany temat wypożyczalni maxi, okazuje się, że u nas raczej graniczy z cudem wypożyczenie takiego sprzętu nie piszesz czy tobie się co? stało z czego wnioskuję, że wszystko ok więc życzę szybkiej naprawy sprzęta i powrotu na 2oo pozdrawiam !w00t Odnośnik do komentarza
Gość lukaszwawa Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Czy zna kto? z Was wypożyczalnie skuterów o większej pojemni?ci, niekoniecznie w Warszawie? raz był gdzie? na forum poruszany temat wypożyczalni maxi, okazuje się, że u nas raczej graniczy z cudem wypożyczenie takiego sprzętu nie piszesz czy tobie się co? stało z czego wnioskuję, że wszystko ok więc życzę szybkiej naprawy sprzęta i powrotu na 2oo pozdrawiam !w00t jechałem około 70-80 km/h i koles przedemn? nagle bez kierunku postanowił zawrócic. Był slizg około 30-40 metrów. Dobrze ze miałem kombinezon, i tu musze pochwalic firme retbike. Ja cały, ciuchy całe. Moze dlatego ze było mokro. Na szczescie miałem swiadków którzy poczekali na policje i koles dostał mandat Odnośnik do komentarza
Cezy001 Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 A gdzie był ubezpieczony je?li mozna wiedzieć? Bo wygl?da że z ubezpieczycielem problemu nie masz a to ważna informacja. Odnośnik do komentarza
kfcent Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 To jest wła?nie najgorsze. Szlif z nie swojej winy. Dobrze że bez strat i w moto ciuszkach...też jestem ciekawy firmy ubezpieczeniowej...?? Szczę?cie w nie szczę?ciu że to dopiero pocz?tek sezonu. W lipcu-sierpniu na naprawe czekał by? pewnie znacznie dłużej niż teraz...chociaż 1 miesi?c to dla mnie też była by załamka !piwko Odnośnik do komentarza
Gość lukaszwawa Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 kolezka który spowodował szlifa był ubezpieczony w LINKU. Odnośnik do komentarza
krzys-68 Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 to wesoło tego nie widzę składki wzi?c to potrafi? ale potem... Odnośnik do komentarza
Cezy001 Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 to wesoło tego nie widzę składki wzi?c to potrafi? ale potem... Też tak slyszałem, niestety . Ale moze to tylko konkurencja im dokucza Daj znać jak się przygoda z LINK skończyła. Odnośnik do komentarza
Gość lukaszwawa Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 OCZYWISCIE ZE DAM ZNAC. dZIS ROZMAWIAŁEM Z LINKIEM, MUSZE CZEKAC MAX DO 3 TYG, MUSZˇ ZDOBYC POLICYJNˇ NOTATKE. aLE DOWIEDZIAŁEM SIE TEZ ZE DOSTANE ODSZKODOWANIE ZA CIUCHY, RĘKAWICE I KASK. W SUMIE TO NIE Sˇ TANIE RZECZY. W SUMIE Sˇ TYLKO TROSZKE POZDZIERANE, ALE PRZECIEZ PRZED WYPADKIEM BYŁY NOWE. kOMBINEZON RETBIKE OKOLO 1000, KASK VEMAR OKOŁO 800, RĘKAWICE 200, TYLKO BUTY CAŁE pOZYJEMY, ZOBACZYMY proszę przeedytuj swojego posta, używanie dużych liter oznacza krzyk, a nikt nie lubi jak sie do niego krzyczy Artix Odnośnik do komentarza
DIZEL Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 MUSZˇ ZDOBYC POLICYJNˇ NOTATKE. aLE DOWIEDZIAŁEM SIE TEZ ZE DOSTANE ODSZKODOWANIE ZA CIUCHY, RĘKAWICE I KASK. W SUMIE TO NIE Sˇ TANIE RZECZY. W SUMIE Sˇ TYLKO TROSZKE POZDZIERANE, ALE PRZECIEZ PRZED WYPADKIEM BYŁY NOWE. kOMBINEZON RETBIKE OKOLO 1000, KASK VEMAR OKOŁO 800, RĘKAWICE 200 Cze?ć . Notatke z policji to zdobywa firma ubezpieczeniowa żeby potwierdzić zdarzenie a nie ty ?! Co do odszkodowania za kask to należy się tobie na 100 % pod warunkiem że nim udeżyłe? o glebe lub jest przetarty o asfalt , za kombinezon pewnie też ale musiałbym się dowiedzieć . Kask jest jak poduszka powietrzna - po spracowaniu podczas wypadku wymienia się j? na now? . W przypadku kasku jest podobnie , posiada specjalne wypełnienie które odkształca się podczas uderzenia i nie nadaje się to do naprawy a poza tym je?li zdarzy się kiedy? podobny wypadek to kask może nie spełnić już swojej roli . Tak czy inaczej walcz kolego o swoje . Pozdrowionka DIZEL Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi