wooferai Opublikowano 15 Września 2010 Opublikowano 15 Września 2010 W Szczecinie jest już salon z małym warsztatem - marki Aprilla. Jadąc od castoramy w kierunku Mierzyna trza skręcić zaraz na początku tej wsi w prawo. !OKK Byłem i widziałem na własne oczęta. Może to i te "Motodiabły" czy jak im tam.
Sympatycy szorstki Opublikowano 15 Września 2010 Sympatycy Opublikowano 15 Września 2010 .B. napisał(a): Tylko pas napędowy muszę wymienić, bo stuka mi po obudowie Pasek Ci nie stuka po obudowie, tylko masz do wymiany kółko prowadzące, znajdujące się między wario a sprzęgłęm. Łożysko dość szybko się zużywa i stąd ten dźwięk. Zazwyczaj wymienia się to razem z paskiem. pzdr
Klubowicze ArtCho Opublikowano 15 Września 2010 Klubowicze Opublikowano 15 Września 2010 Sent napisał(a): ArtCho napisał(a): ...Tylko się cieszyć. U mnie na wsi nie ma poważnego serwisu Aprilli. Twój serwis jest oddalony od mojego domu o ok. 600 km... A Motodiabły ? A nie napisałem "poważnego"? Motodiabły sąsiaduja z moją wsią - byłem tam i pan mi podał czas oczekiwania na części podobny do tego, co uzyskałem z Aprilii w Anglii. Ten serwis nastawiony jest na motocykle terenowe oraz skuterki-pięćdziesiątki, a nie na maxi. Oczywiście nie mam do nich pretensji, bo trudno oczekiwać poważnego serwisu z pełnym zestawem części zamiennych do dwóch Atlanticów w Szczecinie: mojego i dawnego Atlantica Kaczora. No i raz jeszcze: podstawowe części są na poczekaniu - jak wymieniasz klocki, filtry, pasek lub opony, wystarczy się umówić i na drugi dzień są. Gorzej jak zepsuje się coś "niecodziennego". Ale dotyczy to chyba wszystkich lub prawie wszystkich pojazdów. No i dodam, że przez 9000 km nic się nie psuło - lałem tylko paliwo i sprawdzałem stan oleju i opon oraz pilnowałem terminu przeglądu (a przejechałem 10.000 km). Średnie spalanie 4,3 l/100km (czterdzieści kilka tankowań). Kupiłem biegowca (jak już widzę - niestety... <-- ale to inny temat ) i "muszę" teraz nim jeździć. Z żalem rozstaję się z Aprilką. Mam nadzieję, że trafi w dobre ręce. A następny !zorro to będzie maxi. Zasadzam się na Hondę SW-T 400 (tę z nową budą od 2009r.) !OKK
alessandro Opublikowano 16 Września 2010 Opublikowano 16 Września 2010 ArtCho napisał(a): Kupiłem biegowca (jak już widzę - niestety... <-- ale to inny temat !OKK ) i "muszę" teraz nim jeździć. Z żalem rozstaję się z Aprilką. Mam nadzieję, że trafi w dobre ręce. A następny !zorro to będzie maxi. Zasadzam się na Hondę SW-T 400 (tę z nową budą od 2009r.) To moze napisz w trzech slowach tylko? Chodzi o Deauville?
Sent Opublikowano 16 Września 2010 Opublikowano 16 Września 2010 ArtCho napisał(a): A nie napisałem "poważnego"? !zorro Motodiabły sąsiaduja z moją wsią - byłem tam i pan mi podał czas oczekiwania na części podobny do tego, co uzyskałem z Aprilii w Anglii. Ten serwis nastawiony jest na motocykle terenowe oraz skuterki-pięćdziesiątki, a nie na maxi. Oczywiście nie mam do nich pretensji, bo trudno oczekiwać poważnego serwisu z pełnym zestawem części zamiennych do dwóch Atlanticów w Szczecinie: mojego i dawnego Atlantica Kaczora. Oj, myślałem, że jako "ASO" będą jakoś współgrać z potencjalnym klientem. A tu widzę, że kicha... Jeżeli nazywają się "Autoryzowany..." to już do czegoś zobowiązuje... Oj, ja chcę sprzedać mojego Burka i zmienić na D.... A Ty chcesz się go pozbyć ?
Klubowicze ArtCho Opublikowano 16 Września 2010 Klubowicze Opublikowano 16 Września 2010 zx_space napisał(a): ...sprzedaj tego biegowca i kłopot z głowy a aprililką jeździj do póki hondzia SW-T 400 nie stanieje aż będziesz mógł ją sobie kupić. Jeśli chodzi o części to dzwoń do Warszawy TU a zobaczysz, że szybciej będziesz miał niż zamówione w Anglii lub w Motodiabłach Jak powiedziało się "A", to trzeba powiedziec "L" (że trochę przekręcę przysłowie...) Jeżdżę na Deauvilce, sprzedaję Aprilkę i czekam, aż stanieje SW-T400. Taki sobie wyznaczyłem kurs Sercem jestem nadal z maxi! Po prostu teraz mam maxi z biegami Dzięki za poradę "sklepową"!
Rekomendowane odpowiedzi