jackdent Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci_d...5914?source=rss W sumie słuszna idea. Jedyne co mnie zaciekawiło to że za jazdę na jednym kole można stracić prawo jazdy nam to nie grozi. Odnośnik do komentarza
misioooo Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Idea słuszna - czubków trzeba tępić. Tylko nie rozumiem czemu za to samo wykroczenie (prędko?ć) motonita ma płacić więcej niż kierownik 4oo? To jest bez sensu. Co do utraty prawa jazdy - popieram. Takie wyczyny pod to się moim zdaniem kwalifikuj? - to już głupota tak w mie?cie jeĽdzić, a nie wykroczenie. Odnośnik do komentarza
Gość 32 Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 ja ja ja w poslce s? tylko wariaty i ?wiry na motorach. Drogi s? super i wszystko gra jak w zegarku. |wiatła działaj? na błysk. Zawsze winny kierowca no i cyklista. Popierdo,,, kraj. Nic tu nie ma, zagranic? tory wy?cigowe chłopcy maja gdzie wyładowac maszyny a u nas tylko karcic i głupoty powielać - zbytnia predko?ć. Tepa polksa to potrafi zrobić tylko studzienkę na ?rodku drogi co 20 metrów reszta to zbyt skaplikowane. Niech wre?cie zbankrutuje te nasze smieszne państwo moze to kto wykupi bo nie nadajemy sie do nieczego tak bylo i tak będzie. Nie ma co gadać. dziura za dziur? i sami wariaci na drogach uuuuuuuu co to będzie. Jako? w niemczech nie ma waritaów Odnośnik do komentarza
bogumilek Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 ja ja ja w poslce s? tylko wariaty i ?wiry na motorach. Drogi s? super i wszystko gra jak w zegarku. |wiatła działaj? na błysk. Zawsze winny kierowca no i cyklista. Popierdo,,, kraj. Nic tu nie ma, zagranic? tory wy?cigowe chłopcy maja gdzie wyładowac maszyny a u nas tylko karcic i głupoty powielać - zbytnia predko?ć. Tepa polksa to potrafi zrobić tylko studzienkę na ?rodku drogi co 20 metrów reszta to zbyt skaplikowane. Niech wre?cie zbankrutuje te nasze smieszne państwo moze to kto wykupi bo nie nadajemy sie do nieczego tak bylo i tak będzie. Nie ma co gadać. dziura za dziur? i sami wariaci na drogach uuuuuuuu co to będzie. Jako? w niemczech nie ma waritaów przepraszam za OT: czy kolega moglby wreszcie zaczac pisac po polsku, bo zeby zrozumiec ten belkot czyta sie 3 razy dluzej. Odnośnik do komentarza
Sympatycy Arecki Opublikowano 22 Marca 2009 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Popierdo,,, kraj. Nic tu nie ma, zagranic? tory wy?cigowe chłopcy maja gdzie wyładowac maszyny a u nas tylko karcic i głupoty powielać - zbytnia predko?ć.Tepa polksa to potrafi zrobić tylko studzienkę na ?rodku drogi co 20 metrów reszta to zbyt skaplikowane. Niech wre?cie zbankrutuje te nasze smieszne państwo moze to kto wykupi bo nie nadajemy sie do nieczego tak bylo i tak będzie. Kolego, jeżeli ten p.... kraj Ci się nie podoba to się wyprowadĽ do jakiego? mniej p...., a taka wypowiedĽ jak Twoja ?wiadczy tylko o kompletnym braku szacunku dla siebie samego i innych obywateli Naszego kraju (przy założeniu, że jeste? obywatelem Polski). Trochę to może górnolotne, ale zacznijmy od siebie i od przypomnienia sobie jak poprawnie wyrażać się po polsku. Tyle tytułem komentarza. Wracaj?c to tematu to ciekaw jestem jak będ? wygl?dały nieoznakowane motocykle policyjne, w końcu na jedno?ladzie trochę trudniej schować np. dodatkowe oznakowanie, które pozwoli mu w razie potrzeby stać się pojadem uprzywilejowanym, albo urz?dzenia w stylu videorejestratorów. Odpadnie też możliwo?ć ostrzegania motocyklistów o nieoznakowanych "hulajnogach" przez CB-radio. Pożyjemy, zobaczymy. Odnośnik do komentarza
ptaku_1 Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Arecki ja w tamtym roku widzialem takie cudo na trasie AK, klik klik Odnośnik do komentarza
brzoza Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Ten bat ,to mi malym biczykiem pachnie i to takim sznurkowym.Kto? zapłaci mandat , kto? straci prawko .A najciekawsze bed? nowe po?cigi moto patroli cywilnych za desperatami na ?cigach.Żeby tylko więcej zamieszania nie narobili na tak już zatłoczonych ulicach. I pamiętajmy ,że za ten pomysł płacimy My -podatnicy Odnośnik do komentarza
Gość Dragon Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 ja ja ja w poslce s? tylko wariaty i ?wiry na motorach. Drogi s? super i wszystko gra jak w zegarku. |wiatła działaj? na błysk. Zawsze winny kierowca no i cyklista. Popierdo,,, kraj. Nic tu nie ma, zagranic? tory wy?cigowe chłopcy maja gdzie wyładowac maszyny a u nas tylko karcic i głupoty powielać - zbytnia predko?ć. Tepa polksa to potrafi zrobić tylko studzienkę na ?rodku drogi co 20 metrów reszta to zbyt skaplikowane. Niech wre?cie zbankrutuje te nasze smieszne państwo moze to kto wykupi bo nie nadajemy sie do nieczego tak bylo i tak będzie. Nie ma co gadać. dziura za dziur? i sami wariaci na drogach uuuuuuuu co to będzie. Jako? w niemczech nie ma waritaów Popieram zdanie moich "przedmówców" z naciskiem na post Areckiego... Je?li Ci się nie podoba w tym popier...lonym kraju to przecież nikt Cię tu nie trzyma... !piwko "adijos mociulos"... !scooter Arecki - ja już miałem okazję "po?cigać" się z tym "cudem" na 2oo, któro zostało zaopatrzone w videorejestrator... Mało tego, to było to w WAW... Brzoza - jakie znasz przypadki w których patrole nieoznakowane narobiły zamieszania na zatłoczonych ulicach??? Może nie ma sensu sztucznie "pompować" atmosfery... Już kilka razy była dyskusja o "?cigach"... o tym, jak? opinię tworz? wszystkim motocyklistom... Uważam, że pora skutecznie się do tego zabrać i wykluczyć takich, którzy w zatłoczonym mie?cie jad? z prędko?ci? 150 km/h a przy przejeżdżaniu koło szkoły zwalniaj? do 138km/h. Dzisiaj motocyklista jest "bezkarny"... zagięta tablica rejestracyjna, trochę "korka" w mie?cie i co...? - i nic... cwana gapa my?li, że jest jak David Copperfield... pojawia się i znika... Młodo?ć ma swoje prawa ale warto dożyć do staro?ci... Odnośnik do komentarza
Sympatycy Arecki Opublikowano 22 Marca 2009 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Arecki - ja już miałem okazję "po?cigać" się z tym "cudem" na 2oo, któro zostało zaopatrzone w videorejestrator... Mało tego, to było to w WAW... No wiesz, nie mów że ?migałe? na jednym kole i to po zakorkowanej Warszawie . Ale tak na poważnie, to wydaje mi się że pomysł na 2oo z wideorejestratorami jest niegłupi i może być skuteczny nie tylko w stosunku do motocyklistów, ale też z wykorzystany powodzeniem do nagrywania szalej?cych kierowców 4oo bo manewrowo?ć motocykla może umożliwić bezpieczniejsze podróżowanie za piratem i odpadnie argument przeciwników tej formy dyscyplinowania kierowców, że jeżeli np. "pirat" przejechał ledwo mieszcz?c się między samochodami to goni?cy go radiowóz tylko cudem unikn?ł wypadku i stwarzał ogromne zagrożenie. Odnośnik do komentarza
Niunio Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Witam Wydaje mi się, że brać maxiskuterowa nie ma powodów do obaw. Używamy swoich jedno?ladów na codzień zazwyczaj do sprawnego podkre?lam sprawnego a nie szybkiego poruszania się po mie?cie. Głównymi klientami videorejestratorów będ? jeżdż?cy na "szlifierkach" i kierowcy konserw prowadz?cy swoje pojazdy w sposób skrajnie niebezpieczny. A do forumowicza, który nazwał Nasz Kraj p....nym to polecam psychoterapię i dużo odpoczynku. Masz chłopie bardzo nisk? samoocenę i stan dróg b?dĽ głupota drogowców nie maj? tu nic do rzeczy. Pozdrawiam i zdrówka życzę. Odnośnik do komentarza
Crazy_Russian Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Zgadzam się, z tym że Maximus32 w sposób do?ć kontrowersyjny napisal swojego posta. Ale niestety muszę się zgodzić z jego główn? ide? tego posta. Skutera używam jako tapczanu do jazdy po mie?cie, który nie jest przedmiotem kultu a daje frajdę z jazdy na 2-óch kołach, ?wietnie chroni przed wiatrem i uniezależnia mnie od korków. Do wyszalenia się mam crossówkę (pojazd bez homologacji), która zima latam po torze crossowym, a latem po torze kartingowym czy też jedynym wy?cigowym w Poznaniu. Ale...jazdy po torze w pod poznańskim Przezmierowie oprotestowali mieszkańcy. To samo się dzieje z położonym na obrzeżach Lublina torem kartingowym. Nie dawno wokoło były pola, póĽniej pobudowano osiedle mieszkaniowe przy samym torze. A dzi? mieszkańcom przeszkadza hałas, mimo że mieszkania kupowali z pełn? ?wiadomo?ci? tego co sie obok znajduje. Niestety w Polsce my?li się przez pryzmat pieni?dza. Po co nam tor kartingowy gdzie bezpiecznie jeżdż? motocykli?ci jak i kartowcy, skoro można go zamkn?ć a ziemie sprzedać pod osiedle lub market-będzie KASA! A co z młodymi (i nie tylko) ludĽmi, w których żyłach płynie krew z domieszk? benzyny? Nie ważne, ważne że jest kasa z osiedla/marketu. Jaki? czas temu zadzwoniła do mnie znajoma z małopolskiej gminy. Powiedziała, że gmina chce "co? zrobić", zastanawiaj? się nad torem crossowym. Zadzwoniła i zapytała się co mog? dzięki temu zyskać. Powiedziałem jej, że bezpo?rednio finansowo gmina na tym nie zarobi, ale dzieciaki będ? miały gdzie poszaleć, bezpiecznie poszaleć, więc jest szansa, że czę?ć ze szwendaj?cych się zainteresuje się treningami na torze, bo w końcu "co? się będzie działo". Skoro nie będ? się szwendać, to jest szansa że będzie trochę bezpieczniej itp. Niestety koleżanki to nie interesowało bo nie było "szybkiej kasy", więc wydali pieni?dze na co? bardziej komercyjnego. Ganić jest łatwo. Wariat, debil, dawca...tylko nikomu nie chce się spojrzeć dalej niż za czubek własnego nosa i znaleĽć przyczynę i spróbować j? zminimalizować, bo na pewno nie da się jej wyeliminować całkowicie. Ale na pewno cze?ć z tych "wariatów" gdyby miała okazję polatać po torze i tam się wyszaleć to nie ?wirowałaby po mie?cie. Tylko po co skoro tor to hałas, koszta i nie zarabia kasy. Odnośnik do komentarza
Sympatycy Arecki Opublikowano 23 Marca 2009 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Nie do końca mogę się z Tob? zgodzić. Moim zdaniem miejsca gdzie młodzież mogła by się wyszaleć jeżdż?c na moto tylko czę?ciowo rozwiazały by problem. Dla większo?ci tych, których okre?lamy jako "dawców" i na których "batem" maj? być omawiane w temacie policyjne motocykle ważne jest żeby to co robi?, czyli np. jazda na jednym kole czy szaleńcze przejazdy ze znacznymi prędko?ciami odbywało się tam gdzie daje to najwięcej adrenaliny czyli w ruchu ulicznym. Zgadzam się, że miejsc w których można się bezpiecznie wyszaleć powinno być jak najwięcej i powinny być dobrze przygotowane i zabezpieczone, s?dzę też że gdyby było prawdziwe zapotrzebowanie na takie tory to znaleĽli by się chętni do zaiwestowania i zarabiania na tym, więc może problem jest w tym, że tak na prawdę niewielu chętnych korzystało by z takch miejsc skoro lepiej się popisywać np. na Marszałkowskiej w centrum Warszawy gdzie widownia i emocje s? zapewnione. Odnośnik do komentarza
Geni Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Crazy_Russian zgadzam się z tob?, natomiast kolegom na skuterach powiem tak. Jeste?cie takimi samymi motocyklistami i "potencjalnymi dawcami" dla reszty społeczeństwa, jak ci niby "wariaci" na motocyklach. Szczerze w?tpię aby?cie poruszali się po Warszawie i innych miastach z przepisow? 50-tk?, więc bat jest jednakowy na chłopaków spod kolumny, jak i na was. Policjanci z braku laku i braku jad?cych 250km/h mog? przecież zatrzymać równie dobrze maxi jad?ce 70-tk? na ograniczeniu do 50-ciu. Fajnie zakupić BMW w celu uprawiania polowanka, ale ?wiateł na przej?ciach dla pieszych w pobliżu szkół, to już nie ma za co kupić. Poza tym i tak niestety wszystkich piratów nie wyłapiemy, a mnie cholera strzela, jak co jaki? czas słyszę lub czytam, że na przej?ciu dla pieszych przy szkole tej, czy innej (u mnie w małej mie?cinie kilka przypadków w ci?gu ostatnich 3lat) kieruj?cy samochodem wzi?ł na rogi przechodz?cego dzieciaka. Fotoradary i nieoznakowane radiowozy w takich przypadkach pomog?? Guzik pomog?, bo nieoznakowane u nas jeżdż? non stop po obwodnicy albo wylotówkach z miasta i łapi? klientów, którzy jeżdż? po dwupasmówce z ograniczeniem do 60km/h - założone swoj? drog? nie ze względów bezpieczeństwa, a ze względu na zapisy w umowie pomiędzy wykonawc? i zamawiaj?cym o wprowadzeniu ograniczenia na okres gwarancji. Ale kaska spływa oczywi?cie. Żeby nie było - nie zapłaciłem jeszcze nigdy mandatu za przekroczenie prędko?ci, ale restrykcje należy stosować wspólnie z innymi rozwi?zaniami, a nie same, jako lekarstwo na wszystko. Ende. Odnośnik do komentarza
Gość 32 Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 maximus zaczol już od siebie. Zrobiłem plac i podjaz do drogi głównej razem 500 m/kw koszt 100 000 zl. nie ma dziur, kupiłem od?nieżarke by odsnież?ć droge swoj? i 40 m publicznej koszt 4000 zł. /kupiłem miotłe i łopate by zamiatac drogę ogólnie dostępn? bo wstyd mi że przed domem i okolicy że jest maras na drodze. Kupuje nowe sprzęty samochody by były bezpieczne koszt nie pisze bo zawału dostaniecie. Płace podatki za które przeżyly by dwie rodziny. Wszystko robie jak mówia i nic to nie daje dziur jest coraz więcej. No przybywa radarów przybywa komediantów w radjowazach no i przybywa wariatów na skuterach bo wariaty na ?cigaczach to już mało cza szukać nowe ofiary hihihih a za miesi?c bedzie ludzie wariaty chodz?cy po drogach pieszo. Jezu jakie to gupie piszo chodza po jezdni. Tylko nikt nie sprawdzi że szli pieszo jezdnia bo nie bylo chodnika albo był zasypany ?niegiem ze sol? i błotem hhohohoh robie wszystko co mogę i co to daje w tym piknym kraju który tak kochacie. Młodzież jeżdzi po lesie ale już jest ganiana bo nie wolno po drogach glo?niej nie wolno po osiedlach nie wolno. ale do knajpy nacpać sie to wolno. Rozbić sie na motorze wolno za wszystko płacić podadki wolno nawet za gówna s? juz podadki.Piękny kraj jezu jezu nie wiem jak to opisać. Za granic? ?a podadki s? drogi s? place zabaw s? nawet ko?cioły hihihih jak wracam zza granicy na nasze tereny to zaraz mnie mdli jak widze ten prymityw.Ale będzie lepiej tak tak ciemnota chwyta wszystko. kupujcie nasze towary i nasze kiełbasy bo uratujecie kraj maximus32 a zapomniałem dodać że mam kolegi który w niemczech na moto jeżdzi 280 km/h i tam jest szcze?liwy. W polsce jak by sie gdzies pochwalił to na dziendobry jest przestepc?. Cba przez internet by go szukało. Ma nowy motor ma nowe drogi płaci duże podadki i nie chodzi do ko?cioła i jest szczesliwy jakie to dziwneee a jak będzie miał wypadek to w szpitalu nie będ? zapewne udawać że go ratuj? tylko go poskładaj?. Jeszcze troche to potrwa ale może nie dlugo podatki bede płacił w niemczech i co wtedy powiecie. Zapewne bede ukrzyzowany bo jak to jeżdzi po naszych dziurach a placi za piekne drogi w niemczech troszkę bedzie mniej w tym polskim budrzecie. Ale jak taki leszcz jak ja mysli w ten sposób to co z rybami które już zapewne nie placa w polszy Miałe? zwracan? uwagę kilka razy. Mimo tego, że gardzisz Polsk? to pamiętaj, że jeste?my na polskim forum i obowi?zuj? tu PODSTAWOWE zasady pisowni, których tych nie przestrzegasz. Zacznij stosować znaki interpunkcyjne i pisz tak jakby? chciał czytać innych. MariuszBurgi Odnośnik do komentarza
Gość deleted Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 kraja nie kochacie nikt nie trzyma wy-----jezdzacie i moze szkoda ze juz nima NRD to moze kochana kolega na MZ ETZ 280 by nie pojechala !OKK Odnośnik do komentarza
Gość sosna Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 MAximus....przychylam się do zdania kolegów na Twój temat w innych postach. JedĽ do kolegów, jeĽdzij 280kmh, nie "chodĽ" do Koscioła i nie wracaj chłopie, NIE wracaj! !OKK Nie wracaj przynajmniej tak długo, aż mentalnie nie skończysz 10 lat. Prosiłem Cie, żeby? czytał swoje posty i sprawdzał błędy przed wysłaniem. Teraz dorzucam jeszcze jedn? pro?bę. Zacznij się zastanawiac co Ty piszesz! Odnośnik do komentarza
Crazy_Russian Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Moim zdaniem miejsca gdzie młodzież mogła by się wyszaleć jeżdż?c na moto tylko czę?ciowo rozwiazały by problem. Dla większo?ci tych, których okre?lamy jako "dawców" i na których "batem" maj? być omawiane w temacie policyjne motocykle ważne jest żeby to co robi?, czyli np. jazda na jednym kole czy szaleńcze przejazdy ze znacznymi prędko?ciami odbywało się tam gdzie daje to najwięcej adrenaliny czyli w ruchu ulicznym. Na pewno jest tak jak mówisz. Ale samo karanie NIC nie zmieni. Na pewno wielu z Was jest szefami swoich firm lub kierownikami. Czy w momencie "przewinienia" tylko karzecie pracowników i nic więcej nie zmieniacie? Na pewno nie, na pewno szukacie przyczyn takiego zachowania i staracie sie wyeliminować możliwo?ć zaistnienia tej przyczyny w przyszło?ci. Kole? który odwinie manetkę do końca w motocyklu NA PEWNO nie zastanawia się czy mandat za to jest 200 zl czy też 500 zł. Ale gdyby miał alternatywę to być może na ulicy nie potrzebowałby odkręcać na maxa. Jesli Panstwo będzie tylko karać nie szukaj?c i eliminuj?c przyczyny takiego zachowania to nie będzie nigdy dobrze. No chyba, że minie ile? pokoleń. Odnośnik do komentarza
Niunio Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Bardzo dziękuję Adminowi za reakcję. Mam nadzieję, że poskutkuje. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Gość 32 Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 admin nie pomoże no chyba że mnie wywali z tego forum. Tak piszę i fajrant no chyba że jaki mandacik będzie hihihih. T? s? moje pogl?dy na caly ten bajzel który obesrwowałem z dołu a teraz z góry. Powiedzmy że ja jestem zadowolony z mojej sytuacji i najlepsze lakarstwo na cały ten burdel to kiwać głowa dbac o swoje i udawać, wszytko jest oki. Więć zmieniam sie do WAS. W ładna pogodę nawet polskie drogi s? fajne no prędzej tego jako? nie zauwarzyłem fiu fiu dziekuję WAM Odnośnik do komentarza
Gość deleted1 Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Witam, ojej ojoj i łolaboga.... A tak poważnie to tak się ciesze że na forum wci?ż moge poszukać rozrywki. Ci?gle ktos ma problemy z językiem polskim, z krajem i z tym na czym ten NASZ kraj stoi ale s? na szczę?cie rycerze którzy strzeg? kodeksu. Moi bohaterowie A propos tematu, uważam że choćby nie wiem ile było torów w Polsce i jakich by?my dróg nie mięli to nadal będ? ludzie którzy kupuj? ?cigi i zasuwaj? przez miasto na jednym kole. Dlaczego? Ano dlatego, że wci?ż będ? ludzie którym sie to wydaje fajne i zaspokajaj? oni w "dawcach" potrzebe dowarto?ciowania swojego ego. Poczekam spokojnie az którys z burgmaniaków zostanie z filmem z wakacji w łapce bo sorry koledzy i kolezanki ale nie przypominam sobie żeby?my kiedykolwiek jeĽdzili zupełnie przepisowo i nie wierze by cos sie zmieniło. To, że skutery z zasady sa miejskie nie znaczy ze nie jeĽdzi sie nimi 140 na obszarze niezabudowanym... Teoria, że "wielkie oko" wideorejestratora będzie skupione na szlifierkach jest fajna ale może się okazać ze żadnej szlifierki nie było pod ręk? za to skuter owszem. Tak mi się zdaje że podobnie jak prewencja ma podan? dzienna liczbe osób które musz? wylegitymować, tak drogówka ma lub bedzie miała podana dzienna liczbe interwencji. Oczywi?cie moge się mylić... Aha, kochani moi, badĽmy tolerancyjni i nie linczujmy jednostki posiadaj?cej odmienne zdanie od reszty. Zawsze można sie przeciez czego? nowego od niej dowiedzieć i spojżeć na sprawe z innego punktu. Pozdrawiam i do zobaczenia Zołza PS.: Przepraszam za literówki Odnośnik do komentarza
Gość 32 Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 o to mi własnie chodzi że s? scigacze powoli będ? skutery a potem juz pie?i bo tak rozbudowuj? za gróbe pieni?dze bardzo gróbe pieni?dze maszynki do robienia pieniędzy, że musz? kogo? karac bo jak tu nie karać. Kto jeżdzi zgodnie z przepsiami w polsce - nikt. Nie ma takiej mozliwo?ci. Połowa zatrzymań samochodów przez patrole s? niezgodne z prawem. Jak by zrobić strajk włoski i przestrzegać przepisów w katowiach to miasto zablokujemy na cały dzień. Tak samo działa urz?d skarbowy policja i instytucje. Komediant w telewizji mówi dawca na motorze zginoł z powodu nadmiernej prędko?ci stałe hasło. Komediant przyjerzdza na miejsce i on już wie że to była predko?ć. Chodz każdy dzieciak wie że wypadek może sie składać z tysi?ca czynników. Ale Ale to jest najprostrze - szybko?ć mandat zakaz zatrzymywania mandat spalona żarówka po?cig madat no cza sie czym? pochwalić. Ale mam też dobre wiadomo?ci może tych jerzdz?cych maszynek na drogach będzie mniej bo juz nie ma na paliwo a rozbudowan? flote niedlugo trzeba serwisować więc jeszcze gorzej będzie. Odnośnik do komentarza
Administrator Artix Opublikowano 23 Marca 2009 Administrator Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Kiepskie drogi, Ľli urzędnicy, głupia policja, skarbowy to należy wysadzić hmm ciekawy masz punkt postrzegania ?wiata. Zacznij może od siebie kolego i popracuj nad pisownia, Word czyni cuda. Zasady na forum s? proste, szanujesz innych forumowiczów i nie zmuszasz ich do domy?lania się nad tym co chciałe? napisać. Ostrzegam że jak się zmęczę twoim kolejnym postem napisanym bez ładu i składu to dostaniesz tydzień bana na zapoznanie się z Wordem. Odnośnik do komentarza
Gość Dragon Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 (...) dostaniesz tydzień bana na zapoznanie się z Wordem. Tylko tydzień???? Lito?ci... Odnośnik do komentarza
Sympatycy Arecki Opublikowano 23 Marca 2009 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Moim zdaniem miejsca gdzie młodzież mogła by się wyszaleć jeżdż?c na moto tylko czę?ciowo rozwiazały by problem. Dla większo?ci tych, których okre?lamy jako "dawców" i na których "batem" maj? być omawiane w temacie policyjne motocykle ważne jest żeby to co robi?, czyli np. jazda na jednym kole czy szaleńcze przejazdy ze znacznymi prędko?ciami odbywało się tam gdzie daje to najwięcej adrenaliny czyli w ruchu ulicznym. Na pewno jest tak jak mówisz. Ale samo karanie NIC nie zmieni. Na pewno wielu z Was jest szefami swoich firm lub kierownikami. Czy w momencie "przewinienia" tylko karzecie pracowników i nic więcej nie zmieniacie? Na pewno nie, na pewno szukacie przyczyn takiego zachowania i staracie sie wyeliminować możliwo?ć zaistnienia tej przyczyny w przyszło?ci. Kole? który odwinie manetkę do końca w motocyklu NA PEWNO nie zastanawia się czy mandat za to jest 200 zl czy też 500 zł. Ale gdyby miał alternatywę to być może na ulicy nie potrzebowałby odkręcać na maxa. Jesli Panstwo będzie tylko karać nie szukaj?c i eliminuj?c przyczyny takiego zachowania to nie będzie nigdy dobrze. No chyba, że minie ile? pokoleń. W pełni się z Tob? zgadzam, lecz tak jak napisała Zołza, dla czę?ci kierowców i to moim zdaniem tej najbardziej widocznej, najważniejsze jest dowarto?ciowanie się i adrenalina. Dzieje się tak zreszt? niezależnie od obywatelstwa, ilo?ci torów czy jako?ci dróg. W necie można znaleĽć sporo filmów, jak choćby te nakręcone przez jakiego? "tajemniczego szweda" szczyc?cego się tym, że odcinek prawie 70km pokonał w niecałe piętna?cie minut, albo ?cigał się z innymi udaj?c policjanta. W przypadku tej grupy prewencj? powinni się zaj?ć raczej psychologowie i psychiatrzy. Prawie każdy z nas ma czasem ochotę poszaleć za kierownic?, ale gdy widzi ustawion? przy drodze skrzynkę w której może być fotoradar i nie ma pewno?ci, że go tam nie ma, to zwalnia do przepisowej prędko?ci tak na wszelki wypadek. Podobnie gdy przeleci na czerwonym ?wietle, bo jechał za szybko żeby wyhamować, rozgl?da się nerwowo czy aby nie ma na skrzyżowaniu jakiego? radiowozu. Tak to już jest, że czasem musimy mieć jaki? bat nad głow?. Oznakowane czy nie oznakowane radiowozy i motocykle policyjne, a nawet ustawiane co sto metrów fotoradary nie rozwi?ż? całowicie problemu bezpieczeństwa na drogach, lepiej jednak chyba robić cokolwiek niż narzekać i czekać na gromy ze strony mediów i opinii publicznej po kolejnym ?miertelnym wypadku z udziałem np. szalonego motocyklisty. Odnośnik do komentarza
Gość 32 Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 tak fotoradary ratuj? życie i komedianci też s? po to by ratować Ci życie. Mandaty dostaj? tylko piraci wręcz mordercy robiłem kiedy? przy radarze i jest tak jak mówiłe? uratowałem 1500 istnień. Jestem bardzo dumny dziekuję Ci kolego, że zauważyłes moje starania. 1500 mantatów to 1500 osób którzy dzieki mnie nie zgineli osi?gaj?c szybko?ć 80 km/h na godzinę w terenie zabudowanym. własciwie to możesz mi mówić jezus zaraz powiem mojej dziewczynie jaki jestem wyj?tkowy. I najważniejszy nr. nigdy nie zrobiłem zdjeci? ?cigaczowi za którym siedział morderca debil idiota i w bagazniku mial jeszcze zapewne jaki? dopalacz typu nitro. maximus wielki a już my?lłem że moje życie jest nudne i przesadzam z moj? wizj? pięknego kraju. dziekuje Ci Zrobie co? do poprawy bezpieczeństwa wokół siebie. Więc informuje szanownych kolegów, że wczoraj w nocy mój znajomy wyjerzdzaj?c z katowic w kierunku mikołowa jad?c z ojciem ze szpitala powtarzam z ojcem, który ma tam jakie? kroplówki przyczepione jad?c 50 km /h wjechał w dziure w jezdni. Informuję, że dziura była tak głeboka że przetargał opone i troszke pokrzywił felgę. Dodaję, że w okolicy nie ma fotoradaru i nie było patrolu policji. Wyjatkowego pecha mial bo ta dziura musiała powstac chwile przed jego jazd? bo innej możliwo?ci nie ma no chyba że jechał jak wariat i nie dostosował predko?ci do warunków na drodze. Jak ?cigacz wleci w dziurę to maja gagadka aaaa będzie informacja w prasie - moto psychol uuuu i zdjęcia z rozbitego motoooo uuuu postrasz? emerytów i rencistów przed terorystami na moto. I wieksze ?rodki na zabezpieczenia przed takimi mordercami . oki oki oki a teraz troszke u?miechu. Widziałem już księdza z drogówk? i obrazki za szybk? jazde ihihihihihi myslałem,że ze smiechu peknę hhiihihihh ale może by tak zrobić akcję Drogówka i przedszkole. Pełono dzieci komediant zatrzymuje samochód za predko?ć i te dzieci krzycz? Ty morderco. no zawsze cos pomoże no co lepsze to niż nic nie robić. Więc co fotoradar albo dzieci no albo ksi?dz przed wyrw? w jezdni. Albo kurtki pod?wietlane zamiast chodników potraciłem sie już tyle tych pomyslow ostani post bo mnie jeszcze zablokujecie i będzie tragedia. Czasami bywam na spotkaniach zarz?dców dróg i tam innych osobisto?ci. Usłyszałem jedn? fajn? wypowiedz, osoby, która zarz?dza drogami powiatowymi w x mie?cie. Podzielę się j? z wami bo często mi się przypomina jak jadę samochodem i spostrzegam jakie? niebezpieczeństwo na drodze. Więc, jest spotkanie i ludziska zgłaszaj? tragiczny stan dróg przy jaki? ulicach. Tych zgłoszeń jest tyle, że rozmowa jest przerwana i dopuszczaj? do głosu dyrektora komedianta dróg powiatowych. Jego odpowiedz brzmi- ńa remonty dróg przewidzaino x kwotę, która została juz wykorzystana na naprawę kilku jezdni ale on zauważa, iż europa idzie w kierunku naturalnemu zmniejszaniu prędko?ci na drogach poprzez natrualne przeszkody. Przytoczył przykład jednej z ulic |l?skich, która bardzo pofałdowana ogranicza prędko?ć do minimum zakańczj?c rozmowę liczb? wypadków na wymienionej ulicy 0. Po tej odpowiedzi pytania i zgłoszenia ucichły s?dzę że wzieli go za gupiego lub stwierdzili, że jest tak żle że nie ma co odzywać się. Oki zakańczam moje wypowiedzi w tym temacie do następnego sprzecznego posta. maximus32 proszę używać funkcji "edytuj" a nie dopisywać kolejne, posty ł?cze Artix Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi