Cezy001 Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Pytanie trochę może dziwne ale co tam: Czy osoba siedz?ca jako pasażer na skuterze marĽnie? Ja nabyłem kocyk i mufki i nie marznę nawet przy 2 stopniach na trasie 15 kilometrów (testowałem) ale mój potencjalny plecaczek ma 10 lat i jak twierdzi to na skuterze z tat? nie marĽnie nigdy !happybth Problem w tym że nie do końca jej wierzę !tut !happybth Co s?dzicie? P.S. W tym konkretnym przypadku kierowca jest znacz?co większy od pasażera, prędko?ci do 80 km/h a trasa ok. 12 km. Odnośnik do komentarza
krzys-68 Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 przed wiatrem troszke osłonisz ale mimo wszystko troszke pasażer zmarznie Odnośnik do komentarza
Gość andropow Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Wmoim przypadku - dziewczyna najbardziej marudzi, ze marzn? nogi. Odnośnik do komentarza
MISIEK Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Pytanie trochę może dziwne ale co tam:Czy osoba siedz?ca jako pasażer na skuterze marĽnie? Ja nabyłem kocyk i mufki i nie marznę nawet przy 2 stopniach na trasie 15 kilometrów (testowałem) ale mój potencjalny plecaczek ma 10 lat i jak twierdzi to na skuterze z tat? nie marĽnie nigdy !happybth Problem w tym że nie do końca jej wierzę !kiss !yawn Co s?dzicie? P.S. W tym konkretnym przypadku kierowca jest znacz?co większy od pasażera, prędko?ci do 80 km/h a trasa ok. 12 km. !tut Taaaa... sk?d ja to znam ? Córka tez mi tak mówi bo lubi jeĽdzić, ale tak naprawde marznie: głównie nogi. Należy pamiętać, ze pasażer nie ma schowanych nóg za owiewkami . Co? muszę jej wymy?leć... hmm, jakie? dopinane nakładki na nogi i kolana !happybth Odnośnik do komentarza
prodzyn Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Ja wczoraj po zrobieniu traski czułem się normalnie, ale pasażerka po 200km mi skostniała i jak mówi? przedmówcy, głównie od butów i kolan. Muszę pomy?leć dla niej o spodniach i jakim? dobrym obuwiu. Odnośnik do komentarza
Cezy001 Opublikowano 6 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Tak sobie poszukałem i na zaprzyjaĽnionej stronie !happybth znalazłem: http://motokoce.home.pl/index.php?products...uct&prod_id=123 Może trochę by pomogło szczególnie w kolana Skala problemu przy 200km jest znacz?ca inna niż przy 12 Odnośnik do komentarza
bogumilek Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 a ja mam takie pytanko przy okazji "malych plecaczkow": ktos moze uzywa fotelika na moto dla dzieci? jakiego? jak sie sprawdza? Odnośnik do komentarza
Gość bee Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 a pytanie przy okazji: od ilu lat można wozić takie małe jako plecaczki? Dzieńdobry wszystkim !scooter Odnośnik do komentarza
Sympatycy spinka Opublikowano 9 Marca 2009 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Kiedy? był poruszany ten temat. W kodeksie jest wzmianka tylko o rowerze: 2. Dziecko w wieku do 7 lat może być przewożone na rowerze, pod warunkiem, że jest ono umieszczone na dodatkowym siodełku zapewniaj?cym bezpieczn? jazdę. Interpretacja co do skutera........... 6. Prędko?ć dopuszczalna motocykla (również z przyczep?) i motoroweru, którymi przewozi się dziecko w wieku do 7 lat - 40 km/h. Chyba sam powiniene? się zastanowić czy chcesz jeĽdzić z pociech?. Czy będzie to frajda czy starch? Odnośnik do komentarza
MISIEK Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 a pytanie przy okazji: od ilu lat można wozić takie małe jako plecaczki? Dzieńdobry wszystkim !scooter a ja mam takie pytanko przy okazji "malych plecaczkow": ktos moze uzywa fotelika na moto dla dzieci? jakiego? jak sie sprawdza? np. tutaj: KLIK - "Dziecko na motocyklu" Odnośnik do komentarza
magart Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 a ja mam takie pytanko przy okazji "malych plecaczkow": ktos moze uzywa fotelika na moto dla dzieci? jakiego? jak sie sprawdza? Na stronie GIVI znalazłem kiedy? co? takiego http://www.givi.it/caschi_borse_bauli_acce...D=32462〈=en !zorro Szacunkowy koszt 800-900 PLN brutto !scooter Czy kto? się może przymierzał do czego? takiego ? pozdr A Odnośnik do komentarza
Gość bee Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 Dzięki za linki i odpowiedzi. Spinko, masz oczywi?cie rację. Mój "mały plecaczek" ma 11 lat, wcze?niej nawet bym o tym nie my?lał. Ale czasem mogłoby być wygodniej pojechać na mały wypad, albo chociaż w drugi koniec miasta, st?d pytanie Odnośnik do komentarza
dr.big Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 Firma Stamatakis produkuje cos takiego, na ich stronie sa nawet filmiki: KLIK Odnośnik do komentarza
magart Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 Firma Stamatakis produkuje cos takiego, na ich stronie sa nawet filmiki: KLIK Kurcze rewelacja - szczególnie fotki w "realu". I można smyka 3 letniego wozić trochę dalej niż 100 m po podwórku. Chyba będę się musiał tym zainteresować Rewelka Odnośnik do komentarza
melmacie Opublikowano 13 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 Plecaczek otrzymał kompletne odzienie moto i jest OK. Tak jest bezpieczniej i cieplej. W przeciwnym razie marznie i monie głownie w nogi. Teraz mozna pojechac na dluższ? wyceczkę . Pozdrowionka Odnośnik do komentarza
magart Opublikowano 19 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 Firma Stamatakis produkuje cos takiego, na ich stronie sa nawet filmiki: KLIK Dla zainteresowanych koszt tego fotelika to jakie? 160-180 euro (w zależno?ci od modelu) + jakie? 15 euro koszt przesyłki do Polski (szczegóły polo-motorrad.de). Koszt porównywalny z GIVI za po?rednictwem polskiego importera. pozdr A Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi