Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy plecaczek marĽnie?

Cezy001

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie trochę może dziwne ale co tam:

Czy osoba siedz?ca jako pasażer na skuterze marĽnie?

Ja nabyłem kocyk i mufki i nie marznę nawet przy 2 stopniach na trasie 15 kilometrów (testowałem) ale mój potencjalny plecaczek ma 10 lat i jak twierdzi to na skuterze z tat? nie marĽnie nigdy !happybth

Problem w tym że nie do końca jej wierzę !tut !happybth

Co s?dzicie?

P.S. W tym konkretnym przypadku kierowca jest znacz?co większy od pasażera, prędko?ci do 80 km/h a trasa ok. 12 km.

Pytanie trochę może dziwne ale co tam:

Czy osoba siedz?ca jako pasażer na skuterze marĽnie?

Ja nabyłem kocyk i mufki i nie marznę nawet przy 2 stopniach na trasie 15 kilometrów (testowałem) ale mój potencjalny plecaczek ma 10 lat i jak twierdzi to na skuterze z tat? nie marĽnie nigdy  !happybth

Problem w tym że nie do końca jej wierzę  !kiss  !yawn

Co s?dzicie?

P.S. W tym konkretnym przypadku kierowca jest znacz?co większy od pasażera, prędko?ci do 80 km/h a trasa ok. 12 km.

:lol: !tut

Taaaa... sk?d ja to znam ?

Córka tez mi tak mówi bo lubi jeĽdzić, ale tak naprawde marznie: głównie nogi.

Należy pamiętać, ze pasażer nie ma schowanych nóg za owiewkami :lol: .

Co? muszę jej wymy?leć... hmm, jakie? dopinane nakładki na nogi i kolana !happybth

Ja wczoraj po zrobieniu traski czułem się normalnie, ale pasażerka po 200km mi skostniała i jak mówi? przedmówcy, głównie od butów i kolan. Muszę pomy?leć dla niej o spodniach i jakim? dobrym obuwiu.

a ja mam takie pytanko przy okazji "malych plecaczkow": ktos moze uzywa fotelika na moto dla dzieci? jakiego? jak sie sprawdza?

• Sympatycy

Kiedy? był poruszany ten temat.

W kodeksie jest wzmianka tylko o rowerze:

2. Dziecko w wieku do 7 lat może być przewożone na rowerze, pod warunkiem, że jest ono umieszczone na dodatkowym siodełku zapewniaj?cym bezpieczn? jazdę.

Interpretacja co do skutera...........

6. Prędko?ć dopuszczalna

motocykla (również z przyczep?) i motoroweru, którymi przewozi się dziecko w wieku do 7 lat - 40 km/h.

Chyba sam powiniene? się zastanowić czy chcesz jeĽdzić z pociech?.

Czy będzie to frajda czy starch?

a pytanie przy okazji: od ilu lat można wozić takie małe jako plecaczki? :)

Dzieńdobry wszystkim !scooter

a ja mam takie pytanko przy okazji "malych plecaczkow": ktos moze uzywa fotelika na moto dla dzieci? jakiego? jak sie sprawdza?

np. tutaj: KLIK - "Dziecko na motocyklu"

Na stronie GIVI znalazłem kiedy? co? takiego http://www.givi.it/caschi_borse_bauli_acce...D=32462〈=en

!zorro

Szacunkowy koszt 800-900 PLN brutto !scooter

Czy kto? się może przymierzał do czego? takiego ?

pozdr

A

Dzięki za linki i odpowiedzi.

Spinko, masz oczywi?cie rację. Mój "mały plecaczek" ma 11 lat, wcze?niej nawet bym o tym nie my?lał. Ale czasem mogłoby być wygodniej pojechać na mały wypad, albo chociaż w drugi koniec miasta, st?d pytanie :D

Firma Stamatakis produkuje cos takiego, na ich stronie sa nawet filmiki: KLIK

Kurcze rewelacja - szczególnie fotki w "realu". I można smyka 3 letniego wozić trochę dalej niż 100 m po podwórku.

Chyba będę się musiał tym zainteresować

Rewelka

Plecaczek otrzymał kompletne odzienie moto i jest OK. Tak jest bezpieczniej i cieplej. W przeciwnym razie marznie i monie głownie w nogi. Teraz mozna pojechac na dluższ? wyceczkę :D. Pozdrowionka

Firma Stamatakis produkuje cos takiego, na ich stronie sa nawet filmiki: KLIK

Dla zainteresowanych koszt tego fotelika to jakie? 160-180 euro (w zależno?ci od modelu) + jakie? 15 euro koszt przesyłki do Polski (szczegóły polo-motorrad.de). Koszt porównywalny z GIVI za po?rednictwem polskiego importera.

pozdr

A