Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Sliver Wing z Allegro UWAGA

bilety

Rekomendowane odpowiedzi

• Klubowicze

Wydaje mi się że jest co? nie tak z tym sprzedaj?cym podaje aktualny link:

stan licznika 26143 km. zakończona aukcja 09.03.2009

tutaj zobaczysz

i wcze?niejszy:

stan licznika 94871 km. zakończone aukcje styczeń i luty 2009

tutaj

Wydaje mi się że to ten sam skuter ale z cofniętym licznikiem (niech mnie kto? poprawi że nie mam racji). Zdjęcia zdobione s? jeszcze raz. Oczywi?cie nie podejrzewam sprzedaj?cego o cofnięcie licznika o 70 ty?. (może jechał do tyłu)

Oczywi?cie nie podejrzewam sprzedaj?cego o cofnięcie licznika o 70 ty?.

A ja podejrzewam !OKK Może nie sam sprzedaj?cy, ale kto? cofn?ł ten licznik, bo na jednej i drugiej aukcji to ten sam skuter !OK

Aukcja niezgodna z regulaminem z innego powodu i powinna niedługo być zdjęta.

Natomiast jeżeli chodzi o stan licznika, jestem w szoku. Co można zrobić w Polsce dla pieniędzy :D Ale to daje do my?lenia, z jakim przebiegiem kupujemy używane skutery? !scooter Współczuję tym, którzy s? na etapie zakupu używanego skutera.

Akurat stałem nad takim wyborem. Warto jednak chodzić do sprzedawców czasem. Ja tak kupiłem sprawdzony skuter. I wiadomo, krajowy to krajowy. Serwisy posiadaj? możliwo?ć sprawdzenia, co i gdzie było robione i przy jakim przebiegu. Warto z tego skorzystać.

Co do aukcji, wg mnie to też ten sam skuter. Powinni takim ludziom sprawy zakładać, bo po kupnie "szczę?liwiec" ma duże kłopoty...

• Klubowicze

Może kto? mieszka blisko i by podjechał zobaczyć i pogadać z go?ciem, ciekawe co by powiedział

Hmm i ciekawe sk?d biora się różnice w wyposażeniu, plac wygl?da tak samo, a raz jest podana Bielsko-Biała, a raz Andrychów, w sumie nie jest jedno super daleko od drugiego no ale plac jakby taki sam w obu miastach i garaże...

Może kto? mieszka blisko i by podjechał zobaczyć i pogadać z go?ciem, ciekawe co by powiedział

Go?ć odpowie, że skuter dostał do sprzedaży a sprawy nie zna !scooter

Zmiana adresu w allegro to parę sekund. A odległo?ć to na?cie km.

Po co te dywagacje. Jedna i druga aukcja to ten sam sprzedawca. Co to ma za znaczenie, że raz wpisał Andrychów a raz Bielsko?

Serwisy posiadaj? możliwo?ć sprawdzenia, co i gdzie było robione i przy jakim przebiegu. Warto z tego skorzystać.

Niestety, nie w Polsce. Jak wczoraj spytałem w autoryzowanym serwisie Hondy w 3mie?cie czy maj? w komputerze informacje o przegl?dach mojego pojazdu i szczegółach każdej wizyty zrobili wielkie oczy !scooter W warsztatach samochodowych to już standard, ale w motocyklowych chyba rzadko?ć.

Zmiana adresu w allegro to parę sekund. A odległo?ć to na?cie km.

Aha. To nie wiedziałem, my?lałem że trzeba co? potwierdzić. Naprawdę ciekawa sprawa. Zapytam kumpla co mieszka koło Bielska czy by tam nie podjechał. A jak nie to może jaki? telefon do sprzedawcy !scooter

Witam !OK .

Koledzy co tu dodać , wiemy że polak potrafi .

Tak więc nasuwa się pytanie , dlaczego kto? ma się ?lizgać na czyjej? du..e , sory za OT ale nie mogłem .

Pisz?c dalej w temacie jestem za tak jak zapodał Abach .

Nam wszystkim powinno zależeć na kupnie tego co chcemy to jasne jak słońce .

Dlatego zgadzam się z Abachem .

A mianowicie , potencjalny nabywca powinien takowy sprzęt zabrać do serwisu w celu jego sprawdzenia i ogólnego stanu .

Ale co za tym idzie nasuwa się temat o którym pisał Tomek .

Go?ć powie że on się nie zna że to skuter szfagra brata te?ciowej i nie wiadomo co jeszcze wymy?li . Dlatego oszustom zdecydowanie NIE !scooter !OKK .

Przed takimi numerami jest wła?ciwie tylko jedna skuteczna metoda.

Przyj?ć, że w pojazdach kupowanych w Polsce nie ma licznika całkowitego kilometrów, s? dwa resetowalne liczniki dzienne. Koniec kropka. Nie wiemy ile pojazd ma przebiegu, niezależnie czy stan licznika jest wysoki, czy niski nie bierzemy tego parametru pod uwagę i już. Liczy się tylko i wył?cznie stan techniczny. Nie ma sensu zastanawianie się czy licznik jest kręcony i o ile.

Ponoć s? nawet kombinatorzy jeżdżacy po 60-80tys. rocznie co pojawiaj? się raz w roku w autoryzowanym serwisie cofaj?c uprzednio licznik. I póĽnij sprzedaj? 3 letnie auto, nowe z salonu, serwisowane, udokumentowany przebieg 50 tys. km. Tylko, że przebiegu jest ponad 200....

Gość gepard73

Pewnie że to jest ten sam skuter, mógł by chociaż jakie? nalepki ponalepiać dla niepoznaki, ale tu totalna beszczelno?ć.

Rada dla kupuj?cych żeby na bież?co ?ledzili aukcje, bo wtedy można co? takiego wyłapać, ja obserwuj?c często widzę że ludzie wystawiaj? te same skutery, tylko nieraz obniżaj? trochę cenę, na razie z licznikiem nie widziałem u nich manewrów, ale kto wie jak nie sprzedadz? to może przekręc?, teraz nie zdziwi mnie nic.

Warto tu takie rzeczy umieszczać żeby ostrzec innych.

Wszyscy macie troche racji.Ja jednak zostane przy zakupie nowych rzeczy,nawet gdybym mial troche stracic na kredycie.Spie spokojnie a dobry sen to energia.Obecnie uzytkuje Burgiego 200 k7 przejechalem na nim nie cale 10.000 tys.I moim marzeniem jest oczywiscie nowy egzemplarz albo Burgi 900 cm albo BMW.Jeszcze raz podkreslam,ze jest to marzenie przyszlosci zalozone na okolo 3 lata.Marzenia to piekna rzecz,Pozdrawiam. B):)

Ostatnio zwiedzilem pare komisów bo szwagier chcial kupic auto i spotkalismy sie z sytuacja ze auto zostalo przywiezione na plac jakies 2 godz przed naszym przyjazdem (wiem bo jechalismy tam wczesniej ) i po zajechaniu i rozmowie z wlascicielem dowiedzielismy sie ze jest wszystko ok tzw igła tylko lekko okradziona, po naszych ogledzinach okazalo sie ze okradziona tylko i wyłacznie z licznika ktory notabene bedzie na nastepny dzien :) . dziwnym trafem na 20 aut jakie ogladalismy wszystkie mialy przebiegi od 140 do 160 tys. (chyba w tym samym miejscu mieszkali i do tej samej pracy dojezdzali B) ). Ogolnie przy kupnie lepiej kierowac sie stanem sprzetu a nie przebiegiem ktory jak cena moze bys do uzgodnienia B)

Ja również uważam, że zwracanie największej uwagi na stan licznika jest dobre dla totalnych laików. Kupujacy powinien sprawdzić stan techniczny. W zeszłym roku sprzedałem Peugeota 2003 r. z przebiegiem 400 tys. Większo?ć czę?ci miał nowych zakupionych w serwisie. Przez okres 1 roku dokonałem napraw serwisowych za ok. 14 tys zł ;) To kosmos, ale Peugeot sypał się paskudnie. Kupił go ziomal z Chojnic i jest bardzo zadowolony.

Ostatnio zwiedzilem pare komisów bo szwagier chcial kupic Ogolnie przy kupnie lepiej kierowac sie stanem sprzetu a nie przebiegiem ktory jak cena moze bys do uzgodnienia !scooter

Bardzo dobre i m?dre zdanie...

Licznik traktuję wył?cznie jako miernik służ?cy do okre?lania momentu przegl?dów serwisowych... Przy kupnie "czego?" zerkam nań lecz bardziej z ciekawo?ci... Nie służy mi on do oceny faktycznego stanu...

W zeszłym roku sprzedałem Peugeota 2003 r. z przebiegiem 400 tys

Ten przykład pokazuje, że nie przebieg jest "morderczy" i " niszcz?cy" samochód...

BTW: Swoj? drog? 400 ty? przez 5 lat to całkiem niezły wynik...

A oszust z Allegro powinien ponie?ć konsekwencje za swoj? pazerno?ć i kłamstwo!!

Wydaje mi się że jest co? nie tak z tym sprzedaj?cym podaje aktualny link:

stan licznika 26143 km.

tutaj zobaczysz

i wcze?niejszy:

stan licznika 94871 km.

tutaj

Wydaje mi się że to ten sam skuter ale z cofniętym licznikiem (niech mnie kto? poprawi że nie mam racji). Zdjęcia zdobione s? jeszcze raz. Oczywi?cie nie podejrzewam sprzedaj?cego o cofnięcie licznika o 70 ty?. (może jechał do tyłu)

Nie chce mi się tego komentować. Fakt ten ?wiadczy o samym sprzedaj?cym... brak godnosci i honoru, zwykły cwaniak i oszust !!!

Niestety tacy jak on psuj? innym opinie, przecież nie wszystkie (choć pewnie niestety większo?ć) skuterów używanych to "podpicowane padaki"...

My?lę, że taka "reklama" zapracuje dla tego i innych sprzedawców stosuj?cych podobne praktyki !

Nie mam do?wiadczenia !scooter przy kupowaniu używanych sprzętów... dlatego kupuję nowe...

W obu aukcjach to jest ewidentnie ten sam egzemplarz:

1. Zagniecenie na oparciu kierowcy - lewy róg.

2. Mała ryska na błotniku przedniego koła, ok. 1-2 cm od przodu, na górze błotnika.

3. Dwie plamy na plastiku przekroku z lewej strony, na wysoko?ci kostki nogi kierowcy.

To unikalne cechy tego konkretnego egzemplarza.

Cena, przebieg i bezwypadkowo?ć s? zawsze do uzgodnienia !scooter

Z ostatnich opowie?ci - pracownik serwisu Opla kupował sobie starego szrocika (Astrę) pod zachodni? granic?. Stan licznika 170 tys. km. Zagl?da do ?rodka a tam kierownica wy?lizgana na gładko aż poprzecierana do bebechów, mieszek dzwigni biegów poprzecierany na wylot itd. Moja Astra z przebiegiem 169kkm wygl?da na połowę młodsz? od tamtego egzemplarza. I rozmowa z handlarzem przebiegała tak:

- 170 tys. km ? Jaj by?cie sobie nie robili...

- Paaanie, u nas wszystkie maj? 170 tys. km.

Gość gepard73

Klient nasz pan ma być 170ty? km to jest, niektórzy wymieniaj? całe liczniki od innych, np była kraksa skuter miał nakulane 80tkm, wymiana przodu i po roku jazdy mamy tylko 40tkm na liczniku, a po sprowadzeniu takiego skutera do Polski jeszcze cofnięcie licznika i już mamy prawie niejeżdżony bezwypadkowy skuter z przebiegiem 25tkm !scooter

... ?ciema, ?ciema , sciema ...niestety kupuj?c sprzęt używany w naszym kraju musimy liczyć się z tego typu "przekrętami" - dlatego ja wole kupować sprzęt zawsze od osoby prywatnej...

tu jaka? firma krzak - motodrive ,niby wszystko wygl?da należycie,a tu prosze.

Z drugiej strony też nie rozumiem was wszystkich pisz?cych że jak kupujecie sprzęt nie patrzycie na przebieg.Skoro tak ,to czym się przejmować,wydaje mi się że przy oględzinach na żywo widać było by że przebieg nie jest autentyczny.. swoj? drog? ładnie kto? nastukał na tym silverku prawie 9500km . Jak na ten przebieg skut nie wygl?da tak Ľle !happybth

Nie wiem czy zwrócili?cie uwagę na fotki z licznikiem, jeden jest jaki? trochę "rozlany" - może to refleks ?wiatła !happybth a drugi jest już o.k. Podmianka ??? Wymiana uszkodzonego na inny ??? Nie wiem co o tym s?dzić, zwróciło to moj? uwage.

Tak po ludzku i po prostu, to się nazywa oszustwo. A boli mnie tym bardziej, że sam jestem nie jestem specjalnie "techniczny" i przy ocenie kieruję się głównie wygl?dem, stanem zużycia i... chciałbym licznikiem. A nie mogę.

Dlatego ostatni zakup (AN400) już był z salonu.

A swoj? drog? - temat się już kiedy? przewijał - może dałoby się stworzyć "POROZUMIENIE PONAD PODZIAŁAMI" kilku portali motocyklowo - skuterowych i na jednej stronie wrzucać "wiarygodnych sprzedawców"?

!happybth Wiem, ze weryfikacja trudna i całe mnóstwo innych problemów, ale... Może warto?

Względnie przekazywać sobie na jakiej? "ogólnej" zakładce informacje o zaufanych sprzedawcach...

• Klubowicze

Ja my?lę że to refleks ?wiatła. Co do uczciwych sprzedawców my?lę że jest ich chyba jednak więcej i lepiej by było piętnować tych nie uczciwych.

Zgadza się - to refleks ?wiatła. Konkretnie lampa błyskowa odpalona ze zbyt bliskiej odległo?ci. Widać też jasn? po?wiatę od niej na czarnym plastiku. Aparat nie był w stanie tego wyeliminować nawet ustawiaj?c sobie maksymaln? przesłonę - w efekcie ten rejon zdjęcia jest "przepalony na wylot".