Gość krisbuli Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Po przeczytaniu forum od dechy do dechy wybor raczej padnie na zakup majesty 250 2003r (tania explatacja wszyscy polecaja maszynke ,jak w angli lekarze paracetamol doby na wszystko).Chociaz marze o yp 400, i w angli sv600 sa tanie. Ale do rzeczy majac 185 cm i 120+kg bedzie mi wygodniena ypce-tzn pomieszcze sie z kopytami i lba mi nie urwie od wiatru. Moto bedzie mi sluzylo raczej na dluzsze trasy ale miasto tez czyli uniwersjada. A jak z dluzszymi trasami dla 4 liter , idzie przezyc .Podzielcie sie spostrzezeniami i uwagami. Odnośnik do komentarza
Klubowicze robson Opublikowano 24 Lutego 2009 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Z do?wiadczenia mojego skuterowego mogę Ci doradzić tak - przy Twojej wadze i wzro?cie zdecydowanie Honda Sw , je?li przeważnie do miasta i ewentualne dłuższe trasy to YP 400 też wystarczy Odnośnik do komentarza
Agnus Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 krisbuli - jestem od ciebie o 7 cm krótszy i o 42% lżejszy i... spokojnie mieszczę się na Majeczce 250 !wchair W Twoim przypadku może być trochę gorzej. Chyba, że masz zamiar jeĽdzić tylko jako singiel. Odnośnik do komentarza
Bobas Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Czy siedziałe? już na takim sprzęcie ? Ja mam 192 cm wzrostu i na tak małej maszynie mogę tylko jechać na wprost. Podobna sytuacja jest na YP 400. Podczas skrętu kierownica blokuje się o kolana. To bardzo niebezpieczne. Z wymienionej trójki tylko SW zmie?cił moje kopytka !wchair Odnośnik do komentarza
Klubowicze bilety Opublikowano 25 Lutego 2009 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 moja rada to jednak SW, przy twojej wadze i wzro?cie 250 na trasę pewnie też niemcy to będzie troszkę za mało, ale to moje zdanie. Odnośnik do komentarza
bogumilek Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 moja rada to jednak SW, przy twojej wadze i wzro?cie 250 na trasę pewnie też niemcy to będzie troszkę za mało, ale to moje zdanie. tu sie nie zgodze. mam 186cm wzrostu i ponad 110kg wagi i jest mi na YPce bardzo wygodnie, dluzsze trasy nie sa zadnym problemem. Odnośnik do komentarza
Klubowicze fundi600 Opublikowano 25 Lutego 2009 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Ja mam 192 cm wzrostu Podczas skrętu kierownica blokuje się o kolana. Z wymienionej trójki tylko SW zmie?cił moje kopytka !wchair Kto zna bobasa ten wie że jego 192 cm można podzielić na 100cm-to piszczele,40 cm to uda a potem cała reszta. Więc tylko sw bez oparcia kierowcy pomie?ci te 140cm pod kierownic? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi