adams Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Kupiłem gps-a i chciałem podłaczyć go do akumulatora w skuterze, tzn. podpi?ć gniazdko zapalniczki do akumulatora i tam wł?czać wtyczkę od gps-a. Jednak na niej pisze : Input : DC 12-24 V 50/60 Hz Czy to znaczy, że w zapalniczce samochodowej napięcie jest zmienne ? Wówczas nie byłoby możliwe zrobienie takiego poł?czenia bo napięcie w aku jest stałe. Z drugiej strony DC oznacza napięcie stałe. Odnośnik do komentarza
IMC_GREGOR Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Tak dla sprostowania Wyjscie oznacza ze jest on z stabilizatorem i mozna go podlaczyc w instalacji 12V i 24V widocznie zrobili zasilanie uniwersalne aby mozna go podlaczyc w zwyklym samochodzie i sam. ciezarowym z instalacja 24V oczywiscie nap. stalego A co do napiecia w zapalniczce zawsze jest stale standartowo wiec bez problemu mozesz do swojego skutera podlaczyc ten zestaw pozdr. Odnośnik do komentarza
Klubowicze bilety Opublikowano 22 Lutego 2009 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Wszystko OK !!! |miało montuj Odnośnik do komentarza
Marynarz Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Ja już jestem po tym zabiegu... (po prostu klik) Odnośnik do komentarza
eMKa Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Ten temat to trzeba raczej w "Technicznych" zapodać... Odnośnik do komentarza
adams Opublikowano 23 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 A biegun dodatni jest na bolcu (we wtyczce) ? Odnośnik do komentarza
Pleban Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Tak. Na bolcu jest plus-dodatni, a na obudowie jest minus-ujemny. Odnośnik do komentarza
Agnus Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Kupiłem gps-a i chciałem podłaczyć go do akumulatora w skuterze, tzn. podpi?ć gniazdko zapalniczki do akumulatora i tam wł?czać wtyczkę od gps-a. Jednak na niej pisze :Input : DC 12-24 V 50/60 Hz Obawiam się, że nie mówisz wszystkiego dokładnie ;( Mógłby? się skupić. Podaj dokładnie typ GPS'a. !yeah Tak dla sprostowaniaWyjscie oznacza ze jest on z stabilizatorem i mozna go podlaczyc w instalacji 12V i 24V INPUT=WEJ|CIE, OUTPUT=WYJ|CIE... jak dobrze pamiętam !w00t Tak to rozumuję: gniazdo zasilania GPS jest wej?ciem zasilaj?cym ów wspomniany sprzęt. A wspomniane 50/60 Hz w poł?czeniu z DC oznacza pr?d stały, pulsuj?cy po wyprostowaniu ale nie koniecznie po wygładzeniu i stabilizacji /trzy kreseczki na górze, jedna długa kreska na dole/. Najczę?ciej jest to zasilacz w postaci transformatorka + mostek prostowniczy A 12-24V pr?du stałego dla wyżej opisywanego urz?dzonka to jak deszcz na grzybnię albo pyłek dla pszczółek !sciana Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi