Skocz do zawartości
Forum Burgmania

zapalniczka samochodowa

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem gps-a i chciałem podłaczyć go do akumulatora w skuterze, tzn. podpi?ć gniazdko zapalniczki do akumulatora i tam wł?czać wtyczkę od gps-a. Jednak na niej pisze :

Input : DC 12-24 V 50/60 Hz

Czy to znaczy, że w zapalniczce samochodowej napięcie jest zmienne ? Wówczas nie byłoby możliwe zrobienie takiego poł?czenia bo napięcie w aku jest stałe. Z drugiej strony DC oznacza napięcie stałe.

Tak dla sprostowania

Wyjscie oznacza ze jest on z stabilizatorem i mozna go podlaczyc w instalacji 12V i 24V

widocznie zrobili zasilanie uniwersalne aby mozna go podlaczyc w zwyklym samochodzie i sam. ciezarowym z instalacja 24V oczywiscie nap. stalego

A co do napiecia w zapalniczce zawsze jest stale standartowo

wiec bez problemu mozesz do swojego skutera podlaczyc ten zestaw

pozdr.

Kupiłem gps-a i chciałem podłaczyć go do akumulatora w skuterze, tzn. podpi?ć gniazdko zapalniczki do akumulatora i tam wł?czać wtyczkę od gps-a. Jednak na niej pisze :

Input : DC 12-24 V 50/60 Hz

Obawiam się, że nie mówisz wszystkiego dokładnie ;(

Mógłby? się skupić.

Podaj dokładnie typ GPS'a. !yeah

Tak dla sprostowania

Wyjscie oznacza ze jest on z stabilizatorem i mozna go podlaczyc w instalacji 12V i 24V

INPUT=WEJ|CIE, OUTPUT=WYJ|CIE... jak dobrze pamiętam !w00t

Tak to rozumuję: gniazdo zasilania GPS jest wej?ciem zasilaj?cym ów wspomniany sprzęt. A wspomniane 50/60 Hz w poł?czeniu z DC oznacza pr?d stały, pulsuj?cy po wyprostowaniu ale nie koniecznie po wygładzeniu i stabilizacji /trzy kreseczki na górze, jedna długa kreska na dole/. Najczę?ciej jest to zasilacz w postaci transformatorka + mostek prostowniczy :) A 12-24V pr?du stałego dla wyżej opisywanego urz?dzonka to jak deszcz na grzybnię albo pyłek dla pszczółek !sciana