Radio Opublikowano 21 Lutego 2009 Opublikowano 21 Lutego 2009 Mariusz...... a kto prowadził "zimowego Burgmana" jak ty klikałe? fotki? Toż to stworzyłe? zagrożenie na drodze dla innych !w00t
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 21 Lutego 2009 Administrator Opublikowano 21 Lutego 2009 Mariusz...... a kto prowadził "zimowego Burgmana" jak ty klikałe? fotki? Toż to stworzyłe? zagrożenie na drodze dla innych !w00t Kto? robił zdjęcia siędz?c na tylnym fotelu Zagrożenia nie było
Radio Opublikowano 21 Lutego 2009 Opublikowano 21 Lutego 2009 No tak, zapomniałem że z tyłu jest jeszcze kanapa !w00t
Slavequs Opublikowano 22 Lutego 2009 Opublikowano 22 Lutego 2009 Nie s?dzę, aby to było powodem takiej "ospało?ci" motorynki ze zdjęć. I 4-takty potrafi? niewiele gorzej od 2-taktów jeĽdzić. Problemem raczej jest "100% made in china bez kontroli jako?ci (lub z minimaln?)" - czyli marka jako taka chińska Do tego jak dr.big słusznie zauważył - motorower zblokowany na 45km/h (choć w?tpię, żeby w takim markowcu była potrzeba jeszcze sztucznie ograniczać moc i prędko?ć - zwłaszcza jak dwie osoby jad?). Swoj? drog? to te znaczki BMW wła?ciciel chyba sam sobie ponaklejał, bo na "nowych" posterach tego nie widziałem (a przynajmniej nie na żadnych zdjęciach). Tak więc nie do końca podróbka. Przy 50-tkach nie widziałem jeszcze, aby czterosuw dał sobie radę z dwusuwem. Zarówno je?li chodzi o przy?pieszenie, jak i prędko?ć maksymaln?. Poza tym, że silnik "made in China" to jeszcze zapewne ten sam, który spotyka się w innych modelach, typu dwa razy lżejszy "Koliber" itp. Do tego szyba i znacznie wyższy współczynnik oporu powietrza. W każdym razie na pewno nie poszalejemy takim skuterem. !piwko Ma daszek - i co z tego? Jak teraz każdy skuter z dachem będzie podróbk? C1 to normalnie wszystkie samoloty s? podróbk? pierwszego modelu braci Wright (maj? skrzydła i lataj? przecież tak jak tamten) ;-) Nie chodzi o sam daszek. Kingway Poster to wierna kopia Benelli Adiva. Czy naprawdę Chińczykom brak jest fantazji przy projektowaniu własnych pojazdów?
KAZI Opublikowano 22 Lutego 2009 Opublikowano 22 Lutego 2009 Podrabianie przez chinoli wszyskiego co się da ma również pozytywny aspekt - gdyby nie oni nigdy by?my się nie dowiedzieli za jakie pieni?dze można produkować pojazdy - teoretycznie ceny markowych produktów powinny się trochę się obniżyć - oczywi?cie jest to kwesti? czasu. Nie wspominam o jako?ci, bo to jest oczywiste.
ptaku_1 Opublikowano 27 Marca 2009 Opublikowano 27 Marca 2009 Nie wiem czy to chinska marka ale brzmi po ichniejszemu Mi to przypomina Majesty klik
Dakota Opublikowano 27 Marca 2009 Opublikowano 27 Marca 2009 Heh... toż to mój fajans !piwko Toto występuje pod różnymi nazwami np. Kingway Senator, Lifan 150, a czasem Baotian...
mxmichal Opublikowano 8 Września 2009 Opublikowano 8 Września 2009 witam, wertuje ogłoszenia gdzie sie da szukając skuta a tu taki kwiatek. !
melmacie Opublikowano 8 Września 2009 Opublikowano 8 Września 2009 Jaaaki piekny...ustawiamy sie w kolejce. I tylna oponka sliczna. A swoja droga to ladny numer. Moze z daleka i po ciemku Burgman...dzisiaj, ale jutro kto wie. Pozdro
mariusz69 Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 Wczoraj wjechał mi w Sosnowcu w tyłek Hondą uwierzcie żaden plastik nie pękł tylko rejestrację mi wygiął.Ciekawe jak wytrzymałyby to chińskie plastiki
Sympatycy Arecki Opublikowano 9 Września 2009 Sympatycy Opublikowano 9 Września 2009 witam,wertuje ogłoszenia gdzie sie da szukając skuta a tu taki kwiatek. ! Maskra !yeah , lepiej omijać szerokim łukiem !NOT .
Marynarz Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 !yeah !NOT !sciana id?c za ciosem, beemki, mercedesy, smart ft i wiele innych bez krępacji Najlepsze jest logo chińskiej BMW pzdr Zrobić kopię to nie sztuka, ale zrobić klona tak bezpiecznego jak orginał... uuu.... ciekawe jak te chińskie podróbki wyglądają po vrash testach Chyba niewiele z nich zostaje
Kordian Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 Te Chińczyki to już nie mają żadnej własnej myśli twórczej tylko kopiuj ..wklej. Masakra te kopie, pewnie ani to trwałe ani bezpieczne. !yeah !NOT No chyba bym się jednak nie zdecydował na taką kopię..za duże ryzyko. Tylko cena pewnie w tym wszystkim przystępna. A co później z serwisowaniem jak coś padnie, pewnie szukanie części i ból głowy. !sciana
Gość lazy Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 Tutaj macie filmik z jazdy tą podróbą Tomahawk'a : Filmik z podróbą Tomahawk'a Wygląda toto jak trochę większy pocket bike a dźwięk silnika przypomina mi WSK 125 !yeah
kempes1972 Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 Jak ocieplałem u siebie dom jeden z pracowników ( ukrainiec) przyjeżdzał podróbą hondy foresighta. Różniła się tylko przednim swiatłem, miała dzielone. Z jego opowieści kupił ją na Ukraine za 3 tyś $ jako nowy. Co 3 tyg. zjeżdzał nim do domu. Przebieg 47 tyś i nic przy nim nie robił. Mówił mi że silnik jest hondy dlatego jest pewien sprzętu. Co o tym sądzicie.? Może to jakiś sposób na zakup skutera ?
Gość stoney Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 Tutaj macie filmik z jazdy tą podróbą Tomahawk'a :Filmik z podróbą Tomahawk'a Wygląda toto jak trochę większy pocket bike a dźwięk silnika przypomina mi WSK 125 !yeah Fajny motór... szkoda, że system zawieszenie niedopracowany i nie bardzo składa się w zakrętach, ale na prostej pewnie leci !NOT
melmacie Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 Mam mieszane uczucia co do kopiowania. Caly swiat wepchnal im swoje fabryki i robi u nich produkty kazdej jakosci. Wiec rano dla zachodnego koncernu a na trzeciej zmianie dla siebie z innym znaczkiem. Uzyte surowce moge byc dobre albo zle. Praktycznie wiekszosc zachodnich firm produkuje podzespoly w Chinach. Dlaczego musz byc gorsze jesli cala organizacja, projekt i kontrola jakosci jest przynajmniej na poczatek sterowana z zewnatrz. Pelno jest tanich i bardzo bylejakich produktow z Chin. Ale tez napewno mnostwo dobrych. Wszystko zalezy jakie normy ma spelnic i na jaki rynek jest towar. Jesli ktos sciaga buble i sprzedaje w US lub EU musi liczyc sie z konsekwencjami jako sprzedawca. Chinczycy maja lekcje w przyspieszonym tempie i robia kase. Pozdrowionka
stapoz Opublikowano 10 Września 2009 Opublikowano 10 Września 2009 Tutaj macie filmik z jazdy tą podróbą Tomahawk'a : Filmik z podróbą Tomahawk'a Gościu wygląda jakby jechał na dziecinnym rowerku !OKK A tutaj oryginał Prawie nie widać różnicy !OKK !OKK
mxmichal Opublikowano 10 Września 2009 Opublikowano 10 Września 2009 ten filmik mnie rozwalił.... , Jezu przecież bezpieczniej to chyba ścigiem bez hamulców się jeździ niż tym wynalazkiem. Jeżeli chodzi o wygląd to nie skomentuje nic...... cisza.
Dakota Opublikowano 10 Września 2009 Opublikowano 10 Września 2009 A ja tam na swojego klona nie narzekam... leję benzynę i jeździ... !OK A co do zdjęć tego złotego czegoś to widzę że gościu wstawił go do salonu jak ja swojego, kiedyś zimą
Gość yoshi82 Opublikowano 28 Września 2009 Opublikowano 28 Września 2009 Dodam, coś od siebie Miałem chinola 50cc 2T jeździł przez 2 lata bez zarzutu do puki nie pękła linka dozownika oleju i zatarł się cylider, wymieniłem cylek i padł zawór membranowy, wymieniłem zawór znów coś padło... i tak w kółko !placz1 Ale 2 lata bez zarzutu, morał z tego taki że używać 2 lata do puki jest gwarancja a potem do lasu polać benzynką i podpalić !placz1
Rekomendowane odpowiedzi