Skocz do zawartości
Forum Burgmania

A Chinole podrabiaja dalej...

Rekomendowane odpowiedzi

Znacie na pewno publikowane zdjecia Dodge'a Tomahawka. Pojazd imponujacy wygladem i rozmiarami, niby czterokolowy, ale tak wlasciwie to jednoslad.

Chinczycy dobrali sie i do tego. Oferuja "tansza" wersje Tomahawka w chinskiej wersji "minibike". A zreszta, zobaczcie sami !scooter .

Dodge Tomahawk

tomahawk2qp6.jpg

Chinskie go.no majace imitowac Dodge'a

tomahawk1oa2.jpg

I to jest k...wa tragedia, żenuj?ce !piwko itd

choć największy szczyt bezczelno?ci jaki spotkałem od Chińczyków, to było w dziedzinie IT ( przepraszam że z po za tematu ) kiedy podrobili klucz kodowy do produktów Cisco, wyprodukowali je pod własna nazwa, ale pierwsze ksi?żki serwisowe, to była ksero kopia oryginalnej ksi?żki Cisco.

Mam nadzieję, że do tego pojazdu Dodge'a Tomahawka, serwisówkę napisali swoj? !scooter

choć znaj?c ich zacięcie do roboty, to na pewno zrobili ksero.

• Sympatycy

Dziwne, dali podnóżki dla plecaka i kierowcy. A może te 150 ccm w dwutakcie, będzie miało tak? moc, że kierowca musi zaprzeć się o tylne... !OK

Ogólnie rzecz bior?c dużo spawów, rurek i "gustownych" plastików - totalna poracha :lol:whist

Czekam teraz na chińskiego maybacha albo bugatti veyron... :D

pzdr

• Sympatycy

Wyj?tkowo paskudnie wykonana podróba, choć z drugiej strony tak bardzo różni się od oryginału, że twórcy mogliby powiedzieć że jest tylko podobny i ma niewiele wspólnego z wersj? amerykańsk? !OK .

Niedawno w jednym z kanałów TVP można było obejrzeć film dokumentalny o tym jak ważn? gałęzi? chińskiej gospodarki jest podrabianie znanych produktów, a jedn? z ciekawostek była informacja o podrabianiu .... kurzych jaj :lol::lol: .

• Klubowicze

najlepsze jest to, że przeprowadzona ankieta w jakim? chińskim mie?scie w?ród przechodniów wykazała ..... nic szczególnego . po prostu ankietowani podchodzili do sprawy jakby się nic nie stało tłumacz?c, że wszystko jest dla ludzi.( zaczerpniete z jakiego? programu w tv)

• Klubowicze

... a najgorsze w tym wszystkim jest to , że producenci kopii w żaden sposób nie ponios? konsekwencji - normalnie dziki wschód :lol:

Wynika to z ich mentalnosci :P . Holduja zasadzie jednego takiego pana ( a wlasciwie to ja sobie daaawno temu przyswoili :P ), ze kopiuje sie tylko dobre rzeczy i skopiowany powinien byc zaszczycony samym faktem checi kopiowania :rolleyes: .

Druga zasada (ktora przewaza?), to oczywiscie chec zarobienia na pomysle innych :P .

Swoj? drog? czemu nie na?ladować tego, co dobre? Do tego oszczędzaj? na projektach etc (przynajmniej zewnętrznych czę?ci pojazdów). Jak do ?rodka wrzuc? porz?dne bebechy - to cena końcowa będzie i tak niższa niż "oryginał"... Tylko pytanie - czy bebechy s? porz?dne?

Tylko czy kto? zwrócił uwagę na mnogo?ć różnych czy to aut czy też 2oo na rynku? Niech kto? weĽmie fotki każdego dostępnego auta na ?wiecie i porówna - na 100% znajdzie się bardzo wiele podobnych modeli. Jak dla mnie w dzisiejszych czasach, aby nie być podobnym do konkurencji musiałbym robić auta chyba w kształcie UFO... A nie - to już było !OKK Normalnie nie wiem co wymy?lać. Ma karoserię, kółka, kierownicę, silnik... Wszystkie s? takie same!

Mogę zrozumieć podrabianie Maybacha, ale Matiza? !happybth

Co się dziwisz jak podrobili nawet "Srebrne Skrzydło", tyle że robi? go w kolorze czarnym !happybth !happybth !tut

No tak podrabiaj?, tylko zamiast Silver Wing wychodzi im Black Shit.

To samo zreszt? z autami, te Landwindy itp. nie potrzebuj? uderzać w cokolwiek żeby się rozpa?ć. Po roku eksploatacji jest już dramacik. Zreszt? zobaczcie sobie opinie nieszczę?ników, którzy zakupili te "cuda" na którym? z samochodowych portali.

Wolałbym chyba autobusem jeĽdzić.

(...)podnóżki dla plecaka i kierowcy. A może te 150 ccm w dwutakcie, będzie miało tak? moc, że kierowca musi zaprzeć się o tylne... :rolleyes: (...)

Dokladnie tak, "zapozyczone" z dragbike, zeby kierowca wygladal bardziej "sportowo", tzn. jak skonczony burak w idiotycznej pozycji !scooter .

PS. "Black Shit" !OKK :D !scooter ???

• Administrator

Kilka dni temu namierzone na ulicach W-wy:

zdjcie144gv3.jpg

zdjcie146fr8.jpg

zdjcie147wt1.jpg

Pojazd z trudem się rozpędzał. PóĽniej jechał lewym pasem w porywach (na prostej :D ) do 40 km/h tworz?c spory zator. Zarówno z tyłu jak i z przodu były naklejone znaki BMW... to nic, że troche krzywo... ale były :D .

Jednym słowem "prawie jak C1" :rolleyes::)

Ps. A tu trochę "specyfikacji" w/w pojazdu: klik

No no! Moja 50-tka waży ponad 130kg i wcale taka niemrawa nie jest, przynajmniej do jakich? 55km/h... Potem gorzej. Ale do 40km/h auta maj? problem z dogonieniem spod ?wiateł :rolleyes: No i chwilka dłużej i 60-65 jadę więc zatorów nie robię...

No no! Moja 50-tka waży ponad 130kg i wcale taka niemrawa nie jest, przynajmniej do jakich? 55km/h... Potem gorzej. Ale do 40km/h auta maj? problem z dogonieniem spod ?wiateł !w00t No i chwilka dłużej i 60-65 jadę więc zatorów nie robię...

Ale ten Kingway to czterosuw.

Nie s?dzę, aby to było powodem takiej "ospało?ci" motorynki ze zdjęć. I 4-takty potrafi? niewiele gorzej od 2-taktów jeĽdzić. Problemem raczej jest "100% made in china bez kontroli jako?ci (lub z minimaln?)" - czyli marka jako taka chińska !w00t

Do tego jak dr.big słusznie zauważył - motorower zblokowany na 45km/h (choć w?tpię, żeby w takim markowcu była potrzeba jeszcze sztucznie ograniczać moc i prędko?ć - zwłaszcza jak dwie osoby jad?).

Swoj? drog? to te znaczki BMW wła?ciciel chyba sam sobie ponaklejał, bo na "nowych" posterach tego nie widziałem (a przynajmniej nie na żadnych zdjęciach).

Tak więc nie do końca podróbka.

Ma daszek - i co z tego? Jak teraz każdy skuter z dachem będzie podróbk? C1 to normalnie wszystkie samoloty s? podróbk? pierwszego modelu braci Wright (maj? skrzydła i lataj? przecież tak jak tamten) ;-)