Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Puste linki - zmarli bez nagrobków! Tak...

Agnus

Rekomendowane odpowiedzi

... a które chcieliby?my odwiedzić. !scooter

Wkurzony niemożliwo?ci? zobaczenia tego, czego aktualnie poszukuję a na co odpowiedzi udzielił pewien forumowicz 7 m-cy temu zapodaj?c tylko "suchego" linka. Nie ważne o co w tym momencie chodzi, bo problem i tak istnieje! !piwko

Wielokrotnie zdarza się, że linki do których kieruj? niektórzy rozmówcy s? po prostu puste, martwe. !OK

Nie każdy wie, że zawarto?ć Internetu się zmienia i, że to co dzisiaj jest, jutro może już nie być. Zmienia się wszystko, tym bardziej zawarto?ć stron a zwłaszcza witryn sklepów i producentów na które tak często się powołujemy chc?c komu? doradzić, wskazać... wklejaj?c link, który za /miesi?c, pół roku, rok/ już dawno poszedł w niebyt. whist

Fora internetowe (forum wymiany wiedzy, my?li ludzkiej), je?li wła?ciwie administrowane i archiwizowane co jaki? czas - przetrwaj? raczej długo w przeciwieństwie do w/w.

Ja wiem, że istnieje co? takiego jak Wayback Machine... i co z tego? To nie jest studnia bez dna! Wiele rzeczy o których tu mówię próżno szukać.

Proponuję o ile to tylko możliwe, zanim wkleimy jaki? link do strony sklepu/producenta/pomysłodawcy sprzedaj?cego omawiany/dyskutowany przedmiot podajmy: nazwę, typ, model, rok produkcji itp. dane, nazwę firmy produkuj?cej, imię i nazwisko pomysłodawcy, ewentualnie dystrybutorów, czyli jak najwięcej danych w postaci czystego TEKSTU.

Ta wiedza znacznie poszerzy nasze horyzonty my?lowe i możliwo?ci poszukiwawcze.

Ostatecznie pozostaje nam co? takiego jak np. naci?nięcie klawisza "Print Screen SysRq", uruchomienie "Paint'a", wklejenie tego co "złapali?my", zapisanie jako JPG i przesłanie na jakikolwiek serwis foto np. imagheshack, picasaweb, fotosik itp.

Te serwisy trzymaj? swoj? zawarto?ć raczej dłużej niż niektóre sklepy i o to chyba nam chodzi.

Użytkownikom Firefoxa polecam dodatek o nazwie "Screen grab!".

I to by było w zasadzie na tyle.

Popieram. Też nieraz trafiłem na interesuj?cy mnie temat gdzie był tylko link wrzucony gdzie? tam w net... I zonk - temat lekko stęchlizn? zalatuje, bo wiekowy, a link... Umarł kiedy?.