Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Odno?nie "walki zbrojeń" w ?wiecie moto...

Artemis

Rekomendowane odpowiedzi

(...)Skutery tak wielkie, że nie nadaj? się do jazdy po mie?cie(...)

Hahaha, "wielkie skutery" to tak bardzo na temat... Chce maly skuter to kupuje maly, chce "wielki :rolleyes: " to kupuje wielki. W czym problem?

Tekst ogolnie do kitu (moim zdaniem), prozna krytyka roznych kierunkow rozwoju 2oo ... tylko po co? Niby jednolite i nudne formy sa najlepsze? Bo praktyczne?

Proponuje starszy model Suzuki GS500, bo nowa to juz ma przeciez niepotrzebne owiewki !scooter . Mozna by dalej drazyc temat, ale...

Krytykuje praktycznego i sprawdzonego Transalpa wychwalajac za to "gumowego" V-Maxa nadajacego sie wlasnie do pietnowanego lansu? Troche to niekonsekwentne...

I jeszcze cos, autor napisal o "starych dobrych czasach", ale zna je chyba tylko ze slyszenia :angry: ?

Moda to fajna sprawa. Dzięki niej na współczesne, irracjonalnie potężne, maszyny siadaj? coraz czę?ciej podstarzali playboye w wieku 40-50 lat, którzy uwierzyli, że wła?nie takich maszyn naprawdę potrzebuj?. - jeszcze przez dwa miechy to nie o mnie !scooter. Ale potem się obrażam :angry:.

Jak by?my byli m?drzy, to nie kupowaliby?my co dwa lata nowych modeli maszyn i nie łykali bullshitów, że każda z nich zawiera rewolucyjne zmiany i jest o niebo lepsza od poprzednika. Ciekawy jestem jakim procesorem dysponuje komp autora i ile procent swej mocy obliczeniowej wykorzystał dla zwerbalizowania tak odkrywczych przemy?leń. A może stukał na maszynie... !V

Tak naprawdę jeste?my jedynie małymi robaczkami, na których pożywiaj? się wielkie koncerny. Za to odkrycie nobel się należy. Jedynie nie wiem komu, bo tę prawdę znam nie od przedwczoraj i "tyka" mnie gdy ogl?dam TV (a może wyprodukować program z kumplami z podwórka, tylko jak nadać), kupuję napój (jako? wolę colę od soku z wózka saturatorowego), odbieram telefon (o nie, mojej komóry na ebonita lub "Tulipana" nie wymienię), jadę samochodem (sorki, ale "Syrenek" już nie robi?), ogl?dam witryny sklepowe (kiedy? był napis, że można co? kupić po zmianie ekspozycji) a nawet gdy idę do... (bo kiedy? trzeba było mieć makulaturę żeby j? wymienić na rolkę). I jako? nie tęsknię. Bo za czym? A na koncerny... trzeba uważać.

:rolleyes::lol:

Mimo wszystko z jednym się zgadzam- nie rozumiem człowieka który kupuje nowego supersporta... i ?miga po mie?cie. whist

A trampek... trampek jest cudny. AfTwi jeszcze ?liczniejsza ;)

Najbardziej zabolał mnie tekst o SRce, któr? przejeĽdziłem 8 bezawaryjnych sezonów whist W?ród tych "gorzkich żali" zgadzam się z tym, że większo?ć wła?cicieli supersportów to lansiarze nie wykorzystuj?cy osi?gów tych maszyn oraz fakt, że walka zbrojeń w klasie motocykli sportowych poł?czona z blokowaniem prędko?ci maksymalnej jest niekonsekwentna. Ale jest popyt i jest podaż i nie ma sensu się nad tym rozwodzić. Z reszt? przytoczonych tez o bezużyteczno?ci współczesnych motocykli się w zupełno?ci nie zgadzam. ;)

• Administrator

Prawie przyczytałem artykuł i... jedno mnie zastanawia- do czego zmierza i co chciał tym tekstem osi?gn?ć autor? ;)

Równie dobrze mógł napisać kilka linijek typu: Ludzie, nie kupujcie nowych jedno?ladów! Wy ich nie potrzebujecie! Wróćcie do MZek i Ogarów!

To, że producenci kreuj? modę i staraj? się nam wmówić czego (niby) potrzebujemy to nie znaczy, że mamy być zwolnieni z my?lenia i musimy się tym sugestiom poddawać. Je?li kto? czego? potrzebuje to (je?li go stać) po to sięga. Nadal mamy wolny wybór a ten staje się coraz większy... dla klienta to chyba dobrze. Chcemy być modni/trendy kupujemy np. nowego V-maxa czy Gielerę GP800 i ok :) . Chcemy żyć oldskólowo restaurujemy Junaki, Vespy i też super :).

W moich oczach autor stara się wylać swoje żale... tylko wła?nie, do kogo i czego? whist

• Sympatycy

Cały artykuł sprawia wrażenie jakby był tekstem przemówienia napisanego dla polityka chc?cego zdobyć głosy 20-30 letnich wyborców lubi?cych stare motocykle whist

Podmiot liryczny nie ma kasy, zeby zmieniac sprzeta co dwa lata.

Ale ma nadzieje:

"Chyba po prostu będzie normalniej, a motocykle będ? tańsze"

AMEN ;)

P.S.

tylko te piep... euro... :lol:

W moich oczach autor stara się wylać swoje żale... tylko wła?nie, do kogo i czego? :lol:

W ogóle co to za autor, który się nie podpisał...