Sympatycy smok.wawelski Opublikowano 7 Września 2012 Sympatycy Opublikowano 7 Września 2012 Zgadzam się co do xenonów (zresztą ich nie pochwalam w ogóle, tak jak jazdy na długich motocyklem). Co do powodów zatrzymania to ja wiem, że policja "zawsze może mieć jakiś powód", co nie zmienia faktu czy jest to zgodne z prawem czy nie... bo potem niedaleko do takich sytuacji, że się aresztant sam pobił na komisariacie...
Maniek Opublikowano 7 Września 2012 Opublikowano 7 Września 2012 Mariusz ma racje. Nie musi byc przyczyna czy powod. Zreszta najlepszym powodem i najszybszym jest kontrola dokumentow Mnie zatrzymali w srode wieczorem. Tylko dokumenty sprawdzili Najlepsze jest to ze ten sam policjant zatrzymal Mnie w kwietniu tego roku i dal Mi mandacik za brak kat.A, tym samym zmobilizowal Mnie zeby zrobic kat. A A to ze ktos zalozy ksenony czy glosniejszy wydech to juz kwestia szczescia jeden bedzie jezdzil tak pare sezonow a drugi zalozy i na drugi dzien go zlapia Aa i ostatnio na spocie padlo pytanie czy mozna zakladac swiatla do jazdy dziennej. NIE MOZNA. W srode sie dopytalem.
Igor Opublikowano 7 Września 2012 Opublikowano 7 Września 2012 Aa i ostatnio na spocie padlo pytanie czy mozna zakladac swiatla do jazdy dziennej. NIE MOZNA. W srode sie dopytalem. A jaka podstawa prawna ? Bemka ma fabrycznie, to nie wolno używać ?
Maniek Opublikowano 7 Września 2012 Opublikowano 7 Września 2012 Igor napisałem dokładnie " CZY MOŻNA ZAKŁADAĆ? " A jak sam napisałeś BMW ma fabrycznie Jeśli ma fabrycznie założone to też ma homologację, atesty itp itd i wtedy już jest wszystko pięknie legalnie Stałem obok BMW na spocie i nie widziałem świateł do jazdy dziennej są tam zwykłe żarówki Chyba że się nie przyjrzałem dokładnie EDIT: Przepraszam, zwracam honor Wczytałem się teraz w test BMW i jest wzmianka że są LEDy do jazdy dziennej ale chyba tylko w C 600 Sport a C 650 GT już nie jeśli się mylę to proszę Mnie poprawić Ale nie zmienia to faktu że jeśli są fabrycznie założone to można ich używać
Mussol Opublikowano 8 Września 2012 Opublikowano 8 Września 2012 dobrze że tylko ponownym przegladm technicznym czyli 82 zł + zmarnowany czas Policjant zapewnił mnie, że badanie to koszt 20zł bo nie robię całego przeglądu. Ciekawe, że niesprawne oświetlenie eliminuje pojazd z dalszej jazdy jako że wpływa na bezpieczeństwo. Gdybym miał w schowku H7 odjechałbym po usunięciu usterki z dowodem w kieszeni
SimonWarka Opublikowano 8 Września 2012 Opublikowano 8 Września 2012 A do głośności wydechu nie doczepił się do Ciebie? Bo z Akrapem z tego co pamiętam wyróżniałeś się z naszego tłumu, więc bardzo mnie to ciekawi jak zareagował na to. Z góry dzięki za odpowiedź
Igor Opublikowano 8 Września 2012 Opublikowano 8 Września 2012 Igor napisałem dokładnie " CZY MOŻNA ZAKŁADAĆ? " A jak sam napisałeś BMW ma fabrycznie Jeśli ma fabrycznie założone to też ma homologację, atesty itp itd i wtedy już jest wszystko pięknie legalnie Nie do końca się zgadzam z tym, że montować nie można. Światła od beemki mają homologacje, atesty, itd., czyli teoretycznie mógłbym iść do salonu BMW, kupić i zamontować w moim burgim (no chyba, że homologacja, itp. określa, że można je zamontować tylko w danym modelu pojazdu). Poza tym nie wydaje mi się, żeby na rynku nie było dostepnych świateł "z papierami".
Maniek Opublikowano 9 Września 2012 Opublikowano 9 Września 2012 Kurcze, szkoda że tego samego dnia nie napisałem o tym, bo teraz po paru dniach już nie pamiętam co tam dokładnie trzeba by było zrobić żeby światła do jazdy dziennej były w pełni legalne Ale tak jak pisałem wcześniej że to by były jakieś homologacje, atesty i inna biurokracja ale całego jednośladu a nie jednego światła. Ja mam światło do jazdy dziennej (muszę zdjąć) ono ma normalnie homologację (E4) jeśli dobrze pamiętam ale co z tego Na przeglądzie Mi powiedziano że w samochodzie one mogą być na spokojnie, w jednośladzie nie..... Czemu? nie wiem.... powalone przepisy tym bardziej że w samochodach czasem ktoś zakłada światła za parę złotych i jeździ.... A na Swoim przykładzie wiem że LEDy dobrze założone i ustawione świecą bardzo dobrze i mocno.
Mussol Opublikowano 9 Września 2012 Opublikowano 9 Września 2012 A do głośności wydechu nie doczepił się do Ciebie? Bo z Akrapem z tego co pamiętam wyróżniałeś się z naszego tłumu, więc bardzo mnie to ciekawi jak zareagował na to. Z góry dzięki za odpowiedź Z daleka widziałem, że będą mnie zdejmować więc podjechałem sprytnie na bezdechu:) Dopiero gdy odjeżdżałem dostrzegłem bezradne zdziwienie na ich twarzach.. ale było już za późno:) Jednak gdyby nawet, to i tak byłem przygotowany przytkać rurę
SimonWarka Opublikowano 9 Września 2012 Opublikowano 9 Września 2012 Z daleka widziałem, że będą mnie zdejmować więc podjechałem sprytnie na bezdechu:) Dopiero gdy odjeżdżałem dostrzegłem bezradne zdziwienie na ich twarzach.. ale było już za późno:) Jednak gdyby nawet, to i tak byłem przygotowany przytkać rurę Rozumiem, że wrzucasz db killersa i puszczają Cię wolno? Zawsze tak jest czy jak większy służbista to zamawia lawetę czy odbiera dowód? Jak to może teoretycznie i praktycznie wyglądać?
Maniek Opublikowano 9 Września 2012 Opublikowano 9 Września 2012 Jak masz kilera to powinno być wszystko ok Przynajmniej Ja bym traktował to jak przepalona żarówka np. Masz przepaloną więc pojazd nie powinien poruszać się po drogach. I albo wymienisz albo lipa. I tutaj tak samo chyba jest. Wrzucisz kilera i oni zbadają czy jest prawidłowa głośność i wszystko powinno być ok. Oczywiście tak na chłopski rozum... Bo przecież po chwili mamy pojazd prawidłowo przystosowany do ruchu Ale ponieważ wszystko w tym kraju jest możliwe jakiś służbista może nie dać szansy naprawienia "problemu", ale powinno się dać dogadać jakoś pod tym względem...
Mussol Opublikowano 10 Września 2012 Opublikowano 10 Września 2012 Podczas gdy czekałem na pokwitowanie, drogówka zdjęła miśka evo VI z pustym wydechem, widziałem jak mierzyli mu poziom db i gdy już cieszyli się, że go ogolą jak mnie gościu wyjął z bagarka dbkillera i go zamontował. Odjechał uśmiechnięty;)
Gość Opublikowano 10 Września 2012 Opublikowano 10 Września 2012 Tak sobie czytam i mam takie myśli nieodparte. Dobra, założył dbkillerka, dowód bym mu zostawił, ale przyłożyłbym mu ze trzy stówki za wzbogacania naszej rzeczywistości extradecybelami. To tak, jakbym rąbnął wafla z półki w biedronce, złapali by mnie, a ja bym go odniósł na miejsce. Co? Nic się nie stało? Zmierzyli mu ten poziom zaraz po zatrzymaniu? Za głośny był? Jeździł z takim? Łamał przepisy? No, nie bardzo rozumiem.
Corleone Opublikowano 10 Września 2012 Opublikowano 10 Września 2012 Gdybym miał w schowku H7 odjechałbym po usunięciu usterki z dowodem w kieszeni Trzeba było zadzwonić. Ktoś by zawsze dowiózł tę H7. Zresztą z drugiej strony 20zł, to nie pieniądz
Sympatycy smok.wawelski Opublikowano 10 Września 2012 Sympatycy Opublikowano 10 Września 2012 Dobrze gada Flyman, ja też nie znoszę bardzo głośnych wydechów. PS. W samolotach też by mogli dbkillery zakładać...
Marci M Opublikowano 11 Września 2012 Opublikowano 11 Września 2012 I tu bym sie nie zgodzil Flyman cargo to nie osiedle domków jednorodzinnych jeden samolot zagłusza z 10 przelotowych tłumników ryczących na raz. Gosciu mógł zdjać db kilera w momencie wjazdu na cargo natomiast po zakończeniu "auto promocji" założyć go spowrotem. Zgodzę się z tobą że jeśli ktoś o 22-gej katuje sprzęta na osiedlowym prakingu z przelotowym tłumnikiem przez godzine sam bym dał mu nie 300 stówy ale odrazu z 500. Wszystko jest dla ludzi tylko trzeba wiedziec gdzie, kiedy i w jakich ilościach
Gość Opublikowano 11 Września 2012 Opublikowano 11 Września 2012 Ależ proszę bardzo, cargo to cargo. Niech sobie tam piłują. Nie bardzo wierzę, że goście dojeżdżają na cicho, na cargo dają ognia i przed powrotem się ponownie wyciszają. Dopóki władze tolerują cargo, to ja się nie wtrącam. Ale na ulicach, nawet w centrum miasta, dostaję szału, jak ktoś pierdzi, żeby tylko pierdzieć. Być może, faktycznie, wynika to z tego, że na codzień robię przy silnikach bez dbkillerów.
Klubowicze Domel Opublikowano 11 Września 2012 Klubowicze Opublikowano 11 Września 2012 Panowie, przez pewien czas (???) będzie wiecej służb w rejonie cargo i będa one dość "agresywne" wobec kierowników 2oo jak i 4oo. Wiąże sie to z potrąceniem człowieczka na placu, dość poważnie bo koleś trafił do szpitala i teraz trochę jest tzw. obstrukcji. Tak więc koledzy z ksenonami i innymi wynalazkami zalecam przez pewien czas omijać tamte rejonu w określonych porach.
SimonWarka Opublikowano 11 Września 2012 Opublikowano 11 Września 2012 Z ciekawości zapytam, czy w czwartek ktoś planuje przybycie pod R66? O 19 jest już praktycznie ciemno - spoty dalej swoim życiem tętnią?
PJS Opublikowano 12 Września 2012 Opublikowano 12 Września 2012 Ja się pojawię. Swoją drogą dobrze, że ciemno ... nie będę musiał myć sqterka Pozdrawiam .. PJS
Maniek Opublikowano 12 Września 2012 Opublikowano 12 Września 2012 No Ja też się pojawię chyba że będzie padać no to lipka. Ale będę się starał być, najwyżej 4oo podjadę.
Klubowicze PIN Opublikowano 12 Września 2012 Klubowicze Opublikowano 12 Września 2012 Panowie, przez pewien czas (???) będzie wiecej służb w rejonie cargo i będą one dość "agresywne" wobec kierowników 2oo jak i 4oo.......... Dzięki Domel, ważna informacja. Co do spotkania w czwartek, oglądając pogodę to troszkę lipa. Ale jeszcze się zobaczy, miejmy nadzieję że i tym razem przewidywalność pogody będzie kiepska
Klubowicze Wrzonio Opublikowano 12 Września 2012 Klubowicze Opublikowano 12 Września 2012 SimonWarka. Czwartkowe spotkania odbywają się w czwartki o 19:00 przez cały rok. Nieważne, czy to lato, czy zima, czy upał, czy deszcz, zawsze ktoś jest. Niektórzy hardcorowcy nawet zimą przyjeżdżają skuterami.
Sympatycy orzeł Opublikowano 12 Września 2012 Sympatycy Opublikowano 12 Września 2012 Wrócę do słowa Wrzonia : to chyba najwiecej zimą na skutrze wpadał na spoty Grzechotnik. A tak szczerze mówiąc sezon dla mnie już sie skończył ( motur na PIT STOPIE)
Klubowicze Jack Opublikowano 12 Września 2012 Klubowicze Opublikowano 12 Września 2012 Orzeł, a co Twemu moturowi? Toż na Pit Stopie nie stoi się 3 miesiące... Ja zamierzam być jutro niezależnie od pogody. A propos, ma ktoś może kawałek pianki na protektory? http://www.forum.burgmania.net/topic/16252-kupie-kawalek-pianki-lub-stare-protektory-biodrowe/page__pid__263177#entry263177
Rekomendowane odpowiedzi