Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czwartkowe miejsce spotkań Burgmanii w Warszawie

Rekomendowane odpowiedzi

• Sympatycy
Opublikowano

Zgadzam się co do xenonów (zresztą ich nie pochwalam w ogóle, tak jak jazdy na długich motocyklem). Co do powodów zatrzymania to ja wiem, że policja "zawsze może mieć jakiś powód", co nie zmienia faktu czy jest to zgodne z prawem czy nie... bo potem niedaleko do takich sytuacji, że się aresztant sam pobił na komisariacie...

Opublikowano

Mariusz ma racje. Nie musi byc przyczyna czy powod. Zreszta najlepszym powodem i najszybszym jest kontrola dokumentow :pinch:

Mnie zatrzymali w srode wieczorem. Tylko dokumenty sprawdzili :)

Najlepsze jest to ze ten sam policjant zatrzymal Mnie w kwietniu tego roku i dal Mi mandacik za brak kat.A, tym samym zmobilizowal Mnie zeby zrobic kat. A :giljotiini:

A to ze ktos zalozy ksenony czy glosniejszy wydech :) to juz kwestia szczescia :) jeden bedzie jezdzil tak pare sezonow a drugi zalozy i na drugi dzien go zlapia :fireman2:

Aa i ostatnio na spocie padlo pytanie czy mozna zakladac swiatla do jazdy dziennej. NIE MOZNA. W srode sie dopytalem.

Opublikowano

Aa i ostatnio na spocie padlo pytanie czy mozna zakladac swiatla do jazdy dziennej. NIE MOZNA. W srode sie dopytalem.

A jaka podstawa prawna ? Bemka ma fabrycznie, to nie wolno używać ? :giljotiini:

Opublikowano

Igor napisałem dokładnie :( " CZY MOŻNA ZAKŁADAĆ? " :chair: A jak sam napisałeś BMW ma fabrycznie ;)

Jeśli ma fabrycznie założone to też ma homologację, atesty itp itd ;) i wtedy już jest wszystko pięknie legalnie ;)

Stałem obok BMW na spocie i nie widziałem świateł do jazdy dziennej :) są tam zwykłe żarówki :) Chyba że się nie przyjrzałem dokładnie :)

EDIT:

Przepraszam, zwracam honor :) Wczytałem się teraz w test BMW i jest wzmianka że są LEDy do jazdy dziennej ale chyba tylko w C 600 Sport a C 650 GT już nie :) jeśli się mylę to proszę Mnie poprawić

Ale nie zmienia to faktu że jeśli są fabrycznie założone to można ich używać :)

Opublikowano

dobrze że tylko ponownym przegladm technicznym czyli 82 zł + zmarnowany czas

Policjant zapewnił mnie, że badanie to koszt 20zł bo nie robię całego przeglądu.

Ciekawe, że niesprawne oświetlenie eliminuje pojazd z dalszej jazdy jako że wpływa na bezpieczeństwo.

Gdybym miał w schowku H7 odjechałbym po usunięciu usterki z dowodem w kieszeni :clapping:

Opublikowano

A do głośności wydechu nie doczepił się do Ciebie? Bo z Akrapem z tego co pamiętam wyróżniałeś się z naszego tłumu, więc bardzo mnie to ciekawi jak zareagował na to.

Z góry dzięki za odpowiedź :clapping:

Opublikowano

Igor napisałem dokładnie ;) " CZY MOŻNA ZAKŁADAĆ? " :group: A jak sam napisałeś BMW ma fabrycznie :)

Jeśli ma fabrycznie założone to też ma homologację, atesty itp itd :) i wtedy już jest wszystko pięknie legalnie :)

Nie do końca się zgadzam z tym, że montować nie można. Światła od beemki mają homologacje, atesty, itd., czyli teoretycznie mógłbym iść do salonu BMW, kupić i zamontować w moim burgim (no chyba, że homologacja, itp. określa, że można je zamontować tylko w danym modelu pojazdu).

Poza tym nie wydaje mi się, żeby na rynku nie było dostepnych świateł "z papierami".

Opublikowano

Kurcze, szkoda że tego samego dnia nie napisałem o tym, bo teraz po paru dniach już nie pamiętam co tam dokładnie trzeba by było zrobić żeby światła do jazdy dziennej były w pełni legalne ;) Ale tak jak pisałem wcześniej że to by były jakieś homologacje, atesty i inna biurokracja ale całego jednośladu a nie jednego światła.

Ja mam światło do jazdy dziennej (muszę zdjąć) ono ma normalnie homologację (E4) jeśli dobrze pamiętam ale co z tego :group: Na przeglądzie Mi powiedziano że w samochodzie one mogą być na spokojnie, w jednośladzie nie.....

Czemu? nie wiem.... powalone przepisy tym bardziej że w samochodach czasem ktoś zakłada światła za parę złotych i jeździ....

A na Swoim przykładzie wiem że LEDy dobrze założone i ustawione świecą bardzo dobrze i mocno.

Opublikowano

A do głośności wydechu nie doczepił się do Ciebie? Bo z Akrapem z tego co pamiętam wyróżniałeś się z naszego tłumu, więc bardzo mnie to ciekawi jak zareagował na to.

Z góry dzięki za odpowiedź :D

Z daleka widziałem, że będą mnie zdejmować więc podjechałem sprytnie na bezdechu:)

Dopiero gdy odjeżdżałem dostrzegłem bezradne zdziwienie na ich twarzach.. ale było już za późno:)

Jednak gdyby nawet, to i tak byłem przygotowany przytkać rurę;)

Opublikowano

Z daleka widziałem, że będą mnie zdejmować więc podjechałem sprytnie na bezdechu:)

Dopiero gdy odjeżdżałem dostrzegłem bezradne zdziwienie na ich twarzach.. ale było już za późno:)

Jednak gdyby nawet, to i tak byłem przygotowany przytkać rurę :D

Rozumiem, że wrzucasz db killersa i puszczają Cię wolno? Zawsze tak jest czy jak większy służbista to zamawia lawetę czy odbiera dowód? Jak to może teoretycznie i praktycznie wyglądać?

Opublikowano

Jak masz kilera to powinno być wszystko ok :smile1: Przynajmniej Ja bym traktował to jak przepalona żarówka np. Masz przepaloną więc pojazd nie powinien poruszać się po drogach. I albo wymienisz albo lipa. I tutaj tak samo chyba jest. Wrzucisz kilera i oni zbadają czy jest prawidłowa głośność i wszystko powinno być ok. Oczywiście tak na chłopski rozum... Bo przecież po chwili mamy pojazd prawidłowo przystosowany do ruchu :)

Ale ponieważ wszystko w tym kraju jest możliwe jakiś służbista może nie dać szansy naprawienia "problemu", ale powinno się dać dogadać jakoś pod tym względem... :)

Opublikowano

Podczas gdy czekałem na pokwitowanie, drogówka zdjęła miśka evo VI z pustym wydechem,

widziałem jak mierzyli mu poziom db i gdy już cieszyli się, że go ogolą jak mnie gościu wyjął z bagarka

dbkillera i go zamontował. Odjechał uśmiechnięty;)

Opublikowano

Tak sobie czytam i mam takie myśli nieodparte. Dobra, założył dbkillerka, dowód bym mu zostawił, ale przyłożyłbym mu ze trzy stówki za wzbogacania naszej rzeczywistości extradecybelami. To tak, jakbym rąbnął wafla z półki w biedronce, złapali by mnie, a ja bym go odniósł na miejsce. Co? Nic się nie stało?

Zmierzyli mu ten poziom zaraz po zatrzymaniu? Za głośny był? Jeździł z takim? Łamał przepisy?

No, nie bardzo rozumiem.

Opublikowano

Gdybym miał w schowku H7 odjechałbym po usunięciu usterki z dowodem w kieszeni :question:

Trzeba było zadzwonić. Ktoś by zawsze dowiózł tę H7. Zresztą z drugiej strony 20zł, to nie pieniądz :)

• Sympatycy
Opublikowano

Dobrze gada Flyman, ja też nie znoszę bardzo głośnych wydechów.

PS. W samolotach też by mogli dbkillery zakładać...

Opublikowano

I tu bym sie nie zgodzil Flyman cargo to nie osiedle domków jednorodzinnych jeden samolot zagłusza z 10 przelotowych tłumników ryczących na raz. Gosciu mógł zdjać db kilera w momencie wjazdu na cargo natomiast po zakończeniu "auto promocji" założyć go spowrotem. Zgodzę się z tobą że jeśli ktoś o

22-gej katuje sprzęta na osiedlowym prakingu z przelotowym tłumnikiem przez godzine sam bym dał mu nie 300 stówy ale odrazu z 500. Wszystko jest dla ludzi tylko trzeba wiedziec gdzie, kiedy i w jakich ilościach

Opublikowano

Ależ proszę bardzo, cargo to cargo. Niech sobie tam piłują. Nie bardzo wierzę, że goście dojeżdżają na cicho, na cargo dają ognia i przed powrotem się ponownie wyciszają. Dopóki władze tolerują cargo, to ja się nie wtrącam. Ale na ulicach, nawet w centrum miasta, dostaję szału, jak ktoś pierdzi, żeby tylko pierdzieć. Być może, faktycznie, wynika to z tego, że na codzień robię przy silnikach bez dbkillerów.

• Klubowicze
Opublikowano

Panowie, przez pewien czas (???) będzie wiecej służb w rejonie cargo i będa one dość "agresywne" wobec kierowników 2oo jak i 4oo. Wiąże sie to z potrąceniem człowieczka na placu, dość poważnie bo koleś trafił do szpitala i teraz trochę jest tzw. obstrukcji. Tak więc koledzy z ksenonami i innymi wynalazkami zalecam przez pewien czas omijać tamte rejonu w określonych porach.

Opublikowano

Z ciekawości zapytam, czy w czwartek ktoś planuje przybycie pod R66? O 19 jest już praktycznie ciemno - spoty dalej swoim życiem tętnią? :)

Opublikowano

Ja się pojawię. Swoją drogą dobrze, że ciemno ... nie będę musiał myć sqterka :)

Pozdrawiam ..

PJS

Opublikowano

No Ja też się pojawię chyba że będzie padać no to lipka. Ale będę się starał być, najwyżej 4oo podjadę.

• Klubowicze
Opublikowano

Panowie, przez pewien czas (???) będzie wiecej służb w rejonie cargo i będą one dość "agresywne" wobec kierowników 2oo jak i 4oo..........

Dzięki Domel, ważna informacja.

Co do spotkania w czwartek, oglądając pogodę to troszkę lipa. Ale jeszcze się zobaczy, miejmy nadzieję że i tym razem przewidywalność pogody będzie kiepska :)

• Klubowicze
Opublikowano

SimonWarka. Czwartkowe spotkania odbywają się w czwartki o 19:00 przez cały rok. Nieważne, czy to lato, czy zima, czy upał, czy deszcz, zawsze ktoś jest. Niektórzy hardcorowcy nawet zimą przyjeżdżają skuterami.

• Sympatycy
Opublikowano

Wrócę do słowa Wrzonia : to chyba najwiecej zimą na skutrze wpadał na spoty Grzechotnik. A tak szczerze mówiąc sezon dla mnie już sie skończył :helpsmilie: ( motur na PIT STOPIE)

• Klubowicze
Opublikowano

Orzeł, a co Twemu moturowi? Toż na Pit Stopie nie stoi się 3 miesiące... :helpsmilie:

Ja zamierzam być jutro niezależnie od pogody.

A propos, ma ktoś może kawałek pianki na protektory? http://www.forum.burgmania.net/topic/16252-kupie-kawalek-pianki-lub-stare-protektory-biodrowe/page__pid__263177#entry263177

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...