Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czwartkowe miejsce spotkań Burgmanii w Warszawie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Troszkę nas dziś było :P

IMAG0438.jpg

IMAG0439.jpg

IMAG0440.jpg

IMAG0441.jpg

IMAG0442.jpg

IMAG0443.jpg

ps. dzięki dla Arkadiusz za dotrzymanie towarzystwa w drodze na spot :)

• Sympatycy
Opublikowano

No i mały przelocik nad Zegrze zaliczony, alllllllleeeeeee:

@szorstki za...ał nie zwracając uwagi na resztę grupy. Z tego taż powodu na miejsce dojechaliśmy w kilku grupkach. Taka jazda jest wielce naganna i koniecznie musimy coś z tym zrobić. Ciekawe co o nas pomyślą koledzy, którzy jechali z nami pierwszy raz. wallbash.gif Ja sam wyciskałem ostatnie soki z mojego żółtka żeby nadążyć, a jechałem drugi. Ten co jechał na końcu musiał mieć na budziku 150 crybaby.gif. Uważam, że @szorstki powinien mieć zakaz prowadzenia grupy na spotach czerwcowych, a jak się to powtórzy to nawet do końca sezonu. ;)

PS. Droga powrotna była dużo bardziej przyjemniejsza, ale prowadził @mussol - @szorstki zamykał grupę. :lol:

A tak na poważnie, było zajefajnie thumbup.gif

• Sympatycy
Opublikowano

Grupe powrotna zamykal Piootr a nie szorstki, tak zescie zap....li po tych winklach... ;).

A poza tym, droge w tamta strone schrzanil korek na Torunskiej i dopiero tu doszlo do podzialu na podgrupy...

Deklaruje, ze wiecej pchal sie nie bede na czolo, a dzisiaj

gwoli scislosci zostalem wyznaczony...:)

Bylo super, zwlaszcza jazda z Nieporetu do Radzyminskiej, ledwo nadazalem za T-max-ami :lol:

pzdr

• Administrator
Opublikowano

No to i ja zapodam "ze czy" fotki z dziś...

20110616621.jpg

20110616623.jpg

Orzech jakoś tak dziwnie przyglądał się Zacnym ;) Czyżby...? :):lol:

20110616622.jpg

Opublikowano

Dziękuję za moje pierwsze czwartkowe spotkanie. Postaram się bywać częściej, jak czas pozwoli.

Fotka na pamiątkę:

spot.jpg

Mam jeszcze dwa paro sekundowe filmiki :lol:

Opublikowano

Grzesiu, powrót wcale nie był taki spokojny.

Pogubiliście kilku uczestników po drodze. !guns Przeważnie z powodu braku migaczy przed rondami.

Jadący za mną Mini chyba się poddał wcześniej.

Ja byłem ostatnim zgubionym na podwójnym rondzie, bo wcześniej tak daliście czadu po wyprzedzeniu czerwonej beczki, że zgubiłem gdzieś wasze światła.

Ostatni, który beczkę wyprzedził o czasie to był Piootr. Za nim wszyscy odpadli od czołówki.

No i chciałem tu obronić Szorstkiego, bo jednak zaczekał na resztę peletonu w tamtą stronę. !V

Wyjazd i tak zaliczam do udanych !OK

• Sympatycy
Opublikowano

Pogubiliście kilku uczestników po drodze. 2guns.gif Przeważnie z powodu braku migaczy przed rondami.

No co ty ???? Migacze włączamy przed zjazdem z ronda i zapewniam Cię, że tak robiliśmy.

Za resztę odpowiedzialny jest mussol, to on tak za...lał. yes.gif

Opublikowano

No i ja w domku, tak późno bo jeszcze się załapałem na kulanie z Klimkiem i Limmpem1

ps. dzięki dla Arkadiusz za dotrzymanie towarzystwa w drodze na spot :boat:

Ależ nie ma sprawy, to była dla mnie czysta przyjemność. Marynarz również dzięki.

Ten co jechał na końcu musiał mieć na budziku 150

W rzeczy samej, Worlan dobrze powiadasz, ale na całe szczęście wiedziałem gdzie jechać, dlatego tak się dopytywałem gdzie jedziemy. :lol:;):)

Dzięki za miłe spotkano.

• Klubowicze
Opublikowano

Niezły przelocik nad Zegrze. W tamtą stronę w większym peletonie. Z powrotem trochę się musiałem !placz napoćić, aby załapać tempo grupy. Starałem się nie "zgubić" i po winkielkach miałem około 120-130 na liczniku. Dwa T-Maxy i X9, że się ten mój Burek musiał uwijać !scooter . Dobrze, że Szorstki cały czas pilnował czy widzi mnie w swoich lusterkach. Dziękuję za miłe towarzystwo !OKK . Mój następny spocik dopiero 14 lipca i już się nie mogę doczekać !YES Teraz u mnie czas na rodzinne wakacje !holiday :lol:

• Klubowicze
Opublikowano

droge w tamta strone schrzanil korek na Torunskiej i dopiero tu doszlo do podzialu na podgrupy...

Jaki korek!?? Ja nic nie zauważyłem! :) Zpdlałem grzecznie za Wami i nie podzieliłem się na żadne podgrupy! Wszyscy tak mogli... :disgust:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wczoraj tyle się działo a tu tak cicho :)

Najpierw spokojna posiadówka przy stolikach później krótkie testowanie Hondy PCX z systemem start&stop (zadziwiający jest ten cichy rozrusznik :) ) i to był koniec większego spotkania w R66. Część z nas umówiła się później po nowym miejscem spotkań warszawiaków, czyli fonatnnami na podzamczu. Jednak w tak zwanym międzyczasie !scooter !scooter !scooter !scooter Ja, Worlan, Michalu i Mussol wybraliśmy się poskładać w łuki na wjeździe na S8 z trasy poznańskiej !w00t . Jednak całą zabawę zepsuły jakieś pierdziawe ścigacze, których kierownicy chyba pierwszy raz jechali po łuku !NOT i przyblokowali naszą wspinającą się w szybkim tempie pod górę gromadkę.

Na koniec puszczanie lampionów spod fontann gdzie Worlan chciał również unieść się do góry ale chyba przeliczył się z wielkością balonu !TAZ

g4wNdxTM_jGQOHUvlayxRAlVf9f0gmUlCAnyPtgVim8?feat=directlink

nie wiem jak Wy wstawiacie te fotki żeby były widoczne na stronie !sciana

instrukcję Marynarza czytałem...

• Administrator
Opublikowano

Wczoraj tyle się działo a tu tak cicho :)

Czasu brak B)

Dobra, zapodaje fotki z wczoraj...

Happy Worlan na PCX

20110630821.jpg

Keine lampion! :)

20110630830.jpg

Poszło tego trochę w powietrze

20110630825.jpg

20110630828.jpg

Później w okrojonym squadzie wpaliśmy pod kolumnę na zakręceńce whist

20110630836.jpg

... i tak spotkanie czwartkowe przeciągnęło się do 23-ciej :P

Opublikowano

...

nie wiem jak Wy wstawiacie te fotki żeby były widoczne na stronie !sciana

instrukcję Marynarza czytałem...

Zwróć uwagę na ten fragment: "http://https://". Trochę za dużo (o "http://")...

Skopiowałem link bez "http://" do nowego okna.

Najechałem kursorem na obrazek, prawy klawisz myszy, wybrałem "pokaż obrazek".

Skopiowałem link z paska adresów, czyli:

https://lh4.googleusercontent.com/-ovY_bW2Y7Cc/Tg4U9Sws5sI/AAAAAAAAC7c/AgWpMrfBZAw/s640/30062011915.jpg

i wstawiłem w poście jako "Wstaw obrazek", poniżej:

30062011915.jpg

Pozdrawiam :)

• Sympatycy
Opublikowano

Zwróć uwagę.....................

Nie dokuczaj Corleone, młody jest i musi się uczyć. Ma gościu problemy z ustawieniem skutera w szyku (patrz. VII Zlot Burgmanii) a co dopiero wstawić poprawnie fotkę. Na dodatek z Worlanem taz.gif

Było super, a lampiony na niebie wprowadziły mnie w błogi nastrój

IMG20110630_001.jpg

IMG20110630_005.jpg

IMG20110630_004.jpg

IMG20110630_003.jpg

IMG20110630_002.jpg

Opublikowano

Daj spokój, ja nie chciałem mu dokuczyć, jeśli tak to zabrzmiało to przepraszam. :)

Chciałem tylko dać wskazówkę na co zwrócić uwagę (sam robiłem podobne błędy).

A patent z "pokaż obrazek" uważam za fajny, bo jak się poprawnie wyświetli w przeglądarce to na 99% będzie widoczny w poście.

P.S.: Ojciec, jako "Król Szarańczy" nie powinien pouczać syna w kwestii stawania w szyku... :)

Opublikowano

Dzięki Przemas za podpowiedź, bo z tym problemem borykam się już od jakiegoś czasu. Zaraz przetestuję wg Twojej instrukcji.

Woralan a w kwestii wyróżniania, to jedni inaczej parkują a inni muszą jeździć "żółtkami"... !yeah hehheeheeee

a wracając do lampionów, to było to niesamowite widowisko do którego również się przyczyniliśmy.

30062011911.jpg

z fotką się udało :lol:))

Opublikowano

No i mamy dziś znów czwartek !OKK

Ja niestety "fabryka" !sciana , ale oczywiście życzę udanego spota, i jak zawsze super śmiganka po spotowego !scooter

Mam nadzieję, że choć popatrzę na jakąś fotkę, !placz Pozdrawiam Wszystkich Serdecznie.

I mi tam na rondach kierunkowskazy włączać !!! !winkiss

:rolleyes::)whist

• Sympatycy
Opublikowano

Patrząc na to co dzieje się za oknem to większość będzie dzisiaj 4oo.

• Klubowicze
Opublikowano

No jest lipa !! Ale ja zwłaszcza ze względu na pojawienie się pierwszy raz (w 66), po raz pierwszy w taka pogodę wsiadłem na 2K a nie do blaszki i do roboty przyjechałem :rolleyes:

• Klubowicze
Opublikowano

Patrząc na to co dzieje się za oknem to większość będzie dzisiaj 4oo.

Nie wiem jak w Wa-wie ale u nas chiba ? wróciło lato whist

Opublikowano

Rozwiązanie "zagadki bezpiecznikowej - AN400 K7", z dzisiejszego spota.

Ponieważ wywołany "do tablicy" przez Mariusza nie znałem odpowiedzi to się poprawiam:

Dostęp po wypięciu maskownicy pod zegarami, po lewej skrzynka bezpieczników, po prawej bezpiecznik główny.

Uwaga: Nie trzeba zdejmować czaszy! !OKK

Pozdrawiam

Przemek

Opublikowano

Szkoda ze nie byłem bo zagadkę rozwiazalbym na miejscu. W zeszłym tygodniu zmienialem bezpiecznik od gniazda zapalniczki.

Opublikowano

Na dzisiejszym spocie mieliśmy pokaz instruktażowy używania pianki do łatania opon.

Tak się złożyło, że miałem przy sobie i mogłem pomóc koleżance.

SNC00605a.jpg

Jak cała zawartość puszki znalazła się w oponie, to zaczęła wypełzać dziurką

SNC00608a.jpg

Potem już tylko wystarczyło odczepić puszkę, zakręcić kołem kilka razy, przejechać się kawałeczek i dopompować oponę.

Chociaż akurat ta nie straciła zbyt dużo powietrza.

Po udanej naprawie część Burgmaniaków kulnęła się nad zalew na okonka.

Na którego czekaliśmy przy stoliku

SNC00609a.jpg

i czekaliśmy ...

SNC00610a.jpg

i czekaliśmy ...

SNC00611a.jpg

Wystarczy popatrzeć na minę Orzecha jak długo czekaliśmy.

A jak już w końcu podali, to tak łapczywie rzuciliśmy się do pałaszowania, że zapomniałem fotki strzelić !sciana

Rzeczywiście dobry był.

• Klubowicze
Opublikowano

Wreszcie mogłem odkurzyć skuterek i spotkać się w miłym towarzystwie , z niektórymi po raz pierwszy !V

Oto kilka zdjęć :

DSCF5436.JPG

DSCF5463.jpg

DSCF5438.JPG

a tutaj Całość

Opublikowano

GrzechoCnik, Gumisiek, właśnie na Was liczyłem, i tego mi było trzeba, zobaczyć te facjaty, !winkiss

Orzech czekający na okonka - bezcenne !OKK !OKK

Ba gdzie naklejka tam i Mariusz !w00t

Pozdrawiam jeszcze raz i zazdroszczę tego okonka. !placz1 !placz1

Pozdrawiam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...