Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czwartkowe miejsce spotkań Burgmanii w Warszawie

Rekomendowane odpowiedzi

• Sympatycy
Opublikowano

Ząbki stawią się w komplecie :blink:

pzdr

• Klubowicze
Opublikowano

!placz1 :lol: No tak, jak tylko udało mi się z Wrzoniem wygospodarować czwartkowy wieczór to w R66 wody nie dowieźli :D !sciana

• Sympatycy
Opublikowano

Trza bylo dzwonic. Bylismy w maku na Gorczewskiej i sluchalismy wykladu Krzytra o ksiegowosci. !placz1

• Klubowicze
Opublikowano

Trza było zostawić wiadomość na drzwiach !placz1

• Klubowicze
Opublikowano

Zapisuję się na kurs małego indianina. Wtedy może uda mi się odczytać po śladach butów, kto stawił się na spot. !placz1

• Sympatycy
Opublikowano

Wykład ze znajomości księgowości był za..sty. !placz1 Dowiedziałem się jak sprzedać i dostać od kupującego fakturę ;) !sciana . Balcerowicz może brać lekcję u Krzytra. :D:lol:

Wrzonio, staliśmy trochę pod R66, ale nas wywiało....

• Klubowicze
Opublikowano
Wrzonio, staliśmy trochę pod R66, ale nas wywiało....

Nic się nie stało. Zapewne dotarliśmy zaraz po Waszym odjeździe.

Ale kto późno przychodzi, ten sam sobie szkodzi. :angry:

Na usprawiedliwienie powiem tylko, że przyjechałem prosto z trasy, ze Szczecina i w niektórych miejscach nie dało sie pogonić (np. na trasie Ciechocinek-Włocławek (krajowa jedynka) takie lodowisko !sciana , że 20km/h było zbyt dużo).

Do zobaczenia za tydzień. !placz1

• Klubowicze
Opublikowano

B,śmieszne troszkę mi się porąbało i zaraz "kurs z księgowości" !placz1

• Sympatycy
Opublikowano

W związku z dyskusją o długoterminowym wynajmie motocykla: w Suzuki oferta jest taka, że płacimy za 6 miesięcy 33% ceny motocykla a wykup możliwy jet za 70%. Serwis, ubezpieczenia i naprawy pokrywa Suzuki. Nie ma słowa o limitach kilometrów (co nie znaczy, że go nie ma!), teoretycznie jest to dość atrakcyjne, ale... Policzmy na przykładzie B650: cena za rocznik 2009 to 35.000, 33% z tego to 11.550 PLN, 3% - 1050 PLN. Teoretyczny spadek wartości przy zakupie po 1 roku to ok. 20% - 7.000 PLN. W opcji kupuje - sprzedaję po sezonie - tracimy 7.000 PLN + przeglądy + serwis. Przy opcji wynajmuję - nie kupuję - płacimy 11.550, czyli o ponad połowę więcej. Przy opcji wynajmuję - kupuję - płacimy 1050 PLN, co jest opcją z jednej strony ciekawą, ale gdybyśmy od razu go kupili, to pewnie dałoby się wynegocjować rabat, może dodatki, więc cena byłaby niższa. Jeśli posiadamy firmę - pozostaje kwestia, jak można "wrzucić" w koszta wszystkie opłaty, wtedy oczywiście wyliczenia są korzystniejsze. Jak dla mnie - sprawa warta rozważenia, ale tylko w przypadku wynajmu 6-miesięcznego, bo cena za 1 miesiąc to 11% wartości - 3850 PLN. Trochę drogo jak na jazdę testową... No i oczywiście jeśli JEST limit kilometrów to oferta zdecydowanie traci na atrakcyjności....

PS. Chyba, że to MY im wystawimy fakturę, prawda Krzysiu !placz1

• Sympatycy
Opublikowano

Z racji tego,że pod moim avatarem pojawił się znaczek ,,Members" proponuje ,aby w czwartek na spota kto może niech przybędzie bez 4oo,2oo.

Jest okazja więc stawiam %. :ph34r: . Zapraszam :)

Opublikowano
Z racji tego,że pod moim avatarem pojawił się znaczek ,,Members" proponuje ,aby w czwartek na spota kto może niech przybędzie bez 4oo,2oo.

Jest okazja więc stawiam %. :ph34r: . Zapraszam :)

No i ja się do tego dopisuję :)

Opublikowano

Jest okazja więc stawiam %. !scooter . Zapraszam !OKK

I to jest to z czym ja mogę się pogodzić !piwko

• Sympatycy
Opublikowano

No co ja widze !scooter .

To mamy 2 dni czasu na ściągnięcie Orzecha z Egiptu. Może mu spreparujemy wezwanie do wojska ? Wiem, że na takie wezwanie stawia się natychmiast. !OKK !OKK

Ćwiczyliśmy to w Bieszczadach. Rano dostał info na telefon, a wieczorem wyjechał do Warszawy, mimo wielkich atrakcji, jakie na nas czekały następnego dnia. !piwko

Opublikowano

!piwko No gratulacje za to na co bardzo czekałeś Marynarzu -,,Members" a i Kolega Grzegorz też już ,,Members" ale się porobiło, no aż chyba ja się wykulam do Wawy !scooter .

Opublikowano

!scooter

Opublikowano
!OKK No gratulacje za to na co bardzo czekałeś Marynarzu -,,Members" a i Kolega Grzegorz też już ,,Members" ale się porobiło, no aż chyba ja się wykulam do Wawy !scooter .

uuu.... to się będzie działo !piwko

• Sympatycy
Opublikowano

Poczekajcie do przyszłego tygodnia - ja nie dotrę w tym. A poza tym pieczątki potwierdzające uczestnictwo na spocie nie są jeszcze gotowe :D:D

Opublikowano

Nie dam rady w przyszłym tygodniu - praca :D

• Sympatycy
Opublikowano

Psiakrew, ja też wyjeżdżam i mnie chyba ominie fajna imprezka :D

Jeśli wogóle uda mi się podjechać to tylko katamaranem...

Ale, co się odwlecze, to nie uciecze :D:D

W sumie jak we czwartek pieczątki nie będą jeszcze gotowe, to luzik ;);)

pzdr

• Sympatycy
Opublikowano

Kisiel,Szorstki,postarajcie się.W przyszłym tygodniu wypadają moje urodzinki, a że wyjeżdżam w sobote i mnie nie będzie, to w ten czwartek będzie podwójna okazja :D:D:D

Oj,coś czuje że będzie się działo ;)

Opublikowano
Oj,coś czuje że będzie się działo :D

na czwartkowego spota będę szedł

a do pracy w piątek
Opublikowano

To może i mnie uda się wybrać wcześniej z pracy i na piwo wpaść... Grzesiu member :D

• Sympatycy
Opublikowano

Umawiajcie się, umawiajcie, a czy R66 będzie czynne? Mają już wodę ? :D

Przecież w tamtym tygodniu cmokneliśmy klamkę. :D

Opublikowano

No panowie wielkie gratki :D:D

• Sympatycy
Opublikowano

Przecież w tamtym tygodniu cmokneliśmy klamkę. :D

Też prawda.Trzeba będzie wybadać temat.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...