Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czwartkowe miejsce spotkań Burgmanii w Warszawie

Rekomendowane odpowiedzi

• Sympatycy
Opublikowano

No no, podoba mnie się ta inicjatywa...w tej sytuacji to nawet browara będziemy z Zegarem mogli "zrobić"... !sciana :blink:

pzdr

• Klubowicze
Opublikowano

Na ostatnim spotkaniu była mowa o stworzeniu muzeum Burgmanii, a tu widzę że koledzy myślą o też lokalu no! no! :lol:

Trochę chłodu i już inicjatywa rodzi się w narodzie. !sciana

To może połączyć obydwa pomysły.

Tylko jeden eksponat musiałby się zanajdować w specjanej hermetycznycznej gablocie (sandał Krzytra) bo znowu koledzy by narzekali. :blink:

Opublikowano
tylko smieszy mnie "szkodliwosc dymu na membrany" a "brak szkodliwosci zanieczyszczenia na nie':blink: sorry:)))

..jeżeli Cię to śmieszy, to mnie nie zrozumiałaś whist

..przeczytaj jeszcze raz :lol:

edit: Po pierwsze: nikt nie atakuje palaczy ;) Nawiązałem do małego pubu, a nie do osób tam palących. To zasadnicza różnica !V

Po drugie: mój post scriptum miał na celu implikowanie przemyśleń czy wyrażenie opinii, raczej nie śmiech :)

A po trzecie zgadam się z szorstkim, spalinami nie śmierdzą nam ciuchy jak fajami (wyjątkiem może być jazda kartem :) ). Była ostatnio wystawa w BlueCity i można było tam zobaczyć płuca palacza i płuca "normalnego" człowieka, czyli pewnie takiego, który żyje w mieście i oddycha spalinami. Kto był ten widział różnice.. dym papierosowy to dym papierosowy i nijak go porównywać w tej kwestii do spalin.

Pozdrawiam !sciana

Opublikowano

Widać, że zima za pasem bo wdzięczne tematy na długie zimne wieczory powracają jak bumerang:

1) miejsce spotkań Burgmanii :blink:

2) sandały krzytra :lol:

3) ...

ciekawe co się jeszcze zrodzi !sciana

Opublikowano

Monk, nie pale i nie smieje sie, nie musze czytac Twojego posta poraz kolejny, zrozumialam go, naprawde i tez nie lubie jak mi ubrania smierdza dymem

tylko piszesz takie rzeczy jakbys nie bywal w knajpach w polsce w ktorych "od zawsze" smierdzi fajkami i pewnie przez dlugi, dlugi czas to sie nie zmieni

zawsze mozna wyemigrowac;)))

PEACE;)

nie chcialam nikomu scisnienia podnosic, zauwazylam fakt, ze tez sie trujesz jak przeciskasz sie miedzy samochodami i spaliny z rur wydechowych leca prosto na Ciebie

tylko Twoja wypowiedz byla taka jakbys bardziej martwil sie o swoja membrane w ciuchach niz o swoje pluca, sorry:) moze po prostu masz fajne ciuchy i sie nimi martwisz, w zuplnosci Cie rozumie, tez mam klilka sukienek ktorych mi szkoda jak wracam z pubu i smierdza;)))

wiadmo ze smrod z fajek jest slaby i tez go nie znosze ale raczej w polsce nie ma pubow gdzie obowiazuje zakaz palenia, daleko nam do zachodu panie;)

• Klubowicze
Opublikowano
Monk, nie pale i nie smieje sie, nie musze czytac Twojego posta poraz kolejny, zrozumialam go, naprawde i  tez nie lubie jak mi ubrania smierdza dymem

tylko piszesz takie rzeczy jakbys nie bywal w knajpach w polsce w ktorych "od zawsze" smierdzi fajkami i pewnie przez dlugi, dlugi czas to sie nie zmieni

zawsze mozna wyemigrowac;)))

PEACE;)

nie chcialam nikomu scisnienia podnosic, zauwazylam fakt, ze tez sie trujesz jak przeciskasz sie miedzy samochodami i spaliny z rur wydechowych leca prosto na Ciebie

tylko Twoja wypowiedz byla taka jakbys bardziej martwil sie o swoja membrane w ciuchach niz o swoje pluca, sorry:) moze po prostu masz fajne ciuchy i sie nimi martwisz, w zuplnosci Cie rozumie, tez mam klilka sukienek ktorych mi szkoda jak wracam z pubu i smierdza;)))

wiadmo ze smrod z fajek jest slaby i tez go nie znosze ale raczej w polsce nie ma pubow gdzie obowiazuje zakaz palenia, daleko nam do zachodu panie;)

Masz rację Gosiu, nawet gdy są takie puby gdzie nie można palić to i tak palą. W Niemczech (przynajmniej w okolicach Frankfurtu nad Menem) zrobili wszędzie zakaz palenia i solą kary do 2000 Euro za "umilanie" innym życia. Też źle się czuję jak wszystkie ciuchy śmierdzą papierochami, ale jak nie chcę to nie wchodzę. Jak się jest w fajnym towarzystwie to można i papierochy znieść i nie ma co kruszyc kopii o takie drobiazgi.

• Sympatycy
Opublikowano

Monk, niepotrzebie dopisałeś tekst o "rozważaniach", bo nim spowodowałeś

wrażenie, że membrana w (pewnie)drogiej kurtce :) jest dla Ciebie ważna jak... sukienka ;)

Polacca - wiem, że wystawiam się na !sciana

Emigrować nie zamierzam, ale staram się unikać "klubów" w dni powszednie.

Śmierdzące ciuchy zawsze piorę (staram się do tego stanu ich nie doprowadzać :lol: ), ale prać kurtkę motocyklową co tydzień mi się

nie chce. Stąd moje delikatne oczywiście "zniesmaczenie" miejscem naszych spotkań.

Wiem, wiem, założenie moje jest bez sensu, bo w "dusznej" atmosferze będziemy

spotykać się poza sezonem, więc ciuchy moto odpadają i luzik whist ... !V

Dużo w powyższym jest żartu, co zaznaczam tym, którzy za bardzo chcieliby się

przejąć i dalej kruszyć kopie "na poważnie" :)

Na koniec powiem tak, odbiegając znacząco od tematu wątku, czasami palę, ale nie uważam, że palacze powinni być

traktowani jak "święte krowy w Indiach" - do niedawna tak było i w wielu aspektach życia dalej tak jest :blink: .

A może jednak rozważmy jakieś inne, mniej duszne i zadymione miejsce ? :)

pzdr

• Sympatycy
Opublikowano

Moim zdaniem tradycja jest ważniejsza od dymu papierosowego, który mi też bardzo przeszkadza.

A co to takiego ta TRADYCJA ?? :lol: !OK

• Klubowicze
Opublikowano

Wiecie co?A jaw powiem że palę ,bo lubię.A tak na marginesie to na coś trzeba umrzeć !OK Jeśli chodzi o palenie w knajpach,w tak małych jak R66 to faktycznie jest to uciążliwe,no ale co zrobić taki klimat tam jest.Jak szukaliśmy lokalu na początku sezonu to nikt nie oponował(zn,nie było przeciwników).A tak nawiasem mówiąc tam jest znośnie i nie ma co marudzić,jak komu nie pasuje to może nie wchodzić do środka!To tyle z mojej strony(palacza z zamiłowania) :lol:

Opublikowano

popalam ale przerzucę się na e-fajki !V

Opublikowano

czy ktoś się dzisiaj wybiera?

Opublikowano

No jak nie jak tak :)

• Administrator
Opublikowano
czy ktoś się dzisiaj wybiera?

Takich pytań się nie zadaje... :)

Można zadać inne: Czy dziś będą wszyscy? !happybth

Opublikowano

"...czy są już wszyscy?

...czy wszyscy już są?

Wybiła godzina: przebudźcie się..."

Opublikowano

Nie trzeba spać, by wykazać się absencją :(

..można skręcać łóżeczko dla dziecka, albo blat do przewijania..

He, he.. zaczyna się.. !OK

Opublikowano

jednak nie udało mi się zjawić wybrałem się na odsłonięcie instalacji Gomulickiego "Swiatłotrysk" na kępie potockiej polecam wybrać się, wracając około 20 prymasa widziałem chyba 4 skutery przed route66.

Opublikowano

Czy jutro !OKK ktoś kolwiek wybiera się do R66 na :rolleyes: ??

Opublikowano

Jak zawsze :rolleyes: W środku ciepło jak w piecu i na głowę nie leci !OKK

• Administrator
Opublikowano

Wstyd ze sie ostatnio opuszczalem wiec jutro jestem na 110 % :rolleyes: a tak na marginesie moze nie jutro ale moze po ktoryms spocie wybralibysmy sie wieksza ekpia na paintball, na zlotej jest opuszczona szkola w samym srodku miasta 50 zl 3 poziomy i 100 kulek, dodatkowe 100 kulek 15 zl generalnie starcza to na 2h zabawy. Bylem wlasnie dzis z ludkami z pracy i bylo zajefajnie !OKK

Opublikowano

Paintball? hmm :rolleyes: od kumpla pożyczę "spłuczkę"!OKK

Opublikowano
Wstyd ze sie ostatnio opuszczalem wiec jutro jestem na 110 %  :D a tak na marginesie moze nie jutro ale moze po ktoryms spocie wybralibysmy sie wieksza ekpia na paintball, na zlotej jest opuszczona szkola w samym srodku miasta 50 zl 3 poziomy i 100 kulek, dodatkowe 100 kulek 15 zl generalnie starcza to na 2h zabawy. Bylem wlasnie dzis z ludkami z pracy i bylo zajefajnie :D

Zacny pomysł , :rolleyes: !OKK :lol: to kiedy się wybieramy ???

• Administrator
Opublikowano

Glub w ramach tych 50 zl masz ganata,ciuchy, maske i 100 kulek no i zajebiaszczy teren. Za tydzien ? o ile nikt nie wyjezdza 12 ludkow starczy zeby rezerwowac teren :rolleyes: dzis nas tyle bylo i mielismy cale 3 poziomy dla siebie !OKK

• Sympatycy
Opublikowano
Wstyd ze sie ostatnio opuszczalem wiec jutro jestem na 110 % !OKK a tak na marginesie moze nie jutro ale moze po ktoryms spocie wybralibysmy sie wieksza ekpia na paintball, na zlotej jest opuszczona szkola w samym srodku miasta 50 zl 3 poziomy i 100 kulek, dodatkowe 100 kulek 15 zl generalnie starcza to na 2h zabawy. Bylem wlasnie dzis z ludkami z pracy i bylo zajefajnie :lol:

Fajny pomysł. :rolleyes: Bardzo chętnie.

Opublikowano

Jak najbardziej jestem za !sciana ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...