dr.big Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Jako ze ostatnio mozna bylo przeczytac coraz wiecej bezsensownych i glupich komentarzy pod artykulami na stronie glownej i z powodu kilku zapytan na PM, zadalem sobie troche trudu i poprzegladalem wszystkie wpisy z ostatnich miesiecy bedace zazwyczaj "zgryzliwymi" tekstami bez podpisu... i dlatego tez spiesze z wyjasnieniami. Jakiez bylo moje zdziwienie, kiedy okazalo sie ze 95% tych "kwasow" pochodzi od jednej osoby, ktora prawdopodobnie siedzac w redakcji jednego z najwiekszych czasopism motocyklowych nudzi sie niezmiernie i zamiast tworzyc artykuly na tematy skuterowe, zasmieca strone Burgmanii, robiac to typowo zlosliwie. Sadzilem, ze to jakis niespelniony dzieciak, ale fakty mowia jednak co innego. Dodam, ze najprawdopodobniej osoba ta miala mozliwosc pisania na forum, ale przez swoj "trudny charakter" tudziez pieniactwo zostala z forum w zeszlym roku usunieta. Zeby nie byc goloslownym podam tutaj numer IP 89.76.117.222 (jest to stale lacze!) co znacznie ulatwilo nam "namierzenie" delikwenta. Na razie nie podaje nicka, nazwiska, czy firmy dla ktorej ow czlowiek pracuje, ale po ustaleniu dokladnych danych, nie omieszkam o tym poinformowac forum. Ze swojej strony chcialbym, zeby firma ta bardziej spogladala na to, co wyprawiaja jej redaktorzy, bo komentarz na takim poziomie jest dla pewnej grupy osob po prostu niedopuszczalny. Wystarczy spojrzec na wydumane nicki komentatora: „gallanonim”, „Osesek", "skryta Miriam & dr Alban”, „mariola”, „kosmiczny frędzel”, „bałwanman”, „piękna grażynka”, „wiosna idzie”, ktore pochodza wlasnie z tego adresu IP nie moga dobrze swiadczyc o zdrowiu psychicznym autora. Jedno jest pewne, taki „kosmiczny frędzel” pasuje w tym przypadku do podpisu jak ulal. Odnośnik do komentarza
Sympatycy orzech Opublikowano 4 Lutego 2009 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Bigu wszyscy wiemy o kogo chodzi bez Twojego ?ledztwa Niestety tacy ludzie się również trafiaj? i nie pozostaje nam nic innego jak ich olać. Wyeliminujesz jednego to trafi się inny Odnośnik do komentarza
Marynarz Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Brawo BIG'u Takich to trzeba by lub poż?dnie tak trzymać Odnośnik do komentarza
bogumilek Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Bigu, moze napisz kto to - niech sie wstydzi. Odnośnik do komentarza
KUCHARZ Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Bigu trzeba jaja im wykastrować Bigu napisz kto tooo Odnośnik do komentarza
MISIEK Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Wystarczy spojrzec na wydumane nicki komentatora: „gallanonim”, „Osesek", "skryta Miriam & dr Alban”, „mariola”, „kosmiczny frędzel”, „bałwanman”, „piękna grażynka”, „wiosna idzie”, ktore pochodza wlasnie z tego adresu IP nie moga dobrze swiadczyc o zdrowiu psychicznym autora. "skryta Miriam", czy też jak jej tam..."Mariola"... to po prostu "bałwanman"/"Osesek" z brakiem... "kosmiczny frędzel"... Powiem szczerze, że u?miałem się... Odnośnik do komentarza
Sympatycy orzech Opublikowano 4 Lutego 2009 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Bigu napisz kto tooo Nie ma co pisać, nikt nie został złapany za rękę więc podawanie personaliów będzie na wyrost. W pierwszym po?cie Biga masz podanych tyle informacji, że dojdziesz do tego bez problemu jak 2+2. Magazyn o motocyklach + artykuły o skuterach = nasz tajemniczy "osesek" Dodaj do tego przynależno?ć do grupy "Validating" i masz jak 2+2=6 Odnośnik do komentarza
dr.big Opublikowano 4 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 W momencie kiedy otrzymam info z danymi, napisze wiecej. Nie moze tak byc, ze jakis "fredzel" bezkarnie buszuje po stronie dopisujac swoje durne komentarze na lewo i prawo. Miarka sie przebrala i na "fredzla" przyszedl czas... Obojetnie czy to "fredzel" ziemski czy kosmiczny... Edit: Mam jeszcze jedna prosbe, czy macie mozliwosc dowiedziec sie cos o tych adresach IP (poza podstawowymi danymi)? Informacje pozostana tylko do mojej wiadomosci. IP 89.76.117.222 IP 89.77.182.171 IP 89.76.200.201 IP 62.179.20.206 Odnośnik do komentarza
misioooo Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 W dawnych czasach frędzelki przy ubiorze zwane były potocznie... kutas**i. Może to jaki? staromodny frędzel jest? Kutas - dawniej pompon, frędzel, co?, co może się hu?tać, dyndać, zwisać (...) I dot?d nosił wielki pęk kluczów za pasem, / Uwi?zany na ta?mie ze srebrnym kutasem. (Adam Mickiewicz, "Pan Tadeusz") Ach te frędzle - teraz wszędzie ich pełno! Mi to... zwisa co fredzel kosmiczny pisze Odnośnik do komentarza
Gość Dragon Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Bigu napisz kto tooo Nie ma co pisać, nikt nie został złapany za rękę więc podawanie personaliów będzie na wyrost. W pierwszym po?cie Biga masz podanych tyle informacji, że dojdziesz do tego bez problemu jak 2+2. Magazyn o motocyklach + artykuły o skuterach = nasz tajemniczy "osesek" Dodaj do tego przynależno?ć do grupy "Validating" i masz jak 2+2=6 Nie wszyscy Orzechu s? na tym forum OD ZAWSZE tak jak Ty... wiem, wiem... ja też... !guns Na pierwszej stronie TEGO w?tku w pi?tym po?cie jest drobna wskazówka... Po dokładnym przeczytaniu całego toppicu, przybędzie wiedzy kto jest tym tajemniczym "fredzlem"... Zastanawiam się tylko po co...????? Odnośnik do komentarza
Sympatycy orzech Opublikowano 4 Lutego 2009 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Drobna !guns !guns Ta wskazówka jest tak drobna jak ....................jak pewien jegomo?ć co j? nam podał na tacy. Pan Szanowny redaktor J.G.????????? O kurde a ja my?lałem....... Odnośnik do komentarza
Relayed Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 A niemożna by było zintegrować bazy danych userów forum z innym skryptem news'owym do którego trzeba by było się logować. Każdy by wiedział kto komentuje i byłaby okre?lona liczba komentuj?cych. Odnośnik do komentarza
eMKa Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 Przyci?ć frędzla, niech się nie majta jak co?tam po czym? Odnośnik do komentarza
Komar Opublikowano 5 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 W momencie kiedy otrzymam info z danymi, napisze wiecej. Nie moze tak byc, ze jakis "fredzel" bezkarnie buszuje po stronie dopisujac swoje durne komentarze na lewo i prawo. Miarka sie przebrala i na "fredzla" przyszedl czas... Obojetnie czy to "fredzel" ziemski czy kosmiczny...Edit: Mam jeszcze jedna prosbe, czy macie mozliwosc dowiedziec sie cos o tych adresach IP (poza podstawowymi danymi)? Informacje pozostana tylko do mojej wiadomosci. IP 89.76.117.222 IP 89.77.182.171 IP 89.76.200.201 IP 62.179.20.206 Bzzzzzzz My?lałem że pomogę !tut , ale to nie s? IP Telekomunikcji Polskiej. "...... IP 89.76.117.222 IP 89.77.182.171 IP 89.76.200.201 powyższe IP nie należ? do TP tylko do UPC IP 62.179.20.206 podobnie ten należy do Chello ......." Komarka pracuje w bardzo ciekawej komórce TP SA i czasem może pomóc Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Sympatycy szorstki Opublikowano 17 Marca 2009 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 To s? IP f-my upc Polska. Dziwne byłoby gdyby jaka? redakcja "wisiała" na takim ł?czu... Bigu, jak chcesz się czego? dowiedzieć to sprawdzaj tu: RIPE albo po domenach: Whois pzdr Odnośnik do komentarza
Relayed Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 No odno?nie whois to lepiej od polskiego operatora domen czyli NASK i na stronie whois.pl !scooter Odnośnik do komentarza
Sympatycy szorstki Opublikowano 18 Marca 2009 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 sorki, staro?wiecki jestem... !scooter pzdr Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi