Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Będziemy Mieć Wydatki

Wookash

Rekomendowane odpowiedzi

A my wła?nie kupili?my ANa...  !OKK  !scooter  !scooter

Tego samego, co pisałe? w styczniu, czy już nastepnego ? :)

MSPANC !OKK

Pozdr.

Pisklak

• Sympatycy

Co? mi ten SCT 800 zalatuje T-maxem. Jak się nie mylę, patrzac na zdjęcie, to napęd jest bardzo podobny. Czyżby BMW kopiowało Yamahę, tę "pomyłkę motoryzacji" -> cytat Dragona.

A co do ceny, to my?lę, że Orzech podchodzi zbyt optymistycznie :)

• Sympatycy
Co? mi ten SCT 800 zalatuje T-maxem. Jak się nie mylę, patrzac na zdjęcie, to napęd jest bardzo podobny. Czyżby BMW kopiowało Yamahę, tę "pomyłkę motoryzacji" -> cytat Dragona.

A co do ceny, to my?lę, że Orzech podchodzi zbyt optymistycznie :)

Grzesiu, ja jestem realist?. Jak będzie mnie stać na ten sprzęt to będzie już jako używka albo Euro spadnie na 2,50 i wtedy wła?nie będzie te moje 40 tysi. Jeżeli BMW zrobi to samo co z C1 to cena będzie zaporowa i projekt zostanie pogrzebany jak to miało miejsce wła?nie z kioskiem. Liczę na rozs?dek ze strony BMW i niższy kurs walut obcych.

• Administrator

S?dzę, że na BMW SCT 800 poniżej 10 teuro nie ma co liczyć a na chwilę dzisiejsz? jest to ~ 50 tpln :)

Trochę niezbyt fortunny okres "wylosowało" sobie BMW na wprowadzenie maxi skutera. W Niemczech sprzedaż aut spadła o ~50%... jedyna szansa na słoneczn? Italie, bo na naszych rodzimych klientów zbytnio bym nie liczył :) .

• Administrator

Jak bagaznik bedzie wiekszy niz na kanapke to mam nowy cel w zbieractwie mamony :) Podoba mi sie pojemnosc i wielkosc kolek

• Administrator
Jak bagaznik bedzie wiekszy niz na kanapke to mam nowy cel w zbieractwie mamony :) Podoba mi sie pojemnosc i wielkosc kolek

Niestety na t? chwilę BMW nie chwali się żadnymi detalami foto... jedyne co to ta fotka i to też nie bezpo?rednio ze strony bmw-motorrad.de:

bmw20sct2080020scootersk9.jpg

Dla mnie skuter optycznie ł?czy linie Nexusa i Tmaxa... i napewno nie można powiedzieć, że jest nieładny :) .

• Administrator
:) tez szukalem cos innego np fotka zegarow albo dzioba, bo majac 2 lampy z ktorych pali sie jedna to u mnie juz dyskredytuje taki motocykl, a tego nei wiadomo bo jest wszedzie tylko z boku. Tak czy siak z boku mi sie podoba, cena hmmm domyslam sie 40 tys to to nie bedzie a dodatki do beemy tanie nie sa. Czyli ceny prowadzace do bankructwa kazdego gadzeciarza :)

Mnie bardzo cieszy fakt, że pogłoski okazały się prawdziwe i jednak BMW wypu?ci tego "liniowca" Ciekawe tylko, gdzie upchnęli bagażnik przy silniku V4 :blink:

Wydaje mi się, że to może być hit w skuterowej czę?ci ?wiata- podobnie jak to miało miejsce z b650. Swoj? drog?, jak na 800 wygl?da bardzo lekko...

Trzeba zrobić burgmaniack? procesję do auto fusa przy okazji jakiego? spotkania whist

• Administrator
Ciekawe tylko, gdzie upchnęli bagażnik przy silniku V4

Nie V4 tylko 4V... czyli motor 4 zaworowy. Nie my?lałe? chyba, że włożyli tam jednostkę 4 cylindrow?? :blink:

Poza tym w maxi skuterach czę?ć bagażowa znajduje się nad tylnym kołem... więc objęto?ć samego silnika nie przekłada się na wielko?ć schowka pod kanap?.

• Sympatycy

Patrz?c na tył skutera w kształcie klina do góry i maj?c na uwadze koła 16-calowe nie wydaje się żeby pod kanapa było sporo miejsca, co? mi się wydaje że będzie porównywalne z "dużym Kymco" czyli cieńko...

Jakby nie było już jeden bagażnik w BMW testowałem... :blink:

Ciekawe tylko, gdzie upchnęli bagażnik przy silniku V4

Nie V4 tylko 4V... czyli motor 4 zaworowy. Nie my?lałe? chyba, że włożyli tam jednostkę 4 cylindrow?? :o

Poza tym w maxi skuterach czę?ć bagażowa znajduje się nad tylnym kołem... więc objęto?ć samego silnika nie przekłada się na wielko?ć schowka pod kanap?.

Przez za?linienie faktycznie niedoczytałem :blink:

W sumie cylindry miałby tylko po 200ccm- nie jest to niemożliwo?ci? a przy "odchyleniach" od normy BMW...

no w każdym razie byłby ciekawie whist

Co do bagażnika, to u mnie przy 16" pod siedzeniem mie?ci się tylko zestaw kluczy whist

Mnie bardzo cieszy fakt, że pogłoski okazały się prawdziwe i jednak BMW wypu?ci tego "liniowca" Ciekawe tylko, gdzie upchnęli bagażnik przy silniku V4 :blink:

IMHO to własnie nie będzie "liniowiec". Jak Grzesiek zauważył, to będzie co? a'la T-Max, czyli raczej sport, a trasa, je?li już, to jednoosobowa...

Gość Michał Kupczyk
:blink: tez szukalem cos innego np fotka zegarow albo dzioba

Cos mi sie wydaje ze to nie jest fotka, tylko fotomontaz - wizja stylisty.

Siedzienie i dolne plastiki wygladaja bardzo nierealnie - mi sie wydaje ze to bylo mocno klejone z roznych kawalkow, glownie K1200 i Tmax.

--

Michal

;);) Ale jak? masz super gwarancję i Road Assistance... :) !OK

:lol::huh::lol::lol:

Koniecznie musimy przy najbliższej okazji usi??ć przy ;) i omówić ten temat bardzo dokładnie :lol::lol::lol:

Jest piekny,co tu ukrywac tylko niewidomy powie ,ze nie!Nie wielu siegnie po to nowe cacko.Ja mam mozliwosci siegniecia po to cacko,ale jest jedno ale,tym ale jest to ze zyje w kraju w ktorym ten znak BMW kroluje juz od wiel,wielu lat ten skrot to (;-bedziesz mial wydatki ).Dobre haslo.Przy Was jestem coraz mlodszy.Tego mi trzeba bylo.Jest super.Grunt to zdrowy rozsadek.Pozdrawiam wszystkich pozytywnie zakreconych. !piwko :D

Jest piekny,co tu ukrywac tylko niewidomy powie ,ze nie!Nie wielu siegnie po to nowe cacko.Ja mam mozliwosci siegniecia po to cacko

Tylko pozazdro?cić. Ja i inni ?migamy używanymi. !piwko :D:D:D

PS. Tylko Biedronka i Biedronka. :D

zyje w kraju w ktorym ten znak BMW kroluje juz od wiel,wielu lat ten skrot to (;-bedziesz mial wydatki )

ja bym powiedział inaczej: Be My Wife :D albo poprostu klasyka sama w sobie Betowen Mozart Wagner !piwko Tak czy siak jest super fajny i podoba mi się...może troszke dlatego że mam zboczenie na punkcie znaku kręc?cego się ?migła. ( R1200 mmmmmm....)

Jednak moim zdaniem przy tej czysto hipotetycznej cenie o której piszecie w tym pojedynku deklasuje go "rywal" honda DN-01 ...