Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Piłka ręczna

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator

Nie wiem ile osob ogladalo mecz Polska - Norwegia, ale dawno nie widzialem takiego horroru w sporcie. Zadko przezywam jakies wydarzenie sportowe ale to co zobaczylem dzis ogladajac ten mecz przeszlo moje najsmielsze oczekiwania. Przegrywajac na 45 sekund przed koncem meczu 1 bramka, remisujac na 15 sek przed koncem i w koncu zdobywajac na 4 sek przed koncem zwycieska bramke spowodowalo ze stalem sie ze zwyklego kibica pilki recznej w zagorzalego fana tego sportu. Cos pieknego w porownaniu z pilka nozna gdzie jest tylko nuda, nic, sie nie dzieje i czasem droga na Ostroleke, pilka reczna wyzwala emocje przedzawalowe :)

Cos pieknego w porownaniu z pilka nozna gdzie jest tylko nuda, nic, sie nie dzieje i czasem droga na Ostroleke, pilka reczna wyzwala emocje przedzawalowe !kiss

To zacznij ogl?dać koszykówkę !bicz tam to normalka... a je?li chodzi o drogę na Ostrołęke... eh te widoczki :):);)

a tak serio serio... fakt mecz 1sza klasa, czy się doczekamy kiedy? że nasz kadra Leona tak będzie z siebie wszystko dawała ?? - (pytanie retoryczne !yawn)

• Klubowicze

Ogl?dałem

Mnie zaimponował spokój trenera - panowie mamy 15 sekund to duzo czasu itd.

.....i oni to zrobili - wielkie brawa

Pozdrówko!

Nestety wył?czyłem TV - nie wytrzymałem !kiss :) Jedno jest pewne twarde chłopaki - można powiedzieć "walczaki"

A a odwrotnie... aby sie nie denerwować nie wł?czałem od pocz?tku.

A ja wł?czyłem wła?nie, tak wyszło... na ostatnia akcję Norwegów -chciałem zobaczyć wynik, hee... piękna była odpowiedĽ Polaków. ;)

Wielkie brawa dla chłopaków. :)

• Administrator

No i mamy brazowy medal !piwko !TAZ !scooter :lol: gratulacje dla zespolu Wenty

Szkoda ze tak nie zagrali z Chorwatami jak z Dania ale i tak wyjsc z grupy z zerowym dorobkiem i zdobyc medal to jest niesamowite.

Szmaciarze z pilki kopanej, uczcie sie od mistrzow jak sie gra, bo wiele wam brakuje.

• Administrator
Szmaciarze z pilki kopanej, uczcie sie od mistrzow jak sie gra, bo wiele wam brakuje.

A tam od razu "Szmaciarze"... Ci od kopanej s? napewno nieĽli w bilardzie kieszonkowym !TAZ .

A co do "manual ball" to !scooter

• Administrator

Brava dla Francji kibicowalem im i mnie nie zawiedli !TAZ

w Polsce zaczyna byc juz kilka miar czasu kiedys byla 1 Gołota = 45 sek

teraz mozna to powiedziec ze 1 Gołota (45s) to 3 Wenty (15sek) czyli minuta dzieli sie teraz na 4 Wenty !scooter

• Sympatycy

Słownik:Wenta

Z Nonsensopedii, polskiej encyklopedii humoru

Wtedy rzekł oto wielki wódz do swojej armii: „mamy dużo czasu!”, a żołnierze posłuchali i na wroga spadł meteoryt ognisty, i zwycięstwo dał wspaniałe

Stara przepowiednia z Zadaru

Wenta (1 WNT) – jednostka czasu wynosz?ca 14 sekund. Wbrew pozorom – to dużo czasu. Wprowadzona w 2009, po meczu Polska-Norwegia podczas mistrzostw ?wiata w piłce ręcznej w chorwackim mie?cie Zadar.

[edytuj] Znaczenie

W trakcie 1 WNT dziej? się cuda: słonie fruwaj?, ropa tanieje, politycy mówi? prawdę, a polscy piłkarze ręczni strzelaj? bramki z końca boiska. 1 WNT to dużo czasu, mimo że Ty w tym czasie nie zd?żyłby? pomy?leć o tym klawo jak cholera. Sprawc? i mierzycielem tej magicznej czasowej jednostki jest znany polski dowódca i zaklinacz czasu, Bogdan Wenta.

[edytuj] Czy wiesz, że...

* 1 WNT = 0,264150943396226415 gołoty

* 1 MTJ/WNT (mateja na wentę) = 94,5m/14s = 24,3 km/h

?ródło: „http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/S%C5%82ownik:Wenta”

Kategorie: Rzeczowniki (słownik) | Piłka ręczna