Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Spotkanie w Tropical Islands?

dr.big

Rekomendowane odpowiedzi

Po rozmowach z kilkoma osobami i poczatkiem tematu siegajacym wiosny 2008, chcialbym dowiedziec sie, czy taki wyjazd do Tropical Islands wchodzi w rachube i czy byloby wiecej chetnych.

Jako termin wyjazdu, mialem na mysli blizej nie okreslony wiosenny weekend przed zlotem Burgmanii.

Chodzilo mi o spedzenie tam dwoch dni z jednym noclegiem, ale inne mozliwosci sa tez godne przedyskutowania...

Co Wy na to !sciana ?

• Sympatycy

Je?li chodzi o koszty to wszystko do?ć dokładnie jest napisane na stronie tropikal... ale je?li chodzi o praktykę to wyjazd z dzieckiem o?mioletnim plus dwie dorosłe osoby od 14tej w pi?tek do 14tej w niedzielę z wykupionym na miejscu namiotem my?my zamknęli się w kwocie ok.280 euro plus paliwo i zaopatrzenie !sciana :):lol: przed wyjazdem.Oczywi?cie jak finanse pozwol? to z chęci? odwiedzimy to miejsce jeszcze raz.

Je?li chodzi o koszty to wszystko do?ć dokładnie jest napisane na stronie tropikal... ale je?li chodzi o praktykę to wyjazd z dzieckiem o?mioletnim plus dwie dorosłe osoby od 14tej w pi?tek do 14tej w niedzielę z wykupionym na miejscu namiotem my?my zamknęli się w kwocie ok.280 euro plus paliwo i zaopatrzenie  !sciana  :D  :lol: przed wyjazdem.Oczywi?cie jak finanse pozwol? to z chęci? odwiedzimy to miejsce jeszcze raz.

Rzeczywi?cie, bardzo tania ta wyspa w okolicach Berlina (2 doby za ~800 zł za 2 os. pod namiotem na pseudo-plaży) + koszty dojazdu (ok. 200 zł) + zaopatrzenie.

Życzę pięknych, sztucznych słoneczek :)

Zakladajac teoretycznie, ze przyjade tam o 9 rano, to place ~110 zl (25 euro) za pobyt do 3 w nocy, czyli 6,10 zl za godzine. Do tego dochodzi dojazd 80 km autostrada. A sztucznego slonca tam nie ma !sciana .

Wyjazd nie jest tani, ale juz kilka osob mnie o ten przybytek pytalo. Temat warty dyskusji, a rozmowa dotyczaca finansow wyjazdu jest oczywiscie wskazana...

Nocleg w namiocie nie jest obowiazkowy a przekimac sie mozna na leżakach.Spanie gdziekolwiek jest i tak utrudnione ponieważ cał? noc jest głosno-trwa impreza- wiec po co przeplacać :lol:

impreza- wiec po co przeplacać :lol:

Wersja oszczędno?ciowa; ;)

1) pojechać w dniu urodzin :)

2) przemycić kanapki i napoje ;)

3) spać na leżaku lub piasku !yawn

Najlepiej jest zaprzyjaĽnić się z jak?? !kiss (Helg? lub Gertrud?) z obsługi czytników i wtedy możemy siedzieć tak długo aż ona się nami znudzi. :D !bicz

W przypadku nie zastosowania się do w/w instrukcji pozostaje tylko płacić i nie płakać. :):D:):(:(:(:D

Bigu, jestem za ale zostajemy do 23 maja :lol:

Może trzeba zrobić ranking, w który dzień jest najwięcej urodzin?

Taki autokar ludzi z jednego dnia :) Nawet nie będzie się trzeba odzywać, żeby potwierdzić Polskie obywatelstwo... :D

impreza- wiec po co przeplacać :D

Wersja oszczędno?ciowa; ;)

1) pojechać w dniu urodzin :)

2) przemycić kanapki i napoje ;)

3) spać na leżaku lub piasku !yawn

Najlepiej jest zaprzyjaĽnić się z jak?? !kiss (Helg? lub Gertrud?) z obsługi czytników i wtedy możemy siedzieć tak długo aż ona się nami znudzi. :lol: !bicz

W przypadku nie zastosowania się do w/w instrukcji pozostaje tylko płacić i nie płakać. :):):(:(;):(:D

z mojej wiedzy:

przemycac nie trzeba-99.99% go?ci których tam widzialem wnosili cale lodówki turystyczne a na pewno karimaty tam nie chowali ;)

w maju 2008 placiło sie za wstep i dodatkowe atrakcje bez ograniczenia czasowego( nie liczę saun i masaży)

posiłki serwowane w barach były ?rednio smaczne a porcje raczej dzieciece

BTW.

Zeby wieksza ilo?ć osób mogła spokojnie rozlokować się w jednym miejscu niestety trzeba być tam rano-potem jest problem ze znalezieniem odpowiednio wielkiego wolnego placu ;)

Mrówki "faraonówki" sa w gratisie dla tych co leż? pod sztucznymi palmami :)

Tyle z mojego skromnego doswiadczenia po dwukrotnym pobycie :D

Do przeczytania na stronie:

"Dlaczego nie wolno wnosić produktów żywno?ciowych na teren obiektu?

Z jednej strony dlatego, że Tropical Islands jest również przedsiębiorstwem gastronomicznym - a w jakim lokalu, barze, czy nawet dyskotece w zwyczaju jest przynoszenia z sob? czego? do jedzenia? Nasi go?cie cały czas znajd? u nas dobr? i korzystn? cenowo ofertę posiłków i napojów.

Z drugiej strony ze względu na czysto?ć i porz?dek. Tym sposobem unikamy takich sytuacji, że po piknikach w piasku na plaży pozostaj? chipsy ziemniaczane, sok jabłkowy czy nawet potłuczone szkło."

Info tu: KLIK

Do przeczytania na stronie:

"Dlaczego nie wolno wnosić produktów żywno?ciowych na teren obiektu?

Z jednej strony dlatego, że Tropical Islands jest również przedsiębiorstwem gastronomicznym - a w jakim lokalu, barze, czy nawet dyskotece w zwyczaju jest przynoszenia z sob? czego? do jedzenia? Nasi go?cie cały czas znajd? u nas dobr? i korzystn? cenowo ofertę posiłków i napojów.

Z drugiej strony ze względu na czysto?ć i porz?dek. Tym sposobem unikamy takich sytuacji, że po piknikach w piasku na plaży pozostaj? chipsy ziemniaczane, sok jabłkowy czy nawet potłuczone szkło."

nie przeczę jednak "zycie życiem " i to nie Polacy wnosili takie lodówki

Faktem jest że większo?ć go?ci to Polacy,Rosjanie ,Czesi i Bułgarzy ale Niemców tam wielu nie widzialem :lol:

No i co ciekawsze z obsług? generalnie można było porozumieć sie tylko po niemiecku.

Jezyk angielski był "w odwrocie" o polskim nie wspomne :D

Co do posta Agnus( cytowania selektywnego jeszcze nie opanowałem) w sprawie cen:

mawiaj? "że życie jest piękne lecz drogie,można żyć taniej lecz co to za życie" :)

Planujac taki wyjazd jest jak z urlopem-jedzie sie niestety wydawać pieni?dze a nie zarabiać i dlatego je?li sie chce to wczesniej oszczedzać na to warto

Co do posta Agnus( cytowania selektywnego jeszcze nie opanowałem) w sprawie cen:

mawiaj? "że życie jest piękne lecz drogie,można żyć taniej lecz co to za życie" ;)

Planujac taki wyjazd jest jak z urlopem-jedzie sie niestety wydawać pieni?dze a nie zarabiać i dlatego je?li sie chce to wczesniej oszczedzać na to warto

Odpowiem może nieco inaczej. Je?li już mam zamiar na co? wydać pieni?dze, to najpierw muszę osobi?cie być przekonany, że to jest wła?nie to czego oczekuję.

W tym konkretnym przypadku jako, że jest to tylko "namiastka" prawdziwej natury, multum ludzi i wszechobecny urzędowy j. niemiecki :)... osobi?cie nie piszę się za takie pieni?dze. Po dokładniejszych obliczeniach: 2 osoby, 2 doby namiot, 2 noclegi + wyżywienie + paliwo wyszło mi ok. 1.400 zł /nie licz?c kompleksu wellness/.

I chyba najważniejsze: mimo tak tropikalnego klimatu pojeĽdzić skuterem nie można, więc choćby dlatego - kicha do kwadratu :)

• Sympatycy

Heloooł.

Chyba kto? tu w?tki pomylił.

W?tek służy, do umówienia się ludzi CHCˇCYCH pojechać do Tropical Islands i poto został stworzony, aby chętni wiedzieli na jak? liczbę chętnych moga liczyć.

Posty Ludzi którzy NIE CHCˇ jechać nie s? tutaj wyczekiwane bo 80% forumowiczów może się wypowiedzieć, że NIE JEDZIE bo (...)

Je?li dla kogo? taki wyjazd to nie problem, to czemu miałby nie pojechać, tylko wyczytywać, że wyjazd jest drogi i nie osi?galny dla niektórych. To mnie osobi?cie nie interesuje, bo tak już jest, że jedni mieszkaj? w bloku, inni w domu. Jedni maj? porshe, inni fiata 125P i WSZYSCY znajd? tutaj swoje miejsce. Niekoniecznie na każdej imprezie jak widać i to tyle.

Ja osobi?cie bardzo chętnie się wybiorę na Tropical Island. Jak ustalicie termin, to Go przeanalizuje, ponieważ moje plany na ten sezon to także Burgmania i 2tyg. chorwacja, więc wszystko zależy od terminu, który obierzecie.

Niemniej jednak sam żadnego nie proponuję, ponieważ jest na to zbyt wcze?nie.

Pewne jest, że w tym roku zawitam tam na 2-3 dni, bo mogłaby to być mała namiastka fajnych wakacji, takich INNYCH wakacji, niż takie standartowe jakie sobie fundujemy co roku.

Czas pokaże, jednak temat monituje.

Pozdrówki, Kuba. :)

P.S. Sorry za pocz?tek, ale nie wytrzymałem już czytaj?c niektóre bzdury... ;)

Heloooł.

Chyba kto? tu w?tki pomylił.

W?tek służy, do umówienia się ludzi CHCˇCYCH pojechać do Tropical Islands i poto został stworzony, aby chętni wiedzieli na jak? liczbę chętnych moga liczyć.

Posty Ludzi którzy NIE CHCˇ jechać nie s? tutaj wyczekiwane bo 80% forumowiczów może się wypowiedzieć, że NIE JEDZIE bo (...)

Je?li dla kogo? taki wyjazd to nie problem, to czemu miałby nie pojechać, tylko wyczytywać, że wyjazd jest drogi i nie osi?galny dla niektórych. To mnie osobi?cie nie interesuje, bo tak już jest, że jedni mieszkaj? w bloku, inni w domu. Jedni maj? porshe, inni fiata 125P i WSZYSCY znajd? tutaj swoje miejsce. Niekoniecznie na każdej imprezie jak widać i to tyle.

Ja osobi?cie bardzo chętnie się wybiorę na Tropical Island. Jak ustalicie termin, to Go przeanalizuje, ponieważ moje plany na ten sezon to także Burgmania i 2tyg. chorwacja, więc wszystko zależy od terminu, który obierzecie.

Niemniej jednak sam żadnego nie proponuję, ponieważ jest na to zbyt wcze?nie.

Pewne jest, że w tym roku zawitam tam na 2-3 dni, bo mogłaby to być mała namiastka fajnych wakacji, takich INNYCH wakacji, niż takie standartowe jakie sobie fundujemy co roku.

Czas pokaże, jednak temat monituje.

Pozdrówki, Kuba. !happybth

P.S. Sorry za pocz?tek, ale nie wytrzymałem już czytaj?c niektóre bzdury... !happybth

Kolego z Trzebini...

ja bynajmniej bzdur takich jak Ty tutaj nie piszę (przynajmniej nie w tym konkretnym temacie) !tut. Zrobiłem mał? wyliczankę typu co, gdzie i za ile i wyraziłem swoj? prywatn? opinię... i nic więcej. Być może pisałbym się na co? takiego ale nie za TAKIE pieni?dze. Tyle i aż tyle.

Mam prawo wypowiedzieć się w tej kwestii i Ty mi tego nie zabronisz. Odpu?ć sobie pierdzielenie na temat na co Cię stać, bo takich w koło... i wła?nie dlatego jest wesoło !happybth

• Administrator

Zobaczymy jak to będzie z tym kryzysem ale jak Bóg da to jadę :)

Wszak życie mamy jedno !w00t

Ps. No chyba, że euro skoczy na 6 pln :lol: - wtedy nie jadę skuterem tylko "na stopa" ;)