misioooo Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Jak w temacie - czym się tak naprawdę różni? te dwie wersje? Ja znalazłem info: 1. Zbiornik paliwa - w wersji R tylko 9l, w zwykłym - 12. 2. Wysoko?ć siedziska - w R 780mm, w zwykłym 820mm. 3. Wersja R ogólnie jest niższa o ok 10cm. 4. Inne tarcze hamulcowe z przodu (w wersji R falowane takie), czerwone zaciski hamulcowe w R, nieco inne malowanie. 5. W R niby nie ma lampki w schowku pod siedzeniem. Kto? może potwierdzić/zaprzeczyć i podać ew. inne różnice? Wiem, że jakie? Xcitingi nowsze maj? ABS - jednak nie wiem czy wersja R go posiada czy nie. Może ABS to po prostu opcja dostępna w innych krajach? A może różnica pomiędzy tymi wersjami poza wysoko?ci? (je?li to prawdziwe info) jest taka jak pomiędzy Bet&Win a Bet&Win Sport RR? (czyli malowanie ;P ) --Znalazłem jeszcze na zachodznich stronach różnicę w cenie. Wersja 500Ri - 6299$, 500Ri ABS - 6799$. W PL ceny Kymco s?... Niziutkie Może wersja bez ABS to po prostu u nas "zwykły" Xciting 500AFI, a wersja z ABS to Xciting 500R AFI? Bo cenowo by pasowało - ok. 1tys pln różnicy. Przy okazji - w USA Yamaha Majesty 400 jest sporo tańsza od Xcitinga! 6099$. Na stronach Yamahy brak cen !scooter Na Aledrogo też nic nie ma z nowych, za to jest całkiem ładna 400-ka!. Jednak troszkę droga - wolę nowego Xcitinga. Odnośnik do komentarza
przemas Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Jak w temacie - czym się tak naprawdę różni? te dwie wersje?Ja znalazłem info: 1. Zbiornik paliwa - w wersji R tylko 9l, w zwykłym - 12. 2. Wysoko?ć siedziska - w R 780mm, w zwykłym 820mm. ... misioooo, na stronie kymco.de s? zupełnie inne informacje: http://www.kymco.de/scooter-125-500i-r/xci...sche-daten.html Zbiornik w wersji R wcale nie jest mniejszy, a kanapa jest na wysoko?ci 805 mm. Odnośnik do komentarza
misioooo Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 ja info bralem za strony firmowej kymco, tajwanskiej. Wyglada na to, ze roznice czysto wizualne i tarcze hamulcowe typu wave sa w R, a reszta to samo. Odnośnik do komentarza
pisklak Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Odgrzebuje temat. Importer poinformowal mnie , ze w tej chwili sa tylko Xcitingi w jednej specyfikacji (m.in. bez ABS-u). Nie dopytalem tylko czy sa to R-ki czy nie, ale domniemuje , ze nie. Jakies nowe opcje pojawia sie najwczesniej w przyszlym roku :-( Czy mozna w tej chwili gdzies kupic nowy skuterek, wersje R w Polsce ? Moze ktos byl ostatnio w jakims salonie i jest zorientowany ? Prosze o info. Pozdr. Pisklak Odnośnik do komentarza
Gość pioter Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Jakies 2 tygodnie temu widzialem wersje R oczywiscie koloru bialego u dealera w Pabianicach, cena 19 300. Sam chcialem kupic ale czy jest sens? We wloszech jest juz nowy model Xcitinga za 5000 euro bez abs w hiszpani jest nowy xciting za 5000 euro z abs Ciekawe czy doczekamy nowego w Polsce jesli nie to w samolot i na hiszpanie sa jeszcze jacys chetni? pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Misiek_500V Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 a orientujesz się jeszcze jakie s? opłaty do zarejestrowania nowego pojazdu sprowadzonego z zagranicy?? w ogólnym rozrachunku nie wiem czy ci się to będzie opłacało (dolicz paliwo i czas, jaki potrzebujesz na dotarcie nowym - nie dotartym pojazdem do kraju ) Odnośnik do komentarza
Cezy001 Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Ja mam “normalnego” Xcitinga a jak byłem w motorlandzie to przyjechał nowiutki Xcitng R. Stały obok siebie i rozmawiałem z wła?cicielem. Mój był przez poprzedniego wła?ciciela przerabiany „ala” R, nawet dokleił literkę więc nie wszystkie różnice mogłem zauważyć ale s? one tylko wizualne no i jeszcze w cenie . To było jaki? czas temu, ale z tego, co pamiętam i odnosz?c się do powyższych postów: Cena: R plus około 1000 PLN Krótsza szyba w R (dla mnie to nie jest zaleta) może o to chodzi przy podawaniu wysoko?ci Czerwone zaciski hamulców i falowane tarcze Białe zegary Biały lakier (nie wiem czy można normalnego w białym kolorze ale R jest tylko biały) Nie wierzę w różnicę w zbiornikach paliwa – w obu jest 12,8 Lampka w bagażniku jest w obu. ABS jest chyba niezależny od wersji (taka opcja dodatkowa), chociaż możliwe, że dostępna tylko dla R - nie wiem I to tyle, co pamiętam. Czy warto dopłacić z R? Kwestia gustu. Odnośnik do komentarza
pisklak Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Najlepiej pasował by mi kolor pomarańczowy (chyba 2 lata temu takie były, na zdjeciach wyglada dla mnie super), wersja R (tego tysiaka bym odżałował) z ABS (ale nie jestem pewien). A czy masz w swoim ABS i jesli tak to czy uważasz, ze jest to przydatny dodatek ? Pozdr. Pisklak Odnośnik do komentarza
Cezy001 Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 A czy masz w swoim ABS i jesli tak to czy uważasz, ze jest to przydatny dodatek ? Nie mam. Ale mam naklejkę ABS w ramach wspomnianego tuningu Czy warto, nie wiem nie jeĽdziłem z ABS-em ale my?lę że tak. Miałem małego szlifa na parkingu i wydaje mi się, że z ABS bym się uratował. Odnośnik do komentarza
KAZI Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Z tego co mi wiadomo to w Xciting'ach (przynajmniej z Polsce) nigdy nie oferowano ABS'u w żadnej z wersji. Odnośnik do komentarza
Mors Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Importer poinformowal mnie , ze w tej chwili sa tylko Xcitingi w jednej specyfikacji (m.in. bez ABS-u). Dostałem identyczn? informację. Ostrzyłem sobie zęby na wersję z ABS'em, ale niestety model z ABS jest u nas niedostępny. Nie dopytalem tylko czy sa to R-ki czy nie, ale domniemuje , ze nie. Jakies nowe opcje pojawia sie najwczesniej w przyszlym roku :-( R-ki s? już dostępne. Czas oczekiwanie (w Warszawie) to ok 4 dni. Czy mozna w tej chwili gdzies kupic nowy skuterek, wersje R w Polsce ? Moze ktos byl ostatnio w jakims salonie i jest zorientowany ? Prosze o info. W Scooterlandzie na Modlińskiej s? dostępne. Modele: R - 19 100 AFI - 18 900 W dużej mierze zależy to (w przypadku ww. sklepu) z kim rozmawiasz. Raz dostałem cenę 19 900, raz 19 100. W przypadku R dostępny jest na naszym rynku jedynie kolor biały. A szkoda, srebrny bardziej mi się podoba P.S. Wygl?da na to, że to mój pierwszy post. Pozdrawiam zatem wszystkich Odnośnik do komentarza
Gość mcbee Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Witam, to mój pierwszy post na forum. Jestem szczę?liwym posiadaczem Xcitinga 500Ri kupiony w tym roku w salonie. Różnice pomiędzy wersj? R a AFI to: - inne tarcze hamulcowe - czerwone szczęki hamulców - krótka ciemna szyba - białe zegary - logo z czerwon? obwódk? i liter? "R" - czeerwone wloty powietrza z przodu obudowy - czarne felgi - ogólnie inne malowanie (w Polsce dostępna tylko wersja biel/czerń) - cena wyższa o 400 zł Od razu dodam - z tego co się dowiedziałem u nie ma w ofercie na Polskę wersji z ABS'em i w tym roku nie będzie. Odnośnik do komentarza
Gość mcbee Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Ja mam “normalnego” Xcitinga a jak byłem w motorlandzie to przyjechał nowiutki Xcitng R. Stały obok siebie i rozmawiałem z wła?cicielem. (...) Nie wierzę w różnicę w zbiornikach paliwa – w obu jest 12,8 W wersji R zbiornik paliwa jest taki sam jak w wersji AFI (z wtryskiem). Wersja R oznacza trochę więcej szpanu od strony wizualnej - no co kto woli. A przy okazji Cezy001 - POZDRAWIAM - za miłe spotkanie w motorlandzie !happybth Jak widziałem twojego X'a z naklejkami "R", czerwonymi dodatkami etc to wiem że Ci ten sam styl odpowiada !w00t Odnośnik do komentarza
endru zb Opublikowano 16 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Witam poszukuję części do xciting 300r z 2009 a że jest ich jak na lekarstwo to pytanie zasadnicze czy będą nadawały się od 500 części plastikowe. Wizualnie wygląda to wszystko identycznie??? Dziękuję za podpowiedz Odnośnik do komentarza
profbolek Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Ja kupiłem lewy pług od 500 do 250 i pasował. Różnią się tylko modele sprzed liftingu/po liftingu, z przodem jak XC400. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi