Administrator MariuszBurgi Opublikowano 28 Czerwca 2009 Administrator Opublikowano 28 Czerwca 2009 A ja zaliczyłem pierwszy w zyciu zlot na który pojechałem 4oo a wróciłem zen ! ... A tak w ogóle to jeszcze nie wróciłem , że nie wspomnę o orzechu który wła?nie ?lepi się na Bramę Branderburska ! Jakby się mało bram w życiu naogladal Wrażenia że zlotu bezcenne!
Pleban Opublikowano 28 Czerwca 2009 Opublikowano 28 Czerwca 2009 Nie chce mi się pisać.... Grupa 3miasto cała, zdrowa i szczę?liwa w domu o 21-ej. Dee, Abach. To wielka frajda nawijać z Wami kilometry. Dziękuję za współpracę. Całej reszcie- dzięki za niesamowite wspomnienia. P.S. Was ku...
Klubowicze ZYBEX Opublikowano 29 Czerwca 2009 Klubowicze Opublikowano 29 Czerwca 2009 Ja też w domku od 23:10 W drodze powrotnej zwiedzanie Berlina poprowadził Bilety. Zlot super, super ludzie, super namioty tylko jedno ale tu słowa do pawel883 - nie wypasaj więcej owiec o 6:20 na zlocie, daj owc? pospać! a jak nie to Ci "kolcoka" do ?piwora załatwię! Trochę wspomnień... Było pole... najechali na nie Burgmaniacy walczyli dzielnie trud został doceniony były też prace domowe i domowe posiłki
Abach Opublikowano 29 Czerwca 2009 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Tak jak już wspominali Dee i Pleban, wczoraj szczę?liwie dotarli?my do domów. Pierwsze powitanie w OjczyĽnie mieli?my już w Sławnie, chlebem i sol?. Dzięki Marku i Kasiu Zlot udany Wieczorem postaram się "wpu?cić" parę zdjęć.
Ysabel Opublikowano 29 Czerwca 2009 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Dzieki wielkie wszystkim za fantastyczny wypadzik Pogoda czasem nie rozpieszczala ... nawet i nas .... 80 km/h na autostradzie to lekka męczarnia .... tak waliło żabami Mamu?ka i Emiksik to tylko ?mignęli ))) a nas stopowaly co 10 metrow ustawione fotoradary ;o( Chcieliby?my powiedzieć, że od jutra wydajemy rzeczy )))) A jest tego cały bagażnik ))) Moze jakies piwko przy okazji i ogladanie fotek ?? Jeszcze raz wszystkim wielkie dzięki .... w szczegolno?ci naszej nowej zlotowej maskotce Ysabel & Macek
-=Dee Jay=- Opublikowano 29 Czerwca 2009 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Moze jakies piwko przy okazji i ogladanie fotek ?? Jeszcze raz wszystkim wielkie dzięki .... w szczegolno?ci naszej nowej zlotowej maskotce Ysabel & Macek nie ma sprawy ... jezeli jednego dnia strzeliłem ponad 1000km, to do warszawy nawet nie bede przerw robił ..
Macek Opublikowano 29 Czerwca 2009 Opublikowano 29 Czerwca 2009 No to krotkie podsumowanko: - Jak ktos nie widzial GP800 z koszem - to tylko do Marl - Jak ktos nie widzial trajki na bazie silnika skuterowego - jw. No i jeszcze pare innych "gadzetow"... Mysle, ze rozruszalismy naszych starszych kolegow (i kolezanki) i godnie reprezentowalismy Burgmanie na zlocie . Dla mnie to troche inna idea (raczej piknik niz zorganizowany zlot), ale atmosfera super. Ciesze sie, ze bylismy w tak duzym gronie - naprawde bawilem sie super (i nie tylko ja - jak widac na fotkach ) Fajny pomysl z robieniem zlotow pod namiotem, bo kazdego stac na przyjazd. Nawet przy pogodzie w kratke, humory dopisywaly wszystkim. PS. Fotki wrzucimy jutro Pozdr, Macek
Sympatycy pawel883 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Sympatycy Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zybexiku kochany nie kapłe? że to była wrzuta z podhala?Co do kolcoka to wole szpiloka albo igloka ?pij i odpoczywaj pozdrawiam pawel
dr.big Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2009 No niestety, wydarzylo sie tez kilka wypadkow. Najgorszy chyba w niedziele ok. godz. 9:30- 10. Jadacy motocyklem przejechal zjazd na zlot i chcial zawrocic. Przy wykonywaniu tego manewru nie zobaczyl kobiety prowadzacej inny motocykl. Obydwa sie praktycznie bez hamowania zderzyly i kierowcy zostali w ciezkim stanie przewiezieni do szpitala. Kierowca zawracajacego moto jest w stanie krytycznym, kobieta w ciezkim .
Gość Nervas Opublikowano 29 Czerwca 2009 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Uwaga Nervas @ Nervaska w domku od 15:30 ! Kto nie był niech żałuje !
Klubowicze bilety Opublikowano 29 Czerwca 2009 Klubowicze Opublikowano 29 Czerwca 2009 I ja popieram Zybexa, jakie? dzwonienie w ?rodku nocy i tak musiałem już wstać, ale było to do?ć dziwne. Po za tym SUPER. A co do niemek nie było co rozbierać. Może kto? zrobił zdjęcie łazienki?
Sympatycy Qw@ki Opublikowano 29 Czerwca 2009 Sympatycy Opublikowano 29 Czerwca 2009 a ja sie wlasnie dowiedzialem że mam mały kłopocik z paskiem...pomijaj?c jego zaporow? cene 650PLN to z dostępno?cia ,też ?rednio i może być dopiero na pi?tek...dlatego chyba jade na starym..wkoncu instrukcja wspomina o wymianie paska dopiero przy 24k a mam 22.... no ale kto nie ryzykuje ten nie wygrywa... A sprawdzałe? ceny i dostępno?ć w SOKOLE? Gratuluję wyjazdu i godnego reprezentowania klubu BURGMANIA. P.S. Namiotowe zloty motocyklowe zaliczam od 1983 roku. W sumie dopiero od niedawna mam przyjemno?ć uczestniczyć w zlotach organizowanych bez namitów z fuul wyżywieniem, łóżkiem w pokoju i ciepł? wod?.
Sympatycy grzegorz76 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Sympatycy Opublikowano 29 Czerwca 2009 I ja już w domciu !tut Chciałbym podziękować za za za.....ty wypad.Było naprawde super. Dzięki za miłe towarzystwo-nawijanie z Wami km to czysta przyjemno?c, o czasie spedzonym przy nawet nie wspomne.Pozdrawiam serdecznie Ps.Macek i Ysabel wielkie dzięki za zatarganie mojego mandżuru w t? i z powrotem.Jutro wpadam z Ps.2 A teraz żeby nie było za miło-Paweł 883 obiecuje że następnym razem udusze ,zakopie,odkopie i znowu udusze jak o 6 rano bedziesz dzwonił swoim cholernym metalowym kubasem!!! Pozdrawiam
Więcek Opublikowano 29 Czerwca 2009 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Ja również już w domku się melduję, nic nie napisze bo wszyscy już opisali jak było !tut jedynie mogę przytoczyć Was Ku.. było na prawdę fajnie , trzeba to koniecznie powtórzyć
Abach Opublikowano 29 Czerwca 2009 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Was ku**a no to lecimy, tylko bez afer, bo zawołam Milicję Dla mnie to troche inna idea (raczej piknik niz zorganizowany zlot), ale atmosfera super. Racja, ale zorganizowanie takiego pikniku wcale nie jest łatwe... Atmosfera rzeczywi?cie super, tylko dzięki komu? WyobraĽcie sobie jakby nas tam nie było, nuda My jeste?my przyzwyczajeniu do innej koncepcji zlotu. Co wcale nie oznacza, że było Ľle. Wręcz przeciwnie Przypomniały mi się stare czasy, obozy, biwaki i takie tam Najważniejsze, że to nasza ekipa sprawiła, że MGT 2009 był inny niż poprzednie. (ciekawe co o nas pisz? na swoich forach ) Teraz trochę fotek KLIK Z ciekawostek, u naszych s?siadów maxiskutery to druga kategoria jedno?ladowców. Motocyklista na drodze nie pozdrawiam maxiskuterowca, nawet nie odpowie na taki gest. W Polsce nie ma z tym problemu. Druga sprawa, to ?redni wiek maxiskuterowca w Niemczech jest dużo wyższy niż w Polsce. Tam praktycznie nie ma młodych ludzi (takich jak ja ) na maxi. Nie mówię, że jest w tym co? złego, ale nasza grupa na pewno trochę obniżyła ?redni? zlotow? !tut Z drugiej strony, jak widzimy w ogłoszeniu, że jest sprowadzony z Niemiec, garażowany i od dziadka, w przypadku skuterów, może to być prawda Zauważyłem, że nasi s?siedzi lubi? różnego rodzaju przeróbki swoich maxi i ładuj? w to niewyorażalne dla nas pieni?dze. Dla przykładu, kanapa tego Silvera, która jest wykonywana na specjalne zamówienie dla konkretnego kierowcy kosztuje co? ok 3000 ojro. Dalej nie chce mi sie w to wierzyć i mam nadzieję, że się przesłyszałem. Ale przyznajcie, że SW "przerobiony" do?ć gustownie. Wła?ciciel nawet otrzymał jak?? nagrodę za ten pojazd na zlocie. Dziekuję wszystkim, z którymi spędziłem niezapomniane chwile. Markowi, Andrzejowi i Marcinowi za setki a nawet tysi?ce kilometrów podróży Tłumaczom - Dee Jay, Macek, dr.big, Pleban, Orzech za pomoc w poruszaniu się na obczyĽnie Oraz całej polskiej ekipie i zagramanicznym maxiskuterowcom za sympatyczne towarzystwo. Podziękowania również dla HGF, organizatorów imprezy.
Klubowicze krzytro Opublikowano 29 Czerwca 2009 Klubowicze Opublikowano 29 Czerwca 2009 Melduje się w domu ,było super na następny wyjazd już czekam. A niech Ci do głowy nie przyjdzie brać ze sob? metalowy kubek,bo go osobi?cie rozjadę swoim skuterem .A tak poważnie dotarłem bez niespodzianek do domu,no i nareszcie kto? mi zazdro?cił motocyklowych sandałek No i było zajefajnie.Pozdrawiam wszystkich wycieczkowiczów,dzięki za wspólnie przebyte kilometry.Szczególne pozdrowienia dla Więcka za namiot,dla Macka za taszczenie swoim 400 moich bambetli,dla Zybexa i Bilety za wycieczkę po Berlinie.Ogólnie wszystkim że chcieli?cie mnie ze sob? zabrać.
Sympatycy pawel883 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Sympatycy Opublikowano 29 Czerwca 2009 Nie ciebie tylko Ole
Klubowicze robson Opublikowano 29 Czerwca 2009 Klubowicze Opublikowano 29 Czerwca 2009 Po Waszych opisach a zwłaszcza po fotkach widać ,że imprezka się bardzo udała !happybth Nie ukrywam , że troszku Wam zazdraszczam , ale niestety nie zawsze można być tam gdzie by się chciało !happybth , może w przyszłym roku . Adamie - zaspokój moj? ciekawo?ć , dlaczego na fotkach robionych przez Ciebie numery rejestracyjne niemieckich !happybth s? troszku zamaskowane ?
Sympatycy Worlan Opublikowano 29 Czerwca 2009 Sympatycy Opublikowano 29 Czerwca 2009 Melduję, że najstarszy "tandem" też szczę?liwie dotarł do domu. Co? więcej napiszę jutro i zamieszczę fotki. !happybth
Sympatycy orzech Opublikowano 29 Czerwca 2009 Sympatycy Opublikowano 29 Czerwca 2009 Orzech również już w domu. Traska bez problemów. Fajnie było ale się skończył !happybth Następnym razem mam nadzieję, że HGF odwiedzi nasz zlot. PS. Omal nie zapomniałem, Artixowi zabrakło paliwa 2 km przed stacj? !happybth , już mnie to nie dziwi !happybth
Administrator Artix Opublikowano 29 Czerwca 2009 Administrator Opublikowano 29 Czerwca 2009 No i wreszcie ja moge napisac ze maly Team Orzech ja i Gosia dotarlismy na miejsce, chyba jako ostatni. Troche winy w tym Hondy ale o tym za chwile. Sam zlot byl ciekawy i bardzo udany dziekuje wszystkim ze moglem sie z wami bawic. Mysle ze zrobilismy na sasiadach zza Odry spore wrazenie. Bawilismy sie wysmienicie. Ba nawet na scenie byl odspiewany song Sidneya Burgman !happybth No w koncu Tak sie Bawi, Tak sie Bawi BURGMANIA !happybth Mamusce i Emiksikowi podziekowania za wspolna droge przez wodospad, bo pogoda w czwartek nas nie rozpieszczala i gdyby nie pozyczone ochraniacze na rece i buty bylo by jeszcze gorzej. Orzechowi wielkie dzieki za droge powrotna i mile zwiedzanie. A najwazniejsze ze pozwolil mi sie przyssac do swojego baku gdzie rurka od stelaża namiotu pompowalem benzyne z jego baku kiedy Silver wychleptal na 2 km przed stacja paliw na autostradzie ostatnia krople benzyny No i mam kolejne doswiadczenie ze SW pali 1/3 woreczka strunowego na 1 km !YES Foty juz jutro wstawie. Dzieki za wspolna zabawe i oby do nastepnej takiej A generalnie kto nie byl niech sie odpier**** bo zawolam milicje !happybth Szersza relacje skrobne na dniach
Klubowicze bilety Opublikowano 30 Czerwca 2009 Klubowicze Opublikowano 30 Czerwca 2009 A oto zdjęcia organizatorów. zdjęcia
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 30 Czerwca 2009 Administrator Opublikowano 30 Czerwca 2009 No cóż... byli?my na Białorusi, poznali?my tamtejsz? formę zlotów, więc teraz mamy kolejne do?wiadczenie jak się bawi? nasi zachodni s?siedzi... ... a oni dowiedzieli się przy okazji... JAK SIĘ BAWI, JAK SIĘ BAWI....... BURG MA NIA ! !happybth Na pocz?tek w dużym skrócie... Tak jechali?my A tak się bawili?my Trudno uj?ć wszystko w słowach, bo "ciekawych" i ?miesznych sytuacji było meeeega dużo. Podróż w obie strony przebiegała bez problemów... chociaż podczas powrotu rozdzielili?my się na kilka grup wyjeżdżaj?cych o różnych porach. Podczas imprezy był mega Deutsche- Polnische Freundschaft... i to już pierwszego wieczoru . Skuter Zybexa robił za "podporę" tej przyjaĽni . PóĽniej nasz występ, gonitwy z brudziem % , ogromne zdziwienie gospodarzy naszymi koszulkami... zreszt? ogólnie można było wyczuć iż byli?my tam jakim? zaskakuj?cym zjawiskiem... No i Worlan nic nie odkręcał w nocy z T-maxów !YES . Warto wspomnieć o koedukacyjnych prysznicach, gdzie jak spadnie mydło to trzeba podnosić je stop?... Miłym akcentem ze strony HGF było wręczenie pucharu za ogólny całokształt naszej postawy.... miłe. Była też wymiana naszywek z niemieckimi rollerfreundami (koszulek również ), zdjęcia grupowe, filmy, kilka wywiadów do gazet motocyklowych de... chociaż nie spotkałem na zlocie nikogo z Motoretty czy S&S. Ogólnie warto było jechać tyle km... a o szczegółach będzie można przeczytać, już wkrótce, w relacji na stronie głównej. Wybierzemy też najciekawsze foty z wyjazdu. Dzięki wszystkim za wspólnie spędzony czas... !happybth A dla oranizatorów HGF> Andi und Uly Oldy... Wir bedanken uns für das Megatreffen... alles ist bestens gelaufen !happybth
Pleban Opublikowano 30 Czerwca 2009 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Warto wspomnieć o koedukacyjnych prysznicach, gdzie jak spadnie mydło to trzeba podnosić je stop?... !happybth A to ciekawe !happybth TU można zobaczyć zlot z mojej perspektywy.
Gosia Opublikowano 30 Czerwca 2009 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Hmm ... chociaż rzadko odzywam się na forum tym razem postanowiłam tez napisać co? od siebie. Zlot w Marl był naprawdę udany i była to jedna z najlepszych imprez skuterowych na których byłam w ostatnim czasie. Wszystko było super trasa bez problemów !YES pomijaj?c ulewę stulecie w drodze na zlot, deszcz z powrotem i brak paliwa, ale podczas podroży z Arturem takie przygody to standard. Na kulczyku przygody musz? być i basta !happybth !happybth Dzięki wszystkim za wspólna podróż i zabawę Ani i Emiksikowi za towarzystwo w burzowej niedoli a szczególnie butki, które również przydały się w drodze powrotnej. Dogłębne dzieki Orzechowi za możliwo?ć poci?gnięcia i spuszczenia odrobiny płynu bez tego by?my nie pojechali Wieczorem doł?cze zdjęcia z ssania, pchania i spuszczania !happybth
Rekomendowane odpowiedzi