Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Myjnia ręczna w Wawie moja opinia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako, że wiosna dobija się do nas coraz mocniej :D i należało by konkretnie pomy?leć o dopucowaniu Sz.P. sprzęta pytanie :

jakie ?rodki chemiczne polecacie do czyszenia plastików, jakie do lakieru itp

Ps nie ma jak myjnia, ale w wolnej chwili w oczekiwaniu... :D

pozdrawiam

ciachu :D

• Odpowiedzi 80
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• dr.big

10

• MariuszBurgi

6

• Artix

5

• ortos

4

Top użytkownicy w tym temacie

• Sympatycy
Opublikowano

Ja NAPEWNO mogę polecić wszelakie ?rodki firmy "Sonax". Użytkuję nieraz Ich ?rodki do czyszczenia, polerowania a także te do chromu(w przypadku Virago)...

Wszystkie te srodki s? wg. mnie naprawde dobrej klasy... Cena jest ?rednia, jednak kupuj?c każdy ich produkt mam pewno?ć ze jest dobry... Wszystko kupuję od go?cia, który sprzedaje tacie ?rodki do Myjni samochodowej, ma na magazynie rózne ?rodki i wła?nie kilka lat temu dał Mi na próbę paste polersk? i płyn do czyszczenia motocykla... Wszystko spisało się SUPER... jednak ?rodka nie kupiłem już więcej, gdyż tata na myjni używa równie dobrych i Nimi zawsze myję Burgmana bezdotykowo...

Napewno mogę powiedzieć, że tanie ?rodki w wiekszo?ci nie s? godne polecenia... Wszystko zależy do czego potrzebujemy danego ?rodka...

Jednak tak niewiele się ich zużywa do czyszczenia naszych bzyków, że można zainwestować i kupić te lepsze...

Tymczasem pozdrawiam i życzę udanego pucowanka...Qbełek :D

Opublikowano

kubek przebij karteca albo nerte???

• 3 tygodnie później...
  • Klubowicze
Opublikowano
Witam

Czy takie co?:

http://www.allegro.pl/item88840005_nowa_my...rancja_fv_.html

wystarczy do skutecznego umycia skutera?

Oprócz tego niezbędne s? ?rodki chemiczne i szmatki do wytarcia do sucha , wosk do nawoskowania i co tylko sobie wymy?lisz. Myjka ci?nieniowa jest ok tylko uważaj na chłodnicę żeby nie uszkodzić. Co do trwało?ci takich urz?dzeń to mam mieszane uczucia u mnie np karcher nie wytrzymywał bez naprawy więcej niż rok i to z różnych przyczyn nawet było spalenie silnika , co do tej firmy się nie wypowiem oby posłużyła ci jak najdłużej :blink:

Opublikowano

no wła?nie głównym problemem takiego badziewia jest trwało?ć. niby gwarancja jest ale .... z drugiej strony wiecej nie dam - wolę juz szmaticzku na paticzku :blink:

Gość Svempas
Opublikowano

Ja z ojcem przerobili?my nie jedn? myjke ci?nieniow?. Aktualnie mamy Karchera i odpukać od ponad roku nic się nie dzieje.

A z tymi tanimi myjkami to jest loteria... jedna zepsuje się po tygodniu, a druga przetrzyma nawet Karchera. Mam s?siada który używa identycznej myjki co w linku i pracyje bezawaryjnie od ponad czterech lat, myj?c co tydzień całego trucka. Nawet kiedy? zrobili?my taki test myj?c czę?ciowo jednego naszego trucka myjka od s?siada, a czę?ć naszym karcherem... różnica była, ale i tak uważam zakup tego urz?dzonka z link za opłacalne. Na skuter w zupełno?ci wystarczy.

Tylko cena cos za wysoka tego z linka... w Makro jaki? miesi?c temu była ta sama myjka za 139 PLN

Opublikowano

OOOO i taka informacja mi sie podoba. 139 zł to jest to!!! Chyba w to wejdę. A po gwarancji mogę bez bólu serca wywalic toto na smietnik:-)

• Klubowicze
Opublikowano
Ja z ojcem przerobili?my nie jedn? myjke ci?nieniow?. Aktualnie mamy Karchera i odpukać od ponad roku nic się nie dzieje.

A z tymi tanimi myjkami to jest loteria... jedna zepsuje się po tygodniu, a druga przetrzyma nawet Karchera.

Mam znajomych co prowadz? myjnię(pozdrowienia dla Dacji :P ) i używaj? urz?dzeń karchera i nie s? zadowoleni z serwisowania ich ze względu na astronomiczne koszty czę?ci zamiennych jak i samego serwisu - prawdopodobnie karcher jest liderem na naszym rynku ale tylko z powodu dużej reklamy jak i z tego że pojawił się na nim pierwszy.

• Administrator
Opublikowano

Kiedy wchodzily na rynek w Polsce myjki wysokoscisnieniowe niezla oferte miala firma KEW i taka tez myjke zakupilem, 150 atmosfer, do tego troche szczotek i pojemnikow na plyny. Oczywiscie uzywam jej bezawaryjnie do dzis i swietnie myje do tego uzywam srodka do czyszczenia maszyn rolniczych oczywiscie w mniejszym stezeniu niz do owych maszyn, efekt jest taki ze caly syf splywa sam i skonczyla sie mordega z czyszczeniem felg. Zadnych ubocznych efektow nie zaobserwowalem tylko lsniacy efekt czystosci.

Opublikowano

Artix a co to za cudowny ?rodek.

Ja używam do katamarana ?rodka zakupionego u dystrybutora Karchera i jakos nie czuję pełnej satysfakcji.:P

Gość Svempas
Opublikowano

Mudrek masz racje. Ten płyn firmowany przez Karchera nie do?c że drogi, to jeszcze ne wiele daje. Ja stosuje tak?...hmm... "podróbke", o wiele lepsz?. 10L kosztuje co? koło 170PLN ale naprawde warto. Nie ma takiego syfu żeby sobie nie poradził :P

A co do płynu do maszyn rolniczych to też trzeba będzie wypróbować :)

Opublikowano

Akurat znam dystrybutora maszyn KEW i chemii czysto?ciowej. Kiedy? pogadali?my sobie o płynach do mycia. Jest ich kilka rodzajów. Różni? się aktywno?ci? działania przede wszystkim. Do samochodów osobowych s? najł?godniejsze. Nie zawsze domyj? (czasem trzeba przejechać się na g?bce), ale również nie s? agresywne dla lakieru. Te do ciężarówek s? "mocniejsze", ale trzeba je stosować ostrożniej, bo kiepski lakier potrafi? zmyć z lekka. Najmocniejsze s? te do maszyn rolniczych. Tyle że tam lakier można nałożyć rónież starym pędzlem do golenia, więc sprawy nie ma :lol:

Pozdrówka

P.s. Ja rónież mam pompę KEW od lat. Jedyne awarie, jaki mnie się przytrafiły, wynikały z pozostawienia jej na zimę w nieogrzewanym garażu....

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
...ha..

C1 nie można tak myć bo się może przewrócić od strumienia z karchera... :D

Witam!

C1 mozna za to myć w myjniach samoobsługowych!!!!

Ale trzeba oddać pojazd w rece wykwalifikowanego personelu:

C1abgabe_waschanl_.jpg

pozdr....

ortos vel mr. c1

FlyingC1Trasp.gif

• Administrator
Opublikowano

Ortos...

Proszę o adres tej myjni bo wła?nie zauważyłem, że moja C1 delikatnie się przykurzyła :D

Daj? karty stałego klienta? ;):D;)

Opublikowano

A czy ta myjnia obsługuje tylko C1 czy moj? Majesty też "dopieszcz?" :D

Czekamy z niecierpliwo?ci? na namiary :D

• Administrator
Opublikowano

A mi nie dzialaja te linki :P zamyka sie okno zaraz z bledem ehhh

Opublikowano
A mi nie dzialaja te linki :P zamyka sie okno zaraz z bledem ehhh

Az takie ciekawe nie jest :P .

http://carwashgirls.de/

Ciekawe czy dziewczyny maja pozwolenie na prace :) ?

cwg_cindy15.jpg

cwg_cindy04.jpg

• Administrator
Opublikowano

E to ja tam nie jade, nie dosc ze uzywaja zwyklej gabki ktora rysuje lakier bo nie splukuja odrobinek piasku to jeszcze by mi maske zagiely siadajac na niej :P A pozatym to one chyba same wiecej sie myja niz auto ktore do nich przyjechalo. Malo praktyczna myjnia :P

• 3 lata później...
Opublikowano

Już chciałem zakładać nowy w?tek, ale znalazłem to co chciałem. Krótkie pytanie, czy s? nowe trendy w myciu skuterów?

Opublikowano
Krótkie pytanie, czy s? nowe trendy w myciu skuterów?

:ph34r:

od razu mi sie humor poprawil ;)

• Administrator
Opublikowano

S?! Najnowszy trend to wywijanie lanc? karchera przez panienki ubrane w sp?pe bikini :ph34r:

Adresu tej myjni nie mogę podać oficjalnie ;)