misioooo Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Dzi? odwiedziłem dealera. Jaki skuter mnie interesuje pewnie wiecie. Z nowo?ci u nas: Pojawił się w PL w tym roku Kymco Xciting RI w cenie 17.300pln! Standardowy Xciting ma cenę tegoroczn? poniżej 17 tys (chyba 16.800 jak mnie pamięć nie myli). W takiej cenie to jak?? max 250-tkę można wychaczyć, a tu mamy prawdziwe maxi. Pojawiła się też z kibelków Agility RS w cenie starej agilki, a zwykła agility 50 spadła kilka stówek. Za niecałe 7tys zł możemy mieć super miejsk? Agility 125 City na wielgachnych kołach. Jak dla mnie - rewelacja! Bałem się, że Suzuki podniosło mocno ceny to i Kymco też pójd? ostro w górę... A tu niespodzianka! Zamiast wydawać 20tys na xcitinga mogę zakupić niemal 3tys zł taniej Xcitinga RI z ABSem --EDITED Zapomniałem dodać... Jak kto? chce maxi przez duże "M" - Kymco MyRoad 700 spadł z 33tys pln na... 26tys zł Taka cena za takiego maxi-maxi. Nie będę nic mówił czy pisał. Odnośnik do komentarza
MISIEK Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Ale niespopdzianka. Nic tylko kupować. Pytanie czy ta tendencja spadkowa cen to przez większ? sprzedaż skuterów, czy tylko chwilowa odpowiedĽ na ten... tzw. kryzys. A co maj? powiedzieć ci którzy kupili w zeszłym roku ??? To się można w zadek ugryĽć. Odnośnik do komentarza
Lucjan73 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zapomniałem dodać... Jak kto? chce maxi przez duże "M" - Kymco MyRoad 700 spadł z 33tys pln na... 26tys zł Taka cena za takiego maxi-maxi. Nie będę nic mówił czy pisał. Niestety tego Myroad`a to chyba jeszcze nikt nie miał okazji przetestować. Pamiętamy chyba wszyscy że Xciting na pocz?tku troszke "chorował" i miewał swoje problemy Bior?c pod uwage cene w EURO Suzuki to naprawdę różnica jest do?ć znaczna. Natomiast Honda chyba ma w tej cenie porównywalny produkt. Misiooo byłe? w Amicarze ? Maj? na stanie Xciting`a czy Myroad`a ? Odnośnik do komentarza
mak Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 A co maj? powiedzieć ci którzy kupili w zeszłym roku ??? To się można w zadek ugryĽć. Tak my?l?c, nigdy w życiu by? niczego nie kupił... Odnośnik do komentarza
Sympatycy orzech Opublikowano 22 Stycznia 2009 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Całkiem dobra cena. Jeżeli porównamy z cenami YP400, B400 wychodzi, że jest to pojazd więcej niż konkurencyjny. Jako?ć wykonania na całkiem dobrym poziomie gwarantuje zadomowienie się tego modelu w Polsce. Odnośnik do komentarza
MISIEK Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 A co maj? powiedzieć ci którzy kupili w zeszłym roku ??? To się można w zadek ugryĽć. Tak my?l?c, nigdy w życiu by? niczego nie kupił... Pewnie masz rację... choć mój nowy Xciting kosztował mnie 2 lata temu 17400zł, na szczę?cie nie przepłaciłem dużo. Ale ci co kupili na jesień 2008... , pewnie się nie ucieszyli. Dziwne te obniżki przy dzisiejszych bardzo wysokich kursach walut. Dziwne... ale warto się z niższych cen cieszyć. Może spowoduje to większ? sprzedaż maxi. A je?li byłaby większa sprzedaż to może ceny czę?ci zamiennych i ceny serwisowania też spadn? ? Wiele artykułów na rynku potaniało i dzięki temu, że wstrzymałem się przed zeszłorocznym montażem instalacji c.o., to zaoszczędziłem już całkiem duż? kwotę pieniędzy -choćby na samej rurze miedzianej (staniała z 18 zł na 8 zł za metr, hmm... 10 zł/m -całkiem sporo !). Odnośnik do komentarza
dr.big Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Wydaje mi sie, ze delikatna kalkulacja na pewno nie zaszkodzi. Musze przyznac, ze cena wiekszych Kymco mnie ... zaskoczyla . Przykladem moze byc np. oferowany przez Qwakiego Burgman 650AZ model 2008 za 34 tysie. Od modelu z roku 2009 bedzie sie roznil chyba jedynie kolorem ... i (pewnie) dosyc mocno cena. Przy tym kursie euro, sam jestem ciekaw, na jakim poziomie ustawione zostana oficjalne ceny... Odnośnik do komentarza
przemas Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Ta cena za 500Ri (17300 PLN) jest jako? podejrzanie niska... Na stronie kymco.de cena za 500Ri ABS to 6095 Euro. Zakładaj?c, że w Polsce sprzedawana będzie wersja bez ABS, to jej cena może być niższa o góra 1000 Euro. Ale nawet hipotetyczna cena 5095 Euro przy obecnym kursie PLN/Euro wychodzi w złotówkach znacznie wyższa... Aha, w prasowych reklamach Kymco500Ri, przy cenie 17300 PLN jest * (* cena uzależniona od kursu Euro) Tylko przy jakim kursie została obliczona do reklamy...??? Odnośnik do komentarza
misioooo Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 info z salonu Kymco. Ceny motorland ustala na poczatku roku i nie zdarzylo sie jeszcze, zeby kiedykolwiek je podniesli. Co najwyzej (ale bardzo rzadko) obnizaja w trakcie roku. Wiec ta * to ot tak. Dla zasady lub na wypadek gdyby euro skoczylo na 6pln. Podane ceny sa oficjalne i juz widoczne na stronie motorlandu. Odnośnik do komentarza
przemas Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 ...Podane ceny sa oficjalne i juz widoczne na stronie motorlandu. Na stronie Motor-Landu nie znalazłem ceny za 500iR... Jest cena za 500i (16900 pln), ale ani słowa dla którego rocznika... (choć nagłówek strony "Motor-Land 2008" sugeruje, iż cena może dotyczyć wyprzedaży rocznika 2008). Poza tym wstydziliby się takich błędów: "Rozmiar opony tył - 130/70R14" !sciana Odnośnik do komentarza
Administrator Artix Opublikowano 26 Stycznia 2009 Administrator Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 W scooterlandzie dalej cena za Myroad wynosi 32900 zl, co i tak jest cena przyzwoita zwlaszcza ze wypas elektroniczny to jest straszny. Bagaznik jednak mizerny, ehh szkoda. Odnośnik do komentarza
misioooo Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 16900 to cena za rocznik 2009, Kymco Xciting 500AFI (bez R). To R to chyba tylko inne tarcze hamulcowe i malowanie... Tak jak Bet&Win 50 SportRR - kosztuje 200zł więcej, a poza malowaniem to samo praktycznie co wersja "standardowa". Ja tam jak w Myroad700 wchodzę to widzę 27900pln... Oczywi?cie w Motorlandzie (jedyny importer Kymco na Polskę). I u dealera nie może być drożej - tak? politykę maj? i już. Co do skuterlandu - pewno informatyk na urlopie i nie chce mu się zmieniać !sciana Odnośnik do komentarza
ptaku_1 Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Misioooo dzis bylem tutaj i rozmawialem na temat Kymco i SYm-a, niestety, ten dealer twierdzi ze Kymco Xciting narazie nie jest w sprzedazy a jak juz dotra do polski to beda w cenie 19-20k, a o modelu Downtown duzo sie mowi ale nic nie wiadomo. Co do ceny Sym-a to w tym roku beda dostepne tylko GTS 250 JoyMax, zwyklego GTS 250i nie bedzie !happybth Swoja droga obejrzalem sobie Syma i kurcze to naprawde fajny sprzecik. Odnośnik do komentarza
misioooo Opublikowano 6 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 E tam nie jest w sprzedaży. Po prostu nie miał u siebie i tyle !happybth Ceny wg importera na rok 2009 s? już ustalone - 16900 za 500AFI, 17300 za 500Ri etc. Downtown nie będzie dostępny w PL w tym roku jak i kilka innych modeli. Mogę się mylić - ale z winy motor-landu (importera Kymco na PL). Te info pochodz? od nich i zostały przekazane dealerowi Kymco na specjalne zapytanie przez ów dilera złożone !happybth Odnośnik do komentarza
ptaku_1 Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Jestes duzym optymista Misiooo !happybth Odnośnik do komentarza
misioooo Opublikowano 6 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Bo qrde jakbym nie był i ogl?dał TV to tylko się poci?ć by pozostało. A tak TV nie ogl?dam wogóle (bo tam same złe rzeczy pokazuj?) i wszystko jest super fajnie i zajebiaszczo jak to kolega Czesio mawia !happybth Odnośnik do komentarza
Pieniek Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Z tego co wiem to grzegorz76 wynegocjował indywidualnie cenę poniżej ustalonej 16900 gdzie? w Józefowie i odbiera sprzęta w połowie marca. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
Sympatycy grzegorz76 Opublikowano 7 Lutego 2009 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Dokładnie.Jak sie potargujecie to można zej?ć dużo niżej niż cena katalogowa.Pozdrawiam Pana Bartosza z salonu.Interesy z nim to czysta przyjemno?ć. Odnośnik do komentarza
Sympatycy Qw@ki Opublikowano 7 Lutego 2009 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Wydaje mi sie, ze delikatna kalkulacja na pewno nie zaszkodzi. Musze przyznac, ze cena wiekszych Kymco mnie ... zaskoczyla .Przykladem moze byc np. oferowany przez Qwakiego Burgman 650AZ model 2008 za 34 tysie. Od modelu z roku 2009 bedzie sie roznil jedynie kolorem ... i (pewnie) dosyc mocno cena. Przy tym kursie euro, sam jestem ciekaw, na jakim poziomie ustawione zostana oficjalne ceny... Chyba wszyscy zapomnieli, że u Qwakiego również KYMCO ma swoj? autoryzację. Muszę Was "pocieszyć", że mamy już maila z Motorlandu o podwyżce cen modeli Kymco. Odnośnik do komentarza
misioooo Opublikowano 7 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Nie pocieszaj tylko podaj lepiej co motorland napisał. U mnie we Wrocławiu cisza niestety - ani diler ani ja nie otrzymali?my żadnego info jeszcze :/ Swoj? drog? motorland jako? niechętnie odpisuje na emaile (a kilka im wysyłałem już) :/ Odnośnik do komentarza
Geni Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 misioooo zakręcony jeste? widzę, jak słoik. Dlaczegóż to Qwaki miałby ujawniać ci szczegóły korespondencji pomiędzy importerem, a dilerem. Złóż w Lublinie zamówienie, to wtedy sobie pogadacie. !OKK Odnośnik do komentarza
misioooo Opublikowano 8 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 Ja się przecież nie pytam o ceny dla dilera, a o ceny dla klienta końcowego. To chyba żadna tajemnica? W końcu importer ustala jak?? cenę detaliczn? i obowi?zuje ona wszystkich dilerów. Oczywi?cie jako cena wyj?ciowa i czasami można z dilerem ponegocjować. Ewentualnie z powodu kryzysu może ustalili przedział cenowy, w którym diler winien sprzedawać (w co w?tpię). Ja osobi?cie zapłacę cenę cennikow?, ale bez kilku akcesoriów `w cenie` się nie obejdzie. ;-) Bardzo chętnie u kolegi zakupię sprzęta, jednak odległo?ć... Niemal cała Polska do przejechania. Tak więc oferta lublińska musiałaby dosyć mocno przebić lokalne. Pozostaje jeszcze kwestia leasingu. Nie mam 100 procent pewno?ci, że firma leasingowa zgodzi się kupować sprzęt aż w Lublinie, choć EFL całkiem przyjazny klientowi i elastyczny jest. Na pewno mogę sam wynegocjować cenę skutera we Wrocławiu, a EFL tylko zapłavi, porejestruje etc. Zakręcony to jestem, ale Maxi-pozytywnie. Bardziej jak wariator pry 8000rpm niż jak słoik. Odnośnik do komentarza
Sympatycy smok.wawelski Opublikowano 8 Lutego 2009 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 Możesz sobie kupić gdziekolwiek chcesz. Firmy leasingowej to kompletnie nie interesuje. Ciebie jedynie czeka przejażdżka do Lublina, co akurat nie jest takie złe, bo z powrotem potestujesz sprzęta. Odnośnik do komentarza
Lucjan73 Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 Transport skutera na terenie całej Polski kosztuje 350 zł brutto. Nie musisz nigdzie jechać jak nie masz czasu. Kup tam gdzie uda Ci się wynegocjować naklepsze warunki, czsem warto zadzwonić w drugi konec Polski. Kolega kupował BMW w Sopocie bo akurat tam była dobra cena, leasing załatwiał we Wrocławiu bez problemu. A je?li chodzi o Lublin to kolega M@rkiz kupił tam swojego Grand Dinka i dowieĽli mu pod dom Odnośnik do komentarza
misioooo Opublikowano 8 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 Dzięki za podpowiedzi. Czekam na odpowiedĽ leasingodawcy czy bez kłopotów się to załatwi w ten sposób. Pewnie w jutro (w poniedziałek) się odezw?. Jak na razie EFL błyskawicznie na wszelkie emaile odpowiadał. ZwięĽle i tre?ciwie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi