Gość Proxa Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 a kto? z forum lata ? (dosłownie) Odnośnik do komentarza
teston Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Jak już wspomniałem: w ubiegłym roku zacz?łem latać na paralotni. Odnośnik do komentarza
Gość Proxa Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Jak już wspomniałem: w ubiegłym roku zacz?łem latać na paralotni. i jak pocz?tki ? Ja w planie mam zapisać się na szybowce ewentualnie licencja PPL ale to drogie w polsce (mafia) w czechach za 50% ceny można zrobić to samo ... Ile cię wyniósł kurs ? Odnośnik do komentarza
teston Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Jestem po kursie 1-go stopnia i mam za sob? 20 lotów za wyci?gark? (wycholowywali mnie na wysoko?ci rzędu 200-400 m). Na wiosnę zamierzam kontynuować szkolenie. Kurs pierwszego stopnia kosztuje u nas 900 PLN, drugi stopień 700 PLN. Po drugim stopniu można zdawać egzamin na ?wiadectwo kwalifikacyjne pilota paralotni. Też marzyłoby mi się PPLa albo chociaż ultralighty ale nie dam rady wyrwać się na te 3 tygodnie do Czech. Z szybowcami z kolei u nas jest ten problem że nie s? to szkolenia czysto komercyjne dla pracuj?cych: trzeba spędzić na lotnisku conajmniej miesi?c i to od rana do wieczora. Odnośnik do komentarza
Gość Proxa Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 dokładnie tak ... Może też pomy?le nad ,,szmat?,, !happybth ale jak bym już latał na szmacie to tylko z PPG czyli tym napędem !happybth to jest fajna sprawa... a tak to się boje naogl?dałem się na YT filmów jak chopaki spadaj? !happybth wiec teraz stresik ... Ja sporo latam samolotami ale jako boczny pilot (bez papiera) czasem sie weĽmie w łape stery i się leci ale to bez papierku to wiesz... tak jak jeĽdzić autem bez prawka ... w razie czego mega problemy... więc raczej się powstrzymuje !holiday Dzieki za info... pomy?lę nad szmatk? !piwko 400m i lataj?ce nogi w powietrzu to jest uczucie Odnośnik do komentarza
teston Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Szmata bo szmata ale koniec końców lecisz jako pilot. Też będę się zastanawiał nad PPG ale tak czy owak najpierw trzeba się przeszkolić do PG. Odnośnik do komentarza
Gość Proxa Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Dokładnie w takim razie do zobaczenia w powietrzu Ps. Dzięki za zrobienie oddzielnego w?tku Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi