Gość 32 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 no to jestem i zaraz daje nowy temat/ zarejsetrowalem sie do was bo od pewnego czasu męczymnie zakup suzuki burgman 650 rok temu mialem atak na skutera podobal mi sie yamaha t- max w tym roku wzielo mnie na suzuki burgman 650 bardzo mi sie spodobal. zakup w czasie odsunol sie z powodu cen jakie teraz sa w salonach 37 000 to troszke zaduzo poradzono mi poczekac oki to byl wtep . a teraz pytanie czytam czytam i wyczytalem ze burgmany rdzewieja od sroda ze problem z lozyskami jakis jest. powiedzcie mi urzytkownicy 650 ki jak nabrawde jest z tym suzuki. chce kupic ale za takie pieniadze oczekuje jako?ci jakies rdzewiejace srobki mnie przeraża o awariach nie wspomne juz. maximus32 Odnośnik do komentarza
Klubowicze Roni Opublikowano 14 Stycznia 2009 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 a teraz pytanie czytam czytam i wyczytalem ze burgmany rdzewieja maximus32 sam sobie odpowiedziałe? !zorro Odnośnik do komentarza
Gość 32 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 to co to jednak szjas a jamaha t-max jak sie to spisujeeee Odnośnik do komentarza
eMKa Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Na pytanie nie odpowiem wprost bo jeżdżę Yamah?, ale je?li będziesz pisał-pytał tak niechlujnie, to mało kto będzie chciał z Tob? gadać. Bo te błędy to wyraz braku szacunku dla rozmówcy (w dobie automatów sprawdzaj?cych pisownię). Wyżej postawiona teza o rdzy i "posypce" jest dużym uogólnieniem - każdy z nas inaczej eksploatuje, dba, serwisuje itd. swój pojazd. St?d jednemu sprzęgło się posypie przy 50.000, drugiemu przy 90.000 km. My?lę, że powiniene? jeszcze poczytać choćby to co znajdziesz w naszym archiwum, a przed zakupem skupić się jedynie na konkretnych plusach i minusach modelu żeby dopasować go do swoich upodobań i oczekiwań. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
dr.big Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 (...)mnie przeraża(...) Mnie przeraza Twoj styl pisania... sklec porzadnie posta, na zasadzie "nie rob innym, co Tobie niemile"... Na razie nie widze, dlaczego mialbym sie meczyc, odpowiadajac na tak niechlujnie napisane zapytanie . @eMKa: dziekuje, widze ze to nie tylko moje "fanaberie" !zorro . Odnośnik do komentarza
Gość 32 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 robie 42 sprawy na kompie i szybko stukam . z tego co czytalem to ?ruty straszne ale nie wiem czy pisali o nowych czy starszych rocznikach. ogolnie dbam o sprzęt nawet bardzo dbam i dlatego boje sie kupic bym potem nie latał po serwisach. Myslałem ze suzuki burgman 650 to zegarek. Ustaliłem też ze t-max ma aluminiow? ramę i wykonanie lepsze . Chodz burgman mi sie bardziej podoba. Sam juz nie wiem Odnośnik do komentarza
dr.big Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 robie 42 sprawy na kompie i szybko stukam .(...) To przy tych 41 sprawach pisz szybko, a tutaj, przy tej ostatniej powoli i pozadnie . Czesciowo odpowiem na Twoje pytanie. AN650 jest wykonany podobnie do Tmaxa, przynajmniej widoczne czesci sa zrobione z wartosciowych materialow i nigdzie nie widac "taniego plastiku" czy szczelin bardziej pasujacych do produktu chinskiego. Powiedzialbym wrecz, ze plastiki ANtka sa ciut lepsze... Jeden skuter jest warty drugiego, Burgman jest moze bardziej zrobiony na skuter "turystyczny", zas Tmax na "sportowy". Ogolnie osobiscie oba skutery uwazam za "w miare" bezawaryjne i zastanawiajac sie nad kupnem, kierowalbym sie tym co mi sie bardziej podoba i cena. Awaryjnosc nie bylaby w przypadku TYCH DWOCH SKUTEROW wykladnia zakupu !zorro . Co do rdzewienia ramy, no coz, zgadza sie, powloka lakierowana ramy jest troche za cienka i Burgman lekko rdzewieje. Wiem ze jest tak w modelach z lat 2002- 2005. Czy Suzuki to poprawilo, tego nie wiem. No i zasadnicze pytanie, masz zamiar kupic Tmaxa '09 ('08), czyli nowy model? Odnośnik do komentarza
Gość 32 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 nowe modele 2009 Odnośnik do komentarza
dr.big Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 W nowszych Burgmanach od roku '04- '05 nie slyszy sie juz o lozyskach przedniego kola. Jak mowie, dla mnie skutery warte siebie. Jedynym przeciwwskazaniem moze byc skomplikowana skrzynia biegow i dziwne rozwiazanie przeniesienia napedu jakie zastosowano w AN650. Tmax to sprawdzona technicznie jednostka, bez zadnych "wodotryskow", minusem skutera jest brak mozliwosci ustawiania tylnego amorka i pojemnosc bagazowa. Na forum nie ma chyba nikogo, kto uzytkuje nowy model Tmaxa... Odnośnik do komentarza
mak Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Jedynym przeciwwskazaniem moze byc skomplikowana skrzynia biegow i dziwne rozwiazanie przeniesienia napedu jakie zastosowano w AN650. Dla mnie to był wła?nie jeden z powodów zakupu AN650 !zorro. Odnośnik do komentarza
Klubowicze bilety Opublikowano 14 Stycznia 2009 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 A może pomy?l jeszcze o Hondzie Silver Wing 600 wersja z ABS, dużym plusem s? dwa cylindry, o reszcie nie będę pisał. Sam zobacz na forum jakie jest zdanie na ich temat. Odnośnik do komentarza
rudy_56 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Rocznik 2003 - po rozebraniu plastików widać było szczegółnie na pewnych spawach(no i spreżynach tylnich)rdzawy nalot, przebieg około 30 000 - moto raczej nie garażowane przez poprzedniego wła?ciciela. Poprzedni jaki miałem 2004, przebieg też około 30 000, przez wiekszo?ć czasu garażowane rdzy nie widziałem. Co do napędu w tym aktualnie co? czasami jęknie, w lutym ci?gne na serwis zobaczymy co jest. Odnośnik do komentarza
Gość 32 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 hm na pocz?tku byłem za t-max teraz bardziej podoba mi sie burgman 650 ze wzgledu na praktyczno?ć schowki i taki bardziej turystyczny styl. a powiedzcie jak czesto slychać o awariach skrzyn biegów w 650 mam juz 4 samochochody nigdy nie interesowaly mnie motory a co dopiero skutery a teraz powoli sie kocham swwskuterach . Jak człwiek sie zmienia. hmhm nikt tu nie ma T-maxa nowego, czyli wiekszo?ć burgmanow no to też co? mówi Silwer nie wiem czemu mi nie podchodzi jako? ten wygl?d mnie odstrasza. W szczególno?ci te lusterka na kierownicy przesadzili ze skromno?cia. Co do jazdy nie odzywam sie bo lajik ze mnie nie skuterowiec . a jeszcze słyszałem o tlumikach redzewiej?cych na potęge potwierdzicie to 3 posty lacze. Posta mozna edytowac, bez potrzeby dopisywania co kilka minut nowego... dr.big Odnośnik do komentarza
Sympatycy siemik Opublikowano 14 Stycznia 2009 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Za dużego do?wiadczenia nie mam ale przy kupnie kierowałem się tylko wygl?dem swojego modelu.A co będzie potem to się okaże.Pozdrawiam.Trafionego zakupu. Odnośnik do komentarza
Gość 32 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 kolego siemik a kupiłe? nowy i jak sie spisuje przeszkadza co? jak serwis jak jazda Odnośnik do komentarza
Gość Dragon Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 (...)mam juz 4 samochochody nigdy nie interesowaly mnie motory a co dopiero skutery a teraz powoli sie kocham swwskuterach . Jak człwiek sie zmienia. O kurcze... masz aż 4 (słownie cztery) samochody ??? Fiu fiu fiu... I jeszcze motocykl chcesz kupić !w00t ????? Po co Ci tyle???? Pewnie jeden z samochodów sprzedasz...???? Odnośnik do komentarza
Mareczek Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 mam juz 4 samochochody nigdy nie interesowaly mnie motory Podejrzewam że w Rodzinie. Ja wraz najbliższ? rodzin? mam kilkana?cie sztuk i wszystkie s? na mojej głowie (serwisowanie) + naprawy !w00t Odnośnik do komentarza
Gość Adamsoc Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Rocznik 2005 przebieg 20 000 nie potwierdzam rdzewienia ramy ani problemów z napędem co do tłumika troszkę ale to troszkę zaczyna go brac ale to chyba normalne Pzdr Adam Odnośnik do komentarza
Gość 32 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 wre?cie jakas informacja pozytywna rocznik 2005 i nie ma problemow wiec 2009 bedzie oki . mam cztery samochody wlasciwe swoje 3 firmowe i osobówka miałm predzej passata, bore teraz smigam peugotem 207 i nie che juz super fur. to jest daremne trace na nowych po 50 000 zł i nic z tego nie ma a i tak sie psuj?. nie wierze juz żadnej marce posiadam mercedes vito za 150 000 dbane chuchane a i tak redzewieje stuka, szel?ci to samo co renault trafic i nie widze róznicy prócz ceny 70 000 zł. stwierdziłem ze jak kupie sobie taki fajny skuter odpoczne od parkingów od korków od serwisowania od ubezpieczen i tp a zawsze cos sie czlowiek najezdzi a sprawy biurowe też załatwi. W tych czas prowdzic firme to zalatwiać tylko papiery. peugota 207 mam 6 miesięcy a juz natrzaskałem 24000 km. napaliłem sie strasznie na tego burgmana bo czuje ze go wykorzystam a raz wroku moze oddale sie 300 km od domu. Moze do was to blisko ale jak czlowiek prowadzi firme do nie liczy sie odleglo?ć tylko czas którego wiecznie nie ma i cza kra?ć go na wszystkie strony by w spokoju mieć jeden dzien w ciszy bez telefonu Odnośnik do komentarza
KUCHARZ Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Polecam burgmana 650 JEST BARDZO DOBRY NA WYPRAWY TYLKO MAAA PARE WAD Odnośnik do komentarza
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 15 Stycznia 2009 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Rozwiń tw? my?l zacny KUCHARZU Odnośnik do komentarza
Gość 32 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 kucharzu nawijaj wady to interesujae mnie najbardziej bo jak bede niezadowolony to zazwyczaj naprawiam po rosyjsku uuuuuu byłem dzisiaj pojezdzic po salonach i powoli sam sie przekonuje ze burgman fajnie jest wykończony. plastiki ladne cały wachacz czy jak sie to nazywa aluminiowy. Jedyna sprawa ktora mi podpadla z dolu to widoczna rama łacznie ze spawami . Mozliwe ze korozja pojawia sie tam bo spawy sa narażone na obijanie przez kamyki. kola aluminionwe uuu bajka. Mam znowu pytanie jak wygl?da sprawa ze szyb? przednia czy rysuje sie ona z mycia czy jest to jakis palastki wzmacniany. Odnośnik do komentarza
Gość Adamsoc Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 1 trzeba uważać w mie?cie na lusterka 2 mały przelot mógłby byc wiekszy To moje spostrzeżenia Odnośnik do komentarza
Sympatycy siemik Opublikowano 15 Stycznia 2009 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Kupiłem dwu latka,z serwisu nie korzystałem,podstawowe naprawy jak wymiana klocków i płynów wymieniam sam aa zapomniałbym kilka dni temu zamknęli wła?cicieli salonów suzuki w Trójmie?cie więc większego problemu z serwisem już nie ma. !happybth Odnośnik do komentarza
Lucjan73 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Witam, przeczytaj to: KLIK Napewno dużym plusem Suzuki jeet gwarancja + Asistance, kilka osób korzystało z tego "dobrodziejstwa" !happybth znalazłem jeszcze co? takiego: KLIK Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi