mak Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 W styczniowym |M przeczytałem, że na EICMA 2008 Honda zaprezentowała now? SW400, pod nazw? kodow? SW-T400. Tyle, że podobno nie ma już być używana nazwa Silver Wing... !pomidor Czasem nie rozumiem decyzji marketingowych... http://www.bikez.com/motorcycles/honda_sw-t400_2009.php http://lulop.com/post/13014?media=all Odnośnik do komentarza
Gość Artur foresight Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Nowa Honda sw. Ja tam nie widze żadnej różnicy. Nowe skutery s? tak ładne, że tu nie ma nic lepszego według mnie może tylko wyposażenie Odnośnik do komentarza
bogumilek Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 SW-T400? brzmi jak WD-40 !pomidor Odnośnik do komentarza
dr.big Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 ... Albo jakis model terminatora !pomidor . Odnośnik do komentarza
misioooo Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Nowe s? na jedno kopyto... Poprzedni SYM GTS 250 - niezwykły i oryginalny. Silver też starszy mi się podoba bardziej (głównie za te lampy jedna nad drug? - jak w SYMie). e nowe to wszystkie takie same... Odnośnik do komentarza
mak Opublikowano 7 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Jak dla mnie bardzo ładny... terminator !vampire. Tylko czemu pojedyncze ?wiatło mijania jak w AN400K7/8? To jaka? mania ostatnio. !pomidor Odnośnik do komentarza
magart Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Mogli pozostawić pojedyńcze ?wiatło (jaki? wilczy pęd do podwójnych ?wiateł w maxi). Tak czy siak, co by o niej nie powiedzieć - mi się podoba !pomidor. Odnośnik do komentarza
upiór Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Witam . Co tu pisać ładna i tyle . Odnośnik do komentarza
Relayed Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Witam, bardzo ładna linia, szkoda że te ?wiatła mijania pojedyńcze, jak już wspomniał @mak. Odnośnik do komentarza
Bobas Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Mam wrażenie, że nowa Honda jest skuterem bardziej do miasta, a nie turystycznym. Ładny, ale jakby trochę mniejszy od SW Odnośnik do komentarza
Sympatycy orzech Opublikowano 7 Stycznia 2009 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 My tu gadu-gadu, a gdzie SW-T600? Odnośnik do komentarza
mak Opublikowano 7 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 My tu gadu-gadu, a gdzie SW-T600? 2010? Już by chyba pokazali, gdyby miała się pojawić w 2009... Odnośnik do komentarza
pisklak Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 Witam, bardzo ładna linia, szkoda że te ?wiatła mijania pojedyńcze, jak już wspomniał @mak. Jakie jeszcze zostały Maxi na rynku z pojedynczym ?wiatłem ? Czy Majesty 400 miała kiedy? pojedyncze (tak mi się wydaje) czy dopiero od tego roku ? Nie podoba mi się to zupełnie, jak ?wieci jedn? stron?, bo wygl?da jakby jedna żarówka była przepalona :-\ Pozdr. Pisklak Odnośnik do komentarza
stiopa Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 Jakie jeszcze zostały Maxi na rynku z pojedynczym ?wiatłem ? Czy Majesty 400 miała kiedy? pojedyncze (tak mi się wydaje) czy dopiero od tego roku ? Nie podoba mi się to zupełnie, jak ?wieci jedn? stron?, bo wygl?da jakby jedna żarówka była przepalona :-\ Majka 400 ma od pocz?tku produkcji 2 lampy dla mijania i drogowych. Snop ?wiatła podczas jazdy noc? z dwóch żarówek 55W robi wrażenie. Nie wspominam co sie dzieje po zał?czeniu drogowych. Wygl?d motocykla ze ?wiec?cym jednym reflektorem, kiedy ma ich dwa, to także dla mnie pewne nieporozumienie lecz co? musi mieć wpływ na fakt stosowania tego zabiegu. Mnie osobi?cie nie bardzo się to podoba. Ponadto, jeżeli gdzie? w drodze spali się jedna żarówka, zawsze mam do dyspozycji drug? i teoretycznie spokojnie mogę dojechać w nocy do celu, a wymiana żarówki (przynajmniej u mnie) nie należy do najprostszych operacji. Odnośnik do komentarza
Sympatycy smok.wawelski Opublikowano 8 Stycznia 2009 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 Powód stosowania 2 reflektorów jest prosty: jeden jest ukształtowany (jego odbły?nik) jako ?wiatło drogowe, a drugi - jako mijania. Dzięki temu jeden i drugi jest wyspecjalizowany w swoim zadaniu i mniej o?lepia innych. Osobi?cie jednak nie znosze tego rozwi?zania, miałem je w Runnerze, potem w Majesty i teraz w T-maxie. My?lę, że pojedynczo ?wiec?cy reflektor podczas gdy s? dwa klosze psuje mocno wygl?d pojazdu. Lepiej wygl?da jeden nad drugim. No i nikt nie pokazuje palcem na ulicy "?wiatło się popsuło temu misiu"... Odnośnik do komentarza
stiopa Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 Powód stosowania 2 reflektorów jest prosty: jeden jest ukształtowany (jego odbły?nik) jako ?wiatło drogowe, a drugi - jako mijania. Dzięki temu jeden i drugi jest wyspecjalizowany w swoim zadaniu i mniej o?lepia innych. Chyba nie do końca tak jest z tymi odbły?nikami. klik Odnośnik do komentarza
Sympatycy smok.wawelski Opublikowano 9 Stycznia 2009 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 Bazuję na rysunkach technicznych z dokumentacji do T-maxa, XP500 TMAX Technical Orientation Guide.pdf, strona 24. Widać tam na rysunku, że klosze się różni?. Różni? się również wewnętrzne odbły?niki żarówek. Ciekawa jest też informacja, że "For UK specifications, the positions of the left and right headlights are opposite" - czyli prawy jest "drogowy" a lewy - mijania. Jaki? powód jest. Nie zmienia to faktu, że Majesty 400 ?wieci ładniej i bardziej zauważalna w lusterkach (2 reflektory + 2 pozycyjne). Odnośnik do komentarza
pisklak Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 Bazuję na rysunkach technicznych z dokumentacji do T-maxa, XP500 TMAX Technical Orientation Guide.pdf, strona 24. Widać tam na rysunku, że klosze się różni?. Różni? się również wewnętrzne odbły?niki żarówek. Ciekawa jest też informacja, że "For UK specifications, the positions of the left and right headlights are opposite" - czyli prawy jest "drogowy" a lewy - mijania. Jaki? powód jest.Nie zmienia to faktu, że Majesty 400 ?wieci ładniej i bardziej zauważalna w lusterkach (2 reflektory + 2 pozycyjne). Majka 400 ma od pocz?tku produkcji 2 lampy dla mijania i drogowych. Czyli nie rozumiem !piwko , to w końcu Majesty 400 ?wieci jednym czy dwoma ? Zapytałem bo wydawało mi się, że dwoma do zeszłego roku, na filmie reklamowym modelu 2009 widziałem jedn? ?wiec?c? lampę ... pozdr. Pisklak Odnośnik do komentarza
stiopa Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 Czyli nie rozumiem , to w końcu Majesty 400 ?wieci jednym czy dwoma ?Zapytałem bo wydawało mi się, że dwoma do zeszłego roku, na filmie reklamowym modelu 2009 widziałem jedn? ?wiec?c? lampę ... Nie wiem jak ?wieci model 2009, ale starsze roczniki pal? na dwie lampy !piwko . Odnośnik do komentarza
Lucjan73 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 W |wiecie Motocykli jest zdjęcie nowej SW i nie wiem czy mi się wydaje ale jest jaki? napis na boczku. Zdjęcie jest bardzo małe jednak wyraĽnie widać że tam co? jest. Może sktót SW T400 to poprostu Silver Wing ? !piwko Odnośnik do komentarza
pisklak Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 Nie wiem jak ?wieci model 2009, ale starsze roczniki pal? na dwie lampy Na tym filmie widac, ze w wersji na rok bież?cy 2009 ?wieci się jedna: http://pl.youtube.com/watch?v=S54HtzAfJFA Odnośnik do komentarza
dr.big Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 W |wiecie Motocykli jest zdjęcie nowej SW i nie wiem czy mi się wydaje ale jest jaki? napis na boczku. Zdjęcie jest bardzo małe jednak wyraĽnie widać że tam co? jest. Może sktót SW T400 to poprostu Silver Wing ? !piwko Na bokach jest napis: SW-T400 !OKK . I jakby ktos pytal, to tez "swieci jedna strona" ... Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi