Gość bonczek_hydroforgroup Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Czy ktos z Was przewoził kiedys skuter PKP? Czy wyjdzie taniej niż przyczepka ? Odnośnik do komentarza
Komar Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Bzzzzzz Tak przesyłk? konduktorsk? !piwko PKP w zamkniętym wagonie nie przewiezie materiałów łatwopalnych które s? w skuterze (chyba że jest to skuter fabrycznie zapakowany w karton, ramiak i co? tam jeszcze) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Gość Dragon Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Napisz jeszcz sk?d i dok?d chcesz transportować motocykl? Odnośnik do komentarza
Sympatycy orzech Opublikowano 15 Grudnia 2008 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 HM, ciekawe pytanie. Nie widziałem jeszcze osobowego z wagonem towarowym, bo na korytarz to raczej nie wejdzie !piwko Odnośnik do komentarza
MISIEK Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Najtaniej pewnie wyjdzie wypożyczenie przyczepki od kogo? znajomego, może od kogo? z forum, zależy jeszcze jak dług? tras? ma być wieziony skuterek... Transport kolej?... ??? Nawet nie wiem czy kolej jest przystosowana do załadunku i rozładunku takiego towaru... może tylko w dużych miastach !piwko . Druga sprawa: ewentualne problemy w przypadku reklamacji np: uszkodzenie w transporcie, załadunku, czy rozładunku. Był już podobny temat poruszany: KLIK KLIK ale nie mogę go odnaleĽć: Jest jeszcze opcja przewiezienia firm?, która się specjalizuje w przewozie jedno?ladów: CAT LC Polska Przewiezienie kosztuje obecnie 320 zł netto -wystawiaj? faktury VAT, co ważne transport jest ubezpieczony. Co ciekawe cena nie jest zależna od odległo?ci Czy to będzie np: transport w Torunia do Warszawy, czy ze |winouj?cia do Rzeszowa zapłaci się tyle samo ! Kontakt: 022 39 24 117, 022 39 24 116... może się komu? przyda. Odnośnik do komentarza
Gość bonczek_hydroforgroup Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Lat kilka temu widziałem go?cia, który z wagonu pocztowego wyprowadzał swój motocykl na dworcu w Legnicy. St? to pytanie. Widze jednak, że treba będzie samem się pofatygować Warszawa-Wrocław. Dzieki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Mareczek Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Czy ktos z Was przewoził kiedys skuter PKP? Ja przewoziłem ale było to bardzo dawno jeszcze w czasach kiedy giełda samochodowa była w Warszawie – Okęciu. Pewnej niedzieli byłem wraz z Ojcem na giełdzie i kupili?my dwa autka i motocykl (MZ-ę) i co było robić? Chwila zastanowienia ---- PKP dworzec Warszawa- Wschodnia, tam odesłano mnie do Kierownika poci?gu. Małe gadu-gadu jaka? kasa i motocykl stoi na centralce w wagonie bagażowym, przywi?zana za kierownicę do poręczy. My biegusiem do autek i w drogę do Gdańska. Na szczę?cie poci?gi wtedy nie jeĽdziły tak szybko jak obecnie i korków na drogach nie było. W Gdańsku byli?my na 30min przed przyjazdem poci?gu, jakie było zdziwienie Kierownika poci?gu jak zobaczył że ja już czekam. Powiedział że gdyby mnie nie było wystawił by motocykl na peron i odjechał. PS. W tamtych czasach nie było firm kurierskich a przyczepy do przewożenia motocykli nie widziałem, a nawet mi to do głowy nie przyszło żeby szukać. Odnośnik do komentarza
Komar Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Bzzzzz Witam. Mareczku to było tak dawno, że nawet nie pamiętam kiedy to mogło być !V A tak na poważnie to w składach osobowych nie ma już nawet wagonu pocztowego a nie wspomnę już o bagażowym. Na trasach turystycznych można spotkać wagon do przewozu rowerów !piwko Pozdrawiam bzzzzz Odnośnik do komentarza
Sympatycy m@rkiz Opublikowano 16 Grudnia 2008 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 SprawdĽ jeszcze we Wrocku ten numer 717837617 salon z Żygiestowskiej woż? też motocykle na przyczepce, kiedys korzystałem z ich usług (służbowo). Odnośnik do komentarza
M&M's Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 jaki? czas temu przewoziłem motocykl z nad morza na ?l?sk poci?giem w wagonie pocztowym Musiałem opłacić przesyłkę w kasie i zobowi?zać sie do własnoręcznego załadunku (a nie jest to prosta sprawa wzi?wszy pod uwagę nasze perony) Musiałem też jechać w tym samym poci?gu aby na końcowej stacji wyładować moje 200 Z tego co wiem to ciężko teraz znaleĽć wagon pocztowy Odnośnik do komentarza
michu Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 My?lę ,że najbezpieczniejsze rozwi?zanie to mimo wszystko przyczepa Odnośnik do komentarza
misioooo Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 Ewentualnie sowicie zapakować i kurier jaki? z odbiorem osobistym (aby nie musieli tego w busa upychać ) Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi