Skocz do zawartości
Forum Burgmania

W?skotorówki -"skuterki" dróg żelaznych

Rekomendowane odpowiedzi

Zima w pełni (hmm... zima... bez ?niegu :D ), tzn pada deszcz.

Czę?ć z nas "zakonserwowała" już swoje skuterki.

Wykorzystuj?c wolny czas chciałem zaproponować ciekawy temat.

Wszystkich miło?ników i pasjonatów kolei w?skotorowych chciałbym poinformować o kwartalniku jaki pojawia się (niestety do?ć nieregularnie, ale można zaprenumerować) na półkach m.in. "Empiku": "W?skie Tory".

http://www.waskietory.pl/

Jaki? czas temu pojawił sie już trzeci numer tego kwartalnika. Można w nim znaleĽć wiele ciekawostek z życia kolei w?skotorowych w Polsce i zagranic?.

Ciekawy temat, bo już dzisiaj -zim? można zaplanować sobie ciekawe wiosenno-letnie wycieczki skuterowe powi?zane ze zwiedzaniem czy nawet przejechaniem się w?skotorówk?. Polecam.

Więcej o kolejach w?skotorowych w Polsce można znależć też tutaj:

http://www.koleje.wask.pl/koleje.php?rodz=2

Pozdrawiam wszystkich miło?ników w?skich torów.

Nigdy się takimi tematami nie interesowałem. Co Ciebie MISIEKu w tym fascynuje? Czy naprawdę warto odwiedzić niektóre miejsca z takimi kolejkami? Tak my?lę pod k?tem przyszłorocznego maxi gdzie by tu żonkę zabrać na pierwszy raz (na maxi oczywi?cie).

Nigdy się takimi tematami nie interesowałem. Co Ciebie MISIEKu w tym fascynuje? Czy naprawdę warto odwiedzić niektóre miejsca z takimi kolejkami? Tak my?lę pod k?tem przyszłorocznego maxi gdzie by tu żonkę zabrać na pierwszy raz (na maxi oczywi?cie).

:D Bardzo fajne wycieczki dla całej rodziny.

Oczywi?cie to trzeba czuć...

W historii w?skotorówek jak i w samym podróżowaniu nimi, jest zaklęta ta "fascynacja".

To trzeba lubić i czuć, trzeba lubić podróżować z prędko?ci? niższ? niż... rowerzysta :D , co daje ogromne możliwo?ci podziwiania okolic i krajobrazu.

Zwiedziłem już większo?ć w?skotorówek w Polsce i tych zamkniętych i tych jeszcze czynnych w ruchu turystycznym.

Fascynuj?ce mog? być nie tylko sama podróż w?skotorówk? ale tez zwiedzanie i uwiecznianie na fotografi pozostało?ci po w?skotorówkach: torów, nasypów, ruin budynków itp...

Mam kilka hobby na których punkcie mam "bzika":

-turystyka (oczywi?cie skuterowa -KLIK)

-wędkarstwo, (ostatnio trochę zaniedbałem)

-kolejnictwo w?skotorowe, szerokotorowe zabytkowe,

-modelarstwo: kolejnictwo miniaturowe (buduję od trzech lat makietę w skali N 1:160 KLIK) obecnie jestem na etapie malowania setek małych ludzików...

-modelarstwo: samoloty, samochody...

-strzelectwo pneumatyczne: moje ostatnie "szaleńcze" hobby -koledzy z PESu potwierdz? :lol: , mieli?my w tym roku całkiem przyjemne zawody !happybth :)KLIK, KLIK, KLIK, i jeszcze kilka innych -hmm... mam już całkiem mił? zbrojownię wiatrówek i nie tylko KLIK,

Trzeba mieć jakie? zainteresowania, gdy skuter stoi zim? w garażu -wtedy się nie nudzę i nie... !happybth głupieję ;):lol:

No proszę.

Pozdrawiam z komplecikiem HW50/BurrisTimberline, Burgo(HW30) i HW40 leż?cym nieopodal.

Wpadasz czasem na strzelnicę na ul. Chemicznej w Poznaniu??