Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Nowe zmiany na forum- info

𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator
Opublikowano

Ze względu na mały chaos w dziale ogłoszeń wprowadzil?my nowe działy.

Po wej?ciu w "Ogłoszenia" pojawiaj? się nowe kategorie:

- Sprzedam

- Kupię

- Zamienię

Opcja komentowania ofert pozostaje w specjalnym w?tku, który został do tego stworzony jaki? czas temu.

Dział serdeczno?ci jest bardzo miły, sympatyczny i wesoły. Niestety w ostatnim czasie dział ten generował 80% ruchu na forum. W oknie scrollowanym na głównej stronie momentami było widać tylko i wył?cznie życzenia czy powitania zakładane w coraz to nowych w?tkach. Oczywi?cie jest to bardzo miłe ale za kolejny rok może doj?ć do sytuacji, że każdego dnia będzie miało około 20- 30 osób urodziny i nasze forum z maxi skuterowego stanie się grup? dyskusujn? "serdeczn?" !OK .

Jedynym wyj?ciem z tej sytuacji było stworzenie trzech ogólnych topic' ów

- Życzenia urodzinowe

- Powitania (nowych użytkowników)

- Podziekowania (ogólne)

Kilka ostatnich życzeń przeniesli?my do poszczególnych działów. Pozostałe ulegn? przedawnieniu po 30 dniach.

Z informacji ogólnych : wła?nie wnie?li?my opłatę za serwer na której stoi www.burgmania.net.

Dziękuję za uwagę !scooter

• Sympatycy
Opublikowano

Wszystko gra ale przyznaj, że ilo?ć w?tków powitalnych jest generowana przez duże ci?nienie na konieczno?ć przywitania się nowego usera.

Znam wiele forów na których zwyczajem jest witanie się przy okazji pierwszego postu na forum.

Nie zmienia to oczywi?cie faktu, że wprowadzone zmiany odbij? się pozytywnie na przejrzysto?ci forum, chociaż tak na prawdę to nie życzenia urodzinowe a posty powitalne za?miecały dział serdeczno?ci.

Opublikowano

Po analizie zmian, ja również uważam, że zmiana z życzeniami jest lipna...

Kto? będzie chciał napisać życzenia (komu? kto je miał cztery wcze?niej) kilka dni póĽniej a w tym czasie dwie kolejny osob? będ? już miały składane życzenia...

Tak btw, to w dniu kiedy RobB miał urodziny, prócz niego było jeszcze chyba z sze?ć innych osób które również miały urodziny... Tylko RobB był na forum...

Opublikowano

Przychylam się, że to niewypał. Lepiej utworzyć nowe kategorie:

- Życzenia urodzinowe

- Podziekowania (ogólne)

Pozdrawiam

• Klubowicze
Opublikowano

Z informacji ogólnych : wła?nie wnie?li?my opłatę za serwer na której stoi www.burgmania.net.

Dziękuję za uwagę  :)

mimo, że nie jestem klubowiczem to podaj numer puszki , gdzie można by było złożyć jakiego? miedziaka co by to wszystko ładnie i bezproblemowo chodziło whist

Opublikowano

Mariusz, s?dze że zmiany które wprowadziłe? s? ok -) przyznam się, że w ostatnim czasie co zagl?dałam na forum to ci?gle widziałam tylko życzenia i powitania ....

Wiem czym jest to spowodowane , ale faktycznie lepiej zebrać to w parę w?tków niż w pareste w?tków whist

Opublikowano
Przychylam się, że to niewypał. Lepiej utworzyć nowe kategorie:

- Życzenia urodzinowe

- Podziekowania (ogólne)

Pozdrawiam

Popieram, nie zawsze zd?żę w dniu urodzin z życzeniami, ale chciałbym mieć szansę na ich sensowne póĽniejsze złożenie, a tak to zginie ich sens?!

No i to co zauważył Dragon, a co gdy jest kilkoro solenizantów ?!

Pozdrawiam

RobB. ;)

Bardzo podoba mi się w?tek "PODZIĘKOWANIA" , jak tam miło, żadnej dyskusji i polemiki ;);)

• Klubowicze
Opublikowano

To już nie będzie można stworzyć swojego jedynego, wyj?tkowego, niezapomnianego powitania? ;);) Ehh...

Opublikowano

Proszę w Serdeczno?ciach wprowadzić poprzedni ład, bo teraz to dopiero jest bałagan :D

Co za znaczenie ma, że będzie mniej w?tków? Przecież postów będzie tyle samo? W podzielonych jak dotychczas w?tkach przynajmniej było widać co się dzieje, teraz wystarczy dwa dni nie zagl?dać na forum i już nie wiadomo o co chodzi :D

• Klubowicze
Opublikowano

W serdeczno?ciach jest chaos proszę o przywrucenie porz?dku :)

• Administrator
Opublikowano
Co za znaczenie ma, że będzie mniej w?tków? Przecież postów będzie tyle samo?

Ma znaczenie... tym bardziej je?li idzie o w?tki powitalne (były momenty, że ilo?ć nowo zakładanych watków powitalnych powodowała brak przejrzysto?ci forum i niemożno?ć "dokopania się" do w?tków technicznych czy ogólnych- takie głosy zgłaszali mi niektórzy forumowicze), dlatego tutaj zostawimy jeden topic. Życzenia faktycznie nie robiły aż takiego zamieszania.

Hmm... Nie myli się ten kto nie robi nic :) i choć nie jest to jednogło?ne to najprawdopodobniej wrócimy do poprzedniego układu składania życzeń.

Ja to widzę tak: Giełda/Ogłoszenia zostaj?, w?tek powitalny podklejamy na górze a serdeczno?ci pozostaj? jako ogólne miejsce do składania życzeń (w oddzielnych topic'ach) jak również miejsce na życzenia ?wi?teczne etc...

Jakie? sugestie?

Opublikowano

Ma znaczenie... tym bardziej je?li idzie o w?tki powitalne (były momenty, że ilo?ć nowo zakładanych watków powitalnych powodowała brak przejrzysto?ci forum i niemożno?ć "dokopania się" do w?tków technicznych czy ogólnych- takie głosy zgłaszali mi niektórzy forumowicze), dlatego tutaj zostawimy jeden topic. Życzenia faktycznie nie robiły aż takiego zamieszania.

Hmm... Nie myli się ten kto nie robi nic !OKK i choć nie jest to jednogło?ne to najprawdopodobniej wrócimy do poprzedniego układu składania życzeń.

Ja to widzę tak: Giełda/Ogłoszenia zostaj?, w?tek powitalny podklejamy na górze a serdeczno?ci pozostaj? jako ogólne miejsce do składania życzeń (w oddzielnych topic'ach) jak również miejsce na życzenia ?wi?teczne etc...

Jakie? sugestie?

To miłe...

Ze wszystkich zmian, ta z życzeniami mogła by wrócić do "starej" formy... Resztę faktycznie można "skleić" do kupy...

Opublikowano
Ze wszystkich zmian, ta z życzeniami mogła by wrócić do "starej" formy... Resztę faktycznie można "skleić" do kupy...

Też jestem takiego zdania, tym bardziej że w?tki z życzeniami wg. mnie nie za?miecały zbyt forum, a dodatkowo były miłe dla "życzeniobiorców" !OKK

Co innego powitalne które często stanowiły 50% wszytkich w?tków przytłaczaj?c tym inne informacje.

Opublikowano

Nowe wprowadzone zmiany ułatwiły przejrzyste szukanie innych aktualnych tematów, ale trudniejsze jest teraz odszukanie nowo loguj?cych się użytkowników -ważny temat, bo można natkn?ć sie np na "ziomala".

Trudniej też odszukać tematy (bo jest jeden) z życzeniami dla jubilatów/tek*.

Mogłyby powrócić stare porz?dki ale jednak z mał? zmian?:

działy KUPIĘ/SPRZEDAM, SERDECZNO|CI -ogłoszenia, życzenia i powitania nie musz? się pojawiać na stronie głównej w okienku z aktualnie poruszanymi tematami, co da większ? przejrzysto?ć dla innych ważniejszych tematów (ogólne, techniczne, zloty itp.)

Hmm !OKK ... taka moja mała propozycja, je?li oczywi?cie da się to wykonać od strony technicznej... ???

Je?li kto? chce poczytać i odpowiedzieć na posty np. w SERDECZNO|CIACH to wystarczy "klikn?ć" na MAXI FORUM i wej?ć w odpowiedni dział... i proszę bardzo wszystko przejrzyste i podane jak na tacy.

• Sympatycy
Opublikowano

Jakie? sugestie?

I to jest dobra koncepcja !OKK

(bo z życzeniami to była "kiszka" - zero "przejrzysto?ci" kogo dotycz?...)

pzdr

Opublikowano
Ja to widzę tak: Giełda/Ogłoszenia zostaj?, w?tek powitalny podklejamy na górze a serdeczno?ci pozostaj? jako ogólne miejsce do składania życzeń (w oddzielnych topic'ach) jak również miejsce na życzenia ?wi?teczne

Bardzo o to proszę. Przez kilka dni byłem poza netem i już kłopot ze złożeniem życzeń Jubilatowi. Jego miejsce zajmuj? następni.

My?lę, że jakim? rozwi?zaniem może być temporalno?ć postów z życzeniami i powitaniami tak jak w przypadku ogłoszeń - po miesi?cu znikaj?, jak kto? chce zarchiwizować i zachować - ma na to czas.

Zgadzam się z tez? o bezbłędno?ci nic-nie-robi?cych, więc !OKK nie będę :D

Derekcjo Droga! ;) Dobrze, że szukacie lepszych rozwi?zań, jeszcze lepiej, że te, które nie okazały się lepsze wróc? sk?d przyszły. whist

Opublikowano

Derekcjo Droga! :D Dobrze, że szukacie lepszych rozwi?zań, jeszcze lepiej, że te, które nie okazały się lepsze wróc? sk?d przyszły.  ;)

Zawieszam swoja działalno?ć na forum w dziale serdeczno?ci do czasu kiedy znowu będzie normalnie i przejrzy?cie.

Osobi?cie bardzo lubię otrzymywać jak i składać życzenia oraz witać nowych użytkowników forum. Sam kiedy? byłem nowym na forum i zlocie i wiem jak to jest jak nikogo się nie zna. !OKK whist:D

Opublikowano

Nie bardzo rozumiem !piwko Przecież w?tki techniczne s? w dziale "Techniczne", w?tki ogólne w dziale "Ogólne" a życzenia i powitania w dziale "Serdeczno?ci", to jak jedne mog? przesłaniać inne? Jak chcę przejrzeć forum wchodzę na stronę główn? forum i nic mi w?tków nie przesłania, chyba, ż jest jakie? tajne wej?cie o którym nie wiem !piwko

Bo chyba nie chodzi Wam o stronę www.burgmania.net i okienko po lewej "NA FORUM" w którym wy?wietlanych jest 12 w?tków, w których napisano ostatnie posty. To tylko okno pogl?dowe, oczywi?cie można z niego wej?c na forum bezpo?rednio do wybranego w?tku, ale i tak to nic nie zmienia, bo po przeczytaniu go i kliknięciu strony głównej forum i tak trafia się na listę działów.

• Administrator
Opublikowano

W?tek powitalny został podczepiony on top w serdeczno?ciach a każdy nowo rejestruj?cy się użytkownik otrzyma informacje z linkiem do tego w?tku celem przywitania się.

Dział serdeczno?ci został odblokowany, czyli można zakładać w?tki tak jak dawniej.

• Administrator
Opublikowano

Chciałem tylko powiedzieć , że jak zwykle macie tu jak w Erze !piwko

Opublikowano

Nie było informacji na temat jakiej? składki !piwko Jako że prawie codziennie zagl?dam na forum, chetnie wpłacę kilka PLN co by nam serwer dobrze ?migał !piwko

Opublikowano
W?tek powitalny został podczepiony on top w serdeczno?ciach a każdy nowo rejestruj?cy się użytkownik otrzyma informacje z linkiem do tego w?tku celem przywitania się.

Dział serdeczno?ci został odblokowany, czyli można zakładać w?tki tak jak dawniej.

!piwko