Skocz do zawartości
Forum Burgmania

SPEEDALARM.pl

Gość Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wczoraj w TVN Turbo mówili o nowym sposobie "zapobiegania" niechcianym zdjęciom z fotoradarów...

www.speedalarm.pl

Skusiłem się i zainstalowałem program w telefonie.

Dzisiaj mam "wyjazd" do Warszawy więc potestuję...

Wydaje się, że klawa sprawa...

• Sympatycy
Opublikowano
Dzisiaj mam "wyjazd" do Warszawy więc potestuję...

Mam rozumieć, że do Młyna wpadniesz.......???

Je?li tak to ja zostaję w domciu !scooter !OK

• Sympatycy
Opublikowano

Wszystko wskazuje na to, że wpadnie. !OK Też się zastanawiam co robić !scooter , tak jako? zimno....może odpuszczę :D !scooter :(

Opublikowano

No cóż, widzę, że podczas nieobecno?ci Dragona na forum ( biedak jedzie do Warszawy spotkać się z nami !scooter ) to jakie? dziwne wahania co do przyjazdu do Młyna :D !OK

Panowie nie wolno kolega testuje anty radar na sobie, co może go kosztować parę biedronek, a wy co bez żadnej euforii.

P.S.

Ja na prawdę nie mogę przyjechać do Młyna dzisiaj, ponieważ rodzinny wielebny wpadnie na lampkę wina :( przyjechał z Argentyny to trzeba go ugo?cić.

Pozdrówcie Dragona !scooter

Opublikowano
"zapobiegania" niechcianym zdjęciom z fotoradarów...

najlepsze zapobieganie to przestrzeganie przepisow... ale ten temat byl juz niejednokrotnie walkowany.

Opublikowano
Wczoraj w TVN Turbo mówili o nowym sposobie "zapobiegania" niechcianym zdjęciom z fotoradarów...

www.speedalarm.pl

Widziałem też w TVN. Ciekawa sprawa z tym programem informacyjnym o fotoradarach i wszystko na zwykł? komórkę z GPS... i na dodatek całkowicie legalnym... na razie ?

najlepsze zapobieganie to przestrzeganie przepisow... ale ten temat byl juz niejednokrotnie walkowany.

najlepsze bo najbezpieczniejsze dla siebie i otoczenia !OK

• Klubowicze
Opublikowano

ja jako? sceptycznie podchodzę do tego typu spraw !scooter co nie znaczy że zawsze przestrzegam przepisy ruchu drogowego !OK

Opublikowano

Panowie... nie zawiedli?cie mnie...

Worlan i Orzech... nieczego innego się nie spodziewałem... jako? tak swojsko się zrobiło... :)

Jeden jedyny Więcek uj?ł się za mn? pod pachami... :) Mucios graciass senior Więcek... :D

bogumilek napisano 23-10-2008, 16:14 

QUOTE (Dragon @ 23-10-2008, 10:00 )

"zapobiegania" niechcianym zdjęciom z fotoradarów...

Roni napisano 23-10-2008, 17:31 

ja jako? sceptycznie podchodzę do tego typu spraw  co nie znaczy że zawsze przestrzegam przepisy ruchu drogowego 

Wiedziałem, że mi czego? brakowało... :) ale luz, nie chce mi się... :)

pyt: ...ale dlaczego nie?

odp: Nie bo nie... :)

• Sympatycy
Opublikowano
Wiedziałem, że mi czego? brakowało... :) ale luz, nie chce mi się... :D

Dragon nie rób scen, czytałem opis tego ustrojstwa na smartklubie ale burgmaniacy też mog? się dowiedzieć co w trawie piszczy. Sprawa wygl?da obiecuj?co więc może warto ?ledzić temat.

Duży chłop a ofukał się jak dziecko :)

• Klubowicze
Opublikowano
Wiedziałem, że mi czego? brakowało... :)  ale luz, nie chce mi się... :)

Dragon nie rób scen, czytałem opis tego ustrojstwa na smartklubie ale burgmaniacy też mog? się dowiedzieć co w trawie piszczy. Sprawa wygl?da obiecuj?co więc może warto ?ledzić temat.

Duży chłop a ofukał się jak dziecko :)

oczywi?cie !

ciekawo?ć towarzyszy nam od urodzenia i pozwól chociaż w niewielkim stopniu zaspokoić tę cnotę ( b?dĽ nie cnotę ) :)

krótki rys i styka :D

BTW

dragon odezwij się !

• 1 miesiąc temu...
  • Sympatycy
Opublikowano

Czy kto? korzysta z programu speedalarm ?

Pro?ba do użytkowników, o opinię.

Opublikowano

Tak Grzesiu, ja dalej korzystam i jestem zadowolony z niego...

Prawd? jest to, że baza danych jest cały czas uaktualniana lecz było już kilka razy tak, że przestrzegał przed radarami przeno?nymi...

Opublikowano

Dragon: A korzystales z moze z naviexperta? Co prawda jest to nawigacja, ale ma opcje informacji o fotoradarach a przede wszystkim cenna o miejscach czestych kontroli drogowych.

Ciekawe jestem jak jeden program ma sie do drugiego jesli chodzi o aktualnosc informacji.

Opublikowano

Crazy Russian wła?nie. Ten speedalarm niemal na bierz?co sobie z internetu pobiera info (wysyłane przez takich userów jak ty czy ja). Naviexperty, automapy etc - zależy jak uaktualnisz sobie sam POI :lol:

• Sympatycy
Opublikowano

Zainstalowałem speedalarm w telefonie. Za wiele nie mogę powiedzieć, bo przejechałem z nim około 20 km. Jedno ostrzeżenie o niebezpiecznym przejeĽdzie kolejowym. :lol:

Żeby to miało sens (moim zdaniem) musi nas być dużo. !TAZ Baza z fotoradarami jest w każdej nawigacji, ale tu sama na bież?co aktualizuje się. Głównie chodzi o punkty tymczasowe.

Jak co 50-ty kierowca będzie z tego korzystał, to może być przyzwoicie. Pierwsze wrażenia odno?nie programu mam pozytywne. Dragon :lol:

Instalujcie speedalarm w swoich komórach !TAZ

Opublikowano

Dzięki spidalarmowi dowiedziałem się o fotoradarze na wieĽdzie do Wawy od strony Góry Kalwari na drugich ?wiatłach w Piasecznie (dziwna biała skrzynka z obiektywem na latari).

My?lałem że znam większ??ć fotoradarów :blink:

Lecz oszukuje na Trasie Łazienkowsiej w rejonie stadionu Legi ostrzegaj?c o (brak mażliwo?ci odwołania)

Generalnie byłem zadowolony bo był szybszy od nawigacji.

• Klubowicze
Opublikowano
Generalnie byłem zadowolony

Dlaczego byłem nie działa już czy zbyt mało osób używa tej aplikacji?

Opublikowano

Naviexpert uaktualnia miejsca z fotoradarami i nie trzba instalowac nowego oprogramowania. Uzytkownik sam ma mozliwosc zgloszenia fotoradaru lub miejsca czestych kontroli drogowych.

A czy ta druga opcje ma tez speedaalarm, czy tez on informuje jedynie o fotoradarach?

Opublikowano

W jaki sposób aplikacja (telefon) zaci?ga dane o nowych fotoradarach i suszarkach, GPRS?

Opublikowano

Nawiexpert dziala w ten sposob, ze za kazdym razem jak wyznaczasz trase to sciaga ja z serwera wiec dostajesz najaktualniejsza wersje mapy z informacjami.

Opublikowano
Dzięki spidalarmowi dowiedziałem się o fotoradarze na wieĽdzie do Wawy od strony Góry Kalwari na drugich ?wiatłach w Piasecznie (dziwna biała skrzynka z obiektywem na latari).

My?lałem że znam większ??ć fotoradarów :D

To podobno nie fotoradar, a jaki? sprzęt do pomiaru natężenia ruch.

Pozdrawiam