Skocz do zawartości
Forum Burgmania

da rade przerejstrowac z 50 na motocykl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

OTE]czesc mam pytanko kupiłem yp 150 zarejstrowana na motorower .da rade ja zarejstrowac spowrotem na motocykl? i co trzeba zrobic i pochopnie juz ja zarejstrowałem na siebie bez zastanowienia sie ze to jest zarej na motorower

[/QU
Opublikowano

Chyba "pochopnie" to złe słowo .... nie wierzę w to, że taki drobny fakt przeoczyłe? !OK

Natomiast z przerejestrowaniem nie ma najmniejszego problemu ... idziesz/jedziesz do najbliższej stacji diagnostycznej i zgłaszasz fakt chęci zmiany kategorii pojazdu.Robi? badanie techniczne ze stwierdzeniem zmiany pojemno?ci i innych warunków tech. pojazdu. Z wydanym za?wiadczeniem znowu do wydziału komunikacji ... i rej. całkowicie na nowo (dochodzi koszt wyrobienia karty pojazdu i ponownej rej. oraz wykupienia nowego ubezpieczenia).OT i już .... stajesz się legalny.

Z nieoficjalnych Ľródeł Policyjnych dowiedziałem się że po zmianie kwalifikacji pojazdów i wprowadzeniu nowych kategorii uprawnień do kierowania nimi rozpocznie się zmasowany atak na przeróbkowiczów i tuningowców etc.

Tak więc chcesz spać spokojnie ... zrób to!!!!

Opublikowano
Z nieoficjalnych Ľródeł Policyjnych dowiedziałem się że po zmianie kwalifikacji pojazdów i wprowadzeniu nowych kategorii uprawnień do kierowania nimi rozpocznie się zmasowany atak na przeróbkowiczów i tuningowców etc.

Bzzzz Witam

Ale się u?miałem...... :P

Jak jeszcze jeĽdziłem !OK , zostałem zatrzymany (ze Szrekiem) na ulicy przez patrol drogówki. Jechali?my ?rednio 90km/h nie wiadomo kiedy nagle obok nas radiowóz z wł?czonymi kogutami i nas do boku :( . Pan podwójny sierżant mówi "(do mnie, jechałem burgmanem 400) Prawo jazdy i dowód osobisty, a od pana (mówi do Szreka który jechał Aprilk? SR) dowód osobisty" .... na to do rozmowy wł?cza się młodszy stopniem pojedyńczy sierżant "ale dlaczego tylko dowód osobisty przecież obaj jechali szybko" !tut !tut !tut już wtedy my?lałem że padnę. Ale jak usłyszałem tekst: "...od pana prawo jazdy i dowód osobisty bo ma duż? tablicę rejestracyjn? :P:( !TAZ , a od pana dowód osobisty bo ma mał? tablicę rejestracyjn?...: to mało mnie nie zabiło

Dodam jeszcze że ta SR-ka 50 miała silnik od 150-ki

Więc je?li tak będzie wygl?dał ten zmasowany atak !scooter !scooter to chyba nie ma sensu przerejestrowywać 50-ki na motocykl. Maj?c prawo jazdy kat.A jeste? "na prawie", bo zawsze możesz powiedzieć policjantowi, że wła?nie wyjechałe? z serwisu i jedziesz na stację badań technicznych żeby zmienić kategorię pojazdu. Jak trafisz na wyj?tkowo zło?liwego policjanta to zatrzyma ci dowód rejestracyjny.

Polska to bardzo ciekawy kraj. !OKK

Pozdrawiam serdecznie bzzzzz

Opublikowano

tak trzeba bedzie zrobic a koles od którego kupiłem mówił ze tak 2 lata jezdził i nic nawet jak go mi?ki złapały ,wiec zarejstrowałem nie czytaj?c wczesniej jaki mog? być konekwencje w razie wypadku itp

Opublikowano

Czy masz prawo jazdy kat A????

Bo je?li tak to nie ma problemu w razie wypadku, natomiast je?li nie masz prawa jazdy na motocykl to: je?li kto? się dopatrzy że to nie jest to motorower tylko motocykl to będziesz miał baaaaardzo duże problemy, nawet je?li nikomu nie zrobisz kuku !OK

Pozdrawiam bzzzzzz

Opublikowano

Bo je?li tak to nie ma problemu w razie wypadku,

no ja bym tu nie byl taki pewien. jesli ubezpieczyciel dopatrzylby sie (a glupi nie jest) ze pojazd nie jest tym co jest napisane w dowodzie rejestracyjnym to mozna sie pozegnac z OC czy AC, a tu juz sie zaczynaja problemy.

Opublikowano

Bo je?li tak to nie ma problemu w razie wypadku,

no ja bym tu nie byl taki pewien. jesli ubezpieczyciel dopatrzylby sie (a glupi nie jest) ze pojazd nie jest tym co jest napisane w dowodzie rejestracyjnym to mozna sie pozegnac z OC czy AC, a tu juz sie zaczynaja problemy.

Aha! !OK

Tego typu kontrolami pojazdów Policja straszy już co najmniej od roku i nic na razie się nie dzieje... ale jak się zacznie, hmm... to będ? mieli udane "żniwa".

Opublikowano
Tego typu kontrolami pojazdów Policja straszy już co najmniej od roku i nic na razie się nie dzieje... ale jak się zacznie, hmm... to będ? mieli udane "żniwa".

Ostatnio jak mnie zatrzymał patrol (rutynowa kontrola) to zapytałem się bidaka, jak reaguj? na 50-tki przekraczaj?ce prędko?ć. Okazuje się, że mog? wystawić mandat tylko za przekroczenie prędko?ci lub skierować na badanie techniczne. Nic więcej.