Gość YARECK Opublikowano 21 Października 2008 Opublikowano 21 Października 2008 Witam wszystkich po dłuższej nieobecno?ci na forum. Pewnie czę?c z Was kojarzy mnie z wcze?niejszymi akcjami na rzecz dzieci z Domu Dziecka w Łodzi - jeszcze raz dziękuję za okazan? wtedy pomoc. Od wrzesnia pracuję w Młodzieżowym O?rodku Wychowawczym nr 3 w Łodzi (jest to o?rodek dla dziewcz?t przy ul.Drewnowskiej), a że wszystkie tego typu placówki maj? potrzeby, chyba nie muszę o tym przekonywać. Moja pro?ba jest natury dwojakiej: 1. Chcieliby?my (tzn. ja i jeszcze dwóch wych. z mojej grupy) wyjechać z grup? na wycieczkę integracyjn? gdzie? w Polskę na conajmniej 3 dni, ale na to potrzebna jest kasa oczywicie. Czy mógłbym liczyć na Wasz?, Waszych znajomych chociaż drobn? pomoc? Mogłbym podać nr podkonta specjalnego MOW, na które możnaby wpłacać jak?? kaskę z zaznaczeniem: "Dla grupy III". Nie znam dokładnie przepisów ale chyba jak?? darowiznę można odliczyć od podatku. Piszę "jak??" bo to nie chodzi o darowiznę "1%" - MOW-y nie s? instytucjami użytku publicznego. Firma natomiast jak nie może przekazać pieniędzy to może nam co? zafundować (bilety na podróż, noclegi itp itd) i wtedy ów koszt wlicza w koszty firmy. 2.Podj?łem się organizacji Dnia Dziecka w MOW w przyszłym roku. Chciałbym zrobić w zwi?zku z tym jaki? najazd braci motocyklowej na MOW i wspóln? (może) przejażdżkę po mie?cie, wspólne spędzenie czasu. Tu liczę na Wasz? lub Waszych znajomych obecno?ć. Oczywi?cie liczę się z tym, że kto? nie zrobi 300 czy 400 km w jedn? stronę, żeby wpa?ć na dzien dziecka do Łodzi, ale może ci, co maj? bliżej, albo namówicie znajomych z okolic Łodzi... sami pewnie wiecie o co chodzi. Gdyby kto? chciał i mógł nas wspomóc podaję nr konta. Nie robię tego przez konto własna tak jak ostatnio bo "życzliwych" nie brakuje, a nie chcę być pos?dzony, że może zarabiam na tym. Młodzieżowy O?rodek Wychowawczy nr 3 im. Marii Grzegorzewskiej 91-008 ŁódĽ ul. Drewnowska 151 34 1560 0013 2028 0050 0366 0003 Koniecznie z dopiskiem: "DAROWIZNA- WYCIECZKA GR. III" Jak nie będzie żadnego dopisku (zwłaszcza słowa "darowizna") to urzędasy położ? na tym łapę i każ? np. zapłacić z tych pieniędzy za energię, wodę i inne takie.
Gość YARECK Opublikowano 22 Stycznia 2009 Opublikowano 22 Stycznia 2009 A tutaj podaję nr konta Stowarzyszenia, które zostało utworzone z my?l? o wspieraniu finansowym wszelkich działań na rzecz dziewczyn z MOW nr 3 w Łodzi. Stowarzyszenie Pomocy Młodzieży Niedostosowanej Społecznie "DLA PRZYSZŁO|CI" 05 1050 1461 1000 0022 3111 0319 Tutaj wpłacone pieni?dze nie przepadn? i żaden urzędas już na nich łapska nie położy i nie zdecyduje, że trzeba np. z tych pieniędzy zapłacić za energię czy inne takie, tylko dlatego, że w tytule nie jest napisane jasno i wyraĽnie jakie jest przeznaczenie pieniędzy. Pieni?dze z konta Stowarzyszenia głównie wspieraj? budżet feryjny, wakacyjny i pozwalaj? kupić np. sprzęt sportowy. Niebawem uruchomię akcję na allegro gdzie będzie można zakupić trochę gadżetów, drobiazgów, pami?tek (często robionych przez dziewczyny), a kaska z aukcji też zasili konto Stowarzyszenia.
Sympatycy grzegorz76 Opublikowano 12 Lutego 2009 Sympatycy Opublikowano 12 Lutego 2009 Witam Yareck.Przeczytałem w starszych postach że kiedy? organizowałes co? takiego dla dzieciaków z domu dziecka....wielki szacun!!! 1. 06.2009 wypada w poniedziałek więc raczej nie ,ale jeżeli będziecie organizowali to w weekend to możecie liczyć na moj? obecno?ć-czego się nie robi dla dzieciaków! Pozdrawiam.
RobB. Opublikowano 13 Lutego 2009 Opublikowano 13 Lutego 2009 O jak fajnie, że znowu co? dla Dzieciaków !happybth Oczywi?cie, że na mnie możesz liczyć. Zaraz drukuję ulotkę i będę wręczał naszym kontrahentom, albo dadz? jakie? gadżety do licytowania, albo gotówk? sypn?. Jak by nie patrzeć będzie na rozmnożenie. No i oczywi?cie służę wolnym siodełkiem Deauvilla do powożenia "niegrzecznych dziewczyn". Jak to powiedział kiedy? Honore de Balzac: "Grzeczne dziewczyny id? do nieba, a niegrzeczne wszędzie" - więc warto wyci?gn?ć do Nich rękę, zreszt? nie tylko do Nich !happybth Pozdrawiam RobB. !happybth
Gość YARECK Opublikowano 13 Lutego 2009 Opublikowano 13 Lutego 2009 Już teraz dziękuję za zaangażowanie i pomoc. Pogadam jeszcze w o?rodku czy może rzeczywi?cie nie zrobić imprezy w niedzielę ale będę o wszelkich ustaleniach pisać na bież?co. Z góry jednak uprzedzam że w dniach 24-29 maja mnie nie będzie bo jadę na zlot XJR-ek do Niemiec, niemniej jednak my?lę, że do tego czasu będzie wszycho zapięte na ostatni prawie guzik.
Gość YARECK Opublikowano 20 Lutego 2009 Opublikowano 20 Lutego 2009 No więc ustaliłem, że rzeczywi?cie lepiej będzie zrobić imprezkę w niedzielę. W monday nie każdy może się wyrwać z pracy, większy ruch na ulicach itp. Co do planowanej przejażdżki to jest zgoda dyrektorki ale tylko dla dziewczyn, które (jak to my w o?rodku okre?lamy) będ? miały pełne prawa do przywilejów, czyli krótko mówi?c, które na to zapracowały. Wiem, że dzień dziecka jest dniem wszystkich dzieci, niegrzecznych również, ale nie możemy ryzykować, że w czasie jazdy która? zeskoczy z moto i pu?ci się w dług?, a i jeszcze gdzie? wpadnie pod inny motocykl albo auto. Rundka też raczej miałby mieć charakter lokalny czyli po prostu parę kilometrów po okolicy. To na razie tyle.
Sympatycy grzegorz76 Opublikowano 20 Lutego 2009 Sympatycy Opublikowano 20 Lutego 2009 Witam.Tak jak napisalem wczesniej możesz na mnie liczyć.Jak będziesz wiedział co? więcej to pisz żeby można było czas zorganizować.Pozdrawiam Ps.A co do tych ''niegrzecznych '' to najwyżej się przypnie kajdankami do skuta...
Gość YARECK Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 W tym tygodniu postaram się pojawić u sherifa w celu obgadania warunków eskortowania naszej paradki dla dziewczyn. Nie wiem czy policja wyrazi zgodę na przejazd bez kasków bo obawiam się że nie uda się zebrać około 30 sztuk dla pasażerek. Moim zamysłem jest przejazd Drewnowsk? do Włókniarzy do Li?ciastej (ew. krócej) i powrót. Czy kto? ma jakie? rady co do ustalania eskorty policji (nazwisko policmajstra, nr pokoju itp itd)? Paradę proponowałbym zrobić koło południa, wcze?niej za? na terenie o?rodka jakie? konkursy, atrakcje. OBY POGODA DOPISAŁA...
Gość YARECK Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Kochani: żeby zrobić paradę musimy mieć kaski dla dziewczyn, bez tego policja nie wyrazi zgody na przejazd, dyrektorka MOW również. Wiec kto może niech cosik ze sob? przywiezie.
Gość YARECK Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Kochani w ten weekend ruszam z wystawianiem przedmiotów (na razie tych co samemu zebrałem) na aukcję na rzecz o?rodka. Je?li kto? cosik miałby do przekazania i zlicytowania to byłbym bardzo zobowi?zany. Mam taki plan coby pogadać z prezesem stowarzyszenia aby pierwsze ?rodki z aukcji przeznaczyć na zakup powiedzmy 5 par rolek dla dziewczyn. Wiem, że bardzo lubi? jeĽdzić na rolkach bo jak zim? chodziłem z nimi na łyżwy do manu to były przeszczę?liwe i ci?gle pytały kiedy jeszcze. To jest konto, na którym będ? wystawiane aukcje. W chwili obecnej czekamy na odpowiedĽ serwisu allegro co do uznania konta kontem charytatywnym i tym samym zwolnienia go z opłat za wystawianie i sprzedaż przedmiotów. Jest już plan na 31 maja: Zbiórka 10:30-10:45 róg Karskiego i Drewnowskiej - parking przy Manu PóĽniej: 11:00 – przywitanie go?ci, złożenie dziewczętom życzeń oraz wręczenie słodkich podarunków. 11:30 – aukcja kubków na rzecz Stowarzyszenia „Dla Przyszło?ci”. 12:00 – pierwsza konkurencja „zawodów” – rzut opon? motocyklow? w dal. 12:30 – przygotowanie do parady motocyklowej 12:45 – parada 13:30 – kolejne konkurencje „zawodów” – toczenie opony slalomem i toczenie opony do celu. 14:30 – sesje foto przy motocyklach, luĽne rozmowy z go?ćmi. Gdyby nie doszło do parady motocyklowej plan imprezy skraca się o t? atrakcję i sama impreza trwa krócej. Pamiętajcie proszę o dodatkowych kaskach!Bez nich nie ma mowy o jakimkolwiek przejeĽdzie!!!
Gość YARECK Opublikowano 19 Maja 2009 Opublikowano 19 Maja 2009 Od?wieżam temat bo do imprezki coraz bliżej tym bardziej, że w niedzielę jadę na zlot XJR w Niemczech i wracam w pi?tek póĽnym wieczorem, (ale dzwonić do mnie można) więc może mnie nie być troszkę na forum.
zyzio Opublikowano 20 Maja 2009 Opublikowano 20 Maja 2009 Postaram się dojechać i pomóc. Je?li uda mi dotrzeć się to przywioze z sob? kask S-kę Yareck - napisz moze czy oprócz kasy potrzebujesz dla dziewczyn jakichs fantów. Może ktos ma na zbyciu rolki (np dr Pulley'a ) czy łyżwy, może jaki? fajny babski ciuch się komu? pl?cze niepotrzebny, sam nie wiem. Byc może jakies Twoje sugestie pomog?. W jakim wieku te dziewczyny? Bo rozumiem, ze z pluszaków już pewnie wyrosły
Gość Takeshi Opublikowano 20 Maja 2009 Opublikowano 20 Maja 2009 Jeszcze nie wiem ale może bym się zabrał do tej Łodzi z koleg?. Jeszcze się zobaczy bo s? dwie takie same imprezy w dwóch miejscach. Ale jakby co poinformuję o obecno?ci w odpowiednim czasie.
Gość YARECK Opublikowano 22 Maja 2009 Opublikowano 22 Maja 2009 głównie to 16-18 lat. ciuch jaki? czy inne sprzęty sportowe zawsze mile widziane tylko (będę szczery do bólu - nie bierz tego do siebie) proszę nie traktować osrodka jako miejsca gdzie można się pozbyć zbędnych klamotów bo my i ak je wyrzucimy a trochę to moim zdaniem jest nie fer wobec wychowanek. głównie jednak zależy mi na dobrej wspolnej zabawie i przejażdżce. Obstawy policji nie będzie bo nie ma takiej potrzeby i: albo będziemy wozić je pojedyńczo na ustalonej trasie z zachowaniem zasad ruchu drogowego i bezpieczeństwa albo uformujemy kolumny i pojedziemy razem - wszystko zależy od ilo?ci przjezdnych i ilo?ci kasków dla dziewczyn. Ja pewnie będę bez moto bo moja Karola ma szkołe i na imprezę do mow przyjde z pierworodnym i na miejscu bede dyrygował ruchem. UWAGA! Od niedzieli do pi?tk mnie nie będzie - jadę na zlot XJR do Niemiec - więc pewnie na forum nie będę pisał (choć kto wie, kto wie), niemniej można do mnie dzwonić w sprawach organizacyjnych (w poniedziałek i pi?tek będę w drodze więc lepiej wysłać sms to ja oddzwonię jak będę miał postuj). Mój numer: 792yamaha - jak kto? nie może rozszyfrować to RobB zna odpowiedĽ.
zyzio Opublikowano 28 Maja 2009 Opublikowano 28 Maja 2009 Halo halo, koledzy kto się wybiera? Bo ja mam zamiar. Może kto? jedzie z południa to się spotkamy po drodze?
RobB. Opublikowano 28 Maja 2009 Opublikowano 28 Maja 2009 No ze mn? się za wiele po drodze nie najeĽdzisz, ale się wybieram możemy się gdzie? przed Rzgowem czy Pabianicami spotkać. Jak mógłbym odmówić Jarkowi, który po?więca swój wolny czas i trudzi się dla innych Zapraszam, przewidziane s? drobne upominki od sponsorów które udało mi się wyrwać choć rok jakby nie sponsorowy Pozdrawiam RobB. A po za tym jest okazja się przewietrzyć
GRinKU Opublikowano 29 Maja 2009 Opublikowano 29 Maja 2009 Ja najprawdopodobniej również sie odmelduję Oby tylko pogoda dopisała. Mam nadzieję że dziewczyny nie nosz? zbyt dużych rozmiarów "berecików" bo kask mam tylko w rozmiarze S RobB Jakby co to mogę się z Tob? wybrać po kolegę gdzie? na przedmie?cia
RobB. Opublikowano 29 Maja 2009 Opublikowano 29 Maja 2009 No to najpro?ciej pod nr 600901844 !scooter Pozdrawiam RobB. !scooter
Gość YARECK Opublikowano 30 Maja 2009 Opublikowano 30 Maja 2009 Zapraszam, zapraszam choć jak będzie deszczowo imprezka odbędzie się w budynku i bez wożenia dziewczyn. Niestety nie będzie też licytacji kubków (będ? póĽniej na allegro) bo firma je robi?ca nie dała rady z terminem.
zyzio Opublikowano 1 Czerwca 2009 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Dzięki dla wszystkich, którzy byli. Fajnie było polatać po Łodzi z małymi pasażerkami - poł?czenie przyjemnej przejażdżki z podarowaniem odrobiny rozrywki było zdecydowanie dobrym pomysłem RobB i Grinku - dzięki z eskortę ze Rzgowa Do zobaczenia w trasie
RobB. Opublikowano 1 Czerwca 2009 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Ja również Wam i pozostałym przybyłym dziękuję bardzo, było naprawdę przesympatycznie i cieszę się że i pogoda na czas wożenia dopisała !YES Szczególne podziękowania dla Jarka za inicjatywę i organizację imprezki. Dziewczyny zachowywały się wspaniale, jakby całe życie jeĽdziły jako plecaczki !happybth Pozdrawiam RobB. !w00t
GRinKU Opublikowano 1 Czerwca 2009 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Miło było z Wami po?migać !happybth i poł?czyć przyjemne z pożytecznym !YES Może za jaki? czas przybędzie nam klubowiczek... !w00t Pozdrawiam wszystkich obecnych a w przyszło?ci także się piszę na podobne inicjatywy.
Gość YARECK Opublikowano 1 Czerwca 2009 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Ja dziękuję wam za przyjazd, szczególnie, że do ostatniej chwili nie było wiadomo jak to z t? wod? z góry będzie. Na szczęscie w odpowiednim momencie kto? zawór zakręcił i można było zapewnić atrakcję dnia. DZIĘKUJĘ WAM BARDZO ZA POMOC.
Gość YARECK Opublikowano 11 Czerwca 2009 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgodnie z obietnic?, zamieszczam na forum ZDJĘCIA z imprezki, za któr? jeszcze raz Baaaardzo gor?co Wam dziekuję.
Rekomendowane odpowiedzi