Więcek Opublikowano 14 Października 2008 Opublikowano 14 Października 2008 W dniu 13.10.2008 złożyłem podanie w imieniu Klubu Maxi-Skuterowego "BURGMANIA" oraz osób pozytywnie zakręconych do Regionalnego Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa w Warszawie z pro?b? o założenie Ogólnopolskiego konta ( Banku ) Krwi na które wszystkie osoby dobrej woli będ? mogły oddawać krew na hasło "BURGMANIA". Osoba odpowiedzialna za utworzenie takiego konta jest obecnie na urlopie do końca tygodnia !placz1 , Pani w sekretariacie poinformował mnie, że do połowy przyszłego tygodnia podanie zostanie rozpatrzone !placz1 Jestem w kontakcie z RCKiK w Warszawie, jak tylko zostanie to załatwione od razu podam do wiadomo?ci wszystkie szczegóły działania takiego konta. Na pocz?tek zrobiłem skan kwestionariusza dla krwiodawców http://img139.imageshack.us/img139/2623/krew001vb4.jpg http://img219.imageshack.us/img219/9006/krew002iy5.jpg zapoznajcie się z tym ( to nie boli ) P.S. Dostałem informację, że klub motocykle.pl posiada takie konta i prężnie działaj? w tej sprawie od dawna Nie b?dĽmy gorsi od nich !placz1 Temat choć nie skuterowy, ale dotyczy nas wszystkich
Przemo Opublikowano 14 Października 2008 Opublikowano 14 Października 2008 Dzięki Więcek, napewno z takiej możliwo?ci skorzystam i oddam krew na hasło "Burgmania"
mak Opublikowano 14 Października 2008 Opublikowano 14 Października 2008 Ja też się zgłaszam. Ciekawe, czy przejdę test Jak widzę, wcale nie jest łatwo zostać krewniakiem...
bartosinski Opublikowano 15 Października 2008 Opublikowano 15 Października 2008 Patrzę sobie na ten kwestionariusz... ...i widzę pytanie 29: "Czy wykonuje Pan/Pani niebezpieczn? pracę (np. kierowca, nurek) lub hobby?" znajomi dookoła powtarzaj? mi (co?, czego nie trzeba mi u?wiadamiać), że motocykl/skuter to niebezpieczne hobby... mam nadzieję, że jedno "tak" nie skre?la krwiodawcy z listy pozdrawiam bartosinski
Więcek Opublikowano 15 Października 2008 Autor Opublikowano 15 Października 2008 Patrzę sobie na ten kwestionariusz......i widzę pytanie 29: "Czy wykonuje Pan/Pani niebezpieczn? pracę (np. kierowca, nurek) lub hobby?" znajomi dookoła powtarzaj? mi (co?, czego nie trzeba mi u?wiadamiać), że motocykl/skuter to niebezpieczne hobby... mam nadzieję, że jedno "tak" nie skre?la krwiodawcy z listy pozdrawiam bartosinski Jedno "Tak" nie skre?la krwiodawcy z lisy, ponieważ kwestionariusz to jedna, ale po badaniu krwi na miejscu jest przeprowadzany wywiad z lekarzem, który wydaje decyzję czy "możesz" czy "nie możesz".
andrea-torun Opublikowano 15 Października 2008 Opublikowano 15 Października 2008 Szacunek dla Ciebie za to co robisz.Ten kwestonariusz troche za malo wyrazny do odczytania.Pisze sie na to przedsiewziecie,dograj szczegoly.Ja na wiosne tez mysle o czyms wiekszym,moze zgadamy sie razem to dostaniemy u delera wiekszy rabat.Ja jezeli juz to tylko nowy sprzet,bo chce jeszcze troche pojezdzic a to zla lokata ladowania pieniedzy w uzywany sprzet.Pozdrawiam do zobaczenia w przyszla sobote.Oby tylko nie padalo,marzy mi sie taki wypadzik do stolicy. !pomidor !zeby !TAZ !OKK !YES !scooter !scooter !scooter !scooter i juz jestem.
Gość bonczek_hydroforgroup Opublikowano 15 Października 2008 Opublikowano 15 Października 2008 A czym się różni klub od indywidualnego dawcy? Czy to krew dla nas czy dla wszystkich? Pytam z ciekawosci bo mam już na swoim koncie ponad 10l krwi oddanej jako HD.
Więcek Opublikowano 15 Października 2008 Autor Opublikowano 15 Października 2008 A czym się różni klub od indywidualnego dawcy? Czy to krew dla nas czy dla wszystkich? Pytam z ciekawosci bo mam już na swoim koncie ponad 10l krwi oddanej jako HD. Na pewno nie różni się to niczym, ponieważ krew jest ważna tylko 3 miesi?ce co powoduje, że zawsze jest brana do użytku z każdego konta i od każdego Honorowego Dawcy. Jakie zalety s? oddawania na wspólne konta to, że w naszym gronie jest dużo osób chętnych, ale się wzbraniaj? aby robić to samemu, a w kupie raĽniej !pomidor jest dużo osób, które się trochę boj?, a w kupie raĽniej itd. Pozostałe zalety opiszę jak porozmawiam z osob? RCKiK po założeniu takiego konta
Przemo Opublikowano 15 Października 2008 Opublikowano 15 Października 2008 Patrzę sobie na ten kwestionariusz......i widzę pytanie 29: "Czy wykonuje Pan/Pani niebezpieczn? pracę (np. kierowca, nurek) lub hobby?" znajomi dookoła powtarzaj? mi (co?, czego nie trzeba mi u?wiadamiać), że motocykl/skuter to niebezpieczne hobby... mam nadzieję, że jedno "tak" nie skre?la krwiodawcy z listy !pomidor pozdrawiam bartosinski Moja odpowiedĽ na pytanie 29 jest na "Nie" jak dla mnie nie jest to niebezpieczne hobby z punktu widzenia medycznego, to tak samo jak codzienna jazda samochodem może troche inna bo trzeba bardziej uważać. A czy mozna powiedzieć ze to Hobby? hmmm może pasja, sposób przemieszczania się itd. Jak dobrze rozumiem to celem założenia konta "Burgmania" jest zapewnienie w razie jakiej? potrzeby dla niejednej/niejednego z nas odpowiiedniej ilo?ci krwi, aby nie trzeba było organizować zbórki w razie nagłej potrzeby. Poprosze o wyprowadzenie mnie z błędu lub potwerdzenie.
Więcek Opublikowano 15 Października 2008 Autor Opublikowano 15 Października 2008 Jak dobrze rozumiem to celem założenia konta "Burgmania" jest zapewnienie w razie jakiej? potrzeby dla niejednej/niejednego z nas odpowiiedniej ilo?ci krwi, aby nie trzeba było organizować zbórki w razie nagłej potrzeby. Poprosze o wyprowadzenie mnie z błędu lub potwerdzenie. To jest najważniejszy cel Przemo potwierdzam twoje słowa !pomidor
Więcek Opublikowano 29 Października 2008 Autor Opublikowano 29 Października 2008 A więc jest już sukces w dniu dzisiejszym zostało założone konto z HASŁEM " BURGMANIA 650 ", w nazwie musiały być cyfry dlatego te 650, na które każdy, każda może oddać krew honorowo na nasze wspólne konto. Jak będzie ono zarz?dzane i wszystkie inne szczegóły podam póĽniej, ponieważ na przyszły tydzień umówiłem się na spotkanie do RCKiK w Warszawie. Jest jeden bardzo duży problem w dobie internetu, komputerów, oraz informatyzacji służby zdrowia i wszystkich organów Państwowych, aby konto z hasłem "BURGMANIA 650" działała na terenie całego kraju należ rejestracji tego konta dokonać indywidualnie ( przy dobrych chęciach telefonicznie ) w każdym Regionalnym Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa informację otrzymałem dopiero dzisiaj wykaz RCKiK http://www.honorowekrwiodawstwo.pl/ na to potrzeba czasu, więc mam pro?bę, kto może i che co? takiego załatwić w swoim RCKiK niech załatwi i da znać, będzie łatwiej i szybciej. P.S. Osoby pozytywnie zakręcone z Warszawy i okolic może tak oddamy już co? honorowo ( krew ), lub umówimy się na jaki? termin Czekam na propozycje
kopajt Opublikowano 5 Listopada 2008 Opublikowano 5 Listopada 2008 Regionalne Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa w Radomiu http://www.rckik.radom.pl ul.Limanowskiego 42 26-600 Radom tel.: (048) 362-11-27 fax: (048) 362-62-76 Zgłoszę tam istnienie takiego banku jak będę w grudniu oddawał krew... bo nie zauważyłem wcze?niej tego w?tku a w połowie paĽdziernika już oddawałem krew...
pijawka Opublikowano 6 Listopada 2008 Opublikowano 6 Listopada 2008 Więcek a czy mógłby? napisać bardziej szczegółowo jak to trzeba załatwić? Ponieważ dzisiaj oddawałam krew w Gdańskim RCKiK i gdy powiedziałam paniom, że chciałabym oddać krew na konkretne konto, które zostało założone w Warszawie, a ja chciałabym je aktywować u nas, panie spojrzały na mnie do?ć dziwnie i powiedziały, że takie konta nie istniej? i nie maj? pojęcia o czym mówię Nie wiem tylko czy im Ľle wytłumaczyłam o co chodzi pod wpływem stresu , a może najzwyczajniej nie chciało im się męczyć bo nie s?dzę aby co? takiego u nas nie istniało
Więcek Opublikowano 6 Listopada 2008 Autor Opublikowano 6 Listopada 2008 Więcek a czy mógłby? napisać bardziej szczegółowo jak to trzeba załatwić? Ponieważ dzisiaj oddawałam krew w Gdańskim RCKiK i gdy powiedziałam paniom, że chciałabym oddać krew na konkretne konto, które zostało założone w Warszawie, a ja chciałabym je aktywować u nas, panie spojrzały na mnie do?ć dziwnie i powiedziały, że takie konta nie istniej? i nie maj? pojęcia o czym mówię Nie wiem tylko czy im Ľle wytłumaczyłam o co chodzi pod wpływem stresu , a może najzwyczajniej nie chciało im się męczyć bo nie s?dzę aby co? takiego u nas nie istniało Było to tak: złożyłem do RCKiK w Warszawie do Działu Organizacji , pro?bę o utworzenie konta z hasłem "BURGMANIA", na które ludzie dobrej woli będ? oddawać krew, oczywi?cie zaznaczyłem tam, że jestem przedstawicielem klubu "BURGMANIA" założonego, zrzeszaj?cego, że jeste?my chętni itd itd ( oczywi?cie jeżeli potrzebujesz szczegóły to podaj maile, a prze?lę tobie to co napisałem ) i po rozpatrzeniu tej sprawy, trwało to 2 do 3 tygodni , zostało założone konta z hasłem "BURGMANIA 650 ", ale pani w RCKiK powiedziała mi, żeby takie koto obejmowało cał? Polskę to należy je uaktywnić, w każdym RCKiK w Polsce, dlatego pro?ba o pomoc do ludzi dobrej woli. Po 11 listopada pojadę do RCKiK w Warszawie ustalę szczegóły obsługi konta, oraz jeszcze raz potwierdzę te wiadomo?ci, które otrzymałem przez telefon ( u nich jak w urzędzie skarbowym, każdy pracownik mówi co innego ) i dam znać ( nie mogłem załatwić tego szybciej bo brakowało czasu )
Przemo Opublikowano 7 Listopada 2008 Opublikowano 7 Listopada 2008 Hej !wchair Więcek, czy masz może jakie? potwierdzenie założenia konta "BURGMANIA 650"? je?li tak to może dało by się gdzie? umie?cić skan tego i podrzucić link, każdy zainteresowany oddaniem krwi na "Nasze" konto poszedł by z takim wydrukiem i nie było by problemu/gadania jakiego?.
Więcek Opublikowano 7 Listopada 2008 Autor Opublikowano 7 Listopada 2008 Hej Więcek, czy masz może jakie? potwierdzenie założenia konta "BURGMANIA 650"? Będę to załatwiał 12 listopada po południu, dam znać jak co? załatwię
Gość Takeshi Opublikowano 10 Listopada 2008 Opublikowano 10 Listopada 2008 No ja w takim razie czekam na termin do oddania krwi razem z wami. Mogę już od dzisiaj bo akurat 2 miesi?ce minęły więc jak podacie wspólny termin to się piszę. Pozdrawiam.
Biolog Opublikowano 17 Września 2010 Opublikowano 17 Września 2010 Pozwoliłam sobie odświeżyć temat... Czy to konto dla krwiodawców, o którym mowa w wątku jest w chwili obecnej aktualne? Co prawda nie jestem klubowiczem a tylko użytkownikiem Szacownego Forum, ale ponieważ regularnie oddaję honorowo krew, mogłabym dorzucić się do puli burgmanii (o ile konto jest aktualne i panie w centrum krwiodawstwa nie popatrzą na mnie jak na wariata).
Więcek Opublikowano 20 Września 2010 Autor Opublikowano 20 Września 2010 Mam dokument potwierdzający otwarcie konta, ale od tamtej pory nie kontaktowałem się z punktem krwiodawstwa, więc nie wiem czy nie zostało zamknięte. Jak trzeba było oddać krew z mojej strony, to zostało to zrobione na konkretny cel, taka był potrzeba.
jack daniels Opublikowano 20 Września 2010 Opublikowano 20 Września 2010 DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ODAJĄCYM CZĄSTKĘ SIEBIE. Osobiście jako dializowany co kwartał jestem zasilany trzema jednostkami krwi, za co wszystkim dawcom- od serca jeszcze raz dziękuję. J.D.
Rekomendowane odpowiedzi