Sympatycy Kisiel Opublikowano 11 Października 2008 Sympatycy Opublikowano 11 Października 2008 Na pierwszy rzut oka temat może się wydawać błahy ale dla mnie to kawał historii telekomunikacji. Po wielu latach używania telefonów NOKII serii 6xxx zostałem zmuszony przez brak czę?ci zamiennych do zmiany telefonu. Moja poczciwa 6310i już ledwie zipała a na dodatek miała problemy z prawidłow? komunikacj? z zestawem BT mojego nowego samochodu. Wybór padł na 6500 Classic - co się okaże - zobaczymy. Na razie jestem mile zaskoczony ostatni? wersj? programu Nokia PC Suite, który synchronizacje telefonów - mimo dużej odmienno?ci modeli - przeprowadził jak po ma?le - co nie zdarzało się wcze?niej temu oprogramowaniu. Jest mi jako? dziwnie i czuje się mocno "nietenteges" Chyba się napije
dr.big Opublikowano 11 Października 2008 Opublikowano 11 Października 2008 Hm, Nokia . Ja moge tylko opisac swoje "przezycia" z Nokia E51. Tak zlomiastego telefonu nie mialem jeszcze nigdy . W przeciagu kilku miesiecy 3 razy w serwisie, po prostu sie wylaczala i nie dawala sie wlaczyc. Dodatkowo jesli sie rozmawialo, dodatkowo przychodzil SMS, i jeszcze klikalo sie cos na klawiaturza to na 100% sie zawieszala na jakies 10- 20 min. Nie reagowala nawet na wylaczenie. Lipa i tyle !YES . Wczesniej uzywalem Nokii 6230i i bylem z niej bardzo zadowolony... 6310i nie uzywalem nigdy, bo wtedy poslugiwalem sie Siemensami . Teraz zaczynam sie zastanawiac nad nowym tel., tylko jaki bedzie dobry ?
Gość Dragon Opublikowano 11 Października 2008 Opublikowano 11 Października 2008 Na pierwszy rzut oka temat może się wydawać błahy ale dla mnie to kawał historii telekomunikacji. Po wielu latach używania telefonów NOKII serii 6xxx zostałem zmuszony przez brak czę?ci zamiennych do zmiany telefonu. Moja poczciwa 6310i już ledwie zipała a na dodatek miała problemy z prawidłow? komunikacj? z zestawem BT mojego nowego samochodu. Wybór padł na 6500 Classic - co się okaże - zobaczymy. Na razie jestem mile zaskoczony ostatni? wersj? programu Nokia PC Suite, który synchronizacje telefonów - mimo dużej odmienno?ci modeli - przeprowadził jak po ma?le - co nie zdarzało się wcze?niej temu oprogramowaniu. Jest mi jako? dziwnie i czuje się mocno "nietenteges" Chyba się napije Jeden z najlepszych telefonów Nokia... Kisiel - otrzyj łzy... kiedy? ten moment musiał nadej?ć a postępowi nie można dawać kontry...
Abach Opublikowano 11 Października 2008 Opublikowano 11 Października 2008 Tylko nie Nokia 6500 Classic! !YES Jestem wła?cicielem tego telefonu od roku i ci?gle mam z nim problemy. Przynajmniej raz w tygodniu wiesza się w trakcie rozmowy, często "gubi" na chwilkę zasięg. Bateria starcza na bardzo krótko, praktycznie codziennie trzeba ładować. Nie można doprowadzać do przekroczenia 1/4 naładowania baterii, wtedy najczę?ciej ma tendencje do zawieszania. W firmie mamy dwa takie telefony i obydwa maj? takie same objawy. Da się z tym żyć, ale czasem jest to denerwuj?ce. Zawsze miałem telefony Nokia, ale ten model jest najgorszym jaki miałem. Najlepiej wspominam 6230i To naprawdę chodziło jak trzeba i nie było żadnych problemow. PS Jeszcze jedno, Nokia 6500 Classic to prawdopodobnie jedyny telefon na ?wiecie, który nie ma zabezpieczonego wy?wietlacza (tak usłyszałem w serwisie, gdy płaciłem 240 zł. za nowy ) Edit Jeszcze jedna wada: moi rozmówcy często sygnalizuj? problem ze słyszalno?ci? lub ze zrozumieniem. Prawdopodobnie mikrofon w tym modelu też jest nieudany. Po wywaleniu siateczki zabezpieczaj?cej mikrofon jest troche lepiej, ale trzeba pilnować, żeby "dziurki" nie zapchały paprochy.
Pleban Opublikowano 11 Października 2008 Opublikowano 11 Października 2008 Na pierwszy rzut oka temat może się wydawać błahy ale dla mnie to kawał historii telekomunikacji. Po wielu latach używania telefonów NOKII serii 6xxx zostałem zmuszony przez brak czę?ci zamiennych do zmiany telefonu. ....... Chyba się napije Ulala. Ostro poszedłe?. Musiałe? być faktycznie przywi?zany do tego modelu. Faktycznie, to kawał historii i zapewne jeden z najlepszych telefonów komórkowych nie tylko Nokii. Kisiel. A co się stało? Może będę w stanie Ci pomóc. Chyba znajdę jeszcze jakie? flaki, tyle tylko czy chcesz odwracać naturalny "bieg historii" !YES Jak co?, wal na PM.
Administrator 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 Opublikowano 11 Października 2008 Administrator Opublikowano 11 Października 2008 Na pierwszy rzut oka temat może się wydawać błahy ale[..] Jest mi jako? dziwnie i czuje się mocno "nietenteges" Chyba się napije Marcin... ale czy chcesz o tym pogadać? Kisiel, nie pękaj- można kupić na aukcjach nówexy 6310i... Nie wiem czy to jacy? kustosze jeszcze je trzymaj? czy jak ale s?. Bardzo długo używałem 6230, póĽniej równie długo 6230i. Aktualnie zassałem 6300i z WiFi i 4gb kart? microSD... 6300 jest modelem sprawdzonym i kogo nie zapytam jest z niej zadowolony, awarie s? wielk? rzadko?ci?, więc mam nadzieje, że po dodaniu WLAN'a i kilku innych funkcji awaryjno?ć modelu "i" się nie zmieni. Narazie testowałem WLAN'a pod egipskim MC.Donaldem i nawet Burgmanie mogłem przegl?dać z poziomu terminala . Wolno ale latało. Po pierwszych 3 tygodniach testów stwierdzam, że jest OK. Zero zawieszeń, mimo wgranych wielu aplikacji, 1 gb muzy mp3 i ok. 700 gier . Oczywi?cie bateria słaba (przy zabawach codzienne ładowanie, bez zabaw do 3 dni) ale to akurat standard w dzisiejszych terminalach tego producenta. Nie wiem jak 6500 Classic ale 6500 Slide ma niezbyt dobr? opinię je?li chodzi o awaryjno?ć. Najważniejsze, że nie jest na Symbianie, co akurat dla mnie jest warto?ci? bezcenn?. Jak nie padnie to "będzie Pan zadowolony" !YES Ps. Kisiel... naprawdę psychoanalityk może być potrzebny. Przepa?ć między 6310i a aktualnymi modelami jest taka jakby? się przesiadł z motorynki Romet Pony 50 z obłym zbiornikiem na T-maxa model '08 . Dodatkowo jesli sie rozmawialo, dodatkowo przychodzil SMS, i jeszcze klikalo sie cos na klawiaturza to na 100% sie zawieszala na jakies 10- 20 min. Nie reagowala nawet na wylaczenie. Nawet jak wyj?łe? baterię?
dr.big Opublikowano 11 Października 2008 Opublikowano 11 Października 2008 Kisiel, kultowa to byla Motorola 3200. I to nie tylko kultowa ale i praktyczna . W razie czego mozna bylo zlapac za antene i niezle p...c . Tylko po rozmowie przekraczajacej 10 min, troche reka bolala . Nawet analogowe C6 Nokii nie bylo tak piekne . Co do E51, to byl jedyny sposob na jego wylaczenie (wyjecie aku) . Pisze byl, bo w poniedzialek odbieram telefon i mam nadzieje, ze problemy sie wiecej nie pojawia . W innym przypadku go oddaje i zadam zwrotu kasy .
Administrator 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 Opublikowano 11 Października 2008 Administrator Opublikowano 11 Października 2008 kultowa to byla Motorola 3200. Co? mi ?wita, pamiętam, że wygl?dała i ważyła jak granat zaczepny . Chyba pierwszy w historii Motoroli aparat o okre?leniu "handy" dla częstotliwo?ci 900 mHz... czyli GSM Dla mnie kultowe to były terminale NMT> Benefon, Nokia 350/450 i Motorola Associate 2000 z "centka", która ważyła tyle co akumulator do Smarta
Sympatycy orzech Opublikowano 11 Października 2008 Sympatycy Opublikowano 11 Października 2008 Dragon, a nie mówiłem, że to forum schodzi na psy
Pavulon Opublikowano 11 Października 2008 Opublikowano 11 Października 2008 Bardzo dlugo uzywalem 6230 i w maie bylem zadowlony\\ obecnie jakies 2 lata 6280 szczerze - upadek z 1 pietra ( w blotko ) , duzo korzystam z aparatu foto - orange - mam przedluzenie umowy i bylem w salonie zaproponiwali -6500 1zl e65 1zl er 800i 1zl er 850i 200zl i co wziac ?? sam nie wiem mam 2 opcje - wziac tel i uzytkowac - wziac , sprzedac i kupic sobie aparat a rynku ( allegro ) polecacie cos ? ogolnie ciagnie mnie cos w strone aparatow z windows 6.00\ aparat foto powyzej 3.2 pix gps moze ktos cos doradzi z pozdrowieniem pan co dzis wieche postawil a skut w garazyku lsni
drogowiec Opublikowano 11 Października 2008 Opublikowano 11 Października 2008 Do tej pory dla mnie najlepszym telefonem był Siemens ME 45. Nokię 310i miałem, ale to już nie to samo. A dzi?? Dzi? już NIKT nie produkuje telefonów do gadania. Na półkach leży jaka? tandetna, plastikowo-elektroniczna biżuteria zamiast telefonów. To napisałem Ja: Sfrustrowany użytkownik biżuterii elektronicznej o symbolu E51 (moja po wymianie softu się przestała zawieszać) Pozdrówka
PrezesBednarz Opublikowano 11 Października 2008 Opublikowano 11 Października 2008 Pavulon jeżeli chcesz co? z Wind? to tylko i wył?cznie HTC X7500. Telefon, a raczej palmtop maksymalny. Jeżeli nie przeszkadzaj? Ci jego wymiary/wygl?d. To bym brał. Można kupić już od 1200-1300 zł. Je?li ma służyć do dzwonienia to N 6210 i pochodne. Kupiłem 6210 za 100zł na allegro nóweks ideał. Bateria trzyma 5-6 dni żyć nie umierać Oprócz tego użytkuje Samsunga U600 ale to tylko dlatego, że ma BT A2DP i ł?cze się nim z moim modułem w kasku.
brzoza Opublikowano 11 Października 2008 Opublikowano 11 Października 2008 6310i to naprawde kultowy telefon jaki Nokia wypu?ciła na rynek ,Byłem posiadaczem kilku sztuk .Zaden nie zawiódł .Od dwóch lat mam E50 i jedyna zaleta tej komórki to to ,że pasuje mi do kieszonki w kurtce motocyklowej. .
Mr.T Opublikowano 12 Października 2008 Opublikowano 12 Października 2008 Je?li ma służyć do dzwonienia to N 6210 i pochodne. od 6 lat mam t? sam? 6210 i nigdy mnie nie zawiodła mimo że wcale o ni? nie dbam
Radio Opublikowano 13 Października 2008 Opublikowano 13 Października 2008 Po dzień dzisiejszy używam Nokii 6110 oraz 6210,(nie mylić z Navigatorem) co prawda jestem zmuszony korzystać z nich bo s? zamontowane w autach wraz z zestawami ale s? to naprawdę bdb telefony,a co najważniejsze to można kupić jeszcze "nówki,nie ?migane" za naprawdę niewielkie pieni?dze.
Gość tommi Opublikowano 13 Października 2008 Opublikowano 13 Października 2008 6310i to naprawde kultowy telefon jaki Nokia wypu?ciła na rynek ,Byłem posiadaczem kilku sztuk .Zaden nie zawiódł .Od dwóch lat mam E50 i jedyna zaleta tej komórki to to ,że pasuje mi do kieszonki w kurtce motocyklowej. . w "kondonówkę" w jeansach sie mie?ci i nie trzeba jakiegos specjalnego futeralu czy kabury, ale zdarza się zawis itrzeba baterię wyjmować,a le specjalnie nie narzekam, my?lę jednak co by sobie nastepnego kupic, niestety fajne tel jaki miałem 3110 juz nie produkuj? a miałem do niej wszystko co bylo potrzebe
Geni Opublikowano 13 Października 2008 Opublikowano 13 Października 2008 Najlepiej wspominam Nokie 7110 - tzw. kameleon. Teraz mam E51, ale żadnych problemów wspomnianych przez kolegów nie odnotowałem. Telefon się nie zawiesza, karta 4GB mie?ci spokojnie to, co mi potrzebnem radio odbiera ok, poł?czeni z modułem GPS Pentagrama działa bez zarzutu, sygnał łapany jest szybko i niezawodnie, aplikacja nawigacyjna działa bez lipy, do tego WiFi też ok. Prawdopodobnie problemy może stwarzać która? z wersji firmware.
Klubowicze Profesor Opublikowano 14 Października 2008 Klubowicze Opublikowano 14 Października 2008 6310i jeden z najlepszych aparatów noki. Bateria super długo wytrzymywała, aparat nie do zdarcia. Używałem 2 i byłem zadowolony. Obecnie tak jak pisał Drogowiec - telefon jest dodatkiem do wieloczynno?ciowych kombajnów, a jak co? jest do wszystkiego to jest do niczego. Teraz używam N82 i muszę przyznać, że jest dobry, ja nie miałem z nim żadnych kłopotów. Pozdrówko!
Gość bonczek_hydroforgroup Opublikowano 16 Października 2008 Opublikowano 16 Października 2008 Sprzedałem Etena, Sony Ericssona i kilka innych kiedy? topowych komórek i wróciłem do 6310i - już 2 rok jadę na niej i jest po prostu killer. Wszystko działa także bluetooth - maszynka nie do zdarcia. Pozdrawiam bonk
Crazy_Russian Opublikowano 22 Października 2008 Opublikowano 22 Października 2008 6310i jeden z najlepszych aparatów noki. Byc moze, choc nie bezawaryjny. Zarowno u mnie jak i u kolegi w owych czasach po jakims 1,5 roku zaczynal sie sam wyl?czać. WYgladalo jakby cos nie tak bylo ze stykiem baterii. Natomiast, od blisko 4 lat uzytkuje 6230i i zlego slowa powiedziec nie moge.
dr.big Opublikowano 22 Października 2008 Opublikowano 22 Października 2008 A ja dzisiaj odbieram nowy E51, Nokia "stwierdzila", ze dostane nowy telefon, stary chodzil tak sobie i przez 5 miesiecy byl 3 razy w serwisie. Wymiana komorki trwala cale 3 tygodnie, bo podobno ten model jest rozschwytywany i Nokia nie ma wolnych aparatow. Kto kupuje tyle tego badziewia !YES ?
Gość prezeso55 Opublikowano 23 Października 2008 Opublikowano 23 Października 2008 a ja sobie uzywam takze noki 6030 powiem szczerze ze ten telefonik oprocz hmm radia to niema nic praktycznie ale i tak go kocham bo bateria trzyma mi z 6 dni a za bajerami nie przepadam tak jak widze inni forumowicze.... A wiec NOkia Rulez:P
krzys-68 Opublikowano 23 Października 2008 Opublikowano 23 Października 2008 brak "bajerów" skutkuje wlasnie dlugoscia pracy baterii 6310i fajna jest jednak o dziwo nie "potrafi sie skomunikowac z moim MIO moov 360. Nie mam za to tego problemu przy N6230i i mam od razu zestaw glosnomowiacy w aucie
Rekomendowane odpowiedzi