Gość Vex Opublikowano 2 Października 2008 Opublikowano 2 Października 2008 Panowie! Jutro wielki dzień Skuterek już mam, ale kwestia legalno?ci jego użytkowania rozstrzygnie się jutro. Zapisałem się na egzamin w Ostrołece ze względu na terminy oczekiwania ( nieco ponad tydzień vs 2 miesi?ce w Warszawie ). Może kto? z Was miał okazję zdawać w Ostrołęce i zechce się podzielić swoimi uwagami ? A nawet jak kto? tam nie zdawał to będę wdzięczny za wszelkie uwagi - dobrych rad nigdy za wiele.
dzialkowiec Opublikowano 2 Października 2008 Opublikowano 2 Października 2008 relacje z egzaminów w Word'ach znajdziesz na forum http://www.prawojazdy.com.pl/forum - o ostrołęckim też jest !OK powodzenia
Gość Vex Opublikowano 2 Października 2008 Opublikowano 2 Października 2008 relacje z egzaminów w Word'ach znajdziesz na forum http://www.prawojazdy.com.pl/forum - o ostrołęckim też jest Faktycznie...dzięki!
Marynarz Opublikowano 2 Października 2008 Opublikowano 2 Października 2008 a u mnie to dzisiaj godz.15.00, Podej?cie 2gie, Odlewnicza city Warszawa ( za pierwszym razem trafiłem na strasznego palanta !OK - tego dnia nikt u niego nie zdał, a z tego co się dowiedziałem to tylko jakie? 5% zdaje u niego ). Obym dzi? na niego nie trafił...
adi-000 Opublikowano 2 Października 2008 Opublikowano 2 Października 2008 Hehe trzeba było zapisać się na egzamin do Łomży.
Marynarz Opublikowano 2 Października 2008 Opublikowano 2 Października 2008 Hehe trzeba było zapisać się na egzamin do Łomży. a możesz bardziej rozwin?ć swoj? my?l ?? podaj powody , czas oczekiwania , panuj?c? atmosferę itp....
Sympatycy orzech Opublikowano 2 Października 2008 Sympatycy Opublikowano 2 Października 2008 Egzamin niestety jest taki jaki jest egzaminator. Ja zdawałem w zeszłym roku w Radomiu, miło, szybko i przjemnie. Czas oczekiwania na teorię 3 tygodnie, praktyka tydzień. Egzaminator miły i nie pedant. Widział, że na egzamin przyjechałem 2oo więc podszedł do mnie z u?mieszkiem. Radził tylko jechać ?rodkiem jezdni bo w Radomiu straszne dziury no i nie pozwolił przekraczać 40 km/h tak dla pewno?ci co by nie musiał mnie oblać za brawurę !OK Jedyny minus to kask w strasznym stanie, żółty z napisem REKSIO
Mr.T Opublikowano 2 Października 2008 Opublikowano 2 Października 2008 Pavulon zdawał ze 2 może 3 lata temu w Ostrołęce. Zdał za 1 podej?ciem więc chyba nie jest Ľle.
Makrotek Opublikowano 2 Października 2008 Opublikowano 2 Października 2008 Marynarz a mozesz rozwinac temat. Za co Cie oblal egzaminator i jak wygladal egzamin. Tez zdawalem na Odlewniczej i zdalem za pierwszym podejsciem. Gosciu ktory egzaminowal chcial byc grozny, byl raczej "szorstki" od poczatku wprowadzajac troche nerwowa atmosfere, ale po wszystkim usmiechnal sie, uscisnal reke i powiedzial: " Tylko nie jezdzic za ostro, zeby sie pan niezabil przed czterdziestka." A co do czasow oczekiwania to na Odlewniczej koszmarnie dlugie. Teoria chyba 2 miesiace, praktyk ponad miesiac.
Pavulon Opublikowano 2 Października 2008 Opublikowano 2 Października 2008 Pavulon zdawał ze 2 może 3 lata temu w Ostrołęce. Zdał za 1 podej?ciem więc chyba nie jest Ľle. A i owszem zdawalem w Ostrolece Placyk - wiadomo - taki sam jak wszedzie Traska - latwa , jest pare miejsc gdzie trzeba uwazac , np. jazda przez osiedle gdzie jest szkola , ograniczenie predkosci itp. Na koniec egz. mojego poprzdnika powiedzial ze moglobybyc bardziej dynamicznie No to wzialem sobie do serca i jechalem wszedzie tyle ile bylo mozna ogolnie word - ok
krzys-68 Opublikowano 2 Października 2008 Opublikowano 2 Października 2008 a u mnie to dzisiaj !V godz.15.00, Podej?cie 2gie, Odlewnicza city Warszawa ( za pierwszym razem trafiłem na strasznego palanta - tego dnia nikt u niego nie zdał, a z tego co się dowiedziałem to tylko jakie? 5% zdaje u niego ).Obym dzi? na niego nie trafił... !bicz oczywiscie "oblał wszystkich za niewinnosc" Może jednak lepiej sie przyłożyć do nauki??
gumis Opublikowano 2 Października 2008 Opublikowano 2 Października 2008 jak oblał za "niewinno?ć" to warto było się odwoływać ja tak zrobiłem na A z drug? osob?, bo kazano nam jeĽdzić przy +8 C, na nie rozgrzanym, będ?cym na ssaniu motorze... ósemka praktycznie nie do zrobienia. odwołanie zagotowało krew u egzaminatora, przyszedł jego szef, po słownych przepychankach kazał powtórzyć egzamin oboje zdali?my choć staral się na trasie przeszkadzać. w o?rodku, w którym się przygotowywałem do egzaminu stwierdzili, że jestem pierwsz? osob? która się odwołała i nie uwalili jej tak, że można i tak. pozdrawiam i życze zdawania!!
Marynarz Opublikowano 2 Października 2008 Opublikowano 2 Października 2008 jak by to powiedzieć... mam to już za sob? i .... ZDAŁEM więcej opiszę jak ochłonę sami rozumiecie...
Gość Vex Opublikowano 2 Października 2008 Opublikowano 2 Października 2008 mam to już za sob? i .... ZDAŁEM Ha! gratulacje mam nadzieje, że jutro będę przepełniony podobnym optymizmem
Wookash Opublikowano 2 Października 2008 Opublikowano 2 Października 2008 Serdecznie gratuluję !OKK Mi dzi? wydali !YES
Sympatycy orzech Opublikowano 2 Października 2008 Sympatycy Opublikowano 2 Października 2008 Rówież gratuluję. Teraz to już bez stresu możesz sobie ?migać !OKK
Marynarz Opublikowano 2 Października 2008 Opublikowano 2 Października 2008 Rówież gratuluję. Teraz to już bez stresu możesz sobie ?migać !YES oj tak, dokładnie ... zero stresu !YES do zobaczenia gdzie? na drodze na !OKK
sebulba1971 Opublikowano 3 Października 2008 Opublikowano 3 Października 2008 Ja wła?nie zakończyłem kurs i zamierzam zdawać w WORD Skierniewice maj? szybkie terminy 7 dni teoria 3 tygodnie praktyczny . Wreszcie będę mógł ?migać na legalu . !OKK
Gość lazy Opublikowano 3 Października 2008 Opublikowano 3 Października 2008 Marynarz a mozesz rozwinac temat. Za co Cie oblal egzaminator i jak wygladal egzamin. Tez zdawalem na Odlewniczej i zdalem za pierwszym podejsciem. Gosciu ktory egzaminowal chcial byc grozny, byl raczej "szorstki" od poczatku wprowadzajac troche nerwowa atmosfere, ale po wszystkim usmiechnal sie, uscisnal reke i powiedzial: " Tylko nie jezdzic za ostro, zeby sie pan niezabil przed czterdziestka." !YES A co do czasow oczekiwania to na Odlewniczej koszmarnie dlugie. Teoria chyba 2 miesiace, praktyk ponad miesiac. !OKK Hej, odno?nie egzaminu na odlewniczej to i ja mogę powiedzieć parę słów. Czas oczekiwania : 1 miesi?c na teorię, 1 miesi?c na praktykę czyli w sumie 2 miesi?ce. Egzaminator : Metr pięćdziesi?t w kapeluszu, ciemne okulary ala Top Gun, obcięty na łyso, wiek około 40 lat. Delikatnie mówi?c był "szorstki" w obyciu. Przebieg egzaminu - egzaminator tak jak wspominałem był delikatnie mówi?c niekulturalny. Po wykonaniu typowych zadać (ruszanie pod górkę, ósemka, slalom) podjechałem do linii rozpoczęcia egzaminu i czekałem na informację czy mam zrobić hamowania awaryjne (na kursie uczyli że robi się to na polecenie egzaminatora). Po chwili słyszę jak się drze na cały o?rodek : "A pan co tak się do mnie odwrócił tyłkiem i stoi, wykonał Pan wszystkie zadania ?" Docinków w podobnym stylu było więcej. Generalnie starał się nas za wszelk? cenę zbić z tropu. Koledze który zdawał ze mn? powiedział żeby się nie u?miechał bo wygl?da jak debil. Na mie?cie było już o wiele lepiej. Może dlatego że przemiły Pan egzaminator raczył się już nie odzywać !YES Powiedziałem że znam trasę i pojechali?my. Na placu pewnie zgrywał chojraka bo było przed kim zabłyszczeć i podbudować swoje ego- na około tłum gapiów !OK Zdałem za pierwszym razem.
Gość Vex Opublikowano 3 Października 2008 Opublikowano 3 Października 2008 No to u mnie że tak powiem też po dzisiejszym dniu jest !OKK Teraz pytanie. Jakie s? konsekwencje jeżdzenia bez dokumentu, ale po zdanym egzaminie ?? Czy tylko mandat za brak dokumentu, czy tak jak by się nie miało jeszcze uprawnień ??
Gość lazy Opublikowano 3 Października 2008 Opublikowano 3 Października 2008 Takie same jak przy jeĽdzie bez uprawnień..
Marynarz Opublikowano 3 Października 2008 Opublikowano 3 Października 2008 No to u mnie że tak powiem też po dzisiejszym dniu jest !OKK Teraz pytanie. Jakie s? konsekwencje jeżdzenia bez dokumentu, ale po zdanym egzaminie ?? Czy tylko mandat za brak dokumentu, czy tak jak by się nie miało jeszcze uprawnień ?? wytrzymałe? już tyle czasu to te pare (na?cie) dni nie zrobi już różnicy ja też nie mogę się doczekać, ale wolę nie kusić złego ...
Gość Kopytko Opublikowano 4 Października 2008 Opublikowano 4 Października 2008 Po ponad rocznej jeĽdzie bez prawka i na mnie przyszedł czas... Krótko zwięĽle i na temat. Radom czy Łomża?
Gość zajdek Opublikowano 4 Października 2008 Opublikowano 4 Października 2008 ...Odno?nie jazdy bez prawka ... po około tygodniu od zdania egzaminu powiniene? być już ujęty w bazie danych, a jak już jeste? - policjant sprawdza twoje dane, ty mówisz że zapomniałe? i płacisz max 2 stówki za brak dokumentów jednak lepiej poczekać. Je?li chcesz wiedzieć czy już jeste? w bazie ujęty wystarczy, że zadzwonisz do wydziału komunikacji a tam s? w stanie sprawdzić dokładnie. Ja ?migałem już tydzień po egzaminie jednak codziennie sprawdzałem mimo wszystko na prawojazdy.pl. Policjant potwierdził teorię o bazie danych i braku dokumentów więc mu uwierzyłem. Sprawa mogłaby się jednak skomplikować w razie W. wiec odczekaj i odbierz dokument a potem ?migaj... Szeroko?ci zyczę
Rekomendowane odpowiedzi