Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Egzamin kat. A :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie! Jutro wielki dzień :rolleyes: Skuterek już mam, ale kwestia legalno?ci jego użytkowania rozstrzygnie się jutro. Zapisałem się na egzamin w Ostrołece ze względu na terminy oczekiwania ( nieco ponad tydzień vs 2 miesi?ce w Warszawie ). Może kto? z Was miał okazję zdawać w Ostrołęce i zechce się podzielić swoimi uwagami ? A nawet jak kto? tam nie zdawał to będę wdzięczny za wszelkie uwagi - dobrych rad nigdy za wiele.

Opublikowano

a u mnie to dzisiaj :):rolleyes: godz.15.00, Podej?cie 2gie, Odlewnicza city Warszawa ( za pierwszym razem trafiłem na strasznego palanta !OK - tego dnia nikt u niego nie zdał, a z tego co się dowiedziałem to tylko jakie? 5% zdaje u niego ).

Obym dzi? na niego nie trafił... whist:):)

Opublikowano

Hehe trzeba było zapisać się na egzamin do Łomży.

Opublikowano
Hehe trzeba było zapisać się na egzamin do Łomży.

a możesz bardziej rozwin?ć swoj? my?l ?? :rolleyes:

podaj powody , czas oczekiwania , panuj?c? atmosferę itp....

• Sympatycy
Opublikowano

Egzamin niestety jest taki jaki jest egzaminator.

Ja zdawałem w zeszłym roku w Radomiu, miło, szybko i przjemnie. Czas oczekiwania na teorię 3 tygodnie, praktyka tydzień. Egzaminator miły i nie pedant. Widział, że na egzamin przyjechałem 2oo więc podszedł do mnie z u?mieszkiem. Radził tylko jechać ?rodkiem jezdni bo w Radomiu straszne dziury :rolleyes: no i nie pozwolił przekraczać 40 km/h tak dla pewno?ci co by nie musiał mnie oblać za brawurę !OK

Jedyny minus to kask w strasznym stanie, żółty z napisem REKSIO whist

Opublikowano

Pavulon zdawał ze 2 może 3 lata temu w Ostrołęce. Zdał za 1 podej?ciem więc chyba nie jest Ľle.

Opublikowano

Marynarz a mozesz rozwinac temat. Za co Cie oblal egzaminator i jak wygladal egzamin. Tez zdawalem na Odlewniczej i zdalem za pierwszym podejsciem. Gosciu ktory egzaminowal chcial byc grozny, byl raczej "szorstki" od poczatku wprowadzajac troche nerwowa atmosfere, ale po wszystkim usmiechnal sie, uscisnal reke i powiedzial: " Tylko nie jezdzic za ostro, zeby sie pan niezabil przed czterdziestka." :rolleyes:

A co do czasow oczekiwania to na Odlewniczej koszmarnie dlugie. Teoria chyba 2 miesiace, praktyk ponad miesiac. whist

Opublikowano
Pavulon zdawał ze 2 może 3 lata temu w Ostrołęce. Zdał za 1 podej?ciem więc chyba nie jest Ľle.

A i owszem zdawalem w Ostrolece

Placyk - wiadomo - taki sam jak wszedzie

Traska - latwa , jest pare miejsc gdzie trzeba uwazac , np. jazda przez osiedle gdzie jest szkola , ograniczenie predkosci itp.

Na koniec egz. mojego poprzdnika powiedzial ze moglobybyc bardziej dynamicznie

No to wzialem sobie do serca i jechalem wszedzie tyle ile bylo mozna

ogolnie word - ok

Opublikowano
a u mnie to dzisiaj !V :P godz.15.00, Podej?cie 2gie, Odlewnicza city Warszawa ( za pierwszym razem trafiłem na strasznego palanta :D - tego dnia nikt u niego nie zdał, a z tego co się dowiedziałem to tylko jakie? 5% zdaje u niego ).

Obym dzi? na niego nie trafił... :P;) !bicz

oczywiscie "oblał wszystkich za niewinnosc" ;)

Może jednak lepiej sie przyłożyć do nauki??

Opublikowano

jak oblał za "niewinno?ć" to warto było się odwoływać ;)

ja tak zrobiłem na A z drug? osob?, bo kazano nam jeĽdzić przy +8 C, na nie rozgrzanym, będ?cym na ssaniu motorze... ósemka praktycznie nie do zrobienia.

odwołanie zagotowało krew u egzaminatora, przyszedł jego szef, po słownych przepychankach kazał powtórzyć egzamin :D

oboje zdali?my choć staral się na trasie przeszkadzać.

w o?rodku, w którym się przygotowywałem do egzaminu stwierdzili, że jestem pierwsz? osob? która się odwołała i nie uwalili jej ;)

tak, że można i tak.

pozdrawiam i życze zdawania!!

Opublikowano

jak by to powiedzieć...

mam to już za sob? i .... ZDAŁEM ;):D:P

więcej opiszę jak ochłonę ;) sami rozumiecie...

Opublikowano
mam to już za sob? i .... ZDAŁEM

Ha! gratulacje :D mam nadzieje, że jutro będę przepełniony podobnym optymizmem ;)

Opublikowano

Serdecznie gratuluję !OKK Mi dzi? wydali !YES

• Sympatycy
Opublikowano

Rówież gratuluję. Teraz to już bez stresu możesz sobie ?migać !OKK

Opublikowano
Rówież gratuluję. Teraz to już bez stresu możesz sobie ?migać !YES

oj tak, dokładnie ... zero stresu !YES

do zobaczenia gdzie? na drodze na !OKK

Opublikowano

Ja wła?nie zakończyłem kurs i zamierzam zdawać w WORD Skierniewice maj? szybkie terminy 7 dni teoria 3 tygodnie praktyczny . Wreszcie będę mógł ?migać na legalu . !OKK

Opublikowano
Marynarz a mozesz rozwinac temat. Za co Cie oblal egzaminator i jak wygladal egzamin. Tez zdawalem na Odlewniczej i zdalem za pierwszym podejsciem. Gosciu ktory egzaminowal chcial byc grozny, byl raczej "szorstki" od poczatku wprowadzajac troche nerwowa atmosfere, ale po wszystkim usmiechnal sie, uscisnal reke i powiedzial: " Tylko nie jezdzic za ostro, zeby sie pan niezabil przed czterdziestka." !YES

A co do czasow oczekiwania to na Odlewniczej koszmarnie dlugie. Teoria chyba 2 miesiace, praktyk ponad miesiac. !OKK

Hej, odno?nie egzaminu na odlewniczej to i ja mogę powiedzieć parę słów.

Czas oczekiwania : 1 miesi?c na teorię, 1 miesi?c na praktykę czyli w sumie 2 miesi?ce.

Egzaminator : Metr pięćdziesi?t w kapeluszu, ciemne okulary ala Top Gun, obcięty na łyso, wiek około 40 lat. Delikatnie mówi?c był "szorstki" w obyciu.

Przebieg egzaminu - egzaminator tak jak wspominałem był delikatnie mówi?c niekulturalny. Po wykonaniu typowych zadać (ruszanie pod górkę, ósemka, slalom) podjechałem do linii rozpoczęcia egzaminu i czekałem na informację czy mam zrobić hamowania awaryjne (na kursie uczyli że robi się to na polecenie egzaminatora). Po chwili słyszę jak się drze na cały o?rodek :

"A pan co tak się do mnie odwrócił tyłkiem i stoi, wykonał Pan wszystkie zadania ?" Docinków w podobnym stylu było więcej.

Generalnie starał się nas za wszelk? cenę zbić z tropu. Koledze który zdawał ze mn? powiedział żeby się nie u?miechał bo wygl?da jak debil.

Na mie?cie było już o wiele lepiej. Może dlatego że przemiły Pan egzaminator raczył się już nie odzywać !YES Powiedziałem że znam trasę i pojechali?my.

Na placu pewnie zgrywał chojraka bo było przed kim zabłyszczeć i podbudować swoje ego- na około tłum gapiów !OK

Zdałem za pierwszym razem.

Opublikowano

No to u mnie że tak powiem też po dzisiejszym dniu jest :):) !OKK :(

Teraz pytanie. Jakie s? konsekwencje jeżdzenia bez dokumentu, ale po zdanym egzaminie ?? Czy tylko mandat za brak dokumentu, czy tak jak by się nie miało jeszcze uprawnień ??

Opublikowano
No to u mnie że tak powiem też po dzisiejszym dniu jest :):) !OKK :(

Teraz pytanie. Jakie s? konsekwencje jeżdzenia bez dokumentu, ale po zdanym egzaminie ?? Czy tylko mandat za brak dokumentu, czy tak jak by się nie miało jeszcze uprawnień ??

wytrzymałe? już tyle czasu to te pare (na?cie) dni nie zrobi już różnicy :)

ja też nie mogę się doczekać, ale wolę nie kusić złego ...

Opublikowano

Po ponad rocznej jeĽdzie bez prawka i na mnie przyszedł czas... Krótko zwięĽle i na temat. Radom czy Łomża?

Opublikowano

...Odno?nie jazdy bez prawka ... po około tygodniu od zdania egzaminu powiniene? być już ujęty w bazie danych, a jak już jeste? - policjant sprawdza twoje dane, ty mówisz że zapomniałe? i płacisz max 2 stówki za brak dokumentów jednak lepiej poczekać. Je?li chcesz wiedzieć czy już jeste? w bazie ujęty wystarczy, że zadzwonisz do wydziału komunikacji a tam s? w stanie sprawdzić dokładnie. Ja ?migałem już tydzień po egzaminie jednak codziennie sprawdzałem mimo wszystko na prawojazdy.pl. Policjant potwierdził teorię o bazie danych i braku dokumentów więc mu uwierzyłem. Sprawa mogłaby się jednak skomplikować w razie W. wiec odczekaj i odbierz dokument a potem ?migaj... Szeroko?ci zyczę <_<