Fok3r Opublikowano 1 Października 2008 Opublikowano 1 Października 2008 Witam, i j? prawdopodobnie będę miał, mój kolega chce mi sprzedać Aprille Atlantic 200 z Włoch on mieszka w Belgii, skuter jest zarejestrowany we Włoszech i obecnie znajduje się w Brukseli, mam pytanie czy potrzebuję jaki? dokument wyrejestrowania z Włoch?? Czy wystarczy mi tylko dowód rejestracyjny , umowa kupna-sprzedaży?? Skuter będę przywoził na przyczepce , może kto? się orientuje jakie dokumenty s? mi potrzebne a jakie mojemu koledze żeby wyrejestrował we Włoszech. Czekam na pomoc i z góry dziękuję . pozdrawiam i już niedługo doł?czę również i ja do waszego grona maxi Fok3r !YES
adi-000 Opublikowano 1 Października 2008 Opublikowano 1 Października 2008 Ja mam sprowadzonego z Włoch burgmana i jak chcesz to mogę zrobić ci skany papierów co dostałem do łapki, ale dopiero za 2 dni bo mój skaner jest u rodzinki. No chyba że zadowolisz się zdjęciami. edit: z włoskich dokumentów dostałem : 1.umowę 2.certyfikat własno?ci - ponoć trzeba go mieć przy rejestracji w PL. W wydziale komunikacji wymagali go , bo bez tego ponoć bym nie zarejestrował. W tym dokumencie jest wpis że wyrejestrowano pojazd z ruchu kołowego ze względu na wywóz pojazdu za granicę. 3.dowód rejestracyjny - taka duża płachta . s? to oczywi?cie xerokopie bo oryginały leża w wydziale komunikacji.
Fok3r Opublikowano 1 Października 2008 Autor Opublikowano 1 Października 2008 adi , a nie wiesz może czy masz dowód rejestracyjny czy może jaki? ala niemiecki brif ?? Sam sprowadzałe? czy jaka? firma?? Zapodaj fotki jak możesz.
adi-000 Opublikowano 1 Października 2008 Opublikowano 1 Października 2008 Fajne biuro tłumaczeń jest na ul.sekundowej 1 w Warszawie . za przetłumaczenie kompletu dokumentów wzięli 90 zł. tel. 022-8685622 i www.symultanka.pl
Fok3r Opublikowano 1 Października 2008 Autor Opublikowano 1 Października 2008 ok dzięki, czyli ten wypis własno?ci to chyba wyrejestrowanie ciekawe jak to sie załatwia !OK
adi-000 Opublikowano 2 Października 2008 Opublikowano 2 Października 2008 Na pewno we Włoskim wydziale komunikacji.
Fok3r Opublikowano 3 Października 2008 Autor Opublikowano 3 Października 2008 ok dzięki, ale paradoks byłem wczoraj w wydziale komunikacji i pan w informacji powiedział że wystarczy dowód rejestracyjny i był tego pewny zaryzykuję i zobaczymy , mam nadzieje że się uda jeżeli nie to kolejne koszty przesyłania papierów !OKK. Pozdrawiam
adi-000 Opublikowano 5 Października 2008 Opublikowano 5 Października 2008 No widzisz, co wydział komunikacji to inne dokumenty s? wymagane. Jak już dokonasz zakupu to daj znać jak poszło z rejestracj?.
Fok3r Opublikowano 7 Października 2008 Autor Opublikowano 7 Października 2008 ok dzięki i pozdrawiam, nie wiesz czy potrzeba stary dowód rejestracyjny?? czy wystarczy tylko to wyrejestrowanie?? Czy włosi przy wyrejestrowaniu nie zabieraj? dowodu??
adi-000 Opublikowano 7 Października 2008 Opublikowano 7 Października 2008 Nie mi dali tylko dwa dokumenty - dowód rejestracyjny tylko go pokre?lili (widać to na fotkach). Sam dowód to taka płachta formatu chyba A3 z obu stron zadrukowana. Dzisiaj byłem u siebie "na wsi" i zajechałem do wydziału komunikacji. Tam pani Krysia powiedziała mi, że ponoć trzeba mieć te wyrejestrowanie bo się zmieniły jakie? przepisy. Ja na twoim miejscu poszedł bym jeszcze raz do naczelnika wydziału komunikacji i konkretnie go wypytał, żeby póĽniej nie obudzić się z ręk? w nocniku. Powodzenia.
Rekomendowane odpowiedzi