Skocz do zawartości
Forum Burgmania

eRoket

Gość sosna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fajny elektryczny rower za 25 teuro !winkiss .

Opublikowano

no ta .... ale jakie oszczędno?ci na koszcie paliwa !winkiss

• Sympatycy
Opublikowano

Motorower !winkiss

Opublikowano
Motorower !YES

No wlasnie nie :rolleyes: . Potrzebne prawko jak na moto i przepisy obowiazuja jak na moto. Mnie zastanawiaja najbardziej te 80 km/h na ... rowerze :( .

Widze ze program krecony m.in. na "Spinnerbrücke" w Berlinie. Specjalnie wybrali chyba moment kiedy jest malo ludzi, latem w weekend przy dobrej pogodze jest tam zawsze kilkaset moto :( .

Opublikowano

Patrz, a w raporcie TVN Turbo tr?bili, że bez żadnych uprawnień do prowadzenia....

Opublikowano

W De trzeba miec uprawnienia na moto !YES . W koncu to 11 KM. Acha i podobno sam aku kosztuje 5 teuro :( . Droga bateryjka :rolleyes: .

Strona producenta: eROCKIT

Opublikowano

Fajny jest ;) , tylko nie bardzo rozumiem jak on może mieć wyższ? sprawno?ć od roweru?

Chyba, że na jedno rozpedzenie do 80 km/h trzeba najpierw 10 minut pedałować jak Lance Amstrong na podjazdach Tour de France (tocz?c się przy tym 5 km/h) !YES

Moze kto? zna niemiecki i potrafi co? więcej powiedzieć stronie technicznej tego wynalazku?

Opublikowano

W skrocie: Posiada ladowane z sieci aku, "pedalowanie" ma jedynie wspomagac delikatnie uklad i sluzyc stopniowaniu predkosci. Im szybciej ktos pedaluje, tym szybciaj jedzie. Aku ma ladownosc 2,9kWh, ladowanie "do pelna" z sieci 220V trwa ok. 3- 4 godzin.

Opublikowano
Patrz, a w raporcie TVN Turbo tr?bili, że bez żadnych uprawnień do prowadzenia....

Również na ty samym raporcie TVN Turbo tr?bili o wyprodukowaniu paru sztuk w tym roku i o cenie zaporowej sięgaj?cej ;) po wyżej 10 000 EUR !YES

jak dobrze usłyszałem

Więcek

Opublikowano
W skrocie: Posiada ladowane z sieci aku, "pedalowanie" ma jedynie wspomagac delikatnie uklad i sluzyc stopniowaniu predkosci. Im szybciej ktos pedaluje, tym szybciaj jedzie. Aku ma ladownosc 2,9kWh, ladowanie "do pelna" z sieci 220V trwa ok. 3- 4 godzin.

No to kicha :rolleyes: My?lałem, że dzięki pedałom jest niezależny od zewnętrznych Ľródeł energii...

Opublikowano

Wtedy bylby sprawnosciowo gorszy od roweru za 20 zlotych whist .

No chyba ze cos duuuuzo bardziej efektywnego od zwyklego perpetuum mobile :rolleyes: ...

Opublikowano
No to kicha  My?lałem, że dzięki pedałom jest niezależny od zewnętrznych Ľródeł energii...

Na TVN turbo nie wspomnieli ani słówkiem o akku. Mowa była o tym, że pedałowanie napędza pr?dnice która zasila silnik elektryczny :rolleyes:whist dziennikarze się znowu popisali.