Wookash Opublikowano 30 Września 2008 Opublikowano 30 Września 2008 Witam specjalistów! Mam neo, router przewodowy i pod ten router mam podpięte 2 komputerki. Do tej pory tak było !YES Obecnie wszedłem w posiadanie karty wi-fi, a że w navi mam wła?nie wi-fi i Windowsa 5 to pomy?lałem, że byłoby nieĽle gdybym mógł korzystac z neta także w PDA. Czy istnieje fizyczna możliwo?c żebym to jako? podł?czył? Podł?czaj?c kartę Wi-Fi pod komputer i wł?czaj?c siec w PDA oba urz?dzenia się nie widz? a co dopiero mówic o necie... Pomocy! !winkiss
michalu Opublikowano 30 Września 2008 Opublikowano 30 Września 2008 Jak na mój gust to musisz zacz?ć od zmiany routera na taki z opcj? WiFi (np taki i wtedy Możesz dopiero ł?czyć się bezprzewodowo z PDA i z komputerem przez kartę któr? zainstalowałe?. Samo podł?czenie karty WiFi do komputera raczej nic Ci nie da.... !winkiss
Klubowicze fundi600 Opublikowano 30 Września 2008 Klubowicze Opublikowano 30 Września 2008 https://www.tp.pl/prt/pl/order/zamowienie_l...ype=new-livebox i problem rozwi?zany pozdrawiam ps u mnie w chacie to pięknie działa
Administrator Artix Opublikowano 30 Września 2008 Administrator Opublikowano 30 Września 2008 Boze uchowaj od live boxa !winkiss rozwiazania sa 2 jeden komp podlaczony przewodowo i posiadajacy karte wi fi mozesz uzyc do rozprowadzenia netu bo innych urzadzeniach posiadajacych karty wi fi, wada to kiepski zasiag i jak dla mnie spory stopien skaplikowania ustawien drozsza ale i lepsza metoda, kup router wi fi i dzieki temu rozprowadzisz net i podzielisz lacze na oczekiwana liczne urzadzen nie wiem jaki masz obecnie router do neostrady, jesli taki ktory pozwala na na podlaczenie innego urzadzenia wyjdzie taniej, jesli nie, musisz kupic router wi fi obslugujacy adsl. jesli chcesz rozprowadzic np w mieszkaniu Taki ci wystarczy jesli checesz miec zasieg w domku na wszystkich pietrach musisz kupic taki i polecam go
-=Dee Jay=- Opublikowano 30 Września 2008 Opublikowano 30 Września 2008 problem żaden .. jednak zeby miec net na PDA musisz miec wł?czony komputer w którym jest zainstalowana karta wi-fi uruchomi kreator sieci, i ustawic tak, zeby poł?czenie komputera z routerem udostępnić przez karte bezprzewodow? ..
Waluś Opublikowano 30 Września 2008 Opublikowano 30 Września 2008 u mnie w chacie to pięknie działa u mnie też działało przez pierwsze pół roku miałem fart i trafił mi się niezły sztuk Po 8 miesi?cach mam juz 3 liveboxa i oddam za darmo jak kto? będzie go opłacał !YES Wszelkie reklamacje nie będ? uwzględniane !winkiss Boze uchowaj od live boxa podpisuje sie pod tym obiema rękami, nogami i jeszcze żone, matke i babke zawołam co by się podpisały
ERMI Opublikowano 1 Października 2008 Opublikowano 1 Października 2008 Bez przesady lajfbox - ma ciekawe oprogramowanie w znaczeniu - "można wiele w nim nagrzebać jak kto? się zna i dziala." - również znam i mam pare routerów innych renomowanych firm, które maj? gorszy nieprzemy?lany software i wykazuj? dziwne błędy i zachowania. W sieciach na lajfboxach, które mam pod swoj? opiek? nie zdarzyło mi się abym kiedykolwiek musiał sam modem reklamować z powodu awarii typowo sprzętowej. Raczej po instalacji widuję się z klientem w momencie "dostawiania "następnego sprzętu a chodzi to 24h/dobę. Jedyn? wqrzaj?c? uci?żliwo?ci? lajfboxa jest brak opcji repetera sieci i z tego co wiem nikt tego nie obszedl - choć mnie zdarzyło się toto oszukać i nawet działało- mniejsza o szczególy - temat do pogaduchy przy piwie. Co do sieci radiowej - oczywi?cie, że można podpi?ć więcej niz 1-dno urz?dzenie do lajfboxa. Wystarczy przeczytać instrukcję od niego i informację o pewnym guziczku a wszystko stanie się prostsze. I będzie działało stabilnie i porównywalnie z zasięgiem do TAŃSZYCH urz?dzeń innych firm nawet nie trzeba szyfrowania wł?czać bo nikt się nie "dopisze" do urz?dzenia. Oczywi?cie dla kogo? kto wie o co chodzi włamanie nie stanowiłoby problemu. Oczywi?cie można się zastanowić nad ZASADNO|CIˇ DZIERŻAWY lajfboxa bo go nie kupujesz na stałe. Odpowiedz - takiej nie ma. Tak jak sugeruj? koledzy taniej jest zakupić inny markowy modem ADSL. Jaki ?- poczytaj fora internetowe. Wiesz co - miałem zacz?ć opisywać co i jak ale po zastanowieniu radzę Ci poczytać jakie? grupy dyskusyjne dot ustawień PDA i sieci. Będzie tego od cholery i z cał? pewno?ci? znajdziesz instrukcję krok po kroku co i jak zrobić. Powie Ci jeszcze że możliwo?ci konfiguracji sieci i jej sposobów jest tak dużo i można się naci?ć na tak dziwne problemy i objawy (których do?wiadczali nasi forumowicza !YES ), że jeżeli się na tym nie znasz (nie siedzisz w temacie) to lepiej popro? o grzebanie kolegę informatyka co wpadnie do Ciebie na piwo a przy okazji przekonfiguruje Ci sprzęciocha.
Klubowicze fundi600 Opublikowano 1 Października 2008 Klubowicze Opublikowano 1 Października 2008 Boze uchowaj od live boxa !YES Może i masz racje nie mam do?wiadczenia w tych wynalazkach ale jedno wiem działa lifebox umnie bez jakichkolwiek problemów 1 komp na kablu 2 komp na wifi 3 notebook na wifi 4 notebook na wifi 5 PDA na wifi 6 telewizja cyfrowa 7 telefon stacjonarny 8 Voip i to wszystko w jednym mieszkaniu 100m^2 Ja jestem z tego zadowolony nic się z tym nie dzieje od roku kiedy to zostało uruchomione Faktem jest jednak to że pan z TP nie umiał tego sk?figurowac i poprosiłem serwis komputerowy z gazety go?ć przyjechał po?miał się i zaczeło wszystko działać Pozdro
adi-000 Opublikowano 1 Października 2008 Opublikowano 1 Października 2008 Ja co prawda mam net przez kablówkę, i jak instalowałem sobie wi fi to szwagier wpisał mi w ustawieniach sieci nr.ip mojego palmtopa i już bez problemu mogłem sobie korzystać z netu siedz?c np w wannie.
Sympatycy orzech Opublikowano 1 Października 2008 Sympatycy Opublikowano 1 Października 2008 Fundi to tylko pogratulować: 2 kompy stacjonarne 2 laptoki do tego PDA dekoder cyfrowy (więc pewnie i jakie? HD redy) telefon i Viop co by to nie było aaaaaa.... i chaty 100 metrów !OK Przepraszam tak mi się wyrwało, bez urazy
Klubowicze fundi600 Opublikowano 1 Października 2008 Klubowicze Opublikowano 1 Października 2008 Jeden inwestuje w mieszkanie a drugi w zimowe samochodziki jakie? HD redy jeszcze nie ale może niebawem
Gość lazy Opublikowano 3 Października 2008 Opublikowano 3 Października 2008 Witam, Teoretycznie jest taka możliwo?ć z tym że nigdy tego nie robiłem i nie jestem do końca przekonany czy kartę WiFi w PDA da się zmusić do poł?czenia z komputerem. Bezprzewodowe karty sieciowe w komputerach mog? pracować w trybie Ad Hoc, tzn. nie komunikuj? się z urz?dzeniem dostępowym (np. tzw. router bezprzewodowy czyli np. urz?dzenia LinkSys'a proponowane przez Artixa) tylko ze sob? bezpo?rednio - napewno da się w ten sposób poł?czyć bezprzewodowo dwa komputery i możliwe że da się na jednym z nich udostępniać internet drugiemu (chociaż tego już nie jestem pewien). Ale nie wiem czy karta w PDA będzie potrafiła pracować w trybie ad hoc. Ja jak i poprzednicy jestem zdania że router bezprzewodowy z obsług? ADSL to najwygodniejsze rozwi?zanie - sam używam Linksysa który obsługuje laptopy i mojego smartphone'a i jest to dużo wygodniejsze rozwi?zanie (żeby skorzystać z internetu w telefonie nie muszę wł?czać komputera a komputery w domu wł?czam rzadko). Aha - jeżeli by? się upierał przy poł?czeniu PDA do komputera a nie masz znajomego który się na tym zna a sam nie czujesz się na siłach - mogę spróbować pomóc
Rekomendowane odpowiedzi