Truszek Opublikowano 2 Września 2008 Opublikowano 2 Września 2008 Czy kto? używa? Jeżeli jest to patent godny polecenia, to gdzie najlepiej kupić? Pozdrawiam Truszek
Bierut Opublikowano 2 Września 2008 Opublikowano 2 Września 2008 A to w jakim celu ? Je?li chodzi o transport skutera to najlepiej znaleĽć (wypożyczyć) przyczepkę lekk? do przewozu jedno?ladów. Do tego 2 pasy i po kłopocie. Ja tak przewoziłem skuter kilkaset km gdy go kupiłem. I czyniłem to po raz pierwszy bez żadnych problemów.
Sympatycy orzech Opublikowano 2 Września 2008 Sympatycy Opublikowano 2 Września 2008 Przyczepka jest ?wietnym i jedynie rozs?dnym rozwi?zaniem do transportu skuterka. Pytanie tylko po co mieć j? na własno?ć. Będziesz miał tylko problem z trzymaniem jej. Wynajecie przyczepy to koszt ok. 50 zł za dobę i problem z bani. Je?li jednak koniecznie chcesz kupić poszukaj na allegro.pl lub poprostu jedĽ do Castoramy. Jest też inny sposób, kup sobie samochód dostawczy z pak? odpowiedniej wielko?ci ale wyjdzie drogo !scooter
Gość tommi Opublikowano 2 Września 2008 Opublikowano 2 Września 2008 myslę że chodzi jednak o przyczepę np na przednie koło. gdzie tylne koło jest wleczone. choć widziałem takie wynalazki wył?cznie na foto nigdy na żywo to jednak polecam to co pisza koledzy powyżej. zwykła towarówka, może byc doposażona w uchwyty gdy transportuje częsciej bikery lub dobrze zamocowane pasy (tez odpowiedniej budowy) i hulaj dusza.
Truszek Opublikowano 2 Września 2008 Autor Opublikowano 2 Września 2008 Przyczepka jest ?wietnym i jedynie rozs?dnym rozwi?zaniem do transportu skuterka. Pytanie tylko po co mieć j? na własno?ć. Będziesz miał tylko problem z trzymaniem jej. Wynajecie przyczepy to koszt ok. 50 zł za dobę i problem z bani. Je?li jednak koniecznie chcesz kupić poszukaj na allegro.pl lub poprostu jedĽ do Castoramy.Jest też inny sposób, kup sobie samochód dostawczy z pak? odpowiedniej wielko?ci ale wyjdzie drogo !YES Orzech, sam odpowiedziałe? na swoje pytanie Transport jednorazowy nie jest dla mnie problemem, bo mam auto z pak? 15 m3. Szatański plan jest taki - wyjazd samochodem ze skuterem na przyczepie za granicę (Chorwacja) i użytkowanie skutera tam na miejscu, by nie kisić się w samochodzie podczas pięknej słonecznej pogody. Przy wyjeĽdzie na 14 dni, 50 zeta za dzień wypożyczenia daje już niebagateln? sumę !scooter
Sympatycy orzech Opublikowano 2 Września 2008 Sympatycy Opublikowano 2 Września 2008 Je?li faktycznie chcesz zabierać skuta na wyjazdy to kup sobie zwykł? towarówkę i zamontuj szynę z najazdem tak jak proponował Tommi. Będziesz mógł j? również wykorzystywać do innych celów w ci?gu roku.
Truszek Opublikowano 2 Września 2008 Autor Opublikowano 2 Września 2008 Je?li faktycznie chcesz zabierać skuta na wyjazdy to kup sobie zwykł? towarówkę i zamontuj szynę z najazdem tak jak proponował Tommi. Będziesz mógł j? również wykorzystywać do innych celów w ci?gu roku. Towarówkę już mam, i to z własnym napędem !YES Chodzi mi o mał? zgrabn? przyczepę do skutera. Te adaptowane z towarówek "lochy" za 2500 pln z Alledrgo wogóle mi nie odpowiadaj? !scooter . Być może będę robił co? na zamówienie, wtedy się pochwalę. Ma być niska, by łatwo dawało się na niej parkować skuter i standartowej szeroko?ci, by sie nie wywrócić w zakręcie. Wynikow? tego będzie większa stabilno?ć całego zestawu z racji nisko osadzonego ?rodka ciężko?ci.
Sympatycy orzech Opublikowano 2 Września 2008 Sympatycy Opublikowano 2 Września 2008 No cóż to tylko pozostaje mi życzyć powodzenia. Mam nadzieje, że uda Ci się dopi?ć swego. Pozdrawiam
Truszek Opublikowano 2 Września 2008 Autor Opublikowano 2 Września 2008 O co? takiego mi chodziło !scooter http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Other-Vehic...d=p4506.c0.m245
Geni Opublikowano 2 Września 2008 Opublikowano 2 Września 2008 Jak chcesz wozić 2oo na pace, zamiast nim jeĽdzić, to spokojnie możesz kupić H-D !scooter .
Sympatycy orzech Opublikowano 2 Września 2008 Sympatycy Opublikowano 2 Września 2008 Bardzo fajny sprzęcik. Czekam kiedy powstanie polska wersja !scooter
Gość tommi Opublikowano 3 Września 2008 Opublikowano 3 Września 2008 z racji tego że czasem buduje pomoce drogowe (pomagam przyjacielowi w ich budowie) to powiem że pomysł nie jest ani tródny ani łatwy, poprostu kwestia popracowania w garażu a najpierw dobry pomysł, sprawarka, materiał i sprawa jest prosta, miło by bylo mieć tak? najazdówkę z alu ale to juz podnosi koszty produkcji, jednak efekt i uzytkowanie znacznie wyższe niz stal i ocynk. najszybciej kupic towarówkę do remontu (może być TRUP) byle by były dokumenty i budowa od nowa na bazie starych numerów seryjnych, szybka wtedy procedura rejestracji i oczywi?cie odpowiedni diagnosta no o oczywi?cie ta przyczepka musi być do 750 kg dmc. bo w przeciwnym razie wchodzimy w coroczny przegl? na stacji diagnostycznej. jesli się już kto? szarpie na budowe to polecam zamontowac hamulec najazdowy nawet uzywany, znacznie poprawia to prowadzenie i samopoczucie kierowcy znajomy przyjeżdza coroku z niemiec z taka przyczepk? na 2 moto i nie po to by sprzedać jakie? sprzęty tylko przywozi własnie 2 moto dla siebie i żony i ?migaj? wszędzie gdzie się da po polsce juz na bikach a nie samochodem. trzeba sobie też jeszcze uzmysłowić że podróż takim zestawem (samochód + przyczepa) to raczej dosłownie wycieczka 80 km góra 100 km na dobrej drodze, no i oczywi?cie droga hamowania znacznie dłuzsza. wyprzedzanie tez jest juz nie takie płynne jak normalnie gdyz żadko znale?c drogę bez kolein więc... przepraszam że taki laborat skleciłem ale jeżdzę tez z przyczep? kampingow? (samochód 5 m + przyczepa 6m= 11m zestaw) więc troche się poznałem na mozliwo?ciach takiego zestawu
krzys-68 Opublikowano 3 Września 2008 Opublikowano 3 Września 2008 sama budowa nie jest trudna !jump grunt to dobre "podwozie" a to juz mam odłozone !scooter do wiosny powstanie !jump
djquest2 Opublikowano 3 Września 2008 Opublikowano 3 Września 2008 Ja osobi?cie używam przyczepy samochodowej z rynn? na motocykl i muszę powiedzieć ,że to dobre rozwi?zanie . Jak potrzebuje to zdejmuje rynnę i mam zwykł? przyczepę . Przyczepa lekka i w miarę kompaktowa !scooter . p.s. Truszek sprawdĽ prywatne wiadomo?ci !jump . Pozdrawiam
Truszek Opublikowano 3 Września 2008 Autor Opublikowano 3 Września 2008 sama budowa nie jest trudna !jump grunt to dobre "podwozie" a to juz mam odłozone !jump do wiosny powstanie !jump Uważaj na wiertarkę !scooter
krzys-68 Opublikowano 3 Września 2008 Opublikowano 3 Września 2008 sama budowa nie jest trudna !jump grunt to dobre "podwozie" a to juz mam odłozone !jump do wiosny powstanie !jump Uważaj na wiertarkę !scooter sam nie bede robił,sponsora znalazłem
Truszek Opublikowano 3 Września 2008 Autor Opublikowano 3 Września 2008 sama budowa nie jest trudna grunt to dobre "podwozie" a to juz mam odłozone !jump do wiosny powstanie Uważaj na wiertarkę !scooter sam nie bede robił,sponsora znalazłem Nie licz na mnie bo się przeliczysz !jump Szybciej porzucę na wieki w twoim garażu niż zapałacę wyssan? z palca kwotę !jump
krzys-68 Opublikowano 3 Września 2008 Opublikowano 3 Września 2008 Na Cie nie liczę,znam lepszego !happybth
Rekomendowane odpowiedzi