Glub Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Opublikowano 10 Sierpnia 2008 http://www.zw.com.pl/artykul/2,276886_Syst...afficiarzy.html A ja się zastanawiałem czemu nikt nie wpadł na pomysł ustawienia fotoradarów przy wjeĽdzie do tuneli na Wisłostradzie..
Sympatycy Arecki Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Sympatycy Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Można powiedzieć, że takie mamy czasy. Technika daje coraz większe możliwo?ci i aż się prosi żeby z niej skorzystać. My jako społeczeństwo mamy jednak z tym pewien problem, otóż z jednej strony chcemy więcej bezpieczeństwa, zwłaszcza gdy dzieje się nam krzywda , a z drugiej nie lubimy gdy władza nakłada nam kaganiec w postaci przepisów (zwłaszcza gdy uważamy je za głupie i bezsensowne !yeah ) i większej możliwo?ci ich egzekfowania . No cóż, zostaje tylko oswoić się z my?l?, że jeste?my obserwowani i unikać robienia głupot, zwłaszcza na drodze.
Sympatycy smok.wawelski Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Sympatycy Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Je?li system będzie rejestrował przekroczenie prędko?ci w tunelu Wisłostrady (50km/h), to będzie bardzo prosty - wystarczy sfotografować wszystkie pojazdy wjeżdżaj?ce do tunelu (wł?cznie z autobusami), ponieważ wszystkie przekraczaj? ten limit. Każdy, kto tamtędy jeĽdzi wie o co mi chodzi.
Gość lazy Opublikowano 3 Października 2008 Opublikowano 3 Października 2008 Je?li system będzie rejestrował przekroczenie prędko?ci w tunelu Wisłostrady (50km/h), to będzie bardzo prosty - wystarczy sfotografować wszystkie pojazdy wjeżdżaj?ce do tunelu (wł?cznie z autobusami), ponieważ wszystkie przekraczaj? ten limit. Każdy, kto tamtędy jeĽdzi wie o co mi chodzi. Id?c tym tropem można by z marszu wręczać mandaty za przekroczenie prędko?ci wszystkim kierowcom (przynajmniej w warszawie) - kto jeĽdzi to wie !YES - jak jest korek to się stoi, ale jak nie ma korka to każdy "nadrabia" stracony czas !OKK
Gość 7mandaryn Opublikowano 3 Października 2008 Opublikowano 3 Października 2008 No ale przecież tam wcale nie trzeba instalować żadnych fotoradarów. W tunelu jest pełno kamer podł?czonych pewnie do miejskiego systemu zarz?dzania ruchem i wystarczy zapodać soft, który będzie mierzył odstęp czasowy, w jakim pojawia się ten sam pojazd w kolejnych kamerach, na tej podstawie (i odległo?ci między kamerami) obliczana będzie prędko?ć, no i jak będzie jej za dużo, to myk identyfikacja po numerze rej. i od razu drukowanie mandatu ze zdjęciem delikwenta a potem polecony poczta polska itd. Takie systemy już dawno działaj? (choć nie wiem czy w PL).
Administrator Artix Opublikowano 3 Października 2008 Administrator Opublikowano 3 Października 2008 Na dniach zaczna dzialac na wylotowkach wawy kamerki nad kazdym pasem po cos sa powieszone
Gość lukaszwawa Opublikowano 3 Października 2008 Opublikowano 3 Października 2008 Na dniach zaczna dzialac na wylotowkach wawy kamerki nad kazdym pasem po cos sa powieszone Takie kamerki s? np we właszech. Wg prawa na jezdni wielopasmowej powinnismy zajmowac prawy pas, a pozostałe sa tylko do wyprzedzania. I jesli taka kamerka zrobi Ci fotke np na lewym lub srodkowym pasie a prawy pas bedzie wolny to jest duze prawdopodobienstwo ze dostaniesz jedna z drozszych fotek w zyciu. I to nie jest nowy przepis. Mówił mi o tym kolega instruktor prawa jazdy.
drogowiec Opublikowano 3 Października 2008 Opublikowano 3 Października 2008 Na dniach zaczna dzialac na wylotowkach wawy kamerki nad kazdym pasem po cos sa powieszone Takie kamerki s? np we właszech. Wg prawa na jezdni wielopasmowej powinnismy zajmowac prawy pas, a pozostałe sa tylko do wyprzedzania. I jesli taka kamerka zrobi Ci fotke np na lewym lub srodkowym pasie a prawy pas bedzie wolny to jest duze prawdopodobienstwo ze dostaniesz jedna z drozszych fotek w zyciu. I to nie jest nowy przepis. Mówił mi o tym kolega instruktor prawa jazdy. Kiedy? to był art. 1 pkt 2 Kodeksu Drogowego. Obecnie bodaj art. 5. W końcu ruch prawostronny oznacza, że należy jechać pasem ruchu najbliższym prawej krawędzi jezdni..... Pozdrówka
Rekomendowane odpowiedzi