Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Suzuki Burgmann 400

Gość PatricK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich!

Aktualnie posiadam Hondę Pantheon 125/50, więc o sprzedaż się nie martwię, ale mam zamiar zakupić Suzuki Burgmann 400 k1. Chciałbym się zapytać Was czy nie będę mieć problemu ze sprzedaż? takiego maxiskutera, np. za rok czy za dwa... bo jak mam tę Hondę to wiem, że ona pójdzie jak ciepła bułeczka bo jest ten "myk" 125/50... I przy okazji Burgmann, którego zamierzam zakupić ma przejechane ok 65 tys. km..., ale posiada ksi?żki serwisowe do ok 34 tys. km. i czy warto kupić skutera z takim przebiegiem i jak mam sprawdzić czy głowica lub co? innego w silniku nie jest do wymiany....

z góry dzx i pozdrawiam

Opublikowano

Zarejestruj na 50-tkę, to nie będziesz miał problemów ze sprzedaż?.

Opublikowano

W burgmanie też zrób ten myk 400/50 i też pójdzie jak ciepła bułeczka(sam go kupie dla syna)

• Sympatycy
Opublikowano

Taki "myk" powiadasz i nie ma problemu ze sprzedaż? !scooter

Sam sobie odpowiadasz na pytanie. 400/50 i pójdzie jak ?wieża bułeczka. Tak trzymaj.

!OK :) !piwko

Opublikowano

ja tekiego juz kupilem, bo jeszcze wtedy prawka nie mialem... a chodzi mi o to czy nie bedzie problemow ze sprzedaza skuteraz o poj 400 cm3, bo np. skutera 125 cm3 zrej. normalnie to bardzo ciezko sprzedac, sam mialem raz paggio hexagon 150 i bujanka... dlatego sie probuje zapytac Was....

• Sympatycy
Opublikowano
witam wszystkich!

Aktualnie posiadam Hondę Pantheon 125/50, więc o sprzedaż się nie martwię, ale mam zamiar zakupić Suzuki Burgmann 400 k1. Chciałbym się zapytać Was czy nie będę mieć problemu ze sprzedaż? takiego maxiskutera, np. za rok czy za dwa... bo jak mam tę Hondę to wiem, że ona pójdzie jak ciepła bułeczka bo jest ten "myk" 125/50...

Obawiam się, że za tego typu "myki" nie zostaniesz Tutaj pochwalony i raczej nie licz na aprobatę !scooter .

Opublikowano

a co do myku... to wiem bo juz zamiescilem ogloszenie i ludziska dzwonili, bylem w szoku poprostu... ale nie sprzedalem bo musze narazie miec czym jezdzic... wiec jak cos kupie to honde sprzedaje... i jeszcze mam pytanie co do tego przebiegu ok 65 tys km ?

no ale sami wiecie... ze jezeli mialo sie 13-14 lat i juz jezdzilo sie skuterem 50 cm ktory jechal 70-80 km/h to majac 16 lat i zmieniajac motor jazdy szuka czegos takiego...

proszę używać funkcji "edytuj" zamiast dopisywać kolejny post, posty ł?cze

Artix

Opublikowano

Albo robi się prawo jazdy kat. A1, kupuje motocykl o pojemno?ci 125ccm i nie narusza się obowi?zuj?cych przepisów.

Opublikowano
no ale sami wiecie... ze jezeli mialo sie 13-14 lat i juz jezdzilo sie skuterem 50 cm ktory jechal 70-80 km/h to majac 16 lat i zmieniajac motor jazdy szuka czegos takiego...

Proponuję zatem kupić od razu Hayabuse 1300 i spróbować zarejestrować jako 50. Pod?żaj?c za Twoim sposobem my?lenia, że z wiekiem trzeba zwiększać prędko?ć będziesz miał spokój na kilka lat. I odkładaj już kasę na następny, bo za kolejne 10-15 lat czeka Cię zakup Dodge Tomahawk czy jak mu tam. Ogladałem gdzie? testy, ale jeżeli dobrze pamiętam wycisnęli z niego predko?ć około 600 km/h - oczywi?cie na hamowni. Pojazd (bo trudno to nazwać motocyklem, z uwagi na bliĽniacze koła z przodu i z tyłu, ...chociaż MP3 ma z przodu) ma przekonstruowany silnik z Dodge Vipera o pojemno?ci co najmniej 6 litrów więc nie wiem, czy nie nie będziesz miał kłopotów z zarejstrowaniem na 50cm. Rób jednak wszystko, żeby w papierach to była pięćdziesi?tka, bo ze sprzedaż? nie będziesz miał problemów. !scooter

• Sympatycy
Opublikowano

Wyżyli?cie się na chłopaku :) !OK za przekręt 125/50 !scooter

Kolego jakby? poczytał forum wcze?niej to by? się dowiedział, że Kali nie lubić xxx/50

Chciałe? się zapytać o Burgmana K1 to trza się było pytać a nie chwalić sie co masz i z jakim przekrętem !piwko

Moje zdanie w temacie:

Burgman 400K1 po 65 ty? km to kompletny ?mieć - za darmo bym nie chciał.

Opublikowano
witam wszystkich!

Aktualnie posiadam Hondę Pantheon 125/50, więc o sprzedaż się nie martwię, ale mam zamiar zakupić Suzuki Burgmann 400 k1. Chciałbym się zapytać Was czy nie będę mieć problemu ze sprzedaż? takiego maxiskutera, np. za rok czy za dwa... bo jak mam tę Hondę to wiem, że ona pójdzie jak ciepła bułeczka bo jest ten "myk" 125/50... I przy okazji Burgmann, którego zamierzam zakupić ma przejechane ok 65 tys. km..., ale posiada ksi?żki serwisowe do ok 34 tys. km. i czy warto kupić skutera z takim przebiegiem i jak mam sprawdzić czy głowica lub co? innego w silniku nie jest do wymiany....

z góry dzx i pozdrawiam

Witaj na forum...

Ale tak na prawdę... ;) nie masz się czym chwalić, takich "myków" tutaj nie pochwalamy ;) . No i zawsze też może przeczytać to kto? "życzliwy" i wtedy... !scooter

Mam tak? nadzieję, że kiedy? Policja dobierze sie do d*** !OK wszystkim posiadaj?cym odblokowane i potuningowane skuterki... albo zarejestrowane maxi na... mini...

Co do Burgmanka z przebiegiem 65 tys.km... proponuję grzecznie poprosić i podjechać ze sprzedawc? do jakiego? serwisu... niech sprawdz? "co w nim siedzi". Zapłacisz za "oględziny" a jak bdzie O.K. to zrobi? Ci od razu przegl?d skuterka !piwko . A gdy się okaże, że to "padaka" stracisz przysłowiow? "stówkę" a nie kilka tysięcy -tylko musi się na taki manewr zgodzić jeszcze sprzedawca ??? (je?li jest uczciwy i zależy mu na sprzedaży może się zgodzi)

Dodam jeszcze, że ja bym bał się takiego kupić...

Nie dziwię się, że kilku moich przedmówców "zagotowało się" ;) ...

Kup maxi, uczciwie zarejestruj, zdaj egzamin na prawko je?li go nie posiadasz i wtedy do zobaczenia na trasie... :)

A sprzedaż maxi zarejestrowanego na 50-tkę... niesie za sob? duże ryzyko dla kupuj?cego (baa... i jego otoczenia), ale to twoje sumienie...

Pozdrawiam.

Opublikowano

prawko A to ja juz mam od sierpnia 2007... !scooter i dlatego sam chce teraz zakupic cos zgodnego z przepisami...

ale ten k1 z ok 65 tys km mial jednego wlasciciela w Niemczech, i posiada jakis papier tiv i tam w 2007 mial 36 tys km.... i zaczyna mnie dziwic ze wlasciciel zrobil 30 tys km przez niecaly rok... ale mam do tego skuterka ok 15 km wiec pojade, odpale, przejade sie. I mam jeszcze pytanko czy moge cos wyczuc w czasie jazdy jesli bedzie cos nie tak?

• Administrator
Opublikowano

A co w tym dziwnego 30 tys km rocznie !scooter jesli ktos jezdzi codziennie przez powiedzmy 9-10 mc do tego skoczy na wakacje skuterem to taki przebieg nie jest niczym dziwnym.

Opublikowano
prawko A to ja juz mam od sierpnia 2007... !OK i dlatego sam chce teraz zakupic cos zgodnego z przepisami...

!scooter

ale ten k1 z ok 65 tys km mial jednego wlasciciela w Niemczech, (...) mam do tego skuterka ok 15 km wiec pojade, odpale, przejade sie.

I mam jeszcze pytanko czy moge cos wyczuc w czasie jazdy jesli bedzie cos nie tak?

Trzeba mieć duże do?wiadczenie, hmm... akurat tego mi brakuje, więc ci nic nie poradzę.

Ale zawsze możesz jeszcze kupić jaki? skuterek dobrego renomowanego producenta za całkiem przystępn? cenę... i nowy !

Np: Kymco Dink 200 -11500zł, TGB X Motion 250 -13900zł, Daelim S2 250 -12900zł, Kymco People 250 -13500zł, SYM GTS 250 -14500zł itp...

Opublikowano
A co w tym dziwnego 30 tys km rocznie !scooter jesli ktos jezdzi codziennie przez powiedzmy 9-10 mc do tego skoczy na wakacje skuterem to taki przebieg nie jest niczym dziwnym.

Artix ile twoj silver ma juz przebiegu?

sorry za offtopic !OK

• Administrator
Opublikowano

22 tys km jeszcze - bo 4 tyg to bedzie juz cos kolo 34 tys km, a do konca sezonu dobije jeszcze pewnie ze 2-3 tys extra, tylko ze u mnie SW glownie to sprzet w trasy po miescie w zasadzie prawie nim nie jezdze, od tego mam "kiosk"