Gość Dragon Opublikowano 27 Września 2006 Opublikowano 27 Września 2006 Wpadly mi ostatnio dwa testy Burgiego 650 ABS w czasopismie "Scooter" i "Motoretta" z ktorych wynika ze liczniki 650- ki niezle przeklamuja. I tak: jeden pokazywal 182km/h zas predkosc rzeczywista wynosila 165,1km/h, drugi model przy licznikowych ok. 180km/h rozwinal predkosc 158km/h. A juz z niejednych ust slyszalem ze niektorzy dealerzy przekonuja potencjalnych klientow do rzekomych 200km/h osiaganych przez ten model . Niestety, jest to smutna prawda... Licznikowe 185 km/h w AN 650 to prawdziwe (wedlug GPS) 162 km/h... Lipa... Sprawdzałem to kilka razy, na kilku GPS-ach... Tak jak sobie przeliczałem to bł?d pomiarowy licznika w AN 650 wynosi około 13%... to bardzo dużo... Pomiary przekłamania prędko?ci które robiłem w samochodzie nie przekraczaj? 4%... czyli 168 km/h=162 km/h
Gość Estelle Opublikowano 27 Września 2006 Opublikowano 27 Września 2006 Na 100 % przeklamoje Takie rzeczy to tylko w erze Pozdroo Kacza Też my?lę, że nie było więcej niż 80, chociaż wskazania prawie zamykały skromn? skalę licznika Malagutka... Ale 80 pojedzie, sprawdzone, w drodze do Firley'a , więc i tak lepiej niż Honda... [Zapomniałam dodać, że tłumiczek mi się sportowy trafił , może dlatego... Ale ze mnie marzycielka ]
Gość Morley Opublikowano 27 Września 2006 Opublikowano 27 Września 2006 Malagut pojechał moje licznikowe-toledowe 80 km/h (bo Estelka jechała za mn?). Nie dziwcie się możliwo?ciom. Moja żona wazy całe 47 kg, więc wypracowała ten wynik. Z moim cielskiem na siodle i do tego z górki Malagut z trudem dobijał do 70 km/h Co do przekłamywania liczników, heh nie martwcie sie skuterami: samochody też tak maj?, błędy rzędu 8-12 proc. nawet i to im wyżej na skali tym logicznie większy bł?d pomiaru... Problem więc masowy i polityczny - WSZYSCY KŁAMIˇ!
RobB. Opublikowano 27 Września 2006 Opublikowano 27 Września 2006 Witam!Jak na now? Honde to rzeczywi?cie kiepsko, bo moja 11-letnia Sfera 80 kiedy? przekraczała 107 km/h, co było w rzeczywisto?ci prędko?ci? rzędu 95 km/h. Ale wiecie fajnie mi się robi jak jadę na Versity i widzę na liczniku 150 km/h,i tylko widok w lusterku zasypiaj?cego taty mnie u?wiadamia że jadę duuużo wolniej Pozdrawiam Bez kompleksów proszę, to nadal realne 130 km/h. Na szczę?cie w Deauvillu licznik jest do?ć precyzyjny przy 100 km/h oszukuje raptem o 1-2 km/h. A swoj? droga to dlaczego tak szybko jeĽdzisz Zawsze wiedziałem że z tym "Królem skuterów" to wielka lipa Pozdrawiam RobB.
Rekomendowane odpowiedzi