Gość unkas Opublikowano 25 Maja 2008 Opublikowano 25 Maja 2008 Witam NIe wiem czy dział odpowiedni ale zabardzo nie wiedziałem gdzie się z tym zwrócić. Mam w planach budowę gokarta i aktualny problem to silnik jaki zastosować. I wpadł mi pomysł zastosowania go z skutera. Tylko jest kilka warunków, które by ten silnik musiał spełniać. Mianowicie w gre wchodzi zarówno 2t jak i 4t. Pojemno?ć w przypadku pierwszego jak i drugiego to przynajmniej 150ccm ale bardziej preferowałbym 180-200. I ze względu na uproszczenie konstrukcji gokarta dobrze by było jeżeli silnik był chłodzony powietrzem. I ze względu na ilo?ć miejsca cylinder musi być w pozycji pionowej. I o ile w przypadku silniku 2t z poziomym cylindrem była by opcja obrócenia go o k?t 90stopni (bo raczej nie wpłynie to na jego prace) to w przypadku 4t już takiego ruchu raczej nie ma ze względu na smarownie. Dlatego byłbym wdzięczny o podanie namiarów na skutery które posiadaj? takie silniki bym wiedział jakiego dawce szukać. -pojemno?ć 150-200 -2t cylinder poziomo/pionowo,4t cylinder pionowo - chłodzony powietrzem jeżeli się taki znajdzie ale to jako dodatkowa opcja bo i ciecz może być. Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
regis Opublikowano 26 Maja 2008 Opublikowano 26 Maja 2008 Piaggio Liberty Honda Pantheon Honda Helix - uwazaj burak wystawil amortyzator, swoja droga wkurzaja mnie barany, ktore wystawiaja aukcje o silniku , a w tresci pisza ze dotyczy srubki od dekielka...
Rekomendowane odpowiedzi