Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i stało się. Miałem zaplanowan? na dzisiaj wycieczkę w Beskidy. Pojechałem po YPkę do garażu, zaparkowałem pod blokiem dokładnie przed oknem. Ledwo wszedłem do domu, słyszę przez otwarte okno huk i głos s?siada "Rafał chodĽ na chwilę". Wygl?dam YPka leży na boku na asfalcie. S?siad cofał i nie zauwżył. Zważywszy na to, że jestem wła?nie w trakcie sprzedaży, nieĽle mi narozrabiał. Widać YPka za wszelk? cenę chce u mnie zostać...

Uszkodzenia na szczę?cie tylko wizualne, ale cztery plastiki i tłumik, do wymiany.

Już się boję starcia z ubezpieczycielem, bo przy takich małych rysach pewnie wyceni mi na 300 zł.

Ciężarek

ciarekvv0.jpg

Plastiki

img0036ph7.jpg

img0037st6.jpg

img0039rj4.jpg

img0040ay1.jpg

Osłona tłumika

osonatumika1yq9.jpg

osonatumikamx0.jpg

tłumik

tumikxf5.jpg

• Klubowicze
Opublikowano

Nie martw sie kolego ,mi za taka obcierke wyplacili 3000 zl.pozdrawiam :)w firmie allianz pakiet oc i ac

• Klubowicze
Opublikowano

Już się boję starcia z ubezpieczycielem, bo przy takich małych rysach pewnie wyceni mi na 300 zł.

Współczuję zdarzenia... !happybth

Ale chyba wielko?ć rys nie powinna interesować ubezpieczyciela, tylko to że s?.

Dobrze przynajmniej że jest sprawca, który nie uciekł, bo naprawi się szkodę z jego polisy i można z dum? wystawiać sprzęt na sprzedaż. !happybth Powodzenia i oby YP-ka jak najszybciej wygl?dała jak przed wywrotk?. :angry:

Opublikowano
Nie martw sie kolego ,mi za taka obcierke wyplacili 3000 zl.pozdrawiam !happybth

a gdzie masz ubezpieczony :angry: i jakie pakiety ??

• Klubowicze
Opublikowano

Rafał trochę szkoda :angry:

Opublikowano

Wiem jak to boli.Najgorsze s? takie kraksy z niczego.W zeszłym roku mój nowiutki burgi przy wprowadzaniu do piwnicy zsun?ł sie z deski i podłoga poszła w drzazgi :-( , a niedługo póĽniej postawiłem w garażu obok samochodu opieraj?c go o ?cianę i podczas wyjeżdżania samochodem przewrócił sie na boczek.Lamp? przyłożył w oparty o szafkę k?townik tak , że na lampie zostały spore rysy, ale nie pękła :-).Krew mi się gotowała, ale jako? to przeżyłem.Dzisiaj już prawie tego nie pamiętam, choć ?lady widniej? do dzisiaj.Mówi się trudno i żyje dalej :-)

Opublikowano
a gdzie masz ubezpieczony :P i jakie pakiety ??

Powinno być bez znaczenia. W końću był sprawca i ma mieć OC......

Pozdrówka

Opublikowano

wspolczuje, najgorzej ze takie rzeczy dzieja sie przed sprzedaza ;)

cytujac klasyka: to teraz ile chcesz za ta chu*nie? :P

Opublikowano

Ł?czę się w bólu... to się "pochlastać" można... :P:P

Ech s?siad do ;):P;)

Trzymam kciuki za szybkie i pozytywne załatwienie wszystkich formalno?ci papierkowych i błyskawiczne dopieszczenie Ypki :P

• Klubowicze
Opublikowano

Tak to jest jak się zdradza kobiety (YP-kę) to zdesperowane :lol: nawet pod koła sie mog? rzucić. B)

Jak juz powyżej kto? wspomniał, tak to zawsze (zazwyczaj) jest przed sprzedaż?. Jednemu z kolegów , który też planuje sprzedaż ładnie wygl?daj?cej maszynki, wczoraj padł akumulator z bardzo błahej przyczyny – korozja klem. Oj musiał nie zagl?dać tam dawno. :lol:

Rafał szkoda Twojego cacka mimo, że miała i?ć w obce ręce. Będziesz j? musiał wygłaskać.

Zawsze pocieszaj?ce w tym jest to, że nie było nikogo w pobliżu.

Opublikowano
...Rafał szkoda Twojego cacka mimo, że miała i?ć w obce ręce. Będziesz j? musiał wygłaskać...

:lol: ...a miałem j? mieć w tym tygodniu. Mam nadzieję, że serwis w miarę szybko wymieni uszkodzone elementy i niebawem będę czerpał rado?ć z posiadania.

• Klubowicze
Opublikowano

W takim razie przepraszam - już nie w obce ręce.

Ale za to będzie nowy lakier, czyli nufka mało ?migana !OKK

Życzę, aby po zakupie długo i dobrze służyła przez wiele, wiele km bezpiecznej jazdy. !happybth

Opublikowano

!happybth !OKK !tut

Opublikowano

Współczuję straty !OKK

Mój w tym roku zaliczył pierwsz? glebę wczesn? wiosn?. Postawiłem pod swoja knajp? kulturalnie na chodniku, a kiedy wyszedłem jeszcze kulturalniej spoczywał sobie na boczku pokazuj?c mi spód silnika, którego wcale nie miałem ochoty ogl?dać. W starciu z chodnikiem załatwione zostały ranty owiewek, klamka hamulca i pierwsze pęknięcie szyby, która dopełniła żywota w innej kolizji. Na szczę?cie upadł na wła?ciwy bok który i tak był do malowania, więc po za strata szyby bardzo sie nie przej?łem, bo w lipcu i tak na nowy lakier idzie cała strona i przód. !tut

Do tej pory nie wiem kto mu pomógł sie wyłożyć bo stał pod górkę i nie miał prawa sam sie wywrócić. pewnie łebcuny znowu chciały zobaczyć ile ma na liczniku, bo za każdym razem mistrze 50 ccm w wieku 13-15 lat tylko o to mnie pytaj? !happybth

Opublikowano

wymieniaj wszystko na nowe ... WSZYSTKO !!!

• Sympatycy
Opublikowano

No to wyrazy współczucia. Moja Ypka pierwszy raz leżała jak miała 2 tygodnie, dokładnie w ten sam sposób tylko ja nie mogłem za bardzo fikać bo wywalił mi j? ojciec szefa !happybth

Zwróć uwagę przy wszelkich wycenach na rozszczelnienie lampy przedniej, ja tego nie wiedziałem i mam teraz z ni? problemy, cały czas mi paruje. MMP nie chce jej wymienić na gwarancji bo wiedz?, że skuter leżał i chc? żebym im udowodnił, że rozszczelnienie nie jest spowodowane wła?nie wywrotk? !OKK

Opublikowano

no nie ładnie s?siad załatwił "twoja damę" w ramach rewanżu powiniene? stukn?ć ..... jego żonę :)

Mario inaczej by to nazwał ...kara dla zdrajców...

Nawet nie chce my?leć co będzie jak ja będę sprzedawał swój.

Plastiki cza wymienić na nowe w oryginalnym lakierowaniu i o to :) z ubezpieczalnia wkońcu sprzęt był bez żadnej ryski

Trzymam kciuki za szybkie naprawienie i sprzedaż

Opublikowano
(..) Zwróć uwagę przy wszelkich wycenach na rozszczelnienie lampy przedniej, ja tego nie wiedziałem i mam teraz z ni? problemy, cały czas mi paruje. (...)

Aż się serce kraje na widok YP400 z takimi "bliznami" :) .

Kobiety dobrze sobie radz? z makijażem, więc jako? to będzie :) .

Co do szczelno?ci - lampy w YPkach chyba niestety tak maj?. Kierunkowskazy samodzielnie uszczelniłem silikonem i problem znikn?ł, reflektor miewa jeszcze "mgiełkę" ale tylko po nieuważnym Karcherze.

Opublikowano

:) !OKK :)

Będzie ok. czego życzę.

Opublikowano
W takim razie przepraszam - już nie w obce ręce.

Ale za to będzie nowy lakier, czyli nufka mało ?migana !OK

Życzę, aby po zakupie długo i dobrze służyła przez wiele, wiele km bezpiecznej jazdy. :)

Żaden nowy lakier.

Wszystko będzie wymienione na nowe. Plastiki i tłumik.

Opublikowano

ale za to u mnie bedzie nowy lakier i dwa plastiki moj ojciec miał dzisiaj slizg na burgim sprawca go potr?cił a pozniej uciekł z miejsca zdarzenia nawety sie nie zainteresował co sie dzieje z motocyklist? poprostu uciekł. I jak tu nie miec pretensji do kierowcow ze nie patrza w lusterka !YES

Opublikowano

Wsółczuje i to s?siad !YES

Rafałek, napisz prosze po wszystkim ile wyszła robota. Mam podobne otarcia po poprzednim wła?cicielu i zastanawiam się ile to zakosztuje.

z góry dzięki

Zayer