Skocz do zawartości
Forum Burgmania
  • 0

Spalanie Pantheona 125

Gość twardy-99

Pytanie

Gość twardy-99
Opublikowano

Witam Mam Pantheona 125 2t po zrobieniu ok 500 km miałem jaki? wynik spalania ?redniego i plasował sie on na poziomie ok. 3.7l -hmmm czy to dużo - usłyszałem ostatnio opinię,że tak :)

Jak pal? wasze 125 w dwusuwie ??

Aha jeszcze jedno - Vmax mam ok 110km/h przy czym manetka ma jeszcze trochę zapasu - tylko czemu nie przybywa prędko?ci kiedy ja przekręcę na maxa ?

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Bardzo mało pali. Mój tyle pali ,ale to 4t. Więc wszystko jest ok. Srednio 125 w 2T nie schodz? poniżej 4,5l na sto.

• 0
Gość twardy-99
Opublikowano

No a co z V-max ? Zapas na manetce jest czyli teoretycznie powinien osi?gn?ć więcej niż 110km/h. Zwłaszcza że inni użytkownicy skuterka z tym silniczkiem deklaruj? ok 130km/h

• 0
Opublikowano

Ile masz przebiegu? Zobacz rolki i pasek. Ich stan.

• 0
  • Administrator
Opublikowano

Generalnie Pantheon w porzedniej budzie z silnikiem 2T należy raczej do jednostek paliwożernych. Jak pogrzebiesz w archiwum to znajdziesz wypowiedzi użytkowników, którzy deklarowali wyniki cirka 4 do 5 litrów na setkę i chyba jest to norma w tym modelu.

Co do V-maxa to zrób dokładny przegl?d silnika zaczynaj?c od wariatora a skończywszy na filtrze powietrza.

• 0
Gość twardy-99
Opublikowano

Przebieg nie jest duży - niecałe 18 000

• 0
Opublikowano

"latałem" kiedy? pantheonem 2T ...taki spalanie to i całkiem przyzwoity wynik. mi palił podobnie w granicach 4l/100 ... v-max ok 120-125kmh ...ale podobnie do Ciebie ,miałem jeszce luz na manetce. Przy takim przebiegu wypadało by zajrzec do napędu.

• 0
Opublikowano

mi tez pali kolo 4 po miescie a na trasie pozizej , co do pretkosci max to tez kolo 110

• 0
Opublikowano

wydaje mi sie ze masz już lekko wytrte rolki. Sprawdz ich stan. :lol:

• 0
Opublikowano

Pantheon 125 2T. Predko?ć maksymalna na liczniku po dlugim rozpedzaniu nieco nieco powyżej 110 km/h. Spalanie w miescie ok 4 l/100 km. Obci?żenie ok 100 - 160 kg (częsciej 100) Pozdrowionka.